Prietenii omului (14)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Ce noroc pe voi fetelor sa aveti un animalut.Noi am avut un rotweiller si ni l-au otravit niste vecini anul trecut, si numai din invidie.
Asa m-a afectat ca am luat concediu medical o luna, si m-am dus cu el , iar apartamentul l-am vandut, ca nu mai suportam sa stau in el, mai ales ca a murit in casa.
Nu pot sa inteleg ce suflet aveau acesti oameni.Lady era o fetita cuminte, nu latra aproape niciodata si toti copii o iubeau.O aveam de 2 ani si jumatate cu noi in Spania si nu am avut nici o problema cu ea.Iar cand ne-am mutat la casa noastra ea a fost cea mai bucuroasa, deoarece ininte ne-am mutat de vre-o 3 ori.A avut si 11 puiuti, dar nu ne-am lasat nici unul , deoarece al meu zicea ca ce facem cu 2 in apartament.
Am probe si am vrut sa ii facem denuntie acestui vecin , deoarece aici pentru asta faci inchisoare, dar am fost putin amenintati si am renuntat.De atunci au murit mai multi caini si nimeni nu are curaj sa zica nimic.Asta este viata.
Mi-e tare dor de ea, dar parca mi-e frica sa imi iau altul, deoarece aici sunt foarte rau vazuti, si asta pe nedreptate.Sunt ca si copii: cum ii cresti asa ii ai.
Pupici tuturor animalutelor si voua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

fetelor, am niste draci... sper ca mai tineti minte povestea cu Marita la operatie, ce am patit cu ea. iote de-abia azi mi-a venit raspuns de la Asociatia de veterinari, iote ce mi-au scris...

Analizand cele semnalate de Dv referitor la castrarea pisicii in cabinetul dlui Dr. Gugles din Iasi, din cele verificate s-a constatat ca problemele care au aparut ulterior operatiei s-au datorat in exclusivitate nerespectarii conduitei postoperatorii de catre proprietar.

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii
Omul traieste pentru bunastarea pisicii...

Mergi la inceput

si iote ce am scris eu inapoi , macar sa ma racoresc, ca nu stiu cat efect o sa aiba...

Date: Mon, 27 Jun 2005 06:44:52 -0700 (PDT)
From: "Ramona" <fram11@yahoo.com> Add to Address Book
Subject: Reclamatie - pt. d-na director N. Georgescu
To: office@ansv.ro

In atentia D-nei director Narcisa Georgescu

D-na director,

Ma refer la adresa Dv nr. 50681 din 20.06.2005, primita de mine prin posta la data de 24.06.2005.

Cer in continuare lamuriri, deoarece adresa Dv nu a reusit sa clarifice in urma caror cercetari ati ajuns Dv la concluzia ca “problemele care au aparut ulterior operatiei s-au datorat in exclusivitate nerespectarii conduitei postoperatorii de catre proprietar”.

Poate in prima mea reclamatie nu am descris destul de bine toata situatia. Asadar, permiteti-mi sa revin.

Cabinetul “domnului doctor” Gugles (ghilimelele au fost puse intentionat), dupa cum am spus si anterior, nu consider ca este potrivit pentru a face operatii. Domnul doctor nu are nici macar un pansament in acel cabinet. Eu am dus pisica pentru operatie, mi-a operat-o si la nici macar o ora mi-a dat-o inapoi acasa, pisica nu era treaza, ci tot sub sedativ. In afara de spray-ul de culoare albastra, nu i-a facut nici un pansament sau vreo modalitate de protectie a ranii. M-a instruit pe mine in schimb sa ii fac “o camasuta” pisicii, dar nu mi-a explicat cum sa o fac, sau nu s-a oferit sa o faca el, desi aduceam eu o panza de acasa. Nu i-a facut nici un antibiotic preventiv.

La nici macar 3 zile de la operatie, pisica nu mai manca, nu se mai putea tine pe picioare, am dus-o din nou la cabinet, i-a facut un antibiotic pe zi (injectie) timp de trei zile. Pisica se simtea mai bine dupa cele 3 zile de injectii, dar rana tot avea puroi. Nu a reusit sa se prinda, asadar a trebuit sa o taie si sa o coase din nou. Era intr-o sambata cand am dus-o sa o coase din nou. Ei sambata au program de la 9 la 15. M-am dus pe la ora 9, am stat vreo 20 de minute, era acolo numai asistentul doctorului, un tanar pe nume Silviu, nu stiu exact numele de familie. “Dr Gugles” nu mai venea. Silviu i-a dat telefon acasa, el a promis ca vine, dar Silviu deja ii facuse sedativul pisicii, iar “doctorul Gugles” nu mai venea. Am stat cat am stat, apoi vazand tanarul ca nu mai vine celalalt, imi zice sa tin eu pisica, sa o taie el si sa o coase, eu numai sa o tin. Daca Dv puteti numi aceasta o practica de profesionisti, atunci este o problema foarte grava!!!! Am spus ca nu pot face acest lucru, am mai stat putin si a venit si “doctorul Gugles”, cu mare intarziere, desi avea program de la 9, a venit dupa 9,30. Nu mai spun de detalii cum ar fi: i-a taiat parul de pe burta cu un foarfece neascutit, i-a pus “o botnita”, daca se poate numi asa, facuta dintr-un tifon murdar, care cine stie la cate animale fusese folosit.

