Dilema mare: sa plecam sau sa plece?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina023/alina023.jpg)
Sunt intr-o mare dilema...ma framanta mult si postez aici pentru ca am nevoie de ajutorul vostru, prietenii mei virtuali.
Sotul meu lucreaza in domeniul hotelier de multi ani; am si eu experienta in acest domeniu. Avem posibilitatea sa plecam sa lucram pe vase de croaziera pe bani frumosi. Acum...nu stiu daca avantajul ueni situatii financiare stabile merita sacrificiul a doi-trei ani din viata de familie.
Avem un baietel de 2 ani si trei luni care este centrul universului nostru. Nu cred ca pot sa-l las altcuiva sa-l creasca in acest timp. Pe de alta parte imi iubesc sotul si el ma iubeste pe mine dar oare vom mai avea aceiasi relatie stabila daca am sta despartiti 8 luni /an? Am mai avea incredere unul in celalalt? Poate un barbat sa fie abstinent atata timp? Dar o femeie? Care hotarare este cea buna? Sa continuam sa ne ducem zilele la fel ca si pana acum (cu dificultati financiare dar impreuna)? Oare vom putea spune vreodata ca avem suficient? Vom fi multumiti dupa cativa ani de sacrificii?
Tare nu stiu ce sa fac... Sunt convinsa ca sotul meu asteapta un semn de la mine (indiferent de directie sunt sigura ca va face asa cum ii sugerez eu). De aceea imi este si mai greu....
Nuuuuu, clar nu putem pleca impreuna. Pe Luca nu-l pot parasi pentru nimic in lume!
Va rog mult, spuneti-va si voi parerea...poate se aprinde beculetul la mine in creier si gasesc o solutie...
Salvati viata lui Mihaita!
http://www.site.neogen.ro/mihaita.hogas
http://www.hogas.go.ro
Alina si puiul Luca
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
devylla spune:
dupa parerea mea e prea mare sacrificiul si nu e bine sa te desparti de copil.Copilul este inca mic si nu v-a intelege de ce nu mai este cu mami si cu tati.Poate ii va fi mai greu decat o sa va fie voua.Cat despre relatia voastra e posibila o racire.Mai bine cu ceva probleme decat sa va destramati familia.
Dar sti cum e acum hotararea iti apartine
poze noi
iubirea mea
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oana_s/oana_s.jpg)
oana_s spune:
Alina, am o prietena al carei sot a lucrat pe un vas de croaziera 9 luni, dar a fost o singura data. Ea l-a asteptat in tot acest timp, i-a fost fidela si el ei (deci se poate)...sau asa spun ei.
Din punct de vedere material a fost foarte bine pentru ei...deci, eu cred ca daca pleaca o singura data sau de 2 ori cate 8 luni/an, nu e o tragedie, dar sa nu devina un mod de viata.
Daca insa partea materiala nu va obliga la sacrificiul asta, mai bine nu il faceti.
Te pup si toate cele bune, orice hotarare ati lua.
Oana si Mara 11.08.2004
iarina spune:
e greu de hotarat...daca aveti dificultati financiare si daca baietelul are bunici sanatosi si iubitori, ati putea sa-l lasati la bunici o perioada....mergeti amandoi, stai tu mai putin si intoarce-te la copil si mai lasa-ti sotul inca un sezon. Asa mai rezolvati problemele financiare. Acum depinde cat de mari sunt acestea si daca merita sacrificiul.In orice caz nu te pori desparti mult de puiutz.
mamini spune:
eu am stat despartita de sotul meu fiindca el era in Finlanda la munca si eu in Ro imi terminam facultatea -un an( ne-am intilnit la intervale de 4 luni, desi a costat o gramada ca sa facem asta) si iti spun ca se poate sa ramii fidel, chiar nu e greu sa fii fidel.dar e greu sa fii despartit. f greu. noi am devenit mai puternici ca si cuplu dupa asta. in schimb, de copil nu cred ca as putea sa stau despartita. discutati ca lumea chestia asta si gasiti un compromis, altfel daca pleca fara sa fi fost tu de acord te vei simti frustrata si folosita ( sigur, el se plimba si eu stau cu copilul, cu greutatile, ce stie el!)sau daca nu-l lasi va fi el dezamagit si se va simti furat de sansa de a va oferi mai mult.
bafta mare, orice hotarire luati!
