Rapiti in Irak

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by Coscos

Pacat, dar intr-adevar, asta e realitatea in SUA. ( se pare ca forumul nostru si-a ales foarte bine acest smily reprezentand SUA, nu?)
Oricum, o pentru tine, ca ai spus lucrurilor pe nume.

off topic: Daca ai stii ce reprezinta acel smily (reprezentativ al SUA) nu ai mai fii atit de denigratoare. Eu iti inteleg dispretul fata de un popor intreg dar hai sa nu aruncam cu noroi.

www.iwojima.com/" target="_blank">Iwo Jima iti spune ceva?

Back on topic....Imi pare foarte rau pentru acei ziaristi. Sper cu tot sufletul ca se vor intoarce acasa teferi.

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by nana_sim

De ce ati degenerat asa de rau de la subiect? Nu era vorba despre jurnalisti romani rapiti in Irak?
Politica? Strategii geo-politice si militare? Religie? .... "Noi" tot timpul, dar e vorba de "ei" acum.

Simona

... cu inalte calificari de nasa si matusa.

Corect!!!!

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Discutii despre politica si puterea americane s-au derulat din belsug pe forum si de fiecare data s-a ajuns la momente mai mult sau mai putin neplacute.Imi place sa cred ca ne intereseaza situatia acestor 3 jurnalisti romani mai mult decat atat si din respect pentru ei macar,(daca nu pentru forum si regulile lui)vom reusi sa pastram tematica discutiei!
Multumesc pentru intelegere!

Irina,veve & croko
poze,poze si iar poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina iulia spune:

quote:
Originally posted by Coscos

Draga Corina, dupa cum stii, si eu sunt musulmana, dar, draga mea, nu cunosc nici un musulman sa fi spus pana acum ca ii e rusine de religia lui!! Sunt cuvinte grele pe care nu credeam sa le "aud" de la tine.
Eu sper ca oamenii sa fi inteles adevaratul tau mesaj: ca numele sau religia ta ( noastra) sa nu fie asociat cu acele acte de violenta, si nu ca chiar te rusinezi de religia islamica. Sunt convinsa ca de fapt asta trebuie sa fie mesajul tau!

imi cer scuze pt confuzie, desigur ca nu mi-e rusine ca sunt musulman, sunt musulman din bransa coranist zayyany, am vederi diferite de multi alti musulmani si nu mi-e rusine sau teama sa mi le exprim, dupa cum bine stii si tu si alti forumisti care au citit mesajele mele de pana acum.
dar nu despre asta e vorba acum, e vorba de faptul ca-mi pare rau ca sub marele soc pe care l-am avut si neintelegand foarte bine situatia am incercat sa-mi exprim regretele fata de cele intamplate in irak, despre rapirea celor trei jurnalisti romani.
imi cer inca o data scuze pt greseala mea. vroiam sa spun ca-m pare rau pentru faptul ca o multime de oameni care-si spun musulmani uzeaza de religie ca sa -si faca faradelegile. stiu ca nici tu nici prietenul tau, nici sotul meu nu sunt de acord cu aceste fapte. pt ca din nou musulmanii sunt cei rai. ma doare pt ca se intampla mereu asa. o mana de oameni extremisti si iesiti de sub aripa religiei isi fac singur dreptatea folosindu-se de oameni nevinovati. astfel de lucruri sunt de condamnat.

"daca se inchide o usa, o suta altele se deschid, iar daca se face bezna, dupa ea vine lumina" -proverb arab

cu drag de forum, corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Sa revenim la subiectul adevarat. Povestea ia o turnura imprevizibila:

