Mamici de mai-iunie 2005 (55)
Raspunsuri - Pagina 12
babygirl spune:
da, si eu folosesc glicerina boraxata inainte de fiecare supt. ema are ceva alb pe limbuta si pt asta imi ung sfarcurile cu glicerina.
adina
babygirl spune:
Greșeli în alimentația sugarului și a copilului mic
Interviu cu dr. Constantina Pop, medic primar pediatru, Inspector cu Ocrotirea Mamei și Copilului la DSP Maramureș
- Vorbind despre alimentația sugarului și a copilului mic, ce noutăți au apărut în acest sens?
- Concepția despre alimentația sugarului 0-1 an s-a schimbat mult în ultimii 4-5 ani. Întotdeauna s-a marșat pe alimentația la sîn, dar în ultimul timp se insistă în mod special pe acest aspect, datorită calităților laptelui de mamă. În România s-a înființat un Comitet Național de Promovare a Alimentației la sîn, acceptată de stat ca o politică. Nici un lapte nu poate înlocui laptele de mamă, nici chiar laptele praf care este formula adaptată, fiind cel mai aproape ca și compoziție de laptele de mamă. Există de asemenea concepția greșită a unor mame că laptele lor e prea slab, prea zeros, prea apos și fără consistență. Însă, trebuie să se știe că laptele mamei este adaptat tubului digestiv al copilului. Deci laptele este perfect tolerat de copil și este cel mai bun. Niciodată laptele de mamă nu este prea apătos, prea slab. Lapte de mamă rău- nu există. În plus, are avantaje: este steril, are factori de apărare și comod de administrat copilului. În primele 3 luni, copilul mic este incapabil să se apere în fața bolilor. Se apără doar cu anticorpii pe care i-a luat de la mamă în viața intrauterină. Acest lapte praf îi dă 13 factori de apărare, raportul dintre proteinele lui făcîndu-l ușor digerabil, asimilîndu-se perfect.
- Multe mame renunță imediat la alăptat, după 1 săptămînă - două, iar altele refuză de la început alăptatul copilului la sîn, crezînd sau constatînd că nu are lapte.
- Se face o greșeală. Secreția lactată este întreținută de golirea sînului. Cel mai bun stimul pentru ca mama să aibă lapte este ca sugarul să golească sînul. Este o mare greșeală a-i da încă din Maternitate copilului orice formulă de lapte praf. Mamele care renunță la alăptat își lasă, pur și simplu copilul în bătaia vîntului, în fața bolilor și a microbilor.
- Unele mame renunță la alăptat constatînd că laptele praf place mai mult copilului.
- Nu neapărat îi place mai mult gustul laptelui praf, ci la sîn copilul este pus să muncească, pe cînd laptele praf îi vine mult mai ușor din sticlă. Este falsă impresia că nu-i ajunge laptele de la mamă. Trebuie pus în mod repetat la sîn pînă îl golește. E nevoie de multă răbdare. Nu prea există mame care să nu aibă lapte. Lipsa de secreție lactată este foarte rară. De fapt este lipsa de răbdare a mamei și de incompetență profesională a personalului care se ocupă de mamă și nu-i explică mamei cum să pună copilul la sîn.
- Cît timp se va alimenta obligatoriu copilul la sîn?
- Nu există un timp anume. Cît mai mult, dar minim 6 luni. Trebuie de știut că există și medicamente pentru stimularea secreției lactate.
- Care este următorul pas în diversificarea alimentației?
-Sucul de fructe, brînza, legumele fierte și lapte de mamă în continuare. Cînd mama alăptează la sîn, copilului sub 6 luni nu i se va da nici un alt aliment, nici ceai, decît în zilele prea călduroase, nici suc de fructe, căci 80% din compoziția laptelui de mamă este apă. Deci, copilul își asigură necesarul de apă din laptele mamei. O altă modalitate de verificare dacă copilul se satură numai cu laptele de mamă este dacă acesta este schimbat cel puțin de 5 ori pe zi. Dacă se întîmplă ca mama să nu poată nicicum să-l alăpteze, din diferite motive, atunci alimentația copilului va fi diversificată la 6 săptămîni, cînd se introduc sucurile de fructe. De la 3 luni și jumătate se va da altceva decît lapte.
- Cum ajunge copilul mic, obez?
