Schimbarea numelui dupa casatorie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura10 spune:

Igireada

uite cum o sa fac eu: imi schimb numele cu al lui dar o sa-mi pastrez adresa de la mami de-acasa. Actele de care ai nevoie sunt:
- cartea de identitate (si cea de alegator daca o ai) veche la tine
- certificatul de nastere copie si original
- certificatul de casatorie copie si original
- o declaratie speciala pe care o primesti de la politia in raza careia vei locui
- taxa de buletin platita la CEC in valoare de ~ 60.000 lei. in baza acestei taxe iti va face pe loc, la sectia de politie, pozele pentru noua ta carte.
- actul de proprietate al imobilului unde vei avea adresa copie si original iar daca casa nu este a ta trebuie sa vi si cu proprietarul care va face o declaratie ca te ia in spatiu, declaratie care nu-l constrange cu nimik, nu tre sa plateasca nimik, doar ca trebuie sa o semneze in fata politaiului de la evidenta populatiei. In situatia mea, chiar daca voi locui la aceeasi adresa ca si inainte de casatorie, tot trebuie sa vina mami cu mine sa ma ia in spatiu caci sunt o persoanea noua cu un alt nume
- timbru fiscal de 10.000 lei (cred) cel mai bine ii intrebi pe aia de la cec/posta de care iti trebuie.

trebuie sa te duci la inceput la sectia de politie de care vei apartine ca sa te interesezi de programul lor cu publicul caci sunt tare ciufuti si nu au nici un chef de nimik
CI-ul ti-l elibereaza cam in 2 saptamani

Abia dupa ce ai noul buletin de identitate vei putea sa faci tot ceea ce-ti doresti: pasaportul, carnetul de conducere, cardurile bancare, actele masinii (daca ai) abonamentul de mobil... etc

Pentru pasaport e foarte simplu: de ex eu pot sa-mi fac pasaport la o sectie de pe langa Banul Manta. Platesc la CEC taxele de pasaport (sunt doua care insumate fac 1.000.000 lei; femeile de la CEC stiu exact ce si cum, le zici doar ca vrei taxa de pasaport) si cu CI-ul, timbru fiscal si ... cred ca cam atat (ia-ti si certificatele de nastere si casatorie copie si original) te duci si depui actele. Iubi a asteptat o luna si jumatate aum, pe timpul verii, a depus actele pe 19 iunie si a ridicat pasaportul pe la 1 august pentru ca a fost nebunie mare.

Pentru carnetul de conducere este acelasi lucru ca si cum nu ai avea nici unul. te duci si-ti faci analizele (toate, la medicul de familie) care te costa cam 500.000 de lei si platesti o taxa la CEC de 500.000 lei. mai multe detalii daca vrei iti dau maine caci il intreb pe iubi ca tot acum o luna-doua si-a schimbat carnetul.

Succes si daca mai ai intrebari, zi-le ca sunt doxa de birocratie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Laura10, merci fain de raspuns. si
E exact asa de detaliat pe cum imi doream. Problema nu e legata musai de taxe, ca daca le adun pe toate ies vreo 2-3 mil, care nu-s o borta in cer. Problema mea e legata de timp si de momentul cand voi face civilul. Adik: daca fac civilul odata cu religios, in iulie, dureaza cam pana in septembrie, octombrie sa termin cu toate actele (ceea ce e cam tarziu pentru ca eu am nevoie de acte inca din august ca sa pot aplica la mastere). La pasapoarte e groaza la noi in Iasi si la buletine is cozi interminabile, le vezi din capatul strazii cand dai coltul spre politie. Cand mi-am facut pasaport, acum un an am jurat ca nu mai calc pe acolo urmatorii 5 ani. Pur si simplu la intrarea in sectie erau vreo 20 tigani care te impingeau si pocneau in stanga si-n dreapta. Oi fi nimerit si un moment prost si mi-a ramas in minte scena aceea.
Ma tot gandesc si ma invart in jurul cozii... dar o sa iau eu o decizie pana la urma.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Si eu a trebuit sa imi schimb numele, desi nu prea vroiam pentru ca, normal,numele meu mi se parea cel mai frumos din toate(si anume Anghel) si in plus in profesia mea numele este destul de important.Cand i-am spus ca as vrea sa imi pastrez numele dupa cateva luni de la logodna si cu vreo jumatate de an inainte de nunta sotul meu s-a suparat foarte tare,o zi nu a vorbit cu mine. Cand am incercat sa vorbim despre asta mi-a spus clar ca el nu se `marita`, nu vrea sa imi pastrez numele si nici nu dorea sa le reunim.Pana la urma am cedat in fata dragostei,desi inca imi pare cam rau, si mi-e destul de greu sa ma obisnuiesc sa ma prezint asa acum.Numele sotului meu nu e urat,dar al meu e mai frumos:), prin urmare acum ma cheama Serghie(nume pe care toata lumea il intelege Sirghie si ma enerveaza la culme).Am noroc ca nu imi place primul meu prenume si ca el foloseste varianta scurta a prenumelui ca in acte suntem Daniel si Daniela Cristina.

