Mamici de mai-iunie (31)
Raspunsuri - Pagina 6
Cloreta spune:
Am fost pana la banca, ce cald s-a facut!
Hai cam am citit tot, vad ca s-a intins discutia despre nastere:)))
Cred ca data viitoare cand ma duc la control o sa o intreb pe doctorita ce are de gand cu mine, ma taie au ba?:))))))))))))
Eu am dioptrii mari dar nu am miopie, cred ca in afar de asta s-a gandit la varsta. Altfel, slava domnului sunt un om sanatos si cu un super tonus. V-ma mai spus, mama a nascut la 35 si la 37 de ani si a fost foarte bine, vreau doar sa nu speriem pe nimeni.
Vai cand incep AMR-ul?:)
Cu listuta cu cele necesare...le-am salvat si o sa le printez, am vazut ca o mare parte din ce imi trebuie pt bebe imediat mi le-a cumparat deja prietena mea din Olanda, ah si zicea ca imi ia si sutien pentru alaptat.
In rest parca as vrea sa iau eu ce trebuie, tati nu cred ca se pricepe el sa cumpere fara mine iar pe mama nu pot asa o pun sa alerge. Ei, uite asta inconvenient la varsta, m-a facut la 37 de ani si eu nasc la aproape 36, doua babe LOOOOOOOOOOL
Mikkky m-ai bagat la idei cu actele pt bebe, nici noi nu suntem casatoriti si eu am domiciliul in alt sector. oooops ar trebui sa fac ceva repede:)
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos
fran spune:
Ruxel, sti la Policlinica 10 un pediatru bun ?
Eu sunt in cautare, auzisem de Dr. Culcer, are cabinet pe la Obor, destul de aproape de mine, dar am auzit ca e f. aglomerat si nu stiu daca vine si acasa...
Mamicile care mai aveti copii, la ce pediatru mergeti?
Fran si BB Patricia (?)
DPN 13 mai
Androix spune:
quote:
Originally posted by monu
eu deja mi-am facut lista de cumparaturi + lista cu bagajul pentru spital ca sa fiu sigura ca totul e pregatit din timp. i-am cumparat deja pe langa patutz si o lustra cu ratoiul ala negru din desene care se da cu o parapanta. apropo de nasteri, sotul meu vrea natural eu si dr vrem cezariana.
1. Pui listuta s-o vedem si noi te rugam fromosssss
2. Tare dragut sotul tau: ca sa nu va certati eu zic sa faceti in felul urmator: tie iti face medicul tau cezariana, iar sotul tau naste natural. Asa toata lumea e fericita
Andreea
26 sapt.Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
Mickyyy spune:
Pentru fetele care nasc la municipal (desi discutia mi se pare prematura totusi), bagajul de spital nu trebuie sa fie urias.
- Camasile de noapte...sfat prietenesc..acceptatile pe cele care vi se dau moca in spital, oricum o sa le patati de sange si nu merita sa veniti cu ale voastre de acasa (iar pana nasteti nici n-o sa va lase cu ale voastre ca le considera "nesterile"). La fel si halatul si chiar si papucii, se dau din spital, sunt curate si comode. Eu am dat peste 2 milioane anul trecut pe camasi de noapte, pijamale si halat pe care le-am purtat apoi prin casa (la spital mi-a fost "mila" sa le stric)
- lenjeria intima (adica chiloteii)...cat mai multi, cat mai mari si cat mai ieftini (dar totusi din bumbac) ca sa-i puteti arunca la gunoi in primele zile. Nu se merita sa-i refolositi (o sa fie patati de sange la greu, spalati la ei de va vine acru, asa ca la 10-15.000 lei / bucata va puteti face provizii serioase).
- cremele: pentru sani (eu n-am avut nevoie, dar bepanthenul am vazut ca-l recomada toata lumea), galbenele (pentru epiziotomie, cele care vor avea asa ceva) plus rivanol.
- vata multa si pansamente sterile (tampoanele obisnuite n-o sa faca fata).
- pentru WC am nteles ca exista niste servetele de unica folosinta pe post de colac. Eu am suferit tare mult ca nu ma puteam aseza pe buda imediat dupa nastere ca n-am considerat asta o prioritate pentru bagajul de spital.