- Dacă este alimentat la sîn, copilul poate ajunge să cîntărească cu 1 kg, 2 kg mai mult dar nu este considerat obez. Obezul este copilul alimentat mixt sau artificial și care are în plus peste 1-2 kg. Copilul alimentat mixt poate ajunge obez mai ales dacă laptele praf este preparat în concentrație mai mare decît e admisă la vîrsta lui, dacă primește alimente făinoase (griș în lapte, biscuiți, pișcoturi, biscuiți cu fructe). Există de asemenea o falsă obezitate la copilul care mănîncă foarte mult lapte, mai ales lapte de vacă. La început, copilul dă senzația că e foarte sănătos, crește, se îngrașă, dar de fapt el este obez artificial pentru că nu primește glucoză destulă, proteine, el se distrofiază cu timpul. Se oprește din creștere. În plus, acești copii care primesc foarte mult lapte, riscă să devină anemici pentru că laptele de vacă nu are fier disponibil.
- Cît lapte are nevoie să bea un copil după vîrsta de un an?
- Se face adeseori greșeala ca după 1 an să i se dea copilului în continuare 1-2 litri de lapte/zi. Copilul după 1 an n-are voie să mănînce mai mult de 1/2 litri lapte în 24 ore, iar mamele nu știu că laptele nu mai este un aliment de bază. Un alt risc de obezitate este cînd mama îi pune zahăr în lapte.
- Alte greșeli în alimentația copilului mic?
-Alimentația cu sarmale, slănină, mîncare gătită cu rîntaș, cartofi pai, numai pentru că îi place copilului. Educația alimentară o face adultul, nu copilul. Nu se vor da copilului multă ciocolată, chips-uri, pufuleți și alte alimente colorate, numai pentru că-i plac copilului. O altă greșeală este administrarea la copii a sucurilor așa-zise naturale (acestea sînt pline de E-uri și stabilizatori) cumpărate din comerț care n-au ce căuta în viața lor. Sucul natural este acela făcut în casă, la storcătorul de fructe.
- Ce alte alimente de bază trebuie să intre în alimentația copilului mic?
-De la 8 luni copilul trebuie să primească pește. Peștele este un aliment de bază în alimentație, pe care copilul trebuie să-l primească. Acesta se va prepara înăbușit, cu pireu de cartofi, spanac. Noi nu știm să dăm copiilor legume. Toată lumea le oferă pireu de cartofi. Acesta se dă doar de două ori/săptămînă. În rest, legume fierte, sote de morcovi, broccoli, varză de Bruxelles, mazăre, spanac. În general noi nu ne axăm pe legume și fructe ci pe foarte multe făinoase, care îl umflă pe copil. De asemenea, copilul se va alimenta cu carne care conține proteine de creștere. Copiii care n-au zilnic carne în alimentație au deficit imunologic iar creșterea lor este puțin întîrziată. Foarte importantă este, de asemenea, brînza. Copilul trebuie să primească de la 4 luni brînză de vacă, care conține calciu, aminoacizi esențiali. Peștele conține acizii grași nesaturați. Este recomandat macroul, sardina, heringul. Ficatul de pui trebuie introdus în alimentația copilului la 4 luni 1/2-5 luni și apoi, oul.
- Mama care alăptează copilul este învățată să nu mănînce o serie de alimente: fasole, varză, fructe proaspete etc. pentru că ar dăuna copilului, provocîndu-i colici. Este adevărat sau fals?
- Este o greșeală foarte mare. Mama trebuie să mănînce de toate pentru că ea hrănește 9 luni două organisme iar nașterea este foarte grea, consumînd foarte multă energie, comparabilă cu cea a unui alpinist care urcă Everestul. Deci, înafară de cafea, ciocolată, cacao, țigări, sucurile care conțin cofeină (cola), alcool și medicamente, mama poate mînca orice aliment. Este foarte important să bea 1-2 litri de lapte/zi, să mănînce brînzeturi, carne, legume și fructe pentru că acestea se regăsesc în compoziția laptelui de mamă. De știut este faptul că oricum la copii apar colicile, fără să se cunoască mecanismul lor.
- Cîte mese pe zi trebuie să mănînce copilul mic?
