v-ati lasa copilul...

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mad_wife spune:

Bineinteles ca m-am suparat tare la asa teapa. NU aveam neaparata nevoie de banii de la nunta, dar in conditiile date am tinut mortis sa-mi iau partea. Asa ca sotul meu mi-a adus partea mea de bani aici. Am facut socotelile cat a cheltuit fiecare cu invitatii lui, cati bani a primit fiecare de la invitatii lui (apropo, ai lui parinti ne-au dat zero, sub pretextul ca ne-au facut ei nunta ), am platit ce era de platit la parinti (de la inceput nu am vrut sa-i bagam pe ei la cheltuieli, dar chiar sa ne ia ai lui banii nu planuisem ), iar restul i-am impartit in functie de cati invitati a avut fiecare (lista aia a lor mi s-a parut un lucru grotesc, dar pana la urma a folosit ). Nu mare mi-a fost mirarea cand, dupa "imparteala" banilor, l-am auzit pe sotul meu raportandu-i la telefon "mamicutii" cati bani mi-au iesit mie!!!

Si ca sa va raspund la intrebarea de ce mai sunt inca langa el: fiecare dintre noi face lucruri inexplicabile. E un sot bun, atata timp cat nu vine vorba despre ai lui (de cateva ori pe an, cand ies niste discutii monstruoase). Dar nu stiu cat am sa mai suport aceasta situatie, pentru ca intr-adevar ma simt jignita in adancul sufletului meu de faptul ca pentru el sunt pe locul x, muuuult dupa parintii lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Papadia spune:

mad_wife nu am crezut ca mai exista pe fata pamintului atita rautate.Sa sti ca aproape ca mi-am revazut si eu nunta in ceea ce ai patit tu.Cu mici ,mari exceptii ca eu am locuit cu ei(adica cu socrii) ,ca i-am suportat zilnic si ca mi-au mincat sanatatea .Dar d-zeu s-a indurat de mine si i-a luat.Norocul meu a fost ca sotul mi-a fost alaturi si ca am fost eu un pic mai naiva si asa am rezistat ca alta ar fi plecat demult.Dar tu ai fost mult mai jignita zic eu dar sa sti ca daca as scrie o carte despre mine as umple zeci de pagini.Am indurat atitea jigniri din partea lor iar daca sotul imi lua apararea era gata scandalul.Ma opresc aici ca altfel upmplu 5 pagini.Sper sa iti dea d-zeu putere sa iei o decizie inteleapta si sa iti convingi sotul ca acum tu si copilul sunteti ai lui.Poate ca maica-sa mai are o b----a si sa dus si atunci nu tot cu tine ramine.Spune-i sa se gindeasca bine ca tu si copilul sunteti tot ce are.Te las ca ai mai primit sfaturi de la fete si sa faci cum crezi tu ca e mai bine.Pupici

moldovan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by mad_wife
Asa ca sotul meu mi-a adus partea mea de bani aici. Am facut socotelile cat a cheltuit fiecare cu invitatii lui, cati bani a primit fiecare de la invitatii lui (apropo, ai lui parinti ne-au dat zero, sub pretextul ca ne-au facut ei nunta ), am platit ce era de platit la parinti (de la inceput nu am vrut sa-i bagam pe ei la cheltuieli, dar chiar sa ne ia ai lui banii nu planuisem ), iar restul i-am impartit in functie de cati invitati a avut fiecare

Mai draga . Ce fel de relatii aveti voi?? Pai daca ati inceput casnicia in asa fel, zau ca nu stiu ce o sa se mai intample. Ce povestesti tu (am citit si mai sus toata povestea de la nunta) pare dintr-o comedie neagra. Nu imi vine sa cred ca se poate intampla asa ceva. Si uite cum o situatie de genul asta scoate ce-i mai rau din om -- fara suparare, inclusiv din tine, care te-ai pretat la asa ceva...

Bine ca stati departe de socri si nu aveti ocazia sa va vedeti, ca altfel nu te vedeam bine cu sotzul. Cred ca in locul tau m-as muta si in Australia, si mai departe.

Mie mi se pare ca cea mai mare vina o poarta sotzul tau. Daca el a putut sa tolereze si sa accepte asemenea comportament din partea parinitlor lui, ba chiar sa se poarte si el la fel, nu are nici o scuza!

Ai doua variante: fie te impaci cu ideea ca asta este, vei fi intotdeauna pe planul doi, dupa parinti, si atunci nu te mai certi, nu mai aduci vorba, il lasi pe el sa isi vada de ale lui cu parintii de parca nu ar fi viata ta... si atunci ai avea liniste in casa, doar ca ar trebui sa iti calci taaaare de tot pe inima. Fie pui piciorul in prag si rupeti orice fel de relatii cu parintiii lui. Dar orice fel. Fara telefoane, fara vizite, de parca nici nu ar exista. Tu ai fi mai fericita, dar nu cred ca ai putea sa il convingi pe sotzul tau sa faca asa ceva...

