v-ati lasa copilul...
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
Mirunaa spune:
Foarte bine ai facut ca te-ai hotarat sa plecati toti trei.Cum sa lasi un copil de 14 luni sa plece la o asa distanta cu un nauc de tata la niste bunici la fel de nauci?
Parerea mea este ca e bine ca va duceti si la parintii tatalui dar, in nici-un caz nu-l lasa sa ia copilul si sa se intalneasca singur cu ei.NU!Intalnirea trebuie sa aiba loc dar doar in prezenta ta.
Ce, v-ati lau masina si trebuie s-o vada si soacra?E vorba de un copil, copilul vostru pe care l-ai crescut numai tu stii cum...
Sotul tau are o problema...sper sa si-o rezolve...
Toate cele bune!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fiquelle/Fiquelle.jpg)
Fiquelle spune:
Dar socrii tai cumva au o "problema patologica de natura psihiatrica"? Ce, nu sunt zdraveni? Ce au cu tine? Nici nu te cunosc, si nici nu vor sa te vada? Du-te peste ei...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fiquelle/Fiquelle.jpg)
Fiquelle spune:
Scuze, am reciti mai cu atentie si am vazut ca va cunoasteti, de fapt...adica te-au dat si afara din casa. Iar sotul tau are si el o problema. Cum sa se duca fara tine? Sa nu cedezi!!!
Pupici si pentru tine!
Mada si Sofi, 9 luni si jumatate
clauditzadennis spune:
Eu cred ca ar trebui sa treci peste ceea ce ti-au facut si cadeti la pace.Daca pentru sotul tau e atat de important, spune-i ca esti gata sa cedezi si sa mergeti toti trei acolo...Sunt de acord ca a fost urat ce s-a intamplat la nunta,dar cred ca ar trebui sa uitati, sa iertati, sa treceti peste toate.Zici ca ei s-au imbunat...imbuneaza-te si tu...poate vei avea de castigat! Iar in ceea ce priveste copilul si ajutorul...si eu l-am crescut pe Dennis doar eu cu tatal sau, pentru ca avem parintii destul de departe si mai si muncesc, dar nu ne-am plans si nu le-am purtat pica pentru asta. In definitiv, copilul l-am facut noi doi si tot noi trebuie sa ni-l si crestem...daca ne pot ajuta, bine, daca nu, iar bine...Bafta multa!
Claudia,soacra frumoasei Oti
serenity spune:
Sa nu cedezi mad_wife ! In primul rand bebelul tau este mic si are nevoie de tine ! Eu nu stiu cum naiba se poate gandi sotul tau ca se poate descurca singur cu un copil atat de mic pe o distanta atat de mare , din America pana in Romania ! Sant de acord cu Fiquelle care se intreaba daca nu au probleme la cap ! Eu cred ca socrii tai au o mare problema cu sufletul , acea boala atat de grea , numita : rautate ! Cel mai bine in astfel de cazuri este sa le raspunzi cu aceasi masura si sa nu te lasi impresionata de ei !
Mult curaj !
Alexandra , mamica lui Mihaita
Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )
mad_wife spune:
In primul rand scuze ca nu am mai scris, inca mai sunt pe aici, dar a fost un week-end luuung, iar de acasa nu pot sa scriu (intelegeti de ce!). Sa va raspund pe rand:
Ai mei nu au mai fost in oras la sot atunci cand s-a intamplat toata treaba. Au venit la nunta, au stat la hotel cu invitatii care au venit din partea noastra (socrii nu i-au invitat niciodata acasa la ei, desi ei au fost la noi), iar a doua zi dimineata, cum iar nu i-a invitat nimeni nicaieri, au plecat frumos acasa fara sa-si imagineze ce se va intampla. Petrecerea a continuat (chiar si fara mine!) la o casuta la tara - casa lor, deci ai mei nu aveau cum sa apara pe acolo neinvitati. De fapt, ce sa va spun, nu ar fi trebuit sa am vreo pretentie ca sa-i invite pe ai mei, ca in oras au fost chiar si sora soacra-mii si tatal ei, precum si surorile socrului, dar nici ei nu au fost invitati nicaieri, din cauza ca soacra-mea e certata cu ei, tot din motive de gelozie si de bani. Dar asta oricum nu e treaba mea! Ideea e ca pana la urma am constatat ca nu am fost invitata nici eu!