- Mesele se dau cu o anumită regularitate. Se formează un reflex al foamei. Dacă-i dăm copilului între mese să ronțăie un biscuit, un pișcot, o coajă de pîine, acestuia i se umple stomacul și refuză masa principală. Atunci mama greșește din nou, alergînd prin casă cu farfuria după el. Copilul trebuie să mănînce o masă cu familia. Trebuie învățat să mănînce cu lingura, chiar dacă la început împrăștie mîncarea. Este foarte important să mănînce la masă cu familia pe scaunul lui și nu în brațe. În ce privește numărul meselor pe zi, copilul trebuie să servească 3 mese principale și două gustări la un an. Este alimentația cu care rămîne pînă la vîrsta de preșcolar.
- Cum ajunge copilul la obezitate?
- Mîncarea în exces, pîinea în exces, făinoasele, constituie factori de risc pentru obezitate. Apoi mîncarea tip fast food este nesănătoasă. Obezii constituie factori de risc pentru alte boli: angină, cardiopatie, boli coronare, cardiopatie ischemică, astm bronșic, diabet, endocrinopatie.
- Sînt înregistrați în Maramureș mulți copii bolnavi de diabet?
- Rata diabetului la copii a crescut. Nu știm dacă neapărat numai pe bază de alimentație. Diabetul este o boală mult mai complexă dar și obezitatea poate fi un factor de risc.
mygirl spune:
Suntem atat de fericite!!! De astazi avem si noi cu ce sa iesim la plimbare, a ajuns carutzul nostru din America! L-am asteptat cam mult, 2 luni jumate, dar a meritat, pentru ca e atat de dragutz! Abia astept sa iesim in seara asta afara - sper sa se mai domoleasca vantul.
Mygirl si Alexandra (18 mai 2005)
Poze
roisin spune:
Salut, salut!
Intai felicitari noilor mamici si bun venit la bebelusi, sa fie sanatosi, papaciosi si ne-galagiosi! ![]()
Irinuca mea a implinit ieri 3 saptamani si 4 kile 100, adica destul de bine avand in vedere ca papa inca numai tzitzi.
De unde la inceput ma minunam cat e de cuminte si ce frumos papa ea la 3-4 ore, dupa numai cateva zile si-a dat in petic si a inceput sa ceara tzitzi si la o ora jumate, asa ca am avut ceva munca de lamurire de dus cu ea in acest sens. Acuma sper ca suntem pe drumul bun...
In primele zile nici noi nu reuseam s-o ragaim (tin minte ca exact la fel pateam cu Miruna), insa acuma ragaie uneori spontan, in timp ce suge, iar daca o pun pe umar face precum o sleahta de porcusori nesimtiti. ![]()
Afara am iesit inca de saptamana trecuta, apoi am avut cateva zile de pauza si acum iesim iar, cate juma' de ora - o ora si de obicei in marsupiu, ca e mai comod, si intotdeauna doarme bustean.
In rest... e cam samanta de scandal pitica, ii place scaunul de masina, vrea sa stea cu restul familiei, nu in pat, burtica o supara in limite rezonabile si de obicei se rezolva cu o ragaiala sau un kk si niste parturi.
Cornelia, apropo de burtica, eu iti recomand sab simplex dat inainte de masa sau direct in biberon. In materie de eliminat gaze ar trebui sa fie cel mai potrivit.
Eu ma tin inca binisor, am slabit vreo 12 kile (10 in prima saptamana, bag sama ca iar facui retentie de apa), deocamdata produc laptic suficient (desi uneori sunt cam la limita - tre' sa pun marmota la treaba, ca sa devin o vacuta fericita
), in schimb o tin tot intr-o boacana: ba rosu-n gat cu dureri naspa si antibiotic, ba indigestie de la antibiotic cu rasteala la bocanci si stat pe tron juma' de zi, iar mai nou mi s-a inflamat un punct de sutura de la epiziotomie (asta desi locul e perfect cicatrizat
), si tare ma tem ca va trebui sa fac o vizita la doftor... ![]()
Articolul despre alimentatie este foarte frumos (se inscrie in tiparele alea care-mi "plac" mie), dar omite sa spuna cateva chestii. Cantitatea si calitatea laptelui sunt direct dependente de modul de viata al mamei (alimentatie, odihna, relaxare). Degeaba ii dau eu lapte steril din tzatza daca bietul copil creste 200 g pe luna, degeaba ma indop cu medicamente pentru stimularea lactatiei (apropo, nu va faceti iluzii, nici un medicament nu e miraculos) daca sunt obosita, stresata, agitata si dorm 5 ore pe noapte.