The Answer to the Great Question of Life, the Universe and Everything Is Forty-two.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Povestea ta nu face decit sa-mi creasca dezgustul pt. nunti. In tara este un obicei inventat pt. rude si nu pt. miri. Revin la opinia ca imi plac nuntile in america pt. ca sint facute pt. miri. Daca eram in cazul tau cred ca ANULAM casatoria sau divortam (spui ca de fapt v-ati casatorit in SUA ceva mai inainte). Socrii astia ai tai parca ar fi personaje satirice, mama draga. caragiale s-ar fi bucurat sa scrie despre ei. Deci daca nu vrei sa divortezi atunci spune-le ca o sa vii doar la inmormintarea lor (pe bune eu asa as face) si i-as ameninta ca daca devin incapacitati mai devreme ii voi muta la azilul de batrini! Pe copil nu l-as trimite acolo nici in ruptul capului! Peste cadavrul tau. Chestia cu cerutul scuzelor nu se va intimpla niciodata. Dupa detaliile tale imi dau seama ca socrii tai sint niste personaje de mahala de cea mai joasa speta, fara nici o urma de bun simt. Daca sotul tau se preteaza la o asemenea mocirla eu acolo l-as lasa. In fine, eu asa as face.Iar daca te va intreba copilul cind va creste despre asta spune-i adevarul de la inceput la sfirsit! Cum tu nu existi pt. socrii tai, nici copii tai nu vor exista pt. ei. Si fii sigura ca mai devreme sau mai tirziu ii vor ajunge bolile si neputinta si isi vor aminti de tine (si de povestea cu azilul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

mad wife, nu vreau sa te sperii, ci poate sa iti sugerez ceva mai multa precautie. primul gand pe care l-am avut cand am citit ca sotul tau vrea sa ia copilul la parintii lui, dar fara tine, mi-a trecut prin minte - dar daca nu se mai intoarce si ramai fara copil?? eu nu le-as duce copilul sa-l vada, punct. nu e al lor, au deja unul, pe sotul tau. el sa se duca daca vrea, tu tine copilul aproape si incearca sa judeci daca sotul tau da oareshce semne ca ar dori sa va despartiti. tu vad ca te gandesti sa faci compromisuri, sa mergi totusi in Ro, in orasul lor, sa stai la hotel etc - s-au oferit ei sa va achite toate cheltuielile astea numai ca sa-si vada nepotul? adica ce atata deranj pentru niste caricaturi umane? nu-mi vine sa cred ce ti-au putut face la nunta si cum de-a putut sotul tau sa petreaca in continuare si sa te lase sa pleci? inteleg ca e un sot bun in rest...dar ce valoare mai are restul dupa fapta asta? sunt total impotriva divortului la cea mai mica adiere de vant si nu te incurajez la asta, doamne fereste, mai ales ca aveti copil. dar trebuie sa te imbarbatezi si sa discuti serios cu sotul tau problema mariajului vostru - ce loc ocupi tu adica, plus relatiile cu socrii tai, pana unde intelegi tu sa recurgi la compromisuri, ce astepti in schimb. fii clara si hotarata, nu te certa, nu cauta scandal. cauta un fel de intelegere definitiva cu sotul tau, ce ti se intampla e strigator la cer! fruntea sus, ca poti sa rezolvi problema asta, e munca de cursa lunga, dar daca esti atenta cum o rezolvi si esti convinsa ca merita, eu iti doresc sincer succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Papadia spune:

Conchita .Ai de la mine o.Si eu citesc ce se intimpla cu mad_wife si va citesc parerile si sfaturile voastre .Dar ceea ce ai scris tu e chiar adevarul pur.Inca odata de la mine.

moldovan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mad_wife spune:

Din pacate nu pot sa discut cu sotul meu problema asta fara sa iasa cearta. El este 100% de partea parintilor lui si niciodata nu mi-ar da mie dreptate in fata lor, chiar daca AM dreptate. I-am spus sa nu mai indrazneasca sa ma puna pe mine, mama copilului lui, pe locul x, dupa toti parintii lui , dar a spus senin ca nu o face. I-am adus o gramada de dovezi ca lucrurile nu stau asa, dar nu recunoaste. Ma rog, cred ca daca vreau sa mai stau cu el trebuie sa ignor aceasta mare problema. Sa vedem daca voi putea...
Cat despre lasatul copilului in Romania fara mine, nici nu incape vorba. Dar incep sa ma linistesc, pentru ca puiul meu nu are pasaport si dureaza cel putin 8 saptamani sa i-l facem, apoi, dupa ce vine pasaportul, trebuie sa cumparam biletele de avion(nu vreau sa le luam inainte, ca daca nu e gata pasaportul inainte de data plecarii pierdem banii), si uite asa va trece vara ... si nu mai avem cand sa mergem. Imi dau seama ca asta e doar o amanare a rezolvarii problemei (ca odata tot se va produce intalnirea), dar acum am lucruri mult mai importante de facut decat sa ma gandesc la "ce ar fi daca...". Va dau insa dreptate in ceea ce priveste necesitatea unei discutii serioase cu sotul si voi tine cont de ceea ce mi-ati scris atunci cand va fi nevoie... Va multumesc ca existati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Bleah!Hai ca acum mi s-a facut lehamite definitiv de asemenea specimene!Eu in locul tau i-as spune domnului sot nici sa nu pomeneasca de ei in prezenta mea!Nici gand sa-mi las copilul sa plece fara mine in tara.Ce ar putea un copil sa invete de la asemenea oameni.Nu ar avea decat de suferit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Eu totusi nu inteleg de ce trebuie sa treci tot timpu cu vederea, sa nu discuti aia sau ailalta, sa te sacrifici. Pentru cine? Pentru cineva care nu da doi bani pe ce simti sau gindesti tu?! Ti-a zis clar ca parintii lui conteaza, nu tu!
Eu chiar nu as putea convietui cu un asemenea om! O viata ai, nu ti-o distruge!

Simina & Andrei (Deiutzu)

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hosen spune:

,,Mad Wife"am citit prima parte ata,si iti scriu atit sunt de acord cu tine ca nu lasi ca dinsul sa plece doar cu copilul,ar fi bine sa plecati doar voi tre tu la ai tai el la ai lui vrea sa vada copilul sai faci o paza la copil si sa io transmiti,sa o vada daca vrea so lasi trebue sati ceara aprobarea,eu asa as face,poate sunt putin cam dura saurea sau egoista,dar sincer asa as proceda,in legatura cu problema ta

Mergi la inceput