http://photos.yahoo.com/darbyshaw79

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_trancu spune:

Eu am deschis subiectul.Si vroiam sa va spun ca eu m-am hotarat: imi schimb numele. E frumos si al lui.Si daca lui ii face placere... il schimb

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Si eu am vrut sa-mi pastrez numele ca mi se pare frumos si nu vad de ce-as renunta la el; si sotul meu a vrut sa ia si numele meu, asa ca amandoi avem doua nume si un prenume. Nu sunt lungi si de aceea nu mi-am facut probleme. La copil o sa-i dau un singur prenume ca sa nu fie prea aglomerat si uite-asa am impacat si capra si varza.

Nu prea ii inteleg pe barbatii care tin mortis ca sotia sa aiba numai numele lor...dar fiecare cu ce-l doare

"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana-Cristina spune:

Eu voi lua dupa nunta doar numele lui Adi , chiar daca pe mine ma cheama Stanescu iar pe el Pochishcan.Pentru mine numele lui este un nime ca oricare altul.

Ioana-Cristina *** "Simt ca traiesc , deci exist !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

quote:
Originally posted by kriss79

Si eu a trebuit sa imi schimb numele, desi nu prea vroiam pentru ca, normal,numele meu mi se parea cel mai frumos din toate(si anume Anghel) si in plus in profesia mea numele este destul de important.Cand i-am spus ca as vrea sa imi pastrez numele dupa cateva luni de la logodna si cu vreo jumatate de an inainte de nunta sotul meu s-a suparat foarte tare,o zi nu a vorbit cu mine. Cand am incercat sa vorbim despre asta mi-a spus clar ca el nu se `marita`, nu vrea sa imi pastrez numele si nici nu dorea sa le reunim.Pana la urma am cedat in fata dragostei,desi inca imi pare cam rau, si mi-e destul de greu sa ma obisnuiesc sa ma prezint asa acum.Numele sotului meu nu e urat,dar al meu e mai frumos:), prin urmare acum ma cheama Serghie(nume pe care toata lumea il intelege Sirghie si ma enerveaza la culme).Am noroc ca nu imi place primul meu prenume si ca el foloseste varianta scurta a prenumelui ca in acte suntem Daniel si Daniela Cristina.

http://photos.yahoo.com/darbyshaw79

DRAGELE MELE, de mine ce mai ziceti???Ma cheama dupa sot:FOBL.
Numele meu era PALOS si abia asteptam sa scap de el!Toata lumea faceam bascalie de numele meu:ba PASOL, ba BUZDUGAN.....etc.Asa ca......am luat numele lui care imi place la nebunie:FOBL.Desi lui nu-i prea place caci si acesta este cam dificil de pronuntat si toata lume ne boteaza in alt fel insa.....MIE IMI PLACE!!!!!
Pupici!

http://photos.yahoo.com/alinafobl

Alyna Fobl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moira spune:

Buna fetelor,

Eu mi-am schimbat numele dupa casatorie iar acum trebuie sa imi schimb buletinul, pasaportul, permisul de conducere etc. Aveti idee in cat timp imi iese buletinul nou dupa ce am depus toata documentatia? Sper sa nu dureze foarte mult.

Moira

http://pg.photos.yahoo.com/ph/monae78/album?.dir=a060&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rally spune:

Legea iti da posibilitatea sa alegi: al tau, al lui sau ambele; Depinde acum de cum vrea fiecare sau cum suna mai bine; am auzit ca un cuplu a anulat nunta doar pentru simplul fapt ca mireasa n-a vrut sa preia numele mirelui ( deh, orgoliu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

quote:
Originally posted by Moira

Buna fetelor,

Eu mi-am schimbat numele dupa casatorie iar acum trebuie sa imi schimb buletinul, pasaportul, permisul de conducere etc. Aveti idee in cat timp imi iese buletinul nou dupa ce am depus toata documentatia? Sper sa nu dureze foarte mult.

Moira

http://pg.photos.yahoo.com/ph/monae78/album?.dir=a060&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Intr-o saptamana este gata. DAca ai ceva pile chiar si mai repede. Eu doar ce mi-am schimbat buletinul. Carnetul de conducere nu l-am schimbat. Oricum, ca fapt divers am o prienena maritata de 8 ani care inca nu si-a schimbat carnetul si conduce zilnic. Dar nu a oprit-o inca niciodata politia...

Pupici,
Angelique

pozele mele
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48808&whichpage=7" target="_blank">povestea nuntii

Nu te incrancena, lucrule bune vin cand le astepti mai putin. Tine minte: tot ce se intampla are un scop!

Mergi la inceput