Ca sa nu mai spun ca daca il tot pui "in mod repetat" la sanul gol si copilul a trecut de 3 luni, ai toate sansele sa-ti arda o pereche de palme sau sa-ti traga o injuratura printre gingii. Si sa vezi atunci relaxare, calm si linste... ![]()
Cat despre alimentatia mamei... eu am luat o mare plasa cu regimul ala drastic: "totul fiert", "orez cu pui", "nici un fruct"... in afara ca fiecare drum la baie era insotit de emotii ca la bac ("oare p-asta il iau?"), motiv pentru care am fost neom luni de zile (chiar si dupa ce terminasem cu regimul), n-am rezolvat mare branza. Pentru ca, incet incet am inceput sa mananc si un fruct, si o rosie, si un cartof prajit, si copilul s-a purtat exact ca inainte.
Dupa parerea (si experienta mea), exista cateva reguli de baza: cat mai multe proteine, regim echilibrat (cate putin din fiecare), extrem de multe lichide (nu musai lapte sau ceai, inclusiv apa, inclusiv apa carbogazoasa - asta e sfat de la pediatra fameliei!). Ce trebuie evitat: varza, conopida, fasole, arome puternice.
Chestia asta cu regimul este o regula folosita numai in Romania, in tot restul tarilor "cu apa calda" se recomanda un aport de vitamine din surse naturale (adica fructe si legume proaspete) in loc de celebrele "Materna cu seleniu".
Glicerina boraxata se da in caz de candida, eu i-am dat celei mari glicerina cu nystatin, iar asta mica nu are nimic, deci nu-i dau nimic. Nu exagerati cu glicerina daca nu e cazul, e un pic cam dulce si poate afecta dentitia.
Babygirl, eu pentru ragade am folosit Garmastan, dar dupa o metoda dibuita in "Mama si copilul": dupa alaptat ungi bine-bine zona, o acoperi cu cate o compresa sterila sa tina unguentul pe loc, si eventual pui sutien sau ceva care sa nu lase compresa sa fuga. De asemenea, e bine sa lasi sanii sa respire cateva ore pe zi, asa ca adopta un stil topless si scoate inaintarea la aer. ![]()
Beatrice, fi-mea de obicei doarme biniosor noaptea (bine, cu pauze de papa), insa spre dimineata are somnul mai agitat, asa ca pufaie, se intinde, geme, casca, face ca toate lighioanele. Cum deocamdata dormim in aceeasi camera, si cum si eu si tac-su suntem neam de iepuri, ne trezim in gasca la fiecare sunet, asa ca la sculare suntem varza de cap.
Eu am decis sa o mut spre dimineata in sufragerie, o iau cu tot cu cos (ea doarme intr-un cosulet pe care il punem direct in patut) si o duc in canapea. Avantajul e ca nu ne mai trezim unii pe altii la fiecare foiala, dezavantajul e ca n-o mai aud de la primul geamat, ci abia in faza de tipete, si pana ajung la ea are timp sa trezeasca si pe ceilalti membri ai familiei.
Pe piticul tau e bine sa-l bagi in seama cat mai putin atunci cand se foieste noaptea, si cu timpul va invata ca noaptea oamenii dorm si numai ziua se distreaza... ![]()
I don't need no one to tell me 'bout heaven
I look at my daughters and I believe
loreen spune:
Salut...
In primul rand felicitari tuturor noilor mamicute...Sa aveti parte de bebelusi cuminti si mancaciosi...Reface usoara...
La noi lucrurile merg inainte in acelasi ritm...Sunt la fel de chiauna ca la inceput, desi doarme fii-mea noaptea cate 4-5 ore de la baie pana papa...Problema e ca dupa ce doarme ea ma apuca pe mine stransul din casa, calcatul, spalatul,etc...Si cand adorm si eu peste putin se trezeste si ea...
and am
Azi am observat ceva dubios la Delia...De vreo 2 zile ii dau ceai de la Milumil pentru colici...Azi la pranz cand am schimbat-o am gasit o zona sangeranda pe pasarica ei, si binenteles ca era mai rosie comparativ cu alte zile...Sa-i provoace acest ceai eritemul asta?! Culmea e ca la cel de musetel nu a avut reactiile astea...
