Mamici de mai-iunie 2005 (55)
Raspunsuri - Pagina 13
Mickyyy spune:
Hop si eu, ca vazui ca m-ati dat disparuta!
N-am nascut, si nici nu cred ca o voi face prea repede, la cum decurg lucrurile eu zic ca bebitza va mai sta vreo saptamana-doua, chiar daca dupa UM ar trebui sa nasc peste 4 zile!
elly, ce pot eu sa-ti spun despre municipal (am nascut anul trecut acolo, sper sa nu se fi schimbat prea multe):
- inainte de nastere - ture de 12 ore parca care contineau moasa, asistenta si infirmiera. Daca aveai treaba cu ele (controale, injectii sau alte chestii) le dadeai la primele 2 intre 50 si 100.000 iar la ultima ceva maruntis (pana in 50.000)
- nastere naturala cu epidurala, anestezist, moasa si medic - personajele principale. La primele 2 se dadea intre 500 si 2 mil., functie de posibilitati (eu am dat 1 mil la anestezist si 1,5 la moasa), plus doctorul, treaba ta cat vrei sa-i dai.
- imediat dupa nastere - nenatologul, cel care se ocupa de bebe, iarasi intre 500-2.000.000, depinde daca bebe are sau nu probleme.
- dupa nastere esti mutata cu bebelusul in camera. Sunt cate 2 asistente pe tura, una de mamici si una de bebici, iar tura e de 12 ore. In general 50-100.000 la fiecare, tot asa, functie de ce fac. Mai e pediatra care trece o data pe zi sa controleze bebelusul, ii poti da sau nu 100.000 (oricum o vezi doar cateva minute pe zi). Tot dupa nastere, in fiecare dimineata, ti se face toaleta, acolo dai maxim 50.000.
Cam astea ar fi in mare, daca mai vrei sa-ti faca o injectie, ceva, mai dai 20-30.000, de la caz la caz. Asa era anul trecut, daca s-o mai fi schimbat ceva, n-am idee.
Nastere usoara!
Mickyyy
(40 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
NewMami spune:
Mai inainte m-am intors de la doctor si daca de dimineata de abia asteptam vizita asta, acum sunt atat de deprimata si-mi vine sa urlu si sa ma sui pe pereti. Nici o imbunatatire in dilatare fata de saptamana trecuta, asa ca scumpul meu doctor a decis sa ne vedem miercuri din nou si daca nu se intampla nimic natural pana atunci ma va induce dar numai VINEREA VIITOARE.
Nu va spun in ce stare sunt caci nu mai am rabdare si ma gandesc si eu ce ma fac daca ala mic e prea mare caci banui ca el mai creste pana atunci - pe unde il scot?
Nu mai stiu ce sa fac ca sa se intample odata, mai e careva care a asteptat atata pana sa nasca adica 9 zile dupa due date?
Numai bine va doresc.
NewMami &
Patrick Ryan
http://community.webshots.com/user/newmami2005
monicica spune:
newmami, esti tare draguta ca ma incurajai mai devreme...
si eu am fost azi la doctor si contractii zero si dilatatie deloc...etapa cu deprimarea am depasit-o deja. Am facut o lunga plimbare si ma dor asa tare calcaiele ca parca am mai uitat :(
Si eu imi fac aceleasi griji...ce ma fac daca e prea mare...
As vrea sa te incurajez dar nu prea stiu cum...doar iti tin pumnii sa nu mai ai de asteptat asa mult. Eu am o colega de servici care zicea ca fetita ei a intarziat o saptamana si in afara de nervii ei, totul a fost perfect...
toate cele bune si pumnii stansi :)
beatriced spune:
Neata la fete!
Este ora 6 dimineata ora noastra si alaptez. Ca Alex de pe la ora 5 nu a mai avut somn. Imi este atat de somn ca abia mai scriu. Ziceti-mi si mie cam pe la cate luni o sa doarma bebe toate orele pe noapte?