ZIARISTI-RAPIRE-COM / Dispariția jurnaliștilor în Irak, un caz cu tipic românesc, tot mai încîlcit
BUCUREȘTI, 30 mar (MEDIAFAX) - La aproape două zile de la răpirea celor trei jurnaliști români și a omului de afaceri care le era ghid, finanțator și translator în timpul călătoriei în Irak, criza capătă din ce în ce mai multe necunoscute în loc să se limpezească pe măsură ce apar detaliile.
În problema în care erau la început doar trei jurnaliști și "teroriștii irakieni" apar din ce în ce mai multe informații care, în loc să simplifice lucrurile le dau o tot mai mare notă de stranietate. Una dintre primele informații care au venit după ce președintele Băsescu a confirmat dispariția jurnaliștilor  - Marie-Jeanne Ion și cameramanul Sorin Dumitru Mișcoci de la Prima TV și reporterul Ovidiu Ohanesian, de la cotidianul România Liberă - a fost că aceștia nu erau singuri în momentul răpirii, ci însoțiți de Mohamad Munaf, om de afaceri cu dublă cetățenie, americană și irakiană. El le finanțase călătoria, le facilitase întîlnirile cu înalții oficiali irakieni și pe deasupra le asigura și servicii de translator.
Nici felul în care au plecat jurnaliștii de la Prima TV în Irak nu este foarte clar, Dan Dumitru, directorul de la Știri, admițînd că Marie-Jeanne Ion a trebuit să insiste pentru a fi lăsată să plece. Argumentul cel mai important al ei a fost acela că Munaf le va asigura atît finanțarea călătoriei, cît și securitatea. În plus, există informații că irakiano-americanul ar fi avut relații la Ministerul de Interne irakian, ceea ce înseamnă că teoretic ar fi putut avea cu el oameni care să-i asigure paza, mai ales cînd era vorba de zone cunoscute pentru răpiri și tîlhării.
Autoritățile române, în afară de mesaje de sprijin și asigurări că se muncește pentru eliberarea ostaticilor, nu au mai dat nici o informație de valoare. Adtfel, informațiile trebuie căutate în altă parte. Dan Dumitru de la Prima TV a explicat, marți, pe toate posturile de televiziune și radio că nu știe mai multe lucruri, că nu s-a primit nici un semnal de la răpitori, totul bazîndu-se pe eficiența autorităților române și a coaliției internaționale împotriva terorismului. Nici cei de la România Liberă, ziarul care îl trimisese în Irak pe jurnalistul Eduard Ohanesian, nu au spus și nu au părut să știe mai multe despre situație.
În aceste condiții, marți seara, pe aproape toate posturile TV românești a intrat în direct prin telefon, milionarul Omar Hayssam, om de afaceri de origine siriană, care s-a recomandat drept prieten și partener de afaceri cu Mohamad Munaf. El a informat despre, aparent, bomba zilei de marți: a fost sunat încă de marți dimineața de o persoană necunoscută "cu accent irakian" care a cerut patru milioane de dolari pentru răscumpărarea celor răpiți. Spunînd pe rînd, la fiecare post TV, că nu vrea să mediatizeze prea mult ceea ce i s-a întîmplat, Hayssam a anunțat că este dispus să plătească "oricît" pentru răscumpărarea prietenului său de la cei pe care i-a numit tot timpul "tîlhari". El a declarat și că a informat autoritățile române despre telefoanele primite.
Omar Hayssam este un om cunoscut pentru cei din presă și din justiție, din cauză că a fost în ultima perioadă în centrul mai multor scandaluri legate de afaceri considerate cel puțin dubioase. El este membru PSD, are foarte multe afaceri în România, iar procurorul general a confirmat că este urmărit penal de anul trecut. Ca și cum aceste lucruri nu ar fi fost de ajuns, surse medicale au declarat Hayssam a fost spitalizat de mai multe ori pentru tulburări afective. Astfel, el a fost internat, în perioada 20-29 decembrie 2004 și apoi 3 ianuarie-28 martie, la Spitalul de neuropsihiatrie "Alexandru Obregia" din București. Practic, el a fost externat în ziua în care cei trei jurnaliști români și partenerul său, Mohamad Munaf, au fost răpiți la Bagdad.
El a recunoscut că îl cunoaște și pe tatăl jurnalistei răpite, Marie-Jeanne Ion, fostul prefect de Buzău, Vasile Ion, și are și afaceri în acest județ, cumpărînd în anul 2000 fabrica de cherestea Foresta Nehoiu, cu peste 4000 de angajați, care acum este în faliment.
Deși afirmațiile lui Hayssam au fost primite cu reținere - Dan Dumitru a declarat că nu crede în "povestea" lui - autoritățile au început să analizeze o înregistrare a unei convorbiri telefonice dintre omul de afaceri de origine siriană și unul dintre presupușii răpitori.
Mai mult, potrivit unor informații difuzate de presă, un negociator din partea lui Omar Hayssam, prezentat sub numele de Ayman Asha, ar fi plecat de la București, miercuri, cu un avion la Amman (Iordania), de unde să se îndrepte spre Bagdad pentru a lua legătura cu răpitorii. Însă, potrivit datelor de la Aeroportul Henri Coandă nu există nici un avion care să efectueze, miercuri, o cursă directă de la București la Amman, singurul traseu posibil fiind București-Istanbul, de unde se poate lua o altă cursă aeriană spre capitala Iordaniei.
În tot acest timp, serviciile secrete românești împreună cu primarul Traian Băsescu lucrează "inteligent și discret" pentru jurnaliștii captivi. Atît de "discret" că presa și opinia publică, în dorința de a afla cît mai multe detalii ajung pe piste care mai de care mai neclare. Cine sînt cei care îi țin captivi pe români: niște tîlhari care vor să facă ceva bani, teroriștii lui Al-Zarqawi sau doar niște "domni" care au probleme de business de rezolvat cu oamenii de afaceri implicați în deplasarea celor trei români? Nu cumva jurnaliștii au doar vina că s-au aflat la locul nepotrivit în momentul în care Mohamad Munaf avea probleme? Cît de implicați sînt oamenii de afaceri apropiați fostului partid de guvernămînt, PSD, în toată această afacere?. Nu se știe. Pînă atunci, presa va specula pe informațiile existente, foarte puține, și făcute de multe ori pe bază de supoziții.
Organismele internaționale pentru libertatea presei, jurnaliștii străini care au trecut prin experiențe asemănătoare, oamenii politici, toți transmit mesaje de solidaritate cu România și cu cei care au dispărut. Motivele pentru care s-a ajuns în această situație sînt extrem de numeroase, și în loc să fie tăiate unul cîte unul de pe listă se înmulțesc. Prezența militară a României în Irak, afacerile celui care i-a însoțit, instabilitatea țării în care s-au dus, sau pur și simplu curajul și încrederea prea mare pe care le-au avut jurnaliștii -  sînt piste care trebuie luate în considerare pentru eliberarea lor.
Dispariția celor trei jurnaliști și a însoțitorului lor produce emoție, așa cum s-a întîmplat în cazuri similare în străinătate, dar se pare că acest caz nu putea să scape de încurcăturile economice și politice specific românești. Astfel, avem propria "răpire românească" și se poate spune că nici măcar un eveniment de acest gen nu este unul "euro-atlantic".
(Comentariu de Irinel Bucur) 30.3.2005-16:21:0

