Dilema mare: sa plecam sau sa plece?
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/niccostea/niccostea.jpg)
niccostea spune:
Tata a fost plecat sa lucreze in strainatate cand eram eu mica. Aveam 2 ani cand a plecat prima oara si 7 cand s-a intors definitiv. Intre timp venea acasa cate 1-2 luni pe an si-mi aducea tot felul de chestii care pe vremea aia la noi nu existau (de la blugi pana la penare de tot felul). Relatia parintilor mei, cel putin atata cat puteam eu sa inteleg atunci, nu s-a schimbat in mod esential, dovada ca si acum, dupa vreo 20 de ani sunt inca impreuna.
Insa relatia mea cu tata s-a destramata complet. A lipsit exact in anii formarii personalitatii mele, in anii in care as fi avut cea mai mare nevoie de el. Bineinteles, mama a incercat sa-l suplineasca. Si a si reusit, cel putin material... Insa psihologic... inca mai am probleme din cauza asta.
Cand s-a intors, el probabil ca ar fi vrut sa gaseasca copilul de 2 ani pe care il lasase la inceput acasa. Iar eu... vroiam un tata care sa aiba acelasi tip de afectivitate ca si mama. Nu puteam sa inteleg ca el ma iubeste altfel decat mama, ca isi exprima afectiunea altfel. In capul meu de copil s-a format ideea ca el nu ma iubeste si n-am reusit sa trec peste asta decat de curand. Si bineinteles ca asta m-a afectat psihologic.
Asa ca eu m-as gandi si la psihicul copilului, inainte sa iau o hotarare spre binele lui material. Gandeste-te ca va fi un copil mult mai fericit daca nu va avea bani sa-si cumpere ultimul tip de adidasi, dar va sti ca mama si tata il iubesc, fiecare in felul lui. E incredibil cat de mult ne schimba sentimentul asta! E un confort psihic, care nu poate fi suplinit. Copilul are pur si simplu nevoie de amandoi parintii, de afectiunea amandurora ca sa se dezvolte frumos, ca psihicul lui sa fie echilibrat. Pentru ca amandoi parintii au cate ceva de "adaugat" in personalitatea copilului. Daca unul dintre parinti lipseste, chiar si pentru scurt timp, se poate crea un dezechilibru care cu greu va fi rezolvat...
Optimistul e mai aproape de Adevar.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina023/alina023.jpg)
alina023 spune:
Off dragele mele...
Niccostea m-a atins acolo unde ma doare cel mai tare. si eu am fost crescuta de bunici pana la 5 ani si am ramas cu o oarecare raceala vis a vis de mama. Imi amintesc si acum cat de tare sufeream cand pleca de la mine...
Poate o sa ma considerati nebuna dar eu l-am intrebat pe Luca ce parere are. Prima data l-am intrebat ce ar zice el daca tati ar pleca departe si nu l-am mai vedea mult timp. Hmmm, nu l-a miscat perspectiva. Mi-a spus ca nu-i va fi dor de el (proba a fost cand am fost o saptamana la ai mei fara sot iar Luca nu i-a dus dorul). Cand l-am intrebat ce ar zice daca ar pleca mami departe mi-a spus f serios ca ar plange fara mami... Si va rog sa ma credeti ca desi are numai 2 ani si 5 luni este extrem de bine dezvoltat (atat psihic cat si fizic) si chiar pun baza pe ce mi-a spus.
Aprilie, tu ai dreptate. Nu sunt hotarata. Ma gandesc ca Luca ar ramane fara imaginea masculina din viata lui (si tinand cont de faptul ca este baiat ma gandesc ca este f important). Singurele persoane prezente ar fi bona, bunica si eu. Mi se pare ca nu este ce-i trebuie lui.
In ceea ce priveste bacsisul i s-a spus foarte clar ca in primul contract nu va beneficia de asa ceva. Va fi om bun la toate si nu va primi bacsis.
Spaima mea nu ar fi pentru astea 8 luni. Daca ar fi doar 8 luni as strange din dinti si as rezista. Dara ca sa se simta ceva ar trebui sa fie poate 3-4 ani. Ori atat de mult timp chiar nu sunt dispusa sa pierd fara sotul meu langa mine. Il iubesc si alaturi de Luca este universul meu.
Regrete sunt convinsa ca vor fi indiferent de ce decizie vom lua. Dar parca inclin totusi sa nu plece... si i-am spus-o si lui aseara si mi s-a parut ca parca a rasuflat usurat.
Va tin la curent...
Alina si Luca nazdravanul
![](images/user_woman.png)
Jocelyn spune:
Inteleg ca aveti o situatie mai grea, dar eu as incerca cu orice pret sa ramanem toti trei, chiar daca asta ar insemna sa plecam in alta tara si sa muncim pe rupte, important e sa ramanem impreuna. Sunt sigura ca lui Luca ii va fi foarte dor de tatal lui (chiar daca el zice ca nu) si relatia voastra ar avea si ea de suferit (si asta fara a lua in calcul lipsa sexului) din multe puncte de vedere. E adevarat ca sunt atatia copii care traiesc fara parinti sau fara un tata sau o mama, dar daca voi puteti face asa incat sa ramaneti impreuna nu cred ca o sa va para rau ca alegeti asta.
