Prietenii omului (11)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

P.S. Fetele care m-au intrebat de jucarele, am deschis un topic separat aici:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48564

pisici, flori si jucarele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

quote:
Originally posted by Ramonika

uite de fapt ce zice in tabel, Ana si Maruta.

COST ESTIMATIV
CONSTRUIRE , INTRETINERE ADAPOST 100 CAINI
CONFORM LEGII 227/2002 SI O.U. 155/2001

Construire
Custi individuale 500 000 000 lei
Cimentare 400 000 000 lei
Canalizare 140 000 000 lei
Construire adapost 1 360 000 000 lei
total 2 500 000 000 lei
Dotare
Oficiu : sala chirurgie, vestiar, filtru, toalete , etc conform normelor sanitare veterinare
Dotare clinica ( ustensile, masa chirurgicala, etc

1 580 000 000 lei
Vase hrana /apa 7 000 000 lei
Crose 1 480 000 lei
Masini de transport 550 000 000 lei
Custii transport individuale 30 000 000 lei Pentru 15 caini
total 2 211 800 000 lei

Hrana
Hrana uscata adult 1 300 000 lei 80 caini /zi
Hrana uscata junior ( considerand 10% catei intre 3 – 12 luni) 200 000 lei 10 caini / zi
Hrana conserve pentru pui ( considerand 10% catei intre 1,5 – 3 luni) 200 000 lei 10 caini /zi
total 1 700 000 lei 100 caini / zi

Medicale
Vaccinari antirabice 800 000 lei 20 de caini revendicati sau adoptati
Medicamente + anestezice 2 000 000 lei
Fire sutura 2 500 000 lei
Dezinfectant 200 000 lei
total 5 500 000 lei 100 caini /luna

Utilitati
Apa+canalizare 25 000 lei
Combustibil 25 000 lei
Electricitate 20 000 lei
Incalzire 10 000 – 100 000 lei Functie de sistemul de incalzire si anotimp
total 100 000- 170 000 lei 100 caini/zi

Salarii
Medic, tehnician veterinar, , sofer, doi ingrijitori, doi paznici 30 000 000 lei
total 30 000 000 lei 100 caini / luna

TOTAL CONSTRUIRE ADAPOST 4.351.000.000 lei
TOTAL INTRETINERE 91 600 000 lei/luna

deci ei se refera la ceva mare, 100 caini/luna...
plus salariile angajatilor... plus multe baraci pt animale ...
la noi ar fi mai mic, cel putin pt inceput. sa zicem 10 caini / luna ar veni suma lunata impartita la 10,nu?

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii

Stiti ce m-am gandit, o fi sau nu pueril io tot zic . Ma gandesc ca unele costuri ar putea fi evitate pentru inceput, evident, in schimbul unor oameni inimosi dispusi sa lucreze vonluntar la punerea pe picioare a adapostului. Ma gandesc io asa, cimentarea nu-i mare lucru, tre materialele, custile iar se pot face cu un dulgher/zidar inimos, vasele pentru hrana se pot improviza (fiecare da o oala veche de acasa si tot e bine). Despre hrana, ideal ar fi pentru inceput sa provina de la o cantina, cum zicea cineva mai sus, ca si asa se arunca, nu? Apoi, medicul iar tre neaparat gasit unul voluntar, sau mai multi, care sa lucreze cam o zi pe saptaman acolo si care sa se bucure de ceva beneficii legale, scutire de such ce taza (daca aberez prea tare opriti-ma). Se pot economisi astfel bani deloc de neglijat, care pot fi investiti in medicamente si aparatura (fiind mult mai scumpe).
Va sprijin macar moral pentru inceput, insa e de meditat fiindca e o munca care-ti mananca TOT timpul, plus ca adaposturile de orice fel ar fi sunt intotdeuna in criza ba de una, ba de alta, adica cam de azi pe maine se traieste.

Mult curaj!

pisici, flori si jucarele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Ramonika
totusi m-as multumi macar sa incerc. ma gandeam sa fac un mail model si sa-l trimit organizatiilor astea de protectie a animalelor din strainatate. sa intreb cam care ar fi pasii pt asa ceva. poate mi-or raspunde vreo 1-2.
ma mai gandesc. daca aveti idei, va rog!

Ramonika, laudabila intentia ta, eu iti urez succes. poti sa incepi prin a cere asistenta pe un proiect de la organizatii mai serioase, ma indoiesc ca nu vei primi. as incerca si la org. lui Brigitte Bardot, pe bune, ea a si fost in Bucuresti, adica stie situatia. si scrie si asociatiilor romanesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Slakje, habar n-am avut de etapele astea prin care trece un catel pana sa faca pishu' cu piciorul sus...Ramonika, m-am mai lamurit acum cu adapostul pentru animale. Adevarul e ca nu am prea avut timp sa intru pe site si sa caut cu atentie. Intr-adevar, sunt multe descrise acolo care nu sunt necesare la inceput. Dar sa fie si pentru pisici, da??? Sunt atatea fara casa...Scarmanus, si eu, ca si tine, cand vad idioti care dau cu masina peste animale fara sa le pese, ma rog la Dumnezeu sa moara fara sa sufere prea mult.Ana-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

hallo fetele, ce mai faceti, ce mai vorbiti?
noi am fost la doc azi si ne-am "tras" un chip. am "tipat" scurt si dupa aia am facut o pirueta pe masa si am cazut ca un dovlecel pe gresie. biiiiiiiiine ca nu am facut poc. eram asa de suparata, ca nu am vrut nici frolic nici bombonica de la nenea care ne-a tras chipul. uf, greu mai e sa treci granita! pana la urma am obtinut si carnet de UE, pana una alta suntem cetateam nemtesc, ca mamica mai trebuie sa astepte vreo 3 ani, hehehe
iara ne.a laudat doc-ul, ca suntem frumoasa, ah, ne-a iesit un "cos de pubertate" dupa ureche. firar', ma da mami cu crema acolo, ca daca nu trece, merem iar la nenea ala si face poc cu bisturiu (ups, asta-i si mai rau).
va pup, ce mai fac pisicutele din Iasi?
Smo