Am iesit sa ma plimb 10 minute, cat operau ei pisica din nou. Am ajuns mai devreme si m-am uitat pe geam. Pisica se zbatea si mieuna de mi se rupea inima, nu stiu ce i-au facut, poate nu a pus doza corecta de sedativ sau ii trecuse efectul pana ce s-a gandit sa vina si Gugles. Apoi mi-au dat-o imediat acasa, i-am adus o panza si tanarul respectiv mi-a aratat de-abia atunci, in al 12-lea ceas, cum se face de fapt “camasuta” respectiva. De ce nu mi-a aratat de la inceput cum se face, numai Dumnezeu stie… Ca doar nu am specializare de medic veterinar, sau de croitorie, sa fac camasi la pisici. Apoi, doar la cererea mea i-a mai facut o injectie cu antibiotic. Au zis ca “data vreti Dv, ii facem antibiotic…”. Adica cum, daca doresc eu???

Dupa inca 2 zile, pisicii iar i s-au rupt firele, desi am respectat tot ce au zis ei si am tinut-o cu camasuta pe ea, deci nu s-a putut linge, si nu am mai dus-o la acei incompetenti, pentru ca riscam sa o omoare. Am dus-o la un alt cabinet, mult mai scump, dar si mai bun. Domnul doctor de acolo, un medic in adevaratul sens al cuvantului, tot respectul pentru dumnealui, a primit pisica, a tinut-o 2 zile, a operat-o din nou, a gasit infectie in burta pisicii, nu numai la nivelul pielii, a trebuit sa ii spele intestinele de puroi, la inceput ii daduse sanse de supravietuire de 30%, ma si avertizase ca e posibil sa moara. A trebuit sa ii scoata si uterul, deoarece se infectase, iar primii “doctori” la care am fost ii scosesera doar ovarele si mi-a spus cel de-al doilea doctor ca, chiar daca era bine pisica un timp, dupa aproximativ 6 luni ar fi murit, deoarece se infecta uterul oricum!!!!!!!! Asadar o parere de doctor, cum puteti sa o combateti? Mi-a spus clar ca e vina lui Gugles ca a ajuns pisica in halul asta…

Cand am luat pisica, a doua zi, era perfect treaza, nu mai era sub efectul sedativelor, era cusuta impecabil, domnul doctor ii pusese un guler de plastic cu zgarda pentru ca pisica sa nu se poata linge, mi-a dat pastile antibiotice (Cefa-cure) pentru 10 zile sa ii dau pisicii (2 pastile/zi), mi-a dat o foaie pe care scria “Instructiuni pentru ingrijirea pisicii dupa operatie”. Spre deosebire de Gugles, care ce mi-a dat din toate astea? NIMIC!!!!! Daca s-a putut asa la celalalt doctor, de ce nu se poate asa si la Gugles? Va spun eu de ce: din ignoranta, din nepasare, din incompetenta, din dorinta de castig fara a face mare lucru! Rusine!!!!! Si daca pisica s-a facut bine dupa ce a fost operata la al doilea doctor, de ce nu s-a facut bine si dupa cele doua incercari nereusite ale lui Gugles??? Ca doar tot eu am avut grija de pisica, tot la mine in casa a stat. Asadar acest lucru ar trebui sa va demonstreze ca nu eu am fost de vina pentru ce s-a intamplat.

Pe langa asta, Gugles nici macar nu mi-a dat chitanta pentru operatie (norocul lui) si imi pare rau ca nu am fost inspirata sa i-o cer, pentru ca daca avea chitanta, poate astazi cabinetul ala nu ar mai fi functionat sau macar buzunarul doctorului era mai usor cu cateva zeci de milioane, la amenda pe care ar fi trebuit sa o primeasca!!! Si as fi facut reclamatie la Protectia Consumatorului, aratand chitanta si as fi facut si poze, ca vad ca la Dv nu prea a avut efect reclamatia mea. Ca deh… corb la corb nu scoate ochii!!!!