Acum, din ce am citit pe unele situri sunt variante de plecare cu toata familia ca sa puteti lucra in industria hoteliera, ati incercat asa? Sa va gasiti amandoi ceva si sa-l puteti lua si pe Luca cu voi?
"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."
alina023 spune:
Jocelyn, unde ai citi asta? Ar fi varianta ideala dar eu nu stiam nimic despre ea.... Te rog mult, da-mi detalii. Daca s-ar putea face asa, as pleca maine.
Multumesc
Jocelyn spune:
Incearca http://www.recrutare-dubai.ksd.ro/servicii.php
Sunt familii care au plecat impreuna sa lucreze in Dubai, acum nu stiu ce conditii sunt la site-ul pe care ti l-am dat fiindca am vazut chestia asta mai demult, era un anunt in Romania Libera, dar cum nu m-a interesat...
"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."
Deborah77 spune:
Sotul meu va pleca in curand pt 1 luna....si pe mine ma loveste damblaua. Nici nu cred ca pot dormi fara el.
olim spune:
Dupa parerea mea ar trebui sa incerci sa plecati impreuna cu copil undeva, sau cred ca ati putea pleca voi pe perioada unui sezon , asta daca ai cu cine sa il lasi pe bebe.Eu as prefera sa plec cu el 8 luni, decat sa plece el singur 2 ani, ca banii tot la fel sunt, iar cred ca 8 luni ti-ar fii mai usor fara bebe decat 2 ani fara el si cu toate greutatile.Si nu uita ca ochii care nu se vad se uita...la altii( asa zicea al meu).
Si gandeste-te ca 8 luni amandoi la munca va pot scoate din impasul financiar, si apoi decizi daca merita sau nu acest efort.
Cred ca sunteti singurii in masura de a lua o decizie asa importanta in viata voastra.
Oricum multa bafta
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/niccostea/niccostea.jpg)
niccostea spune:
Sunt plecata de 1 an din tara. La inceput am venit pt 1 semestru (bursa), apoi mi-am dat seama ca as mai vrea sa stau un semestru... acum trebuie sa plec (vorba vine, solutii s-ar gasi, insa prefer sa nu le iau in considerare) si la modul cel mai sincer imi pare rau, chiar daca acasa ma asteapta un prieten care ma iubeste si pe care il iubesc in continuare... Pur si simplu am reusit sa-mi fac un coltisor al meu aici, sa ma simt "ca acasa", mi-am facut un grup de prieteni, am locurile mele preferate in care imi place sa ies in oras sau sa ma plimb, etc... Intr-un an te atasezi de un loc in care nu-ti e rau si iti e cu atat mai greu sa pleci de acolo. Cand am plecat din tara parca as fi fost obligata sa plec: nu vroiam de nici un fel sa plec, o faceam pt ca stiam ca o sa-mi prinda bine... insa m-am atasat repede de locurile astea si ma gandesc cu groaza ca le vad pentru ultima oara...
Ce incerc sa spun: nu pleca de acasa pentru mai mult de un concediu, daca nu esti dispus sa ramai acolo... Orice om se ataseaza de locul in care traieste si apoi intoarcerea e cu atat mai grea, indiferent de planurile initiale...
Optimistul e mai aproape de Adevar.
alina023 spune:
Am luat decizia finala. Nu va pleca nimeni nicaieri. Cel putin deocamdata. Sotul meu va incerca sa-si gaseasca un alt job, mai bine platit, eu voi continua tot unde sunt si acum (si unde am perspective atractive) si impreuna ne vom plati datoriile si ne vom creste copilasul cum vom putea mai bine.
Am optat pentru aceasta varianta din mai multe considerente:
1. familia a fost si va ramane pe primul plan si pt mine si pt sotul meu;
2. nu vreau sa existe nimic care ar putea sa-l influenteze pe Luca in mod negativ (cum ar fi lipsa unui model masculin);
3. viata asta este atat de scurta incat nu merita sa sacrifici timpul cu cei dragi pentru niste avantaje materiale (recunosc ca daca ar fi fost ceva mai mari aceste avantaje, as fi acceptat)
Va multumesc mult pentru sfaturi si idei (poate ca vom pleca toti trei candva).
Salvati viata unei bebeluse de numai 6 luni!!!
http://sabinac.netfirms.com/ro.htm
puskin spune:
Buna Alina,
Ma bucur ca ati luat decizia asta . Este foarte greu sa fii departe de cei dragi asa de mult timp.
Curaj, o sa fie bine!
Ruxandra