Dilema mare: sa plecam sau sa plece?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

quote:
Originally posted by Clover

Exista o multime de copiii crescuti de bunici si n-au rams balbaiti si mai au si amintiri frumoase.

In fond, sa fim seriosi cate amintiri aveti inainte de varsta de 4 ani?

Asa ca eu pledez sa plecati amandoi, pentru ca problemele in cuplu sunt mult mai grave daca apar.

Si daca ati avea un job de dimineata pana seara, tot rau s-a simti copilul ca nu v-ar vedea suficient. In fond vreti casa ca sa-i oferiti stabilitate, nu?

Cat despre cat de serios a vorbit sotul tau, numai el iti poate spune.

Uite ce scurt si cuprinzator a argumentat Clover . A propos, eu sunt unul dintre copiii pomeniti de tine si n-am fost balbaita. Cred si eu ca niciodata nu poti spune niciodata (ca nu se pune problema infidelitatii, ca nu aia, ca nu ailalta, de parca cand ti se intampla te mai intreaba cineva), insa poti sa te privesti in perspectiva si sa alegi situatia care poate genera cat mai putine neplaceri. Cred ca 8 luni pentru un copil de 2-3 ani pot trece repede si usor pentru copil daca bunicii se pot ocupa de el ca si cum s-ar ocupa parintii. Mai greu pentru parinti, insa daca va ganditi ca mergeti la munca si nu la distractie, atunci sunteti bine ancorati in obiective si vor trece cele 8 luni mai usor. In plus, cred ca e o ocazie fantastica sa va formati profesional putin, iar cand va e greu va razemati unul intr-altul. Mult mai loial decat sa cauti sprijin in bratele altcuiva, nu?
Eu cred ca as opta pentru varianta aceasta, caci daca apar probleme de cuplu se cere munca infinita sa pui o relatie pe fagasul cel bun.

pisici, flori si jucarele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Draga mea, eu am fost intr-o astfel de croaziera in Caraibe (cu firma Royal Carribean) si am stat de vorba cu personal romanesc care mi-a spus ca viata lor e placuta si munca nu e asa de grea. Au camere ca de hotel f. frumoase. internet pe vas si mergeau si ei sa se plimbe din port in port ca si noi turistii. In plus, ei se invirt in zona caraibelor si vad numai mare si soare in loc de frigul de acasa. Plus ca se dau bacsisuri bune, nu stiu daca firma care va angajeaza v-a spus de asta. Cred ca era $50/sapt, de persona. Adica eu si prietenul meu am lasat $100 pt. chelnerita sefa care era romanca si ceva mai putin pt. ajutoarea ei, plus pt. cel care ne facea patul... Chelnerita asta sefa romanca era din BV si mi-a zis ca isi cumparase deja apartaent. Daca as fi in locul sotului tau m-as duce. Nu puteti sa plecati impreuna pe acelasi vas? Si il lasati pe copil la bunici. Eu l-am lasat pe fiu-meu un an la ai mei cind am plecat in America. Gindeste-te ca nu e inca la scoala si ca probabil bunicii pot sa-l creasca. daca refuzati ac. oferta s-ar putea sa va para rau mai tirziu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

Salut, Alina !

Ma intrebam daca ai (ati) luat o decizie in privinta plecarii.
Daca da, poate ne spui si noua
In orice caz, iti doresc mult noroc !

Aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Banul este ochiul aluia cu coarne si este greu sa rezisti!
Nu stiu cum ar fi mai bine, dar eu pot sa-ti spun ca as putea sta 8 luni fara sa-mi insel nevasta, dar cred ca m-ar roade intrebarea: ea poate? Si simplul gand ca am indoieli, inseamna ca o jignesc. Asa ca mai bine nu plec, ca sa nu am la ce ma gandi.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina2005 spune:

Sunt de acord cu plecarea impreuna. Eu as lasa totul si as pleca cu sotul in croaziera.8 luni nu sunt un capat de lume, daca sotul rezista , rezist si eu.
Si cate amintiri frumoase o sa avem impreuna?!
Chiar meritati o "vacanta" impreuna!
Copilul o sa fie mult mai fericit alaturi de 2 parinti impliniti decat alaturi de 2 parinti care-si duc dorul sau si-au pierdut increderea unul in altul.
Mergeti si vedeti lumea si apoi povestiti-le si copiilor vostri despre ea!

Simina Diana si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Suntem pe cale sa luam o decizie dar ceva ne-a pus iar pe ganduri... Pentru primul contract salariul va fi f mic (600 USD) urmand ca in urmatoarele contracte sa creasca...
Nu stiu ce sa il sfatuiesc. Pe de o parte chiar si 600 sunt dublu fata de cat castiga aici...Pe de alta parte il avem langa noi daca nu pleaca...
Pe de o parte avem ff multe datorii si cheltuielile se vor mari cu cat creste copilul (si ne-am dori inca un puiut). Pe de alta parte eu am perspective f bune la job si in curand mi se va mari iar salariul...
Conditiile contractuale spun ca ar sta 8 luni pe mare (+/- 2 luni, in functie de nu stiu ce...). Apoi ar veni 2 luni acasa si ar pleca alte 8 luni. Si asta vreo 2-3-4 contracte (se gandeste sotul meu).
Eu ma gandesc ca as ramane cu copilul si un job care ma solicita de dimineata pana seara (slava Domnului ca am weekendurile libere) dar macar as avea ajutorul soacrei care se va pensiona in ianuarie...
Offfff, tare nu stiu ce sa fac... El ar trebui in 2 saptamani sa-si faca actele si la inceputul lui Septembrie ar trebui sa plece... Mi se pune un mare nod in gat numai cand ma gandesc
Mai spuneti-mi si voi.... ce credeti ca ar fi bine??? Stiu ca noi doi suntem singurii in masura sa hotaram dar e al naibii de greu...