Sper ca acuma problema este intr-o lumina destul de clara pentru Dv si va jur ca e adevarat 100% tot ce am scris aici. Oricum acuma pisica e bine, slava Domnului, dar nu datorita “doctorului” Gugles. Oricum, ideea era ca voiam sa va intreb cum ati ajuns la concluzia ca e vina mea pentru ce a patit pisica??? Daca va bazati doar pe ce spune Gugles, cum credeti ca puteati obtine o parere obiectiva?

Am dorit prin aceasta scrisoare destul de lunga sa va faceti o parere obiectiva despre ce se intampla in unele cabinete veterinare din Iasi si sa luati masuri.

Mergi la inceput

macar m-am racorit si eu oleak... acuma ma simt mai bine... stiu ca mare efect nu o sa aiba, dar macar poate il face de ras un pic pe -ul ala de doctor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Va rog muuult de tot sa ma ajutati!!!! Am deja trei pisici si trei caini, si ieri am gasit - mieuna disperat intr-un copac, alergat de caini - un pisoi, cam de 2 luni, dulce si curat. E baietzel, alb cu ceva gri.Problema e ca, cum l-au vazut matzele mele au inceput sa scuipe, si , culmea, sa se bata si intre ele, desi i-am separat imediat.Afara nu pot sa-l las ca il omoara cainii. Ieri l-am luat cu masina sa-l las undeva langa un bloc dar m-a umflat plansul de mila lui, nu am putut sa-l arunc. Acasa e balamuc, alelalte se scuipa si se bat intre ele cand il aud mieunand, el sta inchis in hol si plange de singuratate. Va rog mult, daca poate cineva sa-l ia, sau stie de cineva cu curte sa-l tina un pic pana se mai mareste si poate sa se descurce singur pe garduri.

Va rooooog!!!!!!!!!!!!!!

PS Pot sa dau bani pentru mancare sau mancare celui care-l ia, numai sa stiu ca o sa-i fie bine

V

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Bravo Ramonika
Nici eu nu cred ca va avea efect scrisoare ta, suntem in Romania , dar macar vor sti ce medici sunt in Iasi si ce colegi au.
Din pacate sunt medici care nu au ce cauta in medicina si profeseza pentru bani.
Unde are cabinetul acel "medic" ? Intreb din curiozitate, sa stiu de cine sa ma feresc

http://photos.yahoo.com/codrii_de_arama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

Victoria o sa intreb si eu sa vad daca vrea cineva, tu esti din Bucuresti si asa imi este mai usor sa intreb.. I-as zice lu` mama sa il ia ea, dar nu cred ca ar vrea
Si pe mine ma doare inima sa aud de animale fara stapan

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Draga rmonika. cred ca cel mai bine ar fii sa ii faci o sesizare la CMVr (colegiul medicilor veterinari din romania) si sa le explici cazul tau si sigur nu v-a ramane neclarificat.In primul rand un cabinet in Romania nu poti sa il deschizi decat daca ai pile sau ai un spatiu de cateva incaperi( cand l-am avut noi, erau 4) si trebuie o autorizatie de functionare de la Directia Sanitar Veterinara al orasului tau.
Adevarul, ca in ziua de azi totul este pentru bani, mai ales in Romania, iar cine lucreaza din placere, trebuie sa isi inchida clinica ca nu face fata la chirie8 asa am patit noi).
Sper ca pisicuta ta si-a revenit, si nu uita sa amintesti prietenilor tai ce ai patit, ca sa nu pateasca nimeni ca tine.
Pupici la amandoua.

Mergi la inceput

cabinetul este pe langa gara, pe str. Strapungerii Silvestru, la parterul unui bloc, se cheama Sanivet ca si cum ar avea legatura cu sanatatea
sa nu va duceti niciodata acolo si sa spuneti si la altii sa nu se duca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

quote:
Originally posted by carmita_baby

Victoria o sa intreb si eu sa vad daca vrea cineva, tu esti din Bucuresti si asa imi este mai usor sa intreb.. I-as zice lu` mama sa il ia ea, dar nu cred ca ar vrea
Si pe mine ma doare inima sa aud de animale fara stapan

Mello motanelul iubit

Va rog mult de tot, incercati sa ma ajutati cu el...Plange singur in hol, si alelalte scuipa si maraie din dosul usii, e balamuc in casa. A invatat sa faca la tavitza, mananca orice si toarceeeeeeeeee. E f. curat, va rog mult, daca afleti ceva, il aduc eu oriunde ar fi, cu mancare, etc

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput