Schimbarea numelui dupa casatorie

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

am tot vorbit cu iubi, eu nu vreau sa-l schimb, lui nu-i convine sa ia numele meu si nici sa fim fiecare cu numele lui. Va dati seama ca nu e o problema foarte grava, dar eu tot imi sustin ideea mea.
si daca raman cu numele meu, copii nostri vor purta numai numele tatalui. si atunci al meu nu va mai continua..... .
in familia lui iubi mama lui e divortata, dar a pastrat numele de familie. Tatal s-a recasatorit. ei bine cu nici una din d-nele respective nu ma inteleg bine. cum sa am acelasi nume cu ele?
am incercat sa-mi fac o semnatura cu noul nume, si-mi zice Clau: e identica cu a mamei mele.
pai imi venea s-o iau la fuga

http://community.webshots.com/user/ioananemes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyssy spune:

De ce nu ramane el cu numele lui .. si tu cu amandoua (al tau si al lui ) ? Eu nu l-am schimbat desi as fi vrut .. dar am preferat asa pt ca ar fi trebuit sa-mi schimb toate actele ( pasaport , buletin , permis de conducere si altele ) si ar fi durat o vesnicie .
Pupici .. si poate ajungeti la un consens.

Cand te apuca cheful de munca ,aseaza-te si asteapta sa-ti treaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cata_pufy spune:

Of,imi pare rau ca s-au pierdut postarile de sapt trecuta.Pe scurt,am o prietena care are ambele nume,si e nasol pt ca ambele sunt foarte lungi si mai are si doua prenume.Ma batea si pe mine gandul asta,dar am renuntat pt ca si ale noastre sunt prea lungi,si mai am si doua prenume,din care unul lung,Bubu meu nu avea nimic impotriva.Mie nu mi-a cerut nimeni sa fac asta,ma gandeam doar ca tata e mandru de numele asta pt ca bunicii mei erau din Basarabia si nu mai e nimeni in afara familiei cu numele asta in Romania (a cercetat tata).Eu mai am un frate,dar are deja 36 de ani si au facut o fetita,greu,asa ca nu cred ca o sa mai aiba alt copil.
Voi lua numele lui,care nu e urat, Tudorache,si asta e.Ce ma streseaza si pe mine e schimbatul actelor si chitantierului si facturierului (noi,de altfel), stampilei,cartilor de vizita (multeee,ca nu am obiceiul sa le inmanez de obicei)....asta e alegat la Politie,la banca, la Fisc etc...un cosmar...Si nu pot sa ma semnez cu T in fata...nu imi iese :((
Sfatul meu pt tine,Ralu este sa incerci santajul sentimental,adica: eu nu am nici un cuvant de spus in relatia asta? daca m-ai iubi,m-ai asculta si pe mine...chiar nu conteaza si parerea mea?...etc chestii de astea,ma rog,dupa ce incerci sa ii vorbesti serios expunandu-i motivele tale si aratandu-i cat de intemeiate sunt.Bafta!
In rest,pupici...si cum o fi,o fi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

in ideea ca s-au sters mesajele de saptamana trecuta va mai raspund si eu inca o data:deci intre munteanu cum imi zice mie acum si campeanu cum il cheama pe el nu e mare diferenta asa ca eu o sa iau numele lui fara nici o problemace bine ar fi sa fie asa de simplu totul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Misi spune:

Buna fetelor...
eu vreau sa-mi pastrez numele si sotul sa-l pastreze pe al lui si asa nu mai trebuie sa schimbam actele de identitate...
Iar dupa cativa ani cand o sa apara un bebe sotul a zis ca vrea sa ia numele meu ...
Nu facem schimbarea acum pt. ca socrii mei s-ar supara sigur si atunci cand o sa apara bebe o sa avem un motiv sa avem amandoi acelasi nume...

Stie cineva daca se schimba greu numele??? dar dupa casatorie la 2-3 ani?

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

si eu voi lua numele lui. uneori il necajesc si-l intreb cum ma va chema?
nasa surorii mele mi-a spus ca nu sunt "vip" ca sa am motiv sa-mi pastrez numele. asa ca voi lua numele lui.
Va trebui sa renunt la un nume scurt (Micu) pentru un nume lung (Caracaleanu). Ca sa fac, asta e viata. Noi sa fim sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellamiss spune:

Si eu voi lua numele lui cu toate ca imi place mai mult numele meu.Intr-o zi am glumit pe tema asta, cum ca raman cu numele meu iar el il ia pe al meu si socrul meu s-a enervat foarte tare, cred ca in momentul ala vroia sa dea cu mine de toti peretii.Asta este, mai glumim si noi, dar altii o iau in serios.Mai conteaza numele acum?Daca asa de mult conteaza numele trebuia sa va ganditi mai din timp.Ei!!! Iubiti-va nebuneste!!!

photos.yahoo.com/ellamiss2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea de colt spune:

fetelor..si eu voiam sa iau numele lui....dar cand am vazut cate tre sa schimb dupa...buletin,permis,pasaport...mi-e groaza....mai ales la permis..cica tre sa refac analize,platit iar o groaza de bani...
mai ca imi vine sa ma las pagubasa...
si apoi...el cred ca odata mi-a propus(e drept in gluma)....sa ia el numele meu....acum chiar propun serios problema...poate poate...
sper numa sa nu imi sara in cap....
hihihi...
pupic..si spor la pregatiri..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: "Schimbarea numelui dupa casatorie"
postat de lgireada, 27/08/2005, 19:45:15

Ce parere aveti? Schimbati sau nu?
Eu nu l-as schimba, dar numai din comoditatea de a nu-mi schimba toate actele: ci+pasaport. Chiar se poate sa-mi pastrez numele? Si cat dureaza noile acte? Si trebuie platite iar taxe si parataxe pentru acte?

Liliana

raspuns postat de pd, 27/08/2005, 21:18:51

Liliana, eu nu mi-am schimbat numele la casatorie din 2 motive: primul este ca am un prenume mai ciudat care mi se pare mie ca nu suna bine cu orice nume de familie, macar cu ala cu care m-am nascut m-am obisnuit, iar al 2-lea motiv a fost cel mentionat si de tine cu privire la schimbarea actelor.

Legal, din cate stiu eu, poti lua numele sotului, il poate lua el pe al tau, iti poti pastra numele sau puteti avea amandoi ambele nume reunite.

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)

raspuns postat de Darria, 27/08/2005, 21:27:53

Eu l-am schimbat desi imi placea cel vechi(al parintilor) si mi-ar fi fost mai usor sa-l pastrez (nu as mai schimba toate actele si....hartzogaraia). Singurul motiv pt. care mi-am schimbat numele a fost: dragostea.

raspuns postat de nushulica, 28/08/2005, 08:53:21

si eu tot din dragoste pentru iubi imi voi schimba numele...i-am zis o data ca nu mi l-as schimba si s-a cam suparat si mi-a zis ca ar fi lipsa de respect si cam asa e..daca asa e lasat de ce sa schimbam noi acum legile firii...oricum diferenta mare intre numele noastre de familie nu e difera cateva litere la inceput asa ca tot aia e

raspuns postat de lgireada, 28/08/2005, 08:56:39

pd, multumesc mult pt raspuns. Cat de curand m-oi duce si eu pe la starea civila sa intreb exact cum trebuie procedat in cazul ca vreau sa raman cu numele meu. Din cate stiu eu, daca schimbi numele e musai sa schimbi si actele, nu? Bul+pasaport....
darria, daca iubitul meu va insista f mult, l-oi schimba si eu ... dar imi e greu. Nici nu vreau sa ma gandesc ca ma duc iar la pasapoarte de la 5 dimineata fiindca nu am pila . Asta e singurul motiv, dar sta destul de in picioare, mai ales ca noi suntem spre finalul facultatii, atunci cand aplicam pt tot felul de mastere si ai nevoie sa fii cu actele ok, nu sa astepti sa ti le faca politia romana. Oricum, ma gandesc si la varianta sa fac civilul inainte de nunta, ca sa am timp de schimbat hartiile. Apropo, tare is curioasa cat te costa si cat dureaza, daca poti sa-mi spui plz

Liliana

raspuns postat de m_monique, 28/08/2005, 10:31:55

eu mi-am schimbat numele dupa casatorie.
in prima faza mi-am schimbat doar buletinul. nu mai stiu cat m-a costat, dar oricum pana intr-o 100.000. cartea de identitate a fost gata dupa 2 saptamani.
urmeaza sa-mi schimb permisul de conducere, ca tot expira la anul.

raspuns postat de Laura10, 28/08/2005, 11:12:04

Eu am ales sa-mi schimb numele chiar daca eram tare mandra de cel vechi. Ai mei sunt divortati si mama si-a pastrat numele tatalui meu, Vasilescu, ca sa avem toti acelasi nume de familie. Acum cativa ani s-a recasatorit cu un domn, pe nume Popescu, dar mama si-a pastrat numele vechi, adica al tatalui meu. Toate utilitatile casei sunt pe numele mamei (care e si numele fostului sot)deci pe actualului sot al lui mama ii zice lume domnul Vasilescu.
Asa am inteles cat de important este pentru un barbat (unii dintre ei) ca sotia sa le poarte numele. Iubi cred ca ar fi innebunit daca i-ar fi zis cineva domnul Vasilescu...
Cat priveste actele, eu ma apuc sa-mi schimb acum... buletinul, carnetul de conducere, talonul masinii, pasaportul, abonamentul la mobil, cardurile bancare...

raspuns postat de lgireada, 28/08/2005, 11:52:55

Laura, te rog sa-mi zici si mie cat timp a durat operatiunea si cat te-au costat toate actele astea. Eu vad ca prietenului meu i-ar placea mult sa-mi schimb numele dupa el, desi mi-a lasat alegerea mie.

Liliana

raspuns postat de Tanti Zavaidoc, 28/08/2005, 12:45:27

Ei, uite ca eu imi voi pastra numele. Fiecare cu numele lui Domnul meu mi-a spus ca nu il deranjeaza deloc si in plus e un mod de a-mi pastra identitatea. Stiu ca unii barbati tin ca sotia sa le pastreze numele, dar cred ca e in principal vorba de orgoliu. Nu prea vad cu ce se schimba relatia daca iau numele lui. In fond, cu numele asta m-a cunoscut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

...si-www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=30734" target="_blank">un subiect din arhiva DC!

www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Catalin" target="_blank">Catalin

Think pink!

Mergi la inceput