- sosete groase (eu am tremurat de frig, sunt frisoane normale la nastere)
- plus trusa cu cele necesare igienei de zi cu zi (pasta de dinti, periuta, pieptene, prosop, etc)
- pentru bebe, neaparat o crema hidratanta, pampersi si servetele umede (am inteles ca mai nou se dau si din spital pampersii). Hainute va dau ei (nu's cine stie ce da sunt curate si igenizate) si vi le si schimba de 2 ori pe zi. Asa ca decat sa va streasti sotul cu plimbatul si spalatul hainutelor proprii, puteti sa le folositi cu incredere pe cele care vi le dau. Veti avea timp dupa ce ajungeti acasa sa-l imbracati pe bebe in ce combinatii vreti voi. Si ori o forfecuta speciala de unghii, ori manusi, ca majoritatea bebelusilor se nasc cu niste gherute uriase, si se zgarie pe fata rau de tot in primele zile.
Aste's urgentele care-mi vin acum in minte. In bagaj pot fi bagat multe, dar sunt si o gramada de mofturi! Pompa de sani si tampoanele pentru sani de exemplu, mie mi-au fost foarte utile, dar abia dupa ce mi-au dat drumul din spital, in primele zile au zacut in bagaj degeaba.
Hai ca mai am ceva treaba pe-aici...va mai povestesc cand imi mai aduc aminte.
Mickyyy
si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
monu spune:
ok o sa introduc lista dar o sa o vedeti mai pe seara pt ca trebuie sa urc la mine si dupa aia sa ma intorc la net - care este la mama acasa, la 3 etaje mai jos de mine.
Ruxel spune:
fran la policlina 10 toti medicii pediatrii sunt buni si mai ales BLANZI ceea ce conteaza extrem de mult. Dar eu ti-o recomand cu calduta pe doctorita CLONDA. Are si ea cabinet particular (am gasit la un moment dat cabinetul ei pe net...cautand cu totul altceva!)
Ruxel
http://photos.yahoo.com/ruxivisan
nefertari spune:
Subiectul asta e super . Chiar habar nu mai am ce trebuie pentru spital .
Despre chiloti - Eram insarcinata cam tot in 27 sapt , aveam albumina si am fost nevoita sa stau internata vreo saptamana -pentru monitorizare. La Maternitatea din Braila era o moda impusa de doctori - fara chiloti . Ne era penibil sa umblam asaaaa ,in camasi ,fara dedesupturi.Cand se apropia ora de vizita era o distractie sa ne privesti care mai de care cum ne despuiam .
Era o doctorita isterica acolo care facea un scandal monstru in caz de incalcare a regulamentului.
Insist la capitolul pampersi - chiar daca se dau din spital e musai sa aveti rezerve pt ca bb e imprevizibil in primele zile .
Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19
crissu spune:
Mickyy eu iti zic saru-mana pentru lista ca eu voi naste la Municipal si mai mult la acelasi medic ca si tine, dr. Radoi. N-aveai cum sa uiti nu? la cat te-am stresat.![]()
Cand ma gandesc si ma uit la poza Malinei tale ma gandesc ca domnul doctor ma v-a ajuta cumva si pe mine sa fie bine. Uneori mi-e tare frica,alteori fac pe viteaza.
Cand mai mergi la el? Eu am programare pe 25 februarie.....eu merg lunar la el.
Criss si 
lucas spune:
dragelor,
am intrat acum 2 ore si vorbeati despre nasteri si ma gindeam cum o sa nasc! si m-ati bagat la ideii. si am stat si m-am gindit eu asa......., pina am decis ca e mai bine sa decid atunci la fata locului, in functie de ce se va intimpla, cu mine, cu bebe, cu nervii mei si frica si multele altele (gen: batut asistente sau medic)
dar ACUUUUU ati ajuns la spital!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aici m-ati pierdut,,, eu vreau sa mai copilaresc!!!!!!!
. ca e asa bine, cind altii fac atitea pentru tine si tu te gindesti numai la tine si bebe!!!!!!!!!!! (si la coafor, vopsit, epilat, cumparaturi si mincat la greu)
Aurasa spune:
Mickyyy, multumesc mult pentru listuta. Foarte utila. Si eu voi naste tot la Municipal, cu Dr. Grigoriu
Aurasa
UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005