Prietenii omului (11)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Ana, mersi de sprijin. daca o sa reusesc sa fac vreodata ceva, o sa am nevoie de ajutor.

deci fetelor, m-am gandit asa:
1. trebuie o bucata de teren, macar de 1000 mp, cumva in afara localitatii, fara alte case prinpreajma, sa nu faca scandal. asta as putea rezolva eu.
2. trebuie construite niste adaposturi, deci materiale de constructie, ceea ce nu prea am posibilitatea.
3. trebuie amenajate adaposturile, trebuie bani...
4. cel mai greu, trebuie mancare la catei. macar resturi de la o cantina, nu neaparat mancare speciala. si trebuie zilnic, deci nu ne putem baza numai pe sponsorizarile de la unii din cand in cand. daca intr-o zi, doua nu are nimeni chef de donatii, ce fac cu cateii?
5. trebuie veterinar. poate aici as reusi sa rezolv cu ajutorul studentilor, poate unii ar vrea sa faca voluntar, sau pe o suma mai mica. bineinteles, daca se pricep, nu as lasa sa omoare animalele, sa faca practica pe ele.
6. animalele ar trbui plimbate, ingrijite, spalat la ele in cusca. asta tot cu ajutorul voluntarilor. s-ar rezolva mai usor.
7. o masina. eu n-am masina deocamdata, dar am carnet si as reusi poate sa-mi iau o rabla. bani de benzina, tot din sponsorizari cred.

deci cea mai mare problema e obtinerea unor fonduri pe baza regulata, pentru hranirea cainilor, pt medicamente.
mai aveti idei?

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Fetelor voi cati ani aveti? As vrea sa ne cunoastem mai bine,in afara de Carmen nu stiu despre voi nici macar varsta.Maruta(banuiesc) si cred ca Louisea e cam de varsta mea, dar in rest?

Eu am 27.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

quote:
Originally posted by slakje

Fetelor voi cati ani aveti? As vrea sa ne cunoastem mai bine,in afara de Carmen nu stiu despre voi nici macar varsta.Maruta(banuiesc) si cred ca Louisea e cam de varsta mea, dar in rest?

Eu am 27.

Eu sunt mai batrana un pic ca tine, implinesc in iulie 37.

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput

fetelor, am gasit site-ul www.sufletenevinovate.home.ro
au si un document word cu costuri estimative pt constructie adapost.
ia uitati-va aici:
TOTAL CONSTRUIRE ADAPOST 4.351.000.000 lei
TOTAL INTRETINERE 91 600 000 lei/luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Slakje, eu am 24 ani!Ramonika, m-am ingrozit cand am citit preturile...Mi-am pierdut orice speranta...Ana-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anamariame

Slakje, eu am 24 ani!
Ramonika, m-am ingrozit cand am citit preturile...Mi-am pierdut orice speranta...

Ana-Maria

eu am 26

Ana, intr-adevar si pe mine m-au speriat un pic, dar la ei e vorba de mai multi caini, vreo suta, de un adapost mai mare, or la inceput tre sa o iei mai usor...
eu n-as zice ca mi-am pierdut speranta. mai caut, ma mai informez. acuma is si groaznik de ocupata, ca am 2 lucrari de facut pt facultate, am disertatie in iunie si n-am facut mare lucru, dar cum ma mai eliberez ma apuc serios de cautat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

Ramo - nu vreau sa te dezamagesc cand te vad atat de hotarata ... parca m-as alatura si eu ... dar stiu ca dintotdeauna am suferit enorm cand a venit vorba de animale parasite unde mai pui ca sigur divortez si cu al meu barbat ... asta-i cel mai mare compromis al meu

daca vrei sa faci ceva ... ma gandeam la o asociatie mica tip plasament ... adica ca un pension ... pana "sufletelele" isi fac rost de noi proprietari ...

daca zici ca ai teren ... nu trebuie cine stie ce constructie ... o baraca (ma gandesc), si acoperis pt animalute ...
faza cu scrisoarea e buna ... noi ne-am putea ocupa de propaganda ... "dati zece mii pt un Sufletel" dar iti dai seama ca asta inseamna timpul tau liber ?... fie ca vrei sau nu vrei ? caci e un lucru f serios si daca nu gasesti "ajutoare" te va dobora!

danna - vorbisem cu presedinta asociatiei (de altfel o tipa super simpatica si binevoitoare) ... si mi-a spus ca nu exista barzoi in Ro inregistrati la asociatie ... de aia va intrebam pe voi ... caci si eu am vazut barzoi pe strada ... atat doar ca atunci nu stiam ca un prieten din Timisoara cauta un mascul ... sper sa ne vedem ... caci eu numai pot de nerabdare s-o cunosc pe Azara ... cu tine vorbesc tot timpul

anamaria - ehee ti-l las pe Ariss in concediul lui nu al meu ... il trimit si pe el in vacanta ... dar daca ai fetita s-ar putea sa se lase cu pui ... nu ziceai ca vii in Bu ?

slakje - esti draguta ... dar am 30 ... intr-adevar mintea mea a ramas undeva pe la vreo 5 ani ...
parca-l si vad pe motoflei ... sus piciorul si un jet spectaculos ... bey ala cu catelu' care facea pipi pe Tomita al nostru "be aware" de acu' si noi stim

annie - mey asa-mi place sa citesc explicatiile tale "stiintifice" ... deja dupa ce lecturez ale tale randuri toate ... ma uit cu alti ochi la Ariss, Dolly si Perusita

dintre toate fetele de aici m-am vazut cu Carmita baby .... si ne-am inteles excelent ... e o fata minunata ... cum de altfel sunt convinsa ca sunteti si voi

la multi ani fetelor ... sa fiti sanatoase si la punga groase!

Maruta si bazdaganiile ... Aristotel Zamisar's , Dolly Mezel si Perusita Zapacita

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Maruta

Ramo - nu vreau sa te dezamagesc cand te vad atat de hotarata ... parca m-as alatura si eu ... dar stiu ca dintotdeauna am suferit enorm cand a venit vorba de animale parasite unde mai pui ca sigur divortez si cu al meu barbat ... asta-i cel mai mare compromis al meu

daca vrei sa faci ceva ... ma gandeam la o asociatie mica tip plasament ... adica ca un pension ... pana "sufletelele" isi fac rost de noi proprietari ...

daca zici ca ai teren ... nu trebuie cine stie ce constructie ... o baraca (ma gandesc), si acoperis pt animalute ...
faza cu scrisoarea e buna ... noi ne-am putea ocupa de propaganda ... "dati zece mii pt un Sufletel" dar iti dai seama ca asta inseamna timpul tau liber ?... fie ca vrei sau nu vrei ? caci e un lucru f serios si daca nu gasesti "ajutoare" te va dobora!

Maruta, ma bucur daca as avea sprijin in tine. desi esti din Bucuresti...
inca nu am teren, dar am vrut sa zic ca as avea bani sa cumpar 1000mp de teren in afara orasului, dar asta e tot ce am... economii, vreau sa zic. dupa aia nu mai raman bani de constructie. eventual un harb de masina.
si eu ma gandeam la ceva mic pt inceput, toate treburile astea incep de jos, daca nu ai capital prea mare.
ar fi buna ideea cu scrisorica, dar totusi sunt doua chestii:
1. sa zicem ca omul e impresionat de scrisorica si da banul, dar nu poti sa-i ceri lunar o suma, poate da o data si apoi gata.
2. e posibil ca multi sa se intrebe ce se face cu banii, sa aiba suspiciuni si sa renunte.
stiu ca imi trebuie timp si nu prea am fir-ar a naibii de treaba... am serviciu lung, aproape toata ziua, dar nu am cum sa renunt la serviciu, ca nu am barbat sa ma tina acasa. mama iese la pensie vara asta si trebuie musai sa lucrez. cel putin daca ar fi fonduri sa se poata plati si un salariu la cativa angajati de la adapostul respecitv de animale, ar fi o chestie, dar asa nu mi-as permite sa renunt la serviciu.
of of multe chestii sunt de luat in considerare, dar pana ajung acolo, ma ajuta cat de cat netul asta de la servici.
daca mai aveti idei, va rog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

