Prietenii omului (11)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

danna - daca vezi un barzoi ... il acostezi pt mine?

vio - Ariss nu locuieste cu Perusita ... merge in vizita la ea ... si da, a prins-o o data ... dar pur si simplu nu a stiut ce sa faca cu ea (o prinsese in labute) si a sarit si Dolly cu gura pe el (ca de altfel tot familionul) si i-a dat drumul (vreau eu sa cred eu ... nu ca i-a scapat) ... de atunci Perusita il caraie pe Ariss infiorator ... am zis ca o sa-i filmez ... sunt super haiosi

uite ca mi-am adus aminte de orchid ... ce o mai face Rocco ? cra cra ?

Maruta si bazdaganiile ... Aristotel Zamisar's , Dolly Mezel si Perusita Zapacita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Multumesc fetelor pt incurajari.
eu stiu engleza, nu prea stiu franceza, dar poate redactam o scrisoare catre organizatia respectiva, poate ne ajuta fetele care stiu franceza. tre sa gasim mai multe organizatii carora sa le trimitem scrisoarea.
am sa ma gandesc cum putem scrie. daca o sa iasa ceva, ma gandeam sa pun numele "Prietenii omului", in onoarea acestui subiect...

mai am o intrebare. oare terenul tre sa fie in afara localitatii? daca e asa, e extravilan si cica n-ar fi voie sa construiesti. daca e intravilan s-ar putea sa fie langa case si lumea sa fie deranjata de asta. de asemenea, cred ca ar trebui utilitati (adica ceva mai mult decat curent)... offf sunt multe de luat in considerare, dar incet incet poate iese ceva.
numai de-as scapa de proiectele astea...

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Io fac traducerile trebuincioase, cu mare drag, oricate si oricand.

pisici, flori si jucarele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

quote:
Originally posted by scarmanus

Io fac traducerile trebuincioase, cu mare drag, oricate si oricand.

pisici, flori si jucarele

scarmanus, multumim, sigur vom avea nevoie de tine...
deocamdata tre sa facem scrisoarea de intentie, da azi nu m-ajuta cerebelul... cu ploaia asta...
poate are careva vreun model? sau cum ar trebui sa fie? sa para disperata, pe un ton care sa impresioneze, sau mai rece, sa se rezume doar la fapte?

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Loredana, ne putem intalni, dar zic eu ca nu este deloc placut ca pe tot timpul intalnii Azara sa latre neincetat si sa sara spre tine amenintator. La intalnirea de ieri dupa amiaza cu dresorul a avut 3 tentative de atac.
Daca vad un barzoi, promit ca iti void a de stire.
Viorella, din cauza rasfatului de care avut parte de la toti membri familiei mele, care sunt multi si mai ales din cauza mea, ca trebuie sa-mi recunosc si eu greselile, nu am pedepsit-o atunci cand trebuia. Am zis las-o ca e mica si nu stie ce face.
Noi cu ea ne intelegem foarte bine si nu avem probleme cu ea. Dar de ceva vreme am observat ca inceput sa devina agresiva cu persoanele din spatiul public (de ex. daca se apropie cineva de ea cand mergem la plimbare, devine nervoasa si sa muste – astea se numesc probleme de comportament – si provin din cauza faptului ca i-am dat prea mult nas).
Am luat hotararea sa fie scolita de un dresor profesionist, pentru ca pe masura ce va trece vremea, ea va deveni din ce in ce mai puternica si constienta de forta si puterea ei si nu vreau sa ajung la momentul cand se poate intampla ceva grav.

