Dilema mare: sa plecam sau sa plece?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
RaluD spune:
Alina, lasa-l sa plece.
Tu trebuie sa ramai cu bb, nu-l poti lasa singurel cand e asa de mic.
Si stai linistita, am o prietena in situatia ta, sotul ei lucreaza pe vas 16 ore pe zi, nu-i mai trebuie nimic, n-are chef de umblat pe la femei.
Dar ar trebui sa gasiti o modalitate de comunicare, ca sa mai scurtati din distanta dintre voi.
Si plecarile sa fie ocazionale, sa nu devina un mod de viata.
Din experienta prietenei mele, banii castigati sunt fff buni, o sa va puteti lua si casa si masina si de toate.
Dar atentie, in tara sotul tau nu va mai gasi asa un salariu si e posibil sa vrea sa plece din nou si din nou. Lucrurile astea trebuie lamurite de la inceput.
Eventual strangeti bani si va faceti afacerea voastra, asa nu va mai putea pleca nici el pe coclauri.
Multa bafta!
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Oana_B/Oana_B.jpg)
Oana_B spune:
Parerea mea e ca daca aveti o relatie solida, chiar si necasatoriti si fara copii nu ati avea vreo problema dar ai putea ramane numai tu cu bebe si sotul tau sa plece.
Am intrat sa-mi dau cu parerea aici pentru ca am fost de curand intr-o croaziera in Caraibe si pe vas erau aproape 100 de romani la munca. Parerea mea, la cat muncesc ei acolo nu cred ca ai avea nevoie sa iti faci probleme ca te inseala, abia au timp sa coboare de pe vas sa dea un telefon acasa si sa faca niscai cumparaturi.
Oana_B
CristinaT spune:
Nu am inteles eu daca el vrea sau nu sa plece, caci daca vrea sa plece, nu cred ca ai putea sa-l operesti.... iar daca reusesti se poate ca odata sa-ti reproseze lucrul asta.
La partea cu fidelitatea nu raspund pt ca eu cred ca si legat de tine poate sa faca daca vrea, poate ca relatia voastra va fi si mai profunda.
5 ani -14 februarie 2005
Am uitat: personal cunosc multe familii in care taticii lipsesc mult de acasa, dar poate ca ele stiau de la inceput ca ei vor lipsi de acasa, tu nu ai avut timp sa te obisnuiesti.
Oare Basescu cum o fi reusit sa ramana cu aceeasi femeie?
Clover spune:
Exista o multime de copii crescuti de bunici care n-au ramas balbaiti si mai au si amintiri frumoase.
In fond, sa fim seriosi cate amintiri aveti inainte de varsta de 4 ani?
Asa ca eu pledez sa plecati amandoi, pentru ca problemele in cuplu sunt mult mai grave daca apar.
Si daca ati avea un job de dimineata pana seara, tot rau s-a simti copilul ca nu v-ar vedea suficient. In fond vreti casa ca sa-i oferiti stabilitate, nu?
Cat despre cat de serios a vorbit sotul tau, numai el iti poate spune.
Elly1977 spune:
Pai daca nu plecati acum (sau macar el), timpul trece si te trezesti ca ai depasit varsta maxima. Si copilul creste si vezi ca ai nevoie ba de una, ba de alta si mai ales de o casa. Si abia atunci intelegi ca dragostea mai trece si prin stomac.
Si eu lucrez in hotelarie si am vazut o groaza de colegi care, dupa 2 contracte isi luau casa. Am chiar o colega de serviciu cu 2 copii minunati (facuti intre contracte) al carui sot pleaca de 2 ori pe an cate 4 luni (cu ungurii). Si e foarte bine.
Cat despre fidelitate....Tu poti fi cu copilul in parc si el cu amanta in pat. Daca va iubiti si mai ales va respectati eu cred ca acesta problema nu trebuie sa-ti dea batai de cap.
Pupici,
Elly
adivio spune:
Alina, gandeste-te ca aceasta plecare e pentru binele vostru de mai tarziu. Nu te teme, atita timp cit exista dragoste intre voi, cit legatura este profunda, nu iti fie frica. Noi am stat despartiti 1 an jumatate, eu in Ro, el in USA, pina cand am ajuns si eu cu fata, dar crede-ma, nici o secunda nu ne-am pus nici unul din noi problema infidelitatii. Sa stii ca nu trebuie sa fie la mile distanta sa o faca, o poate face si cu tine de mina daca vrea, si tu la fel. In afara de asta, exact cum spune OanaB, pai tu crezi ca-i mai arde dupa atitea ora de munca, de stat in picioare, de stres. Gandul lui stiu sigur ca va fi numai la voi, iar telefonul dat va fi ca mangaiere pe obraz, va fi mai mult decit somnul dupa o zi de munca istovitoare. Cit despre tine in Ro, sunt sigura ca efortul lui de a munci departe de casa, nu te va face nici o clipa sa uiti dragostea, respectul si increderea in casnicia voastra. Mai mult, pentru tine Luca va fi o alinare in fiecare moment, iar pentru sotul tau Luca va fi scopul in sine. Sa stii ca se poate trai linistit fara sex, n-a murit nimeni din asta si nu a ajuns nici la nebuni. Curaj, pentru voi!
Donia spune:
Pentru noi, a pleca separat n-a fost o optiune. Si asa am ajuns toti trei in Canada!
