Mamici de mai-iunie (31)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Nu vreau sa sperii pe nimeni - vorbesc din punctul meu de vedere si in special pentru cele care se gandesc la cezariana ca la o fuga de durere . Ce vreau sa spun de fapt este ca daca nu exista probleme reale nu are rost sa se recurga la cezariana,la cerere - care are urmari mai grave decat o nastere normala .

Ruxel - partea cosmetica o rezolvasem si eu insa cei de acolo au considerat necesara o " reimprospatare" .

Si ca sa nu stresez pe nimeni promit ca e ultima oara cand scriu despre subiect.

Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luluku spune:

Pai si depre ce sa vorbim.....?
Daca despre modalitati de a naste nu, despre ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Luluku, eu am zis sa nu atacam subiectul pentru ca inevitabil vom ajunge sa ne certam. Daca vrei argumete pro si contra uite acilea intra pe linku asta:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=27129
In rest noi putem sa vorbim de exemplu uite despre o chestie care si pe mine ma roade fiind la primul bebe: Andutzy a zis foarte bine: as vrea sa incep sa-mi cumpar bagajul de spital dar nu as vrea sa cumpar mofturi inutile, ci lucruri care sa-mi trebuiasca efectiv, si nu stiu ce...?
Doamne, copilul meu o sa fie un maimutoi parosssssss AM niste arsuri care ma pun in fuuuuuuund...iar maalox nu iau ca m-a speriat medica de familie, bine ea oricum este crizata din fire stau si ma intreb daca ar trebui s-o ascult. Daca ar sti ea ca eu beau cafea zilnic cred ca ar muri...

Andreea 26 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Ce ti-a zis de Maalox? Ca am luat si eu citeva... Mie medica de familie mi-a zis sa iau ori maalox, ori Rennie. Ca ma arde si pe mine pe gitlej de nu mai stiu cum sa stau.

Apropo de lista de spital, cea de aici de pe forum nu este buna? Este la arhiva : http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28523

Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Nefertari eu zic ca nu stresezi pe nimeni....pe mine nici atat. Eu chiar sunt dornica sa aflu din experientele vostre (adica voi care sunteti deja mamici) cum e mai bine sa facem asta daca putem alege.
Mie de exemplu dr.Radoi mi-a zis de la prima vizita ca daca voi avea un bebelus mare si gras bazinul meu mic nu v-a putea face fata unei nasteri normale...........dar asta ramane de vazut. Oricum o sa incercam natural in prima faza.
Rog fetele sa nu se supere caci mie una mi se pare normal sa discutam despre tot ce tine de sarcina si mai ales de nastere.
Asa ca Nefertari hai.........baga mare si povesteste ce nu ti-a placut tie......simt ca ceva te-a enervat rau la cezariana ta.
Andutzy facem si bagajul de spital......dar unde te grabesti asa. Nu pleci de langa mine (noi) pana nu ajungi la termen ai auzit?

Criss si 22 saptamani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

buna tuturor,

vad ca scrieti, scrieti

vroiam sa adaug link-ul despre epidurala
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=44

cu mentiunea ca inca as opta pentru anestezie, sunt tare curioasa ce-mi va recomanda medicul, in care am incredere totala

despre nastere naturala / vs/ cezariana am auzit mai demult intr-un reportaj, cred ca tot pe prima, parerea unui medic neonatolog: nasterea naturala e benefica si bebelusului, il stoarcem de lichidul amniotic, ii eliberam plamanii de lichid etc. cred ca ar trebui sa ne gandim si la cum e mai bine pentru "petit" nu doar la noi, acum bb trece pe primul plan

eu nu ma agit nici cu bagaj, nici cu nimic, nici macar nu am ajuns sa-mi cumpar ceva de imbracat pentru mine, sunt perspective sambata cand l-am convins pe tati sa mergem sa-i cumparam costum de cununie (nestabilita inca, va anunt eu si poate nu veniti!)

toate cele bune

Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luluku spune:

Da, stiu Androix, dar ma cam luase somnul la servici, ca de-abia am mancat si aveam nevoie de ceva actiune, si unde puteam sa am asa ceva..decat speram eu pe topic, adica nu vreau sa credeti ca incercam sa instig pe cineva la ..+ ca ma interesa subiectul...well...nu mai conteaza..
cat despre listuta, mie mi s-a parut destul de ok ( desi nu ma pricep foarte bine), cam acoperea necesitatile pe moment, adica dac anu te numeri printre fericite si trebuie sa mai stai inca o zi doua in spital....fereasca domnu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

eu deja mi-am facut lista de cumparaturi + lista cu bagajul pentru spital ca sa fiu sigura ca totul e pregatit din timp. i-am cumparat deja pe langa patutz si o lustra cu ratoiul ala negru din desene care se da cu o parapanta. apropo de nasteri, sotul meu vrea natural eu si dr vrem cezariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pai a citit in Agenda medicala, biblia ei... si a zis hai sa vedem ce zice aici: aaaa citeste si p-orma: auzi da io zic altceva: mai bine nu iei nimic, ca toate astea sunt pe baza de oxid de nu stiu ce si mai bine nu iei. Ceva covrigei, lapte caldut, etc.
Evident toate lipsite de vreun efect. Noroc ca pana una alta instinctul te invata ce sa faci si am descoperit ca mai pot uneori nu tot timpul, sa stapanesc arsurile cu guma de mestecat. Dar merge atat de rar...
Acum este drept ca pe prospectul de la maalox scria ca poate avea efecte teratogene, bla bla nu am retinut ca era complicat. Mai mult asta m-a speriat nu medica, dovada ca in ciuda sfaturilor ei eu tot mi-am cumparat. Doar asa de dragul prospectului ca de luat mi-a fost frica sa iau. Bine ca eu cred ca de fapt facea referire la perioada de organogeneza de care noi am trecut de muuuuuuulta vreme, dar pana nu stiu sigur... Si ca sa-mi sun ginecologul pentru atata lucru mi-e rusine... Astept cu stoicism, saptamana viitoare merg la control si il intreb atunci ce pot sa fac. Pe el il ascult orbeste, nu ma mai sperie nici un prospect nimic.

Andreea 26 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Salutare

Eu cred ca fiecare din noi va alege modalitatea de nastere in functie de propria dorinta, sfatul medicului, frica/curaj, necesitati medicale, etc.
Personal inclin spre nasterea naturala, dar daca va fi nevoie de cezariana, asta e...o facem si pe asta.
Important e sa fie bebeii sanatosi, sa avem vointa si putere sa ne refacem repede ca sa putem avea grija de ei.

Spuneati ceva de ajutoare de la primarie pt. nastere?
Am auzit eu ceva de asta, dar nu eram sigura ca se da asa ceva.
Stiti mai multe?
Eu credeam ca luam doar pre/post natal, CIC si alocatie.

Uitam sa urez bun venit noii mamici din Canada.
Sarcina usoara si bebelus sanatos

Simona si bebe Anna (DPN 15-20 mai)

Mergi la inceput