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Salut
Pauza de proiect. Is bolnava de mor. Am reusit sa ii scot un canin lui Jazz. One down, one to go :D. El nu are nik impotriva; din incercarile de a "incuraja" nenorocitii de canini sa cada am reusit sa obtin 5 maselute :D.
OK, acum stiu ca voi supara pe multe dintre voi, dar sper ca o sa ma iertati. Stiu ca e complet idiot din partea mea sa abordez un subiect asa fierbinte doar ca sa combat niste idei...
Astfel:
1) In Iasi numarul cainilor maidanezi este FOARTE MARE (12-15 sunt doar in Oancea). In ciuda actiunii de 'castrare" desfasurata de voluntari acum cativa ani, numarul lor este in crestere. La mine in spatele blocului sunt 3 pui din aprilie, in Copou am vazut 6, in fata liceului Racovita erau 3. Cateva exemple doar
2) Majoritatea iesenilor stau la bloc. Apartamentul nu e un loc de crescut un caine de talie medie sau mare decat daca esti super pasionat.
3) Majoritatea oamenilor (ieseni sau nu) sunt complet needucati in ceea ce priveste achizitionarea/adoptarea/educarea unui caine.
4) Basically, ce propui tu Ramo este sa iei 15 caini (din cel putin 150) si sa ii duci la marginea orasului, unde cineva (nu se stie cine) le da de mancare de 2 ori pe zi (sau o data). Sigur, e un inceput, trebuie un inceput pentru toate. Dar daca de cainii aia nu se ocupa nimeni (dpdv educatie) au foarte putine sanse sa fie adoptati....Nu stiu, nu vreau sa iti bash ideea, apreciez ca ai energie sa te implici intr-o treaba de asta. Vreau doar sa subliniez ca sunt mult mai multe probleme. Poate pentru ca merg pe principiul "cu o floare nu se face primavara".
Poate pentru ca DETEST (si va rog, nu dati, este o parere personala) ideea de a face un bine pe jumatate (gen i-am dat trei oase cainelui din fata blocului, ceea ce ma face foarte milos si "a better person")
5) Iti recomand http://forums.dogzonline.com.au/index.php?act=SC&c=3
Este un forum australian, si au si o sectiune de rescue. Ai sa vezi ca sistemul la ei este in felul urmator:
exista doua tipuri de adapost: kill si no-kill. Cele kill sunt pe banii statului. Cainii abandonati sunt tinuti timp de trei saptamani. Daca nu ii reclama nimeni, respectiv daca pica testele temperamentale sunt eutanasiati. Daca trec testele temperamentale sunt propusi pentru adoptie.
Cele no-kill sunt in general private. Acestea isi selecteaza cainii pe care ii adapostesc, pe criterii de temperament si le cauta familii. Pentru a nu cheltui extrem de mult, cainii sunt dati uneori in "foster care" (adik cate o luna, doua , trei unei familii) pana apare "the forever home). oamenii astia nu vehiculeaza mai mult de 5-6 caini pe luna. iar cei care se ocupa de adaposturile respective fac asta for a living, nu mai au servici pe langa.
Tine cont de faptul ca acolo (ca si in America) oamenii traiesc in general la case, au curte, deci conditii sa intretina cam orice rasa/mix de caini. Exista deci familii dispuse sa ii adopte.
Eu nu stiu 15 oameni care sa vrea un caine (mic, gratis, chelbos eventual, ca sa eliminam problema igienei) daramite un caine metis, cu o personalitate ambigua si cu origine necunoscuta. Pentru ca nu suntem educati. Pentru ca hai s-o dam pe aia dreapta, sunt multi snobi, pentru ca oamenii sunt saraci si intr-o continua fuga dupa bani si nu au timp de plimbat/educat/spalat/pupat in fund un caine (orice caine).
Astea sunt ideile care m-au descurajat pe mine sa ma implic in vreo activitate legata de maidanezi. eu nu zic sa nu te apuci, doamne fereste. Iti spun doar ca poate eforturile tale ar fi mai utile pe langa o organizatie deja existenta, unde sa faci voluntariat in limita timpului disponibil. Si recunosc, desi am o problema cu cainii fara stapan, daca as sta la curte as adopta vreo trei. Si l-as creste pe fiecare cum il cresc pe Jazz. Acu insa...
Imi pare rau daca v-am suparat. La capitolul traduceri pot ajuta si eu, de asemenea iti pot oferi coordonatele unei studente la MV care la un moment dat dorea sa se implice in asa ceva. As vrea totusi sa ne mai gandim, la o solutie ceva mai ...viabila. Am inteles ca o sa se aplice taxa aia de 5000 de lei /luna pentru caini. Eu sper sa mearga. 500.000*5000=2.500.000.000 /luna. In doua luni se strang bani pentru adapostul tau.
Seara buna
Ana

I s-a spus "Sindrom Premenstrual" pentru ca "Boala Vacii Nebune" era deja folosit
Jazz -poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

servus fetele, n-am mai dat de mult p-aci ca-s suparata pe Negruta me'. O fo' in calduri si n-am observat, am prins-o ca se beeep cu toti cainii maidanezi...si asta n-ar fi bai, dar ea e cat un vitel si aia care au putut intra in curte mai mult de 2-3 kilograme nu aveau. Io inteleg ca natura isi cere drepturile, da' nu putea sa aiba si ea ceva pretentii? Adica cu toti ogarjitii? No, is tare mahnita, ce pui o sa faca?
Nu mai zic ca am inchis-o in tarc noaptea urmatoare, si o sapat la aproape un metru in pamant, o dizlocat si o bordura de beton care Emil nu ar fi reusit s-o miste. Si asta pen' ce? Ca sa se dea ea hatza fatza cu piticaniile alea. Macar daca-si alegea unu' mai marisor.
De-acu e tarziu sa mai fac ceva, sigur o ramas bortoasa, o sa fie invatatura de minte pt data viitoare.
N-am avut timp sa cetesc din urma tot...despre ce proiect e vorba?

Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Adusca, sigur s-a beep? Poate n-au reusit aia .... Saracii puii care o sa ii faca - mix de ciobanesc + kikimiki...Pastila de a doua zi pentru caini nu exista oare?

I s-a spus "Sindrom Premenstrual" pentru ca "Boala Vacii Nebune" era deja folosit
Jazz -poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

quote:
Originally posted by adusca

servus fetele, n-am mai dat de mult p-aci ca-s suparata pe Negruta me'. O fo' in calduri si n-am observat, am prins-o ca se beeep cu toti cainii maidanezi...si asta n-ar fi bai, dar ea e cat un vitel si aia care au putut intra in curte mai mult de 2-3 kilograme nu aveau. Io inteleg ca natura isi cere drepturile, da' nu putea sa aiba si ea ceva pretentii? Adica cu toti ogarjitii? No, is tare mahnita, ce pui o sa faca?
Nu mai zic ca am inchis-o in tarc noaptea urmatoare, si o sapat la aproape un metru in pamant, o dizlocat si o bordura de beton care Emil nu ar fi reusit s-o miste. Si asta pen' ce? Ca sa se dea ea hatza fatza cu piticaniile alea. Macar daca-si alegea unu' mai marisor.
De-acu e tarziu sa mai fac ceva, sigur o ramas bortoasa, o sa fie invatatura de minte pt data viitoare.
N-am avut timp sa cetesc din urma tot...despre ce proiect e vorba?

Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...

hahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa
adina ca de obicei...esti de "gruoaza".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

fetele, va dau si voua doua linkuri cu plante otravitoare pentru animalute. care aveti gradini, e bine de stiut:
http://www.diynetwork.com/diy/gr_plants_foliage/article/0,2029,DIY_13853_3749079,00.html
http://www.aspca.org/toxicplants/M01947.htm

wow, adusca, o sa fii bunica! :))

Mergi la inceput