Mamici de mai-iunie 2005 (55)
Raspunsuri - Pagina 11
babygirl spune:
apropos de ragade si garmastan...la mine nu a functionat. nici macar bepanthen nu si-a facut treaba.nu stiu ce sa ma mai fac.deja imi sunt amortiti sanii de durere. am vazut in "mami" ceva spray pt asa ceva. se numeste panthenol. cred ca e o caruta de bani. o sa il rog pe mihai sa caute in farmacii. voi cum v-ati vindecat? o prietena mi-a spus ca bepanthen face minuni. aiurea! la mine nu merge si pace. si cum sa ma vindec daca din 4 in 4 pre bb iar ma "maltrateaza"?!:)
Adina
gabitzam spune:
Alina, la mine a fost azi a doua oara pediatra. Prima data a fost chiar cind ne-am intors de la spital, acum o saptamana. Iar data urmatoare se pare ca vom merge noi la ea, probabil cind face bebe o luna.
Deja am luat 300g, pentru ca sintem mincacios
si papam doar de la tzitzi. I-a curatat asistenta nasucul si a tipat ca din gura de sarpe, eu inca nu facusem operatiunea asta. Mi-a zis ca-l pot scoate progresiv in fata geamului, la balcon, maine 5 min, poimaine 10 si tot asa. Iar duminica putem iesi o jumatate de ora afara.
Laura, nu te mai lua dupa babe, ca nu sint doua burtici si doua sarcini la fel. Ia mai bine de bun ce zice doctorul.
Gabitza si bebe Andrei-Stefan
(25.05.05)
monicica spune:
Felicitari noilor mamici!
La noi e liniste, maine e ziua cea mare, data la care ma gandesc de atatea luni de zile, dar nu cred eu sa se intample ceva in urmatoarele ore. Am inteles ca fiecare cam simte cand vine momentul.... si eu nu simt nimic.. in fine simt asa niste chestii in burta dar cred ca doar se intinde bebe...
Pana una alta m-am apucat sa citesc si eu despre alaptat si am o nedumerire, poate imi raspund mamicile care deja fac asta: laptele proaspat e recomandat? dar fructele? Multumesc frumos...
monu spune:
buna,
inca mai sunt in viata![]()
Bb a crescut mare. intr-o sapt si ceva a luat 400 g adica acum are 3100 g si a mai crescut 1 cm. este ff vioaie si se supara rau de tot daca nu primeste papa la timp. o hranesc numai la piept. noroc cu o dra asistenta de la municipal - dzeu sa ii dea viata lunga si noroc - care mi-a facut un masaj special la spate ca s aimi vina laptele. acum am cat pt 2. sper sa ma tina cat mai mult.
Monicica mie dr mi-a zis ca nu am voie legume sau fructe crude ptr ca dau probleme cu burtica. numai fierte. si il cred pe cuvant mai ales ca a avut dreptate si inprivinta laptelui dulce. eu mancam lapte cu cereale si pe fetitza o durea burtica. Deci, fara lapte dulce. numai iaurt sau lapte batut si fara carne de porc. Cu mici, mici exceptii fetitza nu mai are colici. oricum ii dau preventiv bonisan si ceai de fenicul.
inca ceva important pentru mamici - poate stiti deja. pt mamicile care alapteaza - dr mi-a zis ca de fiecare data cand o alaptez, la fiecare san sa ma dau pe mamelon cu glicerina boraxata ca sa nu faca nu stiu ce in gurita - parca stomatita.
in rest suntem bine, operatia arata super. incerc sa ma acomodez cu bb si ea cu noi. de cateva zile si- facut singura programul si nu se mai deranjeaza nopatea sa se trezeasca ca sa manance. se trezeste dimineata pe la 4-5. oricum este o fomista mare.
felicitari mamicilor si bun venit puilor.
pupici
monu si bb
Cornelia spune:
Denisa, Mercedes felicitari! Sa va traiasca bb-ii!
Va pup!
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
monicica spune:
Monu, mersi frumos de raspuns...dar cum vine aia fructe si legume fierte? cum faci tu spre exemplu cu pepene, cirese, rosii, salata?
gabitzam spune:
Monica, uite aici un articol despre ce maninca mamele cind alapteaza:
http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=361
(25.05.05)
ChrisDun spune:
Laura, mie nu mi-a coborat deloc burta, cum ar fi vrut babele. Si totusi am nascut spontan.
monu, am citit si eu undeva chestia cu glicerina boraxata. Eu chiar am cumparat, insa medicul de familie mi-a zis ca mai bine sa ii dau cu altceva, nu mai tin minte ce. Oricum, daca n-a facut in maternitate, nu cred ca mai face. Cred ca era vorba de candida (i se albeste limbuta) - o ciuperca.
beatriced spune:
Salutare!
Mai, bebele vostru e agitat noaptea? Ca al meu se scoala pe la ora 3 dimineata si nu mai vrea sa doarma decat pe la ora 5. Se uita pe pereti s-au ii este foame incontinuu. Iar eu in timp ce il alaptam azi-dimineata am adormit!
Ca imi era somn... Saracutu' ma trezeste si ma trage de tata... Dar, de ce nu adoarme? Ii place sa ma vada treaza?
Unde doarme bebelusul vostru? Cu voi in camera? S-au l-ati pus intre voi in pat? Ca noi dormim cu el intre noi...
Pupici
Mami de
Alex mancacios
beatrice
gabitzam spune:
Beatrice, bebelusul tau inca nu stie cind e zi si cind e noapte si ce sint alea. De-abia ce invata si el, incet-incet, cum e sa traiesti pe lumea asta
Uneori poate fi mai alert ziua, alteori noaptea, si al meu are faze din acestea.
Andrei doarme cu noi in camera, dar in patutul lui.
(25.05.05)