Financiar probabil ca stateam ca si voi, dar n-am luat in considerare varianta de a pleca separat nici pe vremea cand nu aveam copilul (si au fost destui ani), nici din teama infidelitatii. Noi inca de la inceput am luat la modul literar ideea ca suntem un singur trup, asa ca despartirea, fie si temporara, ne-ar fi durut in egala masura (chestie probata, de altfel, in cateva despartiri care au durat maxim trei saptamani). Asa ca eu ti-as spune sa nu plece nimeni nicaieri. Doar daca nu alegeti si voi varianta noastra, sa plecati ca o familie.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina023/alina023.jpg)
alina023 spune:
Se pare ca sotul meu este mult mai sensibil decat credeam... Mi-a spus ca s-a gandit bine si el nu poate face fata unei asemenea provocari. Nu crede ca poate munci 16 ore/zi fara sa vada nimic in afara de camere de hotel...si nu poate sta fara noi atata timp...
Nu am incercat sa ii schimb hotararea desi eu incepeam sa fiu din ce in ce mai convinsa ca el ar trebui sa plece (incercam macar un contract). Stiu ca si eu, daca as fi fost in locul lui, poate ca la fel as fi gandit. Dar...parca el ar trebui totusi sa se sacrifice pt binele copilului nostru...doar este cap de familie, este barbatul in casa.... Uuffff, sunt tare sucita, dar imi doresc mai mult de la viata, mai ales pentru Luca.
Se pare ca daca nu cumva castigam la loto nu sunt mari sanse sa ne ridicam asa cum visam noi....
Va multumesc mult pentru sfaturi si incurajari. Mi-ati fost alaturi, la fel ca si pana acum
Va pupam cu drag
Salvati viata lui Mihaita!
http://www.site.neogen.ro/mihaita.hogas
http://www.hogas.go.ro
Alina si puiul Luca
SIMONABB spune:
atunci lasa-l pe el acasa cu copilul si dute tu in croaziera
http://community.webshots.com/user/simonabb
Aprilie spune:
Daca e de plecat ( si este, aveti mare nevoie de o locuinta a voastra) plecati IMPREUNA doar !
Pe vas vor lucra multi romani (si romance) si nu e greu sa-si gaseasca o "prietena" intelegatoare, cu care sa si ramina "dupa" ...
Ai mari sanse sa-ti strici casnicia si eu una nu as risca asa ceva. La virsta voastra si pt. asa o perioada lunga de timp e f. riscant.
Aici vin multi romani din tara la munca (la negru, binenteles) si stau cu lunile.Ii cunosc pe unii si de multe ori se intimpla tot felul de lucruri, se "incurca" cu diferite fete (venite ca si ei, la munca),isi distrug familiile din tara, intra in tot felul de complicatii.Unii se "impaca" cu sotiile la intoarcere , se "iarta" reciproc dar nimic nu mai e ca inainte si de cele mai multe ori ajung la despartire definitiva dupa o vreme...
Cunosc 5 cazuri (de barbati veniti aici la munca, 6 luni pe an, ca sa nu piarda viza de 10 ani).Ei vin de ani de zile(unul vine de 8 ani)dar TOTI si-au destramat familiile. Sint tineri, si-au gasit alte fete aici, sotiile au aflat si s-a cam terminat mariajul din tara.
Sint si unii care rezista dar astia sint mult mai putini (si mult mai "batrini", vorbesc de oameni la +50).
Copilul e f. mic, daca are bunici in putere, care-l iubesc, nu ar fi prea greu sa ramina in casa lor in tot acest timp.
Am si eu 2 copii si inteleg perfect situatia ta,esti f. atasata de el (ca toate mamele !)si te-ar durea enorm sa nu-l vezi 8 luni.Nu ma indoiesc ca vei plinge dupa el si te va chinui dorul dar copilul nu va suferi in acelasi mod ( cu conditia ca el sa aiba o relatie strinsa cu bunicii la care ramine, pt. care el sa fie "centrul Universului " ).
Daca bunica il iubeste la nebunie, va avea mare grija de el si copilul nu va suferi !
Ar suferi insa de mii de ori mai mult in cazul unui divort !!!
Nu risca asa ceva, alege riscul cel mai mic !
Chestiunile financiare (de gen lipsuri materiale) de multe ori duc la destramarea casatoriilor.Daca ai ocazia s-ti "rezolvi" aceste probleme (cu aceste contracte atit de avantajoase, pe vas, unde e munca grea dar f. bine platita), nu ezita !
Veti veni inapoi cu toti banii necesari cumpararii unei locuinte si asta nu e putin lucru !
De regula lumea lucreaza decenii ca sa-si poata plati casa, nu doar 1 an, 2.
E o ocazie extraordinara si poate ar fi bine sa profiti de ea.
Cu copilul, cea care va suferi cel mai mult vei fi tu ( de DOR).Daca va fi inconjurat cu multa dragoste si grija, copilul va fi fericit chiar si fara voi !
Dar,pe de alta parte, gindeste-te cit de fericiti veti fi toti sa puteti avea apartamentul vostru (facut din munca voastra, nu daruit),aranjat asa cum va place.
Nimic nu se rezolva pe lumea asta fara sacrificii.Cea care va sacrifica cel mai mult vei fi tu, ca MAMA,departe de puiul ei.
Dar si asta e unul din rolurile unei mame, sa faca sacrificii.
Pe termen lung, vei vedea ca a meritat !
Sa va dea Domnul sanatate si intelepciunea luarii celei mai bune decizii pentru toata familia !