La noi iar ploua si e urat, bineinteles vremea te trage la somn! Da pana la urma il adorm eu si ma bag si eu in pat langa al meu sot care doarme bustean, ca saracu se trezeste si el noaptea pentru bebe... Plus ca se mai duce si la serviciu!
Mami si
Alex
beatrice
Androix spune:
Newmamy si Monicica, va tin pumnii. Aspiratorul e baza
prietenii stiu de ce.
Tocmai mi-a venit in cap ca pe mine poate atunci trebuia sa ma apuce si aspiratorul n-a avut nimic de-aface
Nu voi sti niciodata. Indiferent nu va faceti griji, fiti atente la miscarile bebelusului si cata vreme el este miscacios acolo in burtica totul e bine.
Beatrice, si sotul meu se trezea cu noi noaptea la alaptat. Nu l-a tinut insa mai mult de 2 saptamani
Acum mi se vaita ca este atat de obosit incat nici nu ma aude cant alaptez...
Auzi la el: nu ma aude, de parca eu as pune muzica si as dansa in timp ce dau tzitzi...
Acum Filip incearca din rasputeri sa-si aminteasca de bunul sau obicei de a lua maxim 2 mese de noapte. Adica una la 11-12 si alta la 5-6 dimineata. Noooo, doua nopti bune, a treia mai luam o gustarica pe la un 3 asa ca sa o spargem pe mami la dintisori
Cred ca mai avem cale lunga inainte pana sa doarma bebelacii nostri toata noaptea.
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
loreen spune:
Buna dimineata...
Sa fie pentru voi,ca la cum am dormit eu al naibii de buna va fi ... Ma terorizeaza Delia cu varsatul ei anapoda. Mananca bine 2-3 zile si dupa aceea 2 zile varsa la fiecare masa. In greutate a luat ca se vede si cu ochiul liber. Daca nu varsa nu doarme cate 2-3 ore intre biberoane. Cand doarme binenteles ca numai in bratele mele poate. Si uite asa se duc zilele mele una dupa alta si ma atrofiez psihic. Numai stiu nici sa ma dau cu ruj cand ies afara. Pana o sa ma apuce dracii intr-o zi si ii pasez copilul lui domnu' sot si ma duc in lume...
Androix imi pare rau sa-ti spun, dar nu am o pisica ci ...doua. Cea mare are 6 ani si motanul(Jimmy dragostea lui Bianca) are 3. Se impaca foarte bine cu bebe. Nu le las in camera copilului din cauza parului, insa cand las fata in celelalte camere vin langa ea, o miros dupa care se aseaza langa, exact ca un caine. Pediatra mi-a recomandat doar o luna sa le feresc de copil...Cert este ca nu sunt probleme existentiale, motiv pentru care nici nu ma pot gandi sa le exilez...In prima faza am vrut sa le dau la soacra pentru un timp, insa m-a refuzat categoric ( nici pe Delia nu a vazut-o de cand am nascut pe motiv ca nu este baiat).
Cea mare este la fel de agresiva ca a ta , dar numai cu ceilalti.Ea a fost pusa sub semnul intrebarii din cauza lui bebe, insa este tare protectiva cu fata.Lasa pisica sa miroasa bebelusul in bratele tale ca sa se obisnuiasca cu noua persoana, si in timp va fi pentru ea ceva normal...
A...mi-am auds aminte ce vroiam sa mai intreb pe celelalte mamici...Delia are nasucul curat,insa fornaie si uneori se inneaca cand mananca s-mi da laptele afara.I-am pus ser fiziologic in nasuc,dar tot asa face...Aveti idee ce poate fi?
Va pupacim si sa aveti o zi minunata...