Spuneti sa trec peste ce s-a intamplat atunci, sa cedez. As ceda cu draga inima daca sotul ar fi alaturi de mine, dar din moment ce nu e nu am pentru cine sa o fac. Nu vreau sa isi mai bata nimeni joc de mine, mi-a ajuns!
Sunt sigura ca-si dau foarte bine seama de gravitatea celor intamplate atunci. Acea nunta a fost mai mult o afacere de familie, in care eu am fost o marioneta. Chiar maica-sa mi-a spus ca ea vrea nunta ca si ei au fost la o gramada de nunti si au dat o gramada de bani(deci atunci era momentul sa-si scoata parleala). Zicea tuturor invitatilor ca ne-a facut ea nunta, dar noi am platit absolut tot, ba mai mult, chiar si salamul din frigider pe care il luase ca sa-l mancam cat am stat pe la ea pe acasa, chiar si zaharul pe care a zis ca-l pune la niste prajituri pe care nu le-a mai facut niciodata . Si ca sa nu o mai lungesc atat, la nunta socru-meu si cu sotul s-au apucat sa numere banii fara mine. Nu m-am gandit nici o clipa ca asta e ceva anormal, ca nu stiam ce va urma. Spre dimineata, cand taica-su a zis ca pleaca, a inceput soacra-mea sa ma streseze ca ia ea banii acasa. Eu am zis nu de cateva ori (ce naiba, aveam si eu o varsta si eram plecata singura in lume de ceva timp, asa ca puteam avea si eu grija de niste bani), dar la insistentele ei am cedat. Dimineata cand ne-am trezit, ea a inceput sa se uite pe lista cu bani facuta de sot si socru (ceea ce mie mi s-a parut foarte urat) si sa isi barfeasca sora si cumnatele ca nu au dat destul (si mai urat!!!). Atunci i-am spus ca noi nu avem chiar asa mare nevoie de bani, ca cel putin eu am rude care au facut mari eforturi financiare ca sa vina sa ma vada mireasa si ca atata timp cat la nunta lumea s-a simtit bine si noi iesim pe zero (ceea ce clar nu era cazul) eu sunt multumita. In fine...
Ceea ce a facut subiectul certii a fost ca la un moment dat m-am uitat in niste plicuri pentru bani care erau...goale! Plicul de la nasi (cu o importanta suma in valuta), de la prietenii mei (tot euro si dolari), de la niste invitati de-ai lui - toate plicurile care ar fi trebuit sa contina valuta erau goale. Noroc ca frate-meu mi-a scris un cec! (asta era inca acolo ). L-am intrebat pe sot, am intrebat-o pe maica-sa, amandoi au zis ca nu stiu unde sunt banii, poate la socru-meu, care era la tara. M-am suparat, am zis ca ar fi trebuit sa ma intrebe si pe mine daca sunt de acord sa ia banii. Apoi sotul a spus ca a platit orchestra cu banii aia si ca de aia nu mai sunt, dar noi fuseseram impreuna sa-i platim, deci nu se potrivea. In timp ce discutam noi despre acei bani (mai aprins, ca sotul incerca sa minta, ceea ce m-a deranjat), vine soacra-mea si, infigandu-se in cutia cu bani, zice: "Lasati banii astia aici!" si-i pune pe un dulap. Eu i-am spus: "Va rog nu-mi luati banii!", pentru ca i-a luat chiar din mana mea. La care, isterizata, incepe sa tremure si sa zica ca o acuz ca-mi fura banii etc. Apoi totul a fost foarte usor, mi-a zis ca eu sa nu o fac pe ea hoata si sa plec din casa ei, bineinteles fara bani, flori, lumanarea de la nunta (pe care a zis sa nu cumva sa o ducem la biserica, ca "o topesc aia acolo") ori cozonacii pe care mama i-a facut cu drag pentru nuntasi (si pe care soacra-mea nu a vrut sa-i taie). Atunci mi-a spus si ca nu mai vrea sa ma mai vada vreodata. Si am plecat...asta ca sa nu mai scriu aici ce alte umilinte am indurat in acea zi, inclusiv de la sotul meu. Iar ei au plecat frumos, toti trei plus niste prieteni de-ai lor, sa sarbatoreasca "scoaterea parlelii" la tara.