Alina si Luca nazdravanul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Ce-as face eu...

1. as face un total...cat castigam impreuna acum?...cat vom castiga in urmatorul an?...dar peste 2 ani? (in predictia castigului pe urmatorii ani am devenit experti cand a trebuit sa completam astfel de formulare la banci)

2. as face un total...cat am castiga daca am fi amandoi plecati sa lucram?...dar daca ar fi numai el plecat?...dar daca as fi numai eu plecata?

3. dupa toate astea...as pune in balanta si as analiza diferenta: e mare? e mica? e modesta? e tandea/mandea?

4. dupa ce as trece de analiza financiara, as trece la cea sentimentala:
a) daca ar fi plecat numai el...cum as putea trai?...cat l-ar vedea pe el copilul si cat pe mine?...as fi linistita stiindu-l departe de mine?...mi-as face ganduri peste ganduri?...
b) daca as fi plecata numai eu...sotul meu SIGUR nu m-ar lasa sa plec de langa el;
c) daca nu am pleca deloc...ne va fi mai bine?...ne va fi mai rau?...vom regreta?...vor mai fi alte sanse?
d) daca am pleca amandoi...vom reusi sa stam fara copil? (eu cred ca "da"...in fond, 8 luni nu e un dezastru!)

In concluzie...parerea mea este ca DACA puteti pleca IMPREUNA, atunci plecati! Daca poate pleca doar el si tu nu, m-as gandi serios la alternativa asta, mai ales ca nu e vorba de a pleca doar intr-un an 8 luni, ci mult mai mult de atat!

Contraexemplu: stiu un caz al unei femei... Parintii ei sunt romani. Matusa ei era stabilita in State si pe cand era fetitza mai mica i-a propus parintilor sa lase fata la ea, sa o creasca si sa o educe acolo, in State. Asa a fost... Durere mare in sufletul parintilor...fata a stat acolo pana a implinit 30 ani. Se vedeau, dar destul de rar.
Cu toate astea, dupa 30 ani a venit in tara, prin transfer, la o firma din Bucuresti. Cat castiga acum datorita scolarizarii si experientei din State? Nu vreti sa stiti!!!

Morala: daca puteti sa faceti un sacrificiu pentru copilul vostru, faceti-l, dar IMPREUNA! Nu-i o tragedie sa stai o vreme departe de copil (mai ales daca ramane pe maini bune) atata timp cat LUI ii va fi mai bine pe viitor! Cu conditia ca si casnicia voastra sa dainuie in viitor!

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elodie spune:

Nu merita riscul.Nu_l parasi pe bb ,ca nu_i bine.O sa se sprie cind o sa realizeze ca voi nu mai sunteti cu el.

Rody si puiul Elodie!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Alina, nu-l condamna pe sotul tau pt. indoielile pe care le are. Faptul ca nu stie daca poate sta atata timp departe de voi eu cred ca e o dovada de iubire.
Eu subscriu la ce au spus si celelalte fete inaintea mea, daca bunicii sunt de acord sa lasati copilul cu ei, plecati amandoi. Si eu am fost crescuta o perioada de bunici si a fost ok, am fost inconjurata de iubire, nu am avut probleme, nu am avut niciodata resentimente, si sunt foarte apropiata de mama mea. Mamei i-a fost greu sa fie departe de mine, dar a fost mai bine pentru relatia dintre ea si tatal meu si intr-un final pentru toata lumea. Ati putea face de ex. amandoi doua contracte si apoi, daca inca mai aveti nevoie de bani pt. casa si simtiti ca ati stat prea mult departe de copil, poate sa mai ramana unul dintre voi pt. inca un contract. Oricum scurtati perioada de sacrificiu.
Acum am vazut ca soacra se pensioneaza in ianuarie, nu stiu parintii tai in ce situatie sunt. Daca nu aveti pe nimeni sa stea cu baietelul pana in ianuarie, ar putea sa plece sotul tau singur la primul contract si de la al doilea sa i te alaturi si tu (intre timp vezi si tu care mai sunt perspectivele cu jobul tau din Romania). Sau poate mai puteti astepta amandoi pana atunci.
Bafta multa orice decizie ati lua!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

Alina, daca primul contract e de $ 600/luna e f. bine.

Cred ca stii ca tre sa iei in calcul si bacsisul (care e "obligatoriu", in sensul ca TOATA lumea lasa bacsis la plecare personalului care i-a deservit pe vas).
Deci,in final va fi mult mai mult decit 600/luna, ceva in jur de dublu,poate chiar mai mult.

Intreaba la firma cum sta treaba cu bacsisul, cred ca-ti vor spune mai multe,nu e un secret, toata lumea stie ca in acest domeniu BAZA sint bacsisurile, nu salariul !

O multime de lume a facut foarte multi bani muncind pe aceste vase de croaziera.
Daca nu fugiti de munca (ca e de lucru,nu de tras chiulul)e o ocazie unica de a face bani si vizita locuri splendide.
In ceea ce priveste copilul,multe dintre noi am fost ajutate de parinti luni si ani de zile.Nu se putea altfel ,nu ne descurcam...

Dupa cum vad,"tragi" inapoi,pui pe primul plan inconvenientele,nu posibilele realizari.
Ramii in Romania cu puiutul,facind pasi ca racul,unul inainte si 2 inapoi.

Plecarea e pt. oameni care stiu ce vreau in viata, nu pt. nehotariti !

Viata e scurta.Daca n-o putem face lunga,atunci macar s-o facem lata.

Mergi la inceput