quote:
Originally posted by Ramonika

fetelor n-am avut ce face ieri si am iesit in oras. pe un drum cu sens unic, mai putin circulat mergea un dobitoc cu vreo 150 km/ora. a calcat un caine... cainele era cam la 50 m inainte de mine, nu eram foarte aproape sa vad exact ce s-a intamplat. mi s-a facut rau, efectiv mi s-au inmuiat picioarele si n-am mai putut merge. ma disperau chelalaielile lui...
dobitocul respectiv n-a oprit, ci a continuat ci viteza lui (am impresia ca se intrecea cu un taxi) si niste oameni l-au tras pe marginea drumului, ca veneau si alte masini. a scancit un pic, apoi nu s-a mai auzit nimic...
nu am putut trece pe langa el, m-am intors din drum. saracii catei

Ei, uite, pe mine cate o chestie de asta ma poate imbolnavi. Nu glumesc deloc. Si aici se petrec crime contra pisicilor, care-s multe si peste tot, dar adevarul este ca nici nu-si bat capul sa le ocoleasca, sa incetineasca, sa se intoarca din drum eventual. Nuuuu. Eu un lucru il rog pe Bunul Dumnezeu. Sa moara macar instantaneu, ca de soc cred ca nici durere nu simt.
Contra cainilor se petrec alte cruzimi: aici sunt sezoane de vanatoare luate in general in serios, mai ales de aia frustrati care au ceva de dovedit cu pusca in mana. Ei, normal ca au si caini de vanatoare, care daca nu se ridica la standardele stapanilor, bietii, sunt abandonati in camp. Asa se va ajunge curand si la o populatie consistenta de caini vagabonzi. Vai de sufletelel elor, am fost la un adapost pentru caini si nu reusesc sa mi-l scot din minte, desi erau tratati omeneste, dar sa le vezi disperarea in ochi.... Nu mai am cuvinte....

pisici, flori si jucarele

Mergi la inceput

uite de fapt ce zice in tabel, Ana si Maruta.

COST ESTIMATIV
CONSTRUIRE , INTRETINERE ADAPOST 100 CAINI
CONFORM LEGII 227/2002 SI O.U. 155/2001

Construire
Custi individuale 500 000 000 lei
Cimentare 400 000 000 lei
Canalizare 140 000 000 lei
Construire adapost 1 360 000 000 lei
total 2 500 000 000 lei
Dotare
Oficiu : sala chirurgie, vestiar, filtru, toalete , etc conform normelor sanitare veterinare
Dotare clinica ( ustensile, masa chirurgicala, etc

1 580 000 000 lei
Vase hrana /apa 7 000 000 lei
Crose 1 480 000 lei
Masini de transport 550 000 000 lei
Custii transport individuale 30 000 000 lei Pentru 15 caini
total 2 211 800 000 lei

Hrana
Hrana uscata adult 1 300 000 lei 80 caini /zi
Hrana uscata junior ( considerand 10% catei intre 3 – 12 luni) 200 000 lei 10 caini / zi
Hrana conserve pentru pui ( considerand 10% catei intre 1,5 – 3 luni) 200 000 lei 10 caini /zi
total 1 700 000 lei 100 caini / zi

Medicale
Vaccinari antirabice 800 000 lei 20 de caini revendicati sau adoptati
Medicamente + anestezice 2 000 000 lei
Fire sutura 2 500 000 lei
Dezinfectant 200 000 lei
total 5 500 000 lei 100 caini /luna

Utilitati
Apa+canalizare 25 000 lei
Combustibil 25 000 lei
Electricitate 20 000 lei
Incalzire 10 000 – 100 000 lei Functie de sistemul de incalzire si anotimp
total 100 000- 170 000 lei 100 caini/zi

Salarii
Medic, tehnician veterinar, , sofer, doi ingrijitori, doi paznici 30 000 000 lei
total 30 000 000 lei 100 caini / luna

TOTAL CONSTRUIRE ADAPOST 4.351.000.000 lei
TOTAL INTRETINERE 91 600 000 lei/luna

deci ei se refera la ceva mare, 100 caini/luna...
plus salariile angajatilor... plus multe baraci pt animale ...
la noi ar fi mai mic, cel putin pt inceput. sa zicem 10 caini / luna ar veni suma lunata impartita la 10,nu?

Mergi la inceput