Deci mi-e greu sa cred ca nu stiu ce au facut atunci. De iertat, nu stiu, depinde de sot foarte mult daca sunt sau nu dispusa sa iert. Dar de uitat...NEVER!!!
A, si sa stiti ca nu le port pica pentru ca nu ma ajuta cu copilul, dar chiar nu au pretentia sa-l vada decat cand e vorba de distractie? Cand e vorba de avut grija de el e numai treba mea? OK, nici o problema, atunci nu pot sa-l vada decat atunci cand li-l duc eu! Trebuie sa accepte asta, asa cum si eu accept faptul ca nu am nici un ajutor de la ei.
Mai vorbim. Va pup pe toti si va multumesc ca ma ascultati!
carmita_baby spune:
Doamne Mad_Wife, dar este teribil ce spui tu. Am citit si tare m-am minunat ca lacomia atinge asemenea culmi. Pur si simplu nu imi vine sa cred!!! Si sotul tau a participat la toata sarada asta??? Doamne fereste, pai daca as fi fost in locul m-as fi despartit a doua zi. Inseamna ca tu tare-l iubesti pe omul asta de ai putut suporta o asa mare magarie! Pai ce mai el s-a insurat cu parintii lui nu cu tine, asta e clar ca lumina zilei. Acum eu nu zic ca sa te desparti, ca nu sunt eu maestra in materie de sfaturi, da` macar vorbeste cu el si spune-i ce te deranjeaza si sa faca ceva in privinta asta. Fii un pic mai dura cu el, ca doara nu esti papusa lui de jucarie el sa iti cante si tu sa dansezi.. Si eu zic un NU hotarat, mai ales dupa cele ce am citit, sa nu-l lasi in ruptul capului sa iti ia odorul si sa il duca la hamesitii tai socrii.
Imi pare rau de ce ti s-a intamplat
pentru tine
Mello motanelul iubit
RaluD spune:
I stand corrected...
Nu mi-am imaginat ca situatia a fost asa de kko la voi la nunta.
Ai dreptate, ai suportat destule.
Nu este nevoie sa te impaci cu ei, nu cred ca vor intelege demersurile tale.
Iar unui asemenea sot, eu i-as spune asa: "daca TU vrei sa-ti mai vezi copilul, sa constientizezi faptul ca te-ai insurat cu mine si nu cu ma-ta. Daca nu, zbori urgent la ea".
Daca-ti mai face vreodata o figura din asta (cum a facut la nunta sau cum vrea sa plece teleleu acuma cu copilasu' mic dupa el), eu zic "pa", nene.
Chiar, mey, are 30 de cm prin anumite parti? De ce ii inghiti atatea?
Parerea sotului meu: socru-tau si sotul tau au luat banii, Dumnezeu stie pentru ce, fara sa stie soacra-ta si au impins-o pe ea la inaintare ca sa-si acopere spatele.
Deci ea chiar n-a stiut de banii lipsa, crede sotul meu, si de-aia a reactionat asa de violent. De-aia nici n-a venit sotul tau dupa tine. Cum sa se justifice?
Tu aveai tot dreptul sa intrebi de bani, chiar daca nu esti materialista, dar trebuie sa iti aperi dreptul tau, nu? Si niste oameni normali, care n-au nimic de ascuns, ti-ar fi dat socoteala.