Mie mi-a spus pediatra ca, colicii, mai ales la biberonari, se fac de la spuma laptelui.Daca pun in biberon Debridat laptele nu mai face spuma si cred ca asta este cauza pentru care Delia nu prea are colici...
In rest cu kg merg inainte, le plimb in fiecare zi cu mine, depresia postnatala incepe sa se simte ca la ea acasa si eu am ajuns sa plang dupa vremurile de anul trecut cand eram bine mersi...
Am mai pus niste poze, daca vreti sa ne vedeti la o luna si jumatate...http://community.webshots.com/user/loreen31
Nasteri usoare celor se pregatesc...
Pupici la mamici si bebelusi
Loreen, Bianca & Delia
Androix spune:
Adina, misto articolul, l-am citit pe nerasuflate.
Roisin, ce haioasa ai fost, m-a amuzat teribil mesajul tau. Iar la faza cu perechea de palme si injuratura printre dinti am ras in hohote ![]()
Loreen, stai linistita ca si eu imi plimb kilutzele peste tot, ba ma gandesc ca-s cam putine si le mai aduc companie, adik alte kile (2 mai exact
) Ti-am vazut pozicile si am remarcat o matza la fel ca a mea. Voi cum ati procedat cu ea si cu bebe caci eu sunt speriata de bombe si pana in acest moment nu le-am facut cunostinta inca. Adik am exilat pisica in bucuatarie, ceea ce este kiar naspa caci din lipsa de ocupatie a inceput sa calareasca toate corpurile de mobila, si-a facut culcus tocmai sus de tot astfel ca flocaie tot de sus, parca ninge la noi in bucatarie.
Mi-a fost si imi este in continuare frica sa o las in preajma copilului din doua motive: parul si faptul ca este cam agresiva. Nimeni nu prea poate pune mana pe ea in afara de mine si de Mihai... Ce ma sfatuiesti? Ma rog noi suntem si la primul copil. Pana acum EA era copilul nostru, mai mult al lui Mihai, acum se vede data laoparte. Mi-e si mila de ea saraca. Cand saltau hormonii in mine mai acum fro 2 saptamani am plans in hohote de mila pisicii
...
Sa-ti traiasca mandretele de fetite ca sunt niste dulci amandoua!
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
elly_b spune:
androix, multumesc de incurajare. parca mi-a mai venit inima la loc.
acum am o alta problema existentiala si apelez la mamicile care au nascut la municipal ... cat si cui trebuie sa dai, cati oameni te asista si la nasterea normala si la cezariana (adica medic, anestezist, moasa, asistente etc) si ce se intampla dupa aia .... adica neonato, sefe de tura, asistente etc ca eu am inteles ca trebuie sa dai si in stanga si in dreapta de fiecare data si la fiecare tura si ca in total te costa cam 500 euro. eu in mare parte sunt cam pregatita si pentru suma asta dar totusi mi se pare exagerat de mult. cat de adevarat este? voi cum ai procedat?
monu, poti sa-mi spui cum o cheama pe asistenta care te-a ajutat? poate o sa fie cazul si la mine si macar sa am incredere deplina in cineva de pe acolo.
elly si bb +38
beatriced spune:
Salutare!
Astazi am fost cu bebe afara si mi-a dormit super bine. Acum a mancat si iar a adormit! Sper ca la noapte sa ne mai lase si pe noi sa dormim un pic ca deja eu sunt franta de oboseala! E un pic cam puturos la mancare dar o scoatem noi la capat! In rest e tare cumintel... Acum il asteptam pe tati sa vina sa mai iesim si cu el la plimbare, acum pana nu se duce soarele!
Pupici
Mami de
Alex
Fetelor ziceti-mi si mie ce este nevoie pentru un botez? Cam ce se cumpara? Adicatelea ce are nasa de cumparat? S-au unde poti gasi informatii?
beatrice
NewMami spune:
Cornelia, imi pare rau ca nu o dai de capat cu plansetele lui Stefan si sper din tot sufletul sa le gasesti un remediu. Poate plange dupa Maria, care sta la mama ta cat mai mult timp
. Imi inchipui ca nu-ti e deloc usor ptr. ca si Maria are nevoie de atentia ta, pe de alta parte Stefan nu are inca un program si plange, dar capul sus, inca putina rabdare si nervi de fier. Cine e cea mai fericita mamicuta cu asa doua comori? Iti doresc zile cat mai bune si linistite.