"Binecuvantati copii si animalele"
Suzi,catelus de catifea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Loredana, pe strada am vazut si eu barzoi, dar nu ma gandeam sa nu fie inregistrati in asociatie. De altfel nici nu este de mirat la cate se intampla acum chinologia romaneasca.
Si eu sper sa ne vedem cat mai curand, dar Azara are ceva probleme de comportament pe care vreau sa i le corecteze cat mai repede posibil dresorul, care ieri m-a asigurat ca aceste mici rasfaturi ale ei se pot rezolva.
Imi inchipui ca tu vrei sa vorbesti cu Azara, sa o mangai, dar din pacate in momentul de fata aceste lucruri sunt imposibile.
In conditiile de acum intalnirea noastra va fi un fiasco.

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

fetelor, eu vb foarte serios. nu stiu daca voi reusi vreodata, dar macar sa incerc. deocamdata zic eu ca primul pas ar fi sa culeg informatii cat mai multe de pe net, sa le analizez, eventual sa incerc sa cumpar si pamantul ala, ca e destul de greu sa te intelegi cu omul la cumparat pamant... stiu din proprie experienta...

aseara cand ajung la bloc la colt erau 4 catelusi abandonati. cineva ii pusese acolo ieri, ca nu-i mai vazusem inainte. erau toti maro deschis, doi cu blana mai flocoasa, doi mai scurta. au cam 2-3 luni, is mititei, probabil de-abia intarcati, aratau ei binisor, dar de-acuma incepe perioada nasoala, daca nu mai au mama...
le-am cumparat 3 carnaciori si i-au mancat cu lacomie, am mai spus unor copii de pe la bloc care se uitau la ei sa le aduca de mancare si am vazut ca le-au adus ceva.
azi dimineata cand am plecat la servici nu mai erau acolo, ci mersesera mai departe, aproape de strada, unde e pericolus, ca sunt masini... i-am dat eu mai departe, dar astia se misca, nu ai cum sa-i opresti...
mi s-a rupt sufletul si pt ei dar ce sa fac?

ma gandeam ca daca am face adapostul asta, am putea sa ne profilam pe puiuti de catei si pisici, ca e mai greu pt ei si poate i-am putea plasa mai usor.

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

vio - ce frumos vorbesti tu despre mandretea ta ... m-am mai dus s-o mai vaz ... ptiu ii frumoasa foc ... o adevarata lady ... si mai e si nemtoaica pe deasupra ...

ramo - trebuie pus la punct un plan ... "de bataie"

1) trebuie sa te gandesti bine de tot inainte de a incepe ... e un lucru serios si tare greu ...
2) trebuie sa nu pleci singura la drum ... daca nu ai alaturi de tine (de acolo din Iasi) oameni la fel de pasionati ... o sa fie aproape imposibil
3) trebuie intocmita scrisoarea de intentie catre asociatia mentionata de Concita - org lui Brigitte Bardot
- aici ar putea sa ne dea o mana de ajutor "jurnalistele" noastre cu suflet mare

... dupa care vedem daca e sau nu posibil ... in functie de raspunsul lor

despre cei 1000 mp ... eu zic ca e mult prea mult doar pt acest adapost ... cred ca merge si 500 mp

scarmanus - multumesc frumos ... diseara abia astept sa merg sa-mi cumpar ... acuarele

si o zi frumoasa

Maruta si bazdaganiile ... Aristotel Zamisar's , Dolly Mezel si Perusita Zapacita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

Danna - tu stii ce-i mai bine pt fata ta ... si daca tu zici ca nu-i indicat sa ne intalnim ... atunci asa o sa facem ... doar vrem ca Azara sa fie o fata frumoasa si bine crescuta ...

Maruta si bazdaganiile ... Aristotel Zamisar's , Dolly Mezel si Perusita Zapacita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Danna, ce probleme ei tu cu Azzara ta. Mai ales daca e rasfatata, am vazut noi la "Bestiuta" noastra care e mai mica, daramite la un cutu asa de mare ca al tau
A noastra de ex. inca se mai straduieste sa fie sefa haitei.Intre timp insa, devine tot mai ascultatoare cu cat ii vorbesti mai frumos si mai ciripitor!
Ramonika, cata dragoste ai tu pt. animalute, ma impresionezi tot mai mult!
Maruta, sa sti ca toata lumea o admira si atunci nu stiu de ce ma umflu in pene si simt nevoia sa spun "Wir kommen aus Rumänien!", adica venim din Ro, ca sa caste lumea gura si mai tare si sa vada ca aducem solie de lucruri bune si frumoase de-acolo, din tara.
Aristotel nu o vaneaza pe Perusita?
Vio

"Binecuvantati copii si animalele"
Suzi,catelus de catifea

Mergi la inceput