M
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kehleyr/Kehleyr.jpg)
Kehleyr spune:
Eu nu cred ca abstinenta e problema. Daca va iubiti atat de mult nu o sa cedati tentatiilor... Dar 8 luni/an parca este o perioada cam lunga. Sa plecati amandoi eu cred ca este exclus, poate numai el. Ar veni pe acasa in timpul asta? Sau v-ati vedea atat de rar? Cunosc o familie, el a lucrat vreo 2 ani in strainatate, dar sotia si copilasul (cam de aceeasi varsta) se duceau la el o data la 2 luni, maxim. Si chiar si ei, acum spun ca li se pare ciudat sa fie in permanenta impreuna... cumva, pe undeva, s-au acomodat la viata separata...
Daca aveti nevoie atat de tare de bani si daca nu este ceva definitiv, ci numai pentru 1-2 ani, probabil ar trebui sa il lasi sa se duca... dar numai pe el...
Our planet is a lonely speck in the great enveloping cosmic dark. In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves. -- Carl Sagan
andira spune:
Eu n-as pleca... Nu mi-as risca casnicia. Doar daca plecati amandoi.
Pe de alta parte, am citit in Formula As o problema a unei bunici - mi-au dat lacrimile citind: intreba cum il poate vindeca de balbaiala pe nepotelul ei, un baietel de 4 ani, care incepuse sa se balbaie dupa o spaima pe care a tras-o in urma cu ceva vreme, cand l-au parasit parintii lui. Parintii lui plecasera in strainatate, si l-au lasat cu bunicii. Bunicii erau singurii care mai ramasesera sa aibe grija de el.
Sincer, si acum mi se strange inima cand imi aduc aminte de scrisoarea batranei. Nu stiam ca asa e, dar acum am o fetita de 5 saptamani care e centrul universului meu, nu-mi mai trebuie nimic daca o am pe ea. Asa ca te inteleg ca nu vrei sa lasi baietelul si sa pleci.
De-asta iti spun, eu as alege sa raman impreuna cu sotul meu aici, si as gasi alta solutie sa ma descurc cu banii.
andatudor spune:
Alina eu sunt de parere ca indiferent unde trebuie sa fiti toti 3 impreuna.Deci,in cazul de fata,eu nu l-as lasa sa plece,pt ca banii nu sunt totul pe lumea asta,si oricum din ce ai din ce ai vrea mai multi.Nu e neaparat vorba de fidelitate pt ca daca unul dintre voi vrea o aventura o poate face foarte bine si cu tine aici,de man -cum se spune,e vorba ca un copil are nevoie si de mama si de tata in aceeasi masura si nu numai ca-ti va fi si tie fff greu,dar la fel de greu-daca nu chiar mai greu-ii va fi copilului.
Asa ca parerea mea e sa ramaneti impreuna si la bine si la greu!!!
Anda si buburuza din burtica 26+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina023/alina023.jpg)
alina023 spune:
Situatia noastra financiara nu este dezastruoasa, este chiar buna in comparatie cu multi altii dar nu avem casa noastra, nu avem nici macar perspective ca sa putem spune ca ne vom lua casa (singura sansa ar fi un unchi f batran din partea sotului care insa nu se stie daca ii va lasa lui apart.), nu putem spune ca ne permitem prea multe si chiar as vrea sa-i pot oferi mai multe puiului meu.
Asa este, nu am cum sa-mi las copilasul fara amandoi parintii (chiar daca pt o perioada limitata).
In cele 8 luni nu ne-am putea vedea absolut deloc, vasul fiind in croaziera si acostand doar in locuri exotice la care nu mi-as permite sa ajung... Asa ca cele 8 luni ar fi chiar foarte grele.
In cuplul nostru fidelitatea nu a fost niciodata o problema, avem amandoi incredere oarba unul in celalalt dar pe mine ma pune tare pe ganduri ceva ce el mi-a spus cand eram prieteni. Intr-o discutie despre o perioada lunga de despartire (ipotetic vorbind) el mi-a spus ca ar merge si la alte femei pur si simplu din motive fiziologice...Ce ati gandi voi daca ati fi acum in locul meu? Ca a fost o afirmatie facuta atunci cand nu eram legati de juraminte si de un copilas minunat sau ca este modul lui de a vedea lucrurile? Eu tind sa cred ca este a doua varianta (desi dupa nastere, in perioada de abstinenta, el s-a comportat ireprosabil).
Uffff, sunt intr-o ceata....
Salvati viata lui Mihaita!
http://www.site.neogen.ro/mihaita.hogas
http://www.hogas.go.ro
Alina si puiul Luca
otis41 spune:
alina, cred ca iti va fi greu sa pleci cu el sa nu-ti vezi copilasul acela destept si frumos, sa-l lasi sa plece singur o sa-ti faci probabil multe griji. Mai bine ati ramane aici impreuna toti trei.
De raspuns la intrebarea daca ar merge la alte femei? e greu poate a spus si sa te supere sau poate asa vede el lucrurile....
Otilia