Loreen, Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.2005
http://community.webshots.com/user/loreen31
mygirl spune:
Aseara am iesit la plimbarica...cu carutzul. E super, dar la trotoarele noastre, am zgaltait saracul copil, care abia mancase, de am crezut ca o sa-i facem lapte batut in burtica! Dar se pare ca i-a placut cu zdrunciuneala, ca a dormit tot drumul. Insa cum am ajuns acasa a inceput scandalul, urla pur si simplu, de nu stiam ce sai mai facem. Si a tinut-o asa pana la 23.30, dupa care a dormit cumintica pana la 5, cand am trezit-o eu sa o schimb si sa-i dau papa. Arins si un obicei prost - cand e la san si o doare burtica sau are nervi, trage de sfarc ca de guma
. Daca i-l scot din gura incepe chiraiala. Mi-e asa mila de ea...dar si de sanii mei, care nu-si mai revin o data!
Mygirl si Alexandra (18 mai 2005)
Poze
anky spune:
quote:
Originally posted by NewMami
Mai inainte m-am intors de la doctor si daca de dimineata de abia asteptam vizita asta, acum sunt atat de deprimata si-mi vine sa urlu si sa ma sui pe pereti. Nici o imbunatatire in dilatare fata de saptamana trecuta, asa ca scumpul meu doctor a decis sa ne vedem miercuri din nou si daca nu se intampla nimic natural pana atunci ma va induce dar numai VINEREA VIITOARE.
Nu va spun in ce stare sunt caci nu mai am rabdare si ma gandesc si eu ce ma fac daca ala mic e prea mare caci banui ca el mai creste pana atunci - pe unde il scot?
Nu mai stiu ce sa fac ca sa se intample odata, mai e careva care a asteptat atata pana sa nasca adica 9 zile dupa due date?
Numai bine va doresc.
NewMami &Patrick Ryan
http://community.webshots.com/user/newmami2005
NewMami,stai linistita,daca bebelusul intirzie nu inseamna neaparat ca v-a fi foarte mare.Bianca a intirziat doua saptamini si s-a nascut cu 3475 gr.Mai ai putina rabdare,natural este mult mai bine decit indus.
KEEP UP!

http://community.webshots.com/user/cristil102
http://community.webshots.com/user/anky2100Anca
Cristian Lucian 12.05.05 si Bianca Melissa 02.02.03
beatriced spune:
A-ti uitat sa-mi ziceti si mie ce am nevoie pentru un botez? Adica nasa, ce trebuie sa cumpere?
Pupici
beatrice
Androix spune:
Loreen, multumesc mult pentru raspuns. Deja aseara mi-am dat seama ca suntem putin cam exagerati si am mai slabit pisica, saraca era asa mirata ca nu mai sta incuiata ca nici nu stia cum sa reactioneze. O sa incep sa o obisnuiesc cu copilul in prezenta mea si daca remarc ceva care nu-mi place iau masuri. "Misto" soacra ta: a mea e tocmai pe dos. S-a oferit ea sa-mi ia pisica si pana in ultima instanta daca nu merge imprietenirea trimit pisica la ea, iar pe nepotu-sau l-a asfixiat cu vizitele.
Chiar as mai vrea un moment de respiro. Las ca-i trece si soacrei tale, o sa vina singurica sa-si vada nepotica.
Beatrice, eu cand am botezat am cumparat asa: doua randuri complete de hainute pentru bebe, paturica (sau se poate lua port bebe, tot un fel de plapumioara dar se prinde cu capse in jurul copilului), mi-a cerut de la biserica un sapun, un prosop (care au ramas acolo), mi-a mai cerut sa aduc putin ulei. Am mai cumparat lumanarea. In rest m-am ingrijit de toate cheltuielile la biserica, si in mod normal mai trebuia sa iau un cadou la finutz dar pentru ca a fost din scurt, am aflat tarziu ca o sa nasesc si eram si gravida si n-am mai avut vreme sa iau si cadou, dar i-am dat bani sa-i cumpere mamica lui ce crede ea.
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip