Schimbarea numelui dupa casatorie
Raspunsuri - Pagina 10
Divine girl spune:
Mai ... eu vreau sa iau numele lui, mai ales ca-mi place mult, dar avand invedere ca eu port acum un nume care-mi place la nebunie si care e si destul de rar ... o sa ma despart foaaaarte greu de el . Sigur ca am luat in calcul si varianta unirii celor doua nume, dar nu se "pupa" deloc (al lui se termina in "cu", iar al meu incepe cu "co" si mai sunt si destul de lungi ambele )
Pregatiri
voicu_bebi spune:
apropo stie cineva in ce interval de timp trebuie sa ma duc sa-mi schimb numele in buletin ,pt a mi-l reinnoi? sa imi treaca numele sotului?
ziua nuntii
Divine girl spune:
quote:
Originally posted by NicoletaB
15 zile de la casatorie
Si daca eu in alea 15 zile sunt in hanimun? Ce fac? Nu pot sa mai intarzii?
Pregatiri
SunSmile spune:
In 30 de zile lucratoare ai obligativitatea de a schimba actele! Asa e la lege...ca o poti fenta, asta deja tine de tine. Important e sa schimbi bulentinul, pt ca la civila ti-l perforeaza si asta il face sa devina...nul! Succes!
quote:
Originally posted by voicu_bebi
apropo stie cineva in ce interval de timp trebuie sa ma duc sa-mi schimb numele in buletin ,pt a mi-l reinnoi? sa imi treaca numele sotului?
ziua nuntii
Milioane de inimi - 2 culori, o întreaga natiune - o singură iubire,58 de ani de glorie - legenda trebuie să continue!
7 MAI 1986-SEVILLA
10 MAI 2006-Eindhoven
CAMPIONII, CAMPIONII, OLE, OLE, OLEEE
voicu_bebi spune:
va multumesc mult pentru raspuns,deci ar trebui in 30 zile sa ma duc,ca dupa nunta am vrea sa ne ducem in luna de miere .si pe urma cand ne intoarcem pot sa imi schimb buletinul. inca o data va multumesc . sunteti niste dragute.
ziua nuntii
mexxa spune:
quote:
Originally posted by carla2005
mexxa esti cea mai tare pe bune...eu cred ca faceam crize sa vad ca am ramas cu un nume doar pentru ca am completat un formular gresit!
Stiu ce e tare faza...dar a fost si mai tare ca duminica dimineaza ca cateva ore de la terminarea petrecrii noi eram la starea civila sa facem ceva...a fost tare nu o sa uitam mult timp asta
poze
Vine barza
Leah spune:
Buna!
Sincera sa fiu nici eu nu vreau sa iau numele sotului, pt ca il consider ingrozitor si nu cred ca m-as putea obisnui cu el. Am mai batut apropouri pe tema asta si pare neutru dar nu stiu cum ar reactiona daca as pune problema in mod serios. Ar cam trebui sa iau atitudine pt ca in 2 luni ma marit si ma blocheaza gandul ca trebuie sa imi schimb numele; plus ca eu stau in Bucuresti, dar de loc sunt din Iasi si acolo trebuie sa imi schimb toate actele, iar eu, sincer, chiar nu am timp de pierdut pe la cozi si pe la institutii.
Leah
"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)
marlenn spune:
Buna fetelor,
Eu m-am casatorit anul trecut...am luat numele sotului pt ca altfel el ar fi trebuit sa schimbe o gramada de acte ale firmei si costau si mult, multe hartoage...
Eu si acum regret numele meu de fata, dar nu am ce face...poate peste vreo 2-3 ani o sa il schimb...sotul sa ramana cu al lui si eu sa revin la al meu...conform legii se poate. Daca anul trecut stiam legea nu imi schimbam numele...si acum eu si sotul meu aveam nume diferite...Pur si simplu si acum regret vechiul nume...avea o rezonanta aparte alaturi de prenume, plus ca numele sotului nu imi place, nu e iesit din comun dar nu imi place si nu cred ca o sa imi placa vreodata...Neacsu...Numele meu inainte era ION si imi placea mai mult al meu...
Si cand ma gandesc ca atunci cand eram mica imi ziceam ca o sa imi schimb negesit numele cand ma voi casatori numai sa nu am numele lu' tata...dar acum regret enorm numele ION...si ma gandesc serios sa revin la vechiul nume desi iar o s-o iau de la capat cu schimbat acte...
Daca imi trecea prin cap sa citesc legea acum nu mai regretam nimic...
Parerea mea...
Xinne spune:
Buna fetele,
sincer mie imi place numele pe care o sa-l am.E chiar decent, pentru ca tot timpul mi-a fost groaza ca o sa dau de unul cu nume mai "ciudatel". Asa ca trec de la Stefan la Valeanu. Faza faina e ca dupa casatorie ne va chema A.& A. Valeanu.
Insa sunt sigura de o chestie. Daca nu-mi placea numele il pastram pe al meu si motivam ca in familie la mine nu sunt baieti si trebuie sa duca cineva numele mai departe.
Ann