Am vazut ca vorbeati de cantare si pompe de san. Aici vreau sa spun ca nici n-am vazut cantar ptr. copil de cumparat. La noi vine asistenta acasa, in prima perioada si apoi mergi lunar la pediatru unde il cantareste pe bebe. Nici n-am auzit pe cineva din toate prietenele mele sau la serviciu sa fi avut acasa cantar special ptr. copil.
Eu pompa de san inca nu mi-am cumparat, ca asa cum spune si Mickyyy, mai intai voi vedea daca am nevoie si de care. N-am cumparat din doua motive - unul ca daca am nevoie p[ompa Avent ISIS o poate lua sotul la orice ora din zi sau noapte la acelasi pret, iar a doua toate prietenele mele mi-au spus ca cel mai bine e sa inchiriez una electrica, performanta, ca sa nu fac scurte la maini. Asa ca o sa vad la fata locului cat voi fi de productiva si de ce am nevoie.

Iuliana, felicitari sa-ti traiasca micuta Diana, ma bucur ca ai scapat cu bine, multa sanatate si numai bine.
Asteptam mai multe amanunte.

Denisa73, sa-ti traiasca printisorul, sa fie sanatos si sa vaa duca numai bucurii.

mercedes, felicitari ptr. micuta Bianca, ne bucuram ca ai ajuns acasa cu bine. Multa sanatate si refacere rapida. Bag seama ca n-a fost tocmai usor daca nu poti sta pe scaun![]()
monicica, nu fi suparata ca si la mine due date-ul a fost ieri si inca nimic. Te inteleg perfect ptr. ca nici eu nu mai am rabdare, dar daca bebeii nostri sunt mai puturosi ce sa le facem. Eu astazi la ora 2 merg la nenea doctor si sper sa ma intorc cu vesti mai bune. Eu fac tot ce e posibil sa inceapa odata travaliul, dar degeaba. Cobor si urca scarile de 10 ori pe zi, aseara am fost la plimbare o ora si desi ma dureau toate, picioare umflate nu-ti mai povestesc, cand am ajuns acasa nu mai avem nici o contractie. Ce am observat este ca bebe s-a cumintit mult de tot in ultimele 2 zile si nu mai are activitate f. intensa. Lucru bun e ca ma lasa sa dorm noaptea si incerc sa recuperez tot ce se poate ca nu ma mai intalnesc eu cu asa ceva cat de curand.
Daca te ajuta gandeste-te ca nu esti singura care trebuie sa-si puna rabdarea la incercare.
Mickyyy, pe unde esti, ca n-ai mai postat nimic in ultimele zile. Sa nu-mi spui ca si tu mi-ai luat-o inainte, te rog.
babygirl, frumos articol, dar roisin are dreptate, nu e numai alimentatia cauza producerii de lapte. Noua la cursul prenatal, la ora de lactatie ni s-a spus ca putem manca orice, dar sa incercam sa avem un regim echilibrat (cat mai multe proteine, vitamine din fructe si legume). La fel si pe perioada sarcinii, doctorul meu nu s-a aruncat sa ma infunde cu vitamine, mi-a recomandat doar Calciu, ci mai degraba mi-a spus sa mananc cat mai multe verdeturi, peste, fructe.
mygirl, ma bucur mult ca ti-a ajuns caruciorul, in sfarsit. Sa-l stapanesti sanatoasa si micuta printesa sa se simta bine in el. M-am uitat din nou la pozele cu Alexandra si e adorabila de-a dreptul. Sa fie sanatoasa, cuminte, sa va aduca numai bucurii.
Toti bebelusii sunt niste scumpi, ma uit la fiecare poza si ma minunez cat de frumosi sunt si ce fericite sunteti ca ii aveti langa voi, sanatosi. Va doresc probleme cat mai putine iar atunci cand sunteti la capatul puterilor uitati-va la zambetul lor si sunt sigura ca o sa va treaca si o luati de la inceput cu si mai multa putere.
Va pup.
NewMami &
Patrick Ryan
http://community.webshots.com/user/newmami2005
monu spune:
din pacate nu stiu numele asistentei. iti pot spune ca este o persoana tanara,inalta, are parul roscat si cret si este in anul 4 la kinetoterapie si lucreaza la A4.