Ai mei socri si parinti nici nu s-au uitat la banii nostri de la nunta, dara-mi-te sa ni-i ia. Cred ca as fi facut ca trenu'...
Vreau sa le dau eu, ok, le dau, frate, da' nu-mi cere nimeni socoteala... Si ai nostri chiar au contribuit la nunta, de ambele parti, s-au bagat in datorii, saracii.
In fine, mergeti in RO toti trei, n-are rost sa deschizi subiectul, ca n-o sa recunoasca nimeni nimic si nu ajungeti nicaieri, dar sa fie foarte clar ca ei copilul tau fara tine n-o sa-l vada, iar sotul sa stie ca pana aici i-a fost cu bataia de joc.,
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica
Siminaf spune:
Asa cum spuneam, nu mai poti schimba omul dupa o virsta.
la ce ti-au facut, eu ii spuneam "PA" din momentul ala! Asa cum i-am spus si sotului meu, la botezul lui Deiu, cind am patit ce am patit cu scorpia de soacra: "Te imbraci si te duci cu toti ai tai acasa la maica-ta, ca eu si ai mei nu sintem de asa factura sa inghitim de-astea!". Dar el a luat-o pe maica-sa deoparte si a certat-o de fata cu mine, cind ea nu a recunoscut tot ce zisese (!) si i-a zis ca, practic, nu mai are ce cauta la noi in casa (casa mea).
La nunta noastra a fost oribila - soacra si citeva rude de-ale ei. Soacra nu a dat nimic, dar nici nu as fi vrut nika de la ea! Dar mai si comenta ca de ce nu am facut cu "strigare", sa auda si ea cit a dat lumea. La plecare nu mai stia cum sa mai adune sticlele de vodca de pe masa si ce mai nimerea neatins prin platouri. Parca era un cersetor mort de foame... Va dati seama ce impresie a lasat celor care mai erau la ora aia la petrecere!
Iar cu primul sot, cind a inceput sa faca numai ce-i zicea maica-sa, inclusiv sa ma acuze de unele lucruri pe care nu le-as fi facut in veci (si el stia prea bine asta), am rezolvat asa: i-am spus sa-si ia catrafusele si sa se care la maica-sa, sa traiasca cu ea, daca face doar ce vrea ea! Si... am divortat, pentru ca asa nu se mai putea!
Scuze, iar m-am lungit!
Dar chiar sa te minta in fata si sa te fure propriul sot, cind din banii aia va puteati face ceva impreuna, asa, ca la inceput de drum... e prea de tot.
Nunta noastra am facut-o noi si parintii mei, iar banii ramasi au fost f. putini, am iesit aproape "pe zero". Dar nu asta a fost important, ci cum s-au comportat unele "personaje".
Simina & Andrei (Deiutzu)
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
hanna spune:
Draga Mad-Wife, faptul ca nu poti trece peste ce ti-au facut, este normal si cred ca asa ar proceda orice persoana normala; Eu te-as sfatui sa incerci sa-l convingi pe sotul tau sa se schimbe si s-o lase in pace pe "mamicuta", altfel il lasi tu pe el...
Am avut si eu probleme cu socrii care tot asa nu m-au acceptat; insa am avut noroc ca sotul meu a fost alaturi de mine; rezolvarea a fost ca nici eu si nici copii mei nu i-am vazut cale de vreo 20 de ani, iar pe sotul meu l-am lasat sa aleaga si sa hotarasca singur...rezultatul...nu si-a vazut parintii de toti atatia ani, desi in tot acest timp eu am cautat sa-l indrum sa-si viziteze parintii;
sfatul meu este sa nu cedezi si sa nu-ti lasi copilul singur fara tine; ori te accepta si pe tine, ori nu-l vad pe copil.
Multi pupici si sa-ti dea dumnezeu sa iei hotararea buna, ca sa-ti fie si tie bine si copilului.
Hanna