http://adriana.freewebspace.com/photo.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estela spune:

quote:
Originally posted by adrienne12

Inchipuiti-va ce traim noi aici, deci! Cu soldati care merg in armata pt. ca nu au bani sa plateasca facultatea si care se intorc fie in cosciug fie cu sechele fizice si psihologice. Si un presedinte fost drogat, fost alcoolic, convertit la religie si care trimite oameni la moarte pt. interesele lui financiare, inchipuindu-si ca e buricul pamintului!

Adrienne12,nu dezinforma.Am copil crescut in USA de la aproape 10 ani .Acum este student la MBA si stiu ce vorbesc .Nu faci altceva decit sa dezinformezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina iulia spune:

in alta ordine de idei incep tot mai mult sa cred in posibilitatea unei cacelmale politice.

nu stiu cati ati citit aceste site-uri dar sunt sigura ca multe adevaruri ne sunt ascunse. se pune o intrebare clara:ce cauta geoana acolo? cum de s-a nimerit atat de pe aproape? cu ce ocazie ca reprezentant oficial la un post de televiziune unde face afirmatii in numele statului roman. pt ca a facut. sotul meu intelege araba si a ascultat tot ceea ce s-a discutat la al jazeera. geoana a fost intrebat de ce urmeaza sa faca statul roman in solutionarea problemei si el a facut afirmatii, fie ele si personale, cum ca statul roman va face si va drege.

www.revistapresei.ro/index_2005-03-29-Revista-Presei-stiri-ziare-TV-radio-documente-download-video.htm" target="_blank"> geoana la al jazeera
tot aici, in josul paginii aveti ocazia sa cititi despre cine era acest om de afaceri si parlamentar PSD-ist.
si cum ziarista marie-jeane ion este fiica senatorului vasile ioan (PSD) care la randul lui e bun prieten cu hayssam.

http://www.revistapresei.ro/articol_18723-Scenarii-si-ipoteze-legate-de-rapirea-jurnalistilor-romani.htm

alte informatii despre hayssam
http://www.informatia.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=94335

care e deznodamantul?
exista un joc al intunericului aici dar e clar ca ei trei ziaristi romani au incaput pe mana mafiei irakiene, pt ca exista asa ceva. ei cer bani pt rascumparare, nu formatia terorista al qaida. al qaida are obiceiul sa plateasca pt detinuti , sa-i cumpere ca apoi sa-i ucida. acesta e stilul lor.
ganditi-va ca osama ben laden are bani de nu mai poate, averea lui este estimata la nu mai putin de 300.000.000 $, un om bolnav mintal care prefera in locul palatelor unde ar putea sa traiasca si a vietii de lux , prefera cavernele si sa traiasca intr-o continua ruga urand o ideologie falsa si invatandu-si oamenii sa ucida alti oameni.

"daca se inchide o usa, o suta altele se deschid, iar daca se face bezna, dupa ea vine lumina" -proverb arab

cu drag de forum, corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Oare in sitele primatv.ro de ce nu scrie absolut nimic de jurnalistii rapiti? ca e televiziune, nu brutarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Faptul ca trei ziaristi romani sint "tranzactionati" de catre grupari mafiote irakiene cu legaturi in Romania si la varful PSD este in sine o veste trista dar totodata buna.

Este raul cel mai mic ce ne da cele mai mari sperante ca in curand ii vom avea acasa.

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by Llaura

Oare in sitele primatv.ro de ce nu scrie absolut nimic de jurnalistii rapiti? ca e televiziune, nu brutarie.

Sint mentionati in www.primatv.ro/pressroom.php?comunicat_id=0" target="_blank">Press Room.
Mie mi se pare ca sint multe lucruri in neregula aici. Daca acesti jurnalisti se aflau in Irak pentru a lua interviuri primului ministru cum este posibil ca se deplasau doar cu taxiul fara nici macar un minim de securitate?

De ce nu se aflau intr-un hotel din zona coalitiei, unde exista ceva mai multa protectie?

De ce au fost sponsorati de un om de afaceri (si afaceri destul de incurcate) si nu de posturile de televiziune/ziarul la care lucrau?

Si inca o intrebare: Cum se poate o persona rapita sa intretina convorbiri telefonice si sa i se permita in continuare acces la telefon?

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput