Propunere modificare CIC
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
aissa spune:
Miflore, daca ce vad eu la semnatura ta inseamna saptamanile in care esti insarcinata, nu cred ca mai ai de ce sa te temi, pentru ca proiectul prezentat de Rozi se va aplica (daca trece) de la anul. Cele intrate pe legea asta, de acum, vor ramane cu indemnizatia de 7800000 (sau, ma rog, pe 85% din brutul pe economie).
Cristina si Alexandra (30.09.2004)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
miflore spune:
Aissa, asa e, reprezinta saptamanile! Ideea e ca eu ma gandeam sa trag cat pot de timp si sa-mi iau CIC incepand cu 1 ianuarie 2006 in cazul in care s-ar da 85% din salariu... si as putea in ideea in care as intra in concediul de maternitate - acela de 126 de zile de pe 1 septembrie 2005! Dar asa, nu mai stiu ce sa fac...pt. ce sa ma chinui la servici, ca sa iau dup-aia 3 mil in loc de 7800? Sunt foarte indignata!!!
Mihaela 26++
Ioana75 spune:
Eu am auzit ca guvernul vrea sa termine vara asta toate legile referitoare la buget (sa se hotarasca si cu TVA, si cu noile procente pentru asigurari...). Cred ca la toamna o sa stim sigur cum stam, si cele care nasc cu minim 42 zile si maxim 126 zile inainte de sfirsitul anului vor putea jongla cu zilele de concediu de maternitate astfel incit sa aplice ori legea noua ori cea veche (eu cel putin asa am de gind sa fac).
Ioana
Ella2000 spune:
Cristina , nu am gasit art. sau poate mi-a fugit imaginea. Luminati-ma! nici unde a postat Rozi.
Hai sa luam caz concret: eu nasc in aug ac. Si voi merge 2 ani CiC cu 85 % din sal mediu pe economie. Si cu alocatia ? De la anul ma refer. Daca ma afecteaza la CIC, Rozi as vrea sa fac o modificare de acu la salariu macar 2 luni sa-l majorez! Cum pot sa fiu sigura ?
Asa am patit si in 2001 cu schimbarea asta a legilor!!! NU MAI POT!
aissa spune:
Ella am copiat aici articolul )era arhivat, in Libertatea din data de 24):
Nr. 4715, 24 Iunie 2005
Mamele cu salarii mari, nepagubite
Deputatii PNL au depus o initiativa legislativa prin care mamele care au un salariu mai mare decat salariul mediu brut pe economie vor avea o indemnizatie pentru cresterea copilului de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni dinainte de concediul de maternitate. Mai mult, mamele care vor sa se intoarca la serviciu inainte de cei 2 ani prevazuti legal vor primi un "cos al copilului" egal cu valoarea salariului minim brut pe economie. Semnatarii initiativei sunt liberalii Cristian Boureanu, Catalin Micula, Cornel Popa si Relu Fenechiu.
Iar subiectul postat de Rozi e tot pe aici, pe pagina 2, dar ca sa iti fie mai usor ai www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51821" target="_blank"> aici link-ul.
Cristina si Alexandra (30.09.2004)
Ella2000 spune:
Mersi Cristina!
Cu alte cuvinte pe mine nu m-ar afecta daca nasc in august. Va continua CAS sa-mi plateasca 85 % din sal mediu pe ec a acestui an!
dar surpriza sa nu apara la o modificare a legii 19.
PA
Ella , Iulia 3 ani si 9 luni si surioara ei Paula 32+
mandyksch spune:
Poate ca ne ajuta cineva mai priceput la interpretarea acestei noi legi.Ca eu una nu mai inteleg nimic. Daca ar fi alocatia asta de 35% din salarul brut ar fi strigator la cer. Cineva dintre moderatori HELP
Mandy, 21+
mandyksch spune:
Am gasit pe siteul www.gov.ro la obiective si remarca ca acea alocatie s-ar da femeilor care se intorc la munca inainte de a expira concediul de crestere copil de 2-3 ani. La capitolul 7. pag 30.
Mandy, 21+
petruta spune:
mai multe amanunte in:
http://www.hotnews.ro/articol_25476-Alocatia-pentru-mame-scade-cu-5-milioane.htm
iar propunerea : Proiectul de Lege privind acordarea alocatiei pentru cresterea copilului aflat in dezbatere publica:
http://www.mmssf.ro/proiecte-dezbateri/240605crestcopil.htm
Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil