Mamici de mai-iunie (31)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna ziua, fetelor si bun venit celor noi printre noi!!!!
Eu pledez pentru nasterea naturala, chiar daca este prima nastere prin care trec. Am auzit ca la epidurala nu iti mai coordonezi la fel de bine miscarile de impingere ale bebe-ului, nu mai cooperezi atat de bine cu medicul. E si ea de folos atunci cand intri in panica, sau nu mai rezisti la durere. Ceea ce nu e cazul nostru, suntem fete tari, nu? peste foarte putina vereme vom avea o fiinta langa noi care va avea nevoie de taria si sprijinul nostru si daca noi suntem fricoase, cum ii incurajam pe copii?? cezariana isi are si ea rolul ei, atunci cand bebe sau mamica au probleme de sanatate.
Mai rau ma pune pe ganduri atitudinea asistentelor din maternitatile romanesti, am citit numai povesti de groaza despre ele.
Durerile nasterii sunt normale, dar modul in care trateaza ele oamenii in cele mai delicate momente din viata este INADMISIBIL!!!
Am citit intr-un numar de Mami din 2003 povesti infioratoare despre asistente nemernice, m-a bufnit si pe mine plansul, dar sper sa reusesc sa le fac fata. Daca nu, ma voi transforma in scandalagioaica spitalului(daca voi avea putere dupa nastere...).
In rest, noi suntem bine, puiul nostru face balet cam jos pentru gusturile lui mami, care tot timpul simte ca face pe ea...nasol...

Aaaa, si ne gandeam asera, eu cu tati, pe unde se alearga in primele zile dupa acte??? Certificat nastere, cred ca la starea civila a sectorului, dar restul....pentru alocatie, pentru Cic...ce se face pentru toate astea? Ca bietii tatici nu vor sti atunci in ce parte sa o apuce, coplesiti si de marele evniment!!!!
Voi stiti sa ne lamuriti?
De asemenea, ne gandeam sa incepem sa cumparam din bagajulde spital, dar inca nu ne-am lamurit ce TREBUIE NEAPARAT, nu doar la nivel de moft, sa achizitionam in prima faza...

Va pupa cu drag,
Dragos Alexandru- a 27-a spatamana de la UM, DPN_24 mai si

Andutzy- UM 18.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Andra, vezi ca am citit tot aici pe forum ca declararea se face la sectorul unde este maternitatea, nu cel unde locuiesti. De chestia asta trebui sa ma mai interesez, sa fiu sigura.

Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Gata fetele m-am mai linistit. Avetzi mare dreptate, invidia exista peste tot si persoane care sa te sperie la fel. Eu de felul meu sint o persoana care imi place foarte mult sa incurajez persoanele, mai ales daca stiu ca trec printr-o perioada foarte dificila.
Si ca sa nu rida bebelusha ca mi-e frica, daca doamne, doamne vrea ca totul sa fie bine, trecem la faza de a-i face si un fratzior. He, he, atzi vazut caci cu ajutorul vostru am capatat foarte mult curaj.
Va multzumesc din suflet la toate, cred ca de fapt frica era mai mare pentru ca sint departe de casa si nu am cu cine sa vorbesc despre emotziile prin care trec.
Eu nu stiu inca cum voi naste, natural sau cu cezariana. Doctorul nu mi-a spus nimic pentru ca pina acum sarcina a decurs normal, dar ii voi pune mai multe intrebari despre nastere la intilnirea de pe 9 martie. E un medic extraordinar (are noua copii) si mi-a dat mult curaj cind a trebuit sa fac amniocenteza, sa vad daca bebelushul e normal. Atunci imi era frica de avort, dar acum daca vorbim de nastere sper sa fiu puternica, vorba voastra dupa nastere uitam totul. Si daca ar fi chiar atit de speriat, oare ar mai face femeile copii ?
Va pupicesc dulce.

Daniela si micutza ISABELLA din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Cezariana este suportata de fiecare organism in alt mod. Eu am nascut prima oara prin cezariana, pentru ca efectiv imi este frica de nasterea naturala. Inainte sa intru in sala de operatie, m-au dus in sala de nasteri, iar langa patul meu era o pustoaica, care isi blestema zilele de durere. Mie imi curgeau lacrimile pe obraz de mila ei si abea asteptam sa ies de-acolo.
Apoi...chestia cu sonda urinara nu este chiar asa de rea, este deranjanta....dar nu este mai rau decat clisma pe care ti-o face la nasterea naturala....ih !
In privinta datului cu iod......eu m-am "coafat" de-acasa cu o seara inainte..ca doar nu era sa le las pe alea acolo...deci atunci cand m-au dat cu iod nu am simtit nimic.
Apoi, este adevarat....cand te trezesti din operatie...ai dureri....dar eu cel putin a doua zi deja ma plimbam si imi alaptam copilul.
Nu vreau sa supar pe nimeni cu acest mesaj si nici sa influentez pe cineva in privinta modului de a naste.....doar vreau sa scot in evidenta ca cezariana nu este ceva asa de inspaimantator. Ma simt la fel de mama ca si cele care nasc natural si isi vad copiii imediat.
Aaaa si inca ceva..depinde f. mult de medic cum te coase. Eu am o taietura mica si abea vizibila. Nu am avut dureri la schimbarea vremii, nu am avut nici o complicatie dupa operatie....
Acum tot asa voi naste, pentru ca cica nu mai am voie natural....dar oricum pentru nimic in lume nu as fi ales nasterea naturala....de frica !

22+

Ruxel
http://photos.yahoo.com/ruxivisan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

da Gabitzam declararea copilului de catre tata se face in sectorul de care apartine maternitatea, iar fisa lui de la nastere se trimite la policlinica de care apartii tu cu locuinta.... (asta am zis ca raspuns la o eventuala intrebare ). Daca vrei ca copilul sa fie la alt medic de familie sau la alta policlinica decat cea de sector (eu asa voi face.....il voi inscrie de la inceput la Policlinica 10), trebuie sa mearga unul din parinti cu cererea de la inceput.
Ce nu mai stiu eu este mersul lucrurilor cu depunerea dosarului pentru alocatie..

Ruxel
http://photos.yahoo.com/ruxivisan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

Vad ca revine subiectul nasterea normala vs cezariana. Poate e mai bine sa va panicati acum, pt. ca pana nasteti va linistiti . Noi, cele care am trecut printr-o nastere, nu va putem spune decat experienta noastra. Este normal, ca cele care au nascut usor, fara probleme sa prefere sa repete experienta, la fel e normal ca dupa o cezariana fara probleme, sa spui ca asa e cel mai bine sa nasti sau daca lucrurile nu au decurs prea bine, sa recomanzi cealalta optiune. Este vorba de organismul si optiunea fiecareia dintre noi. Eu imi doresc sa nasc natural si ma rog sa fie totul in regula sa nu fie nevoie sa ajung la operatie .

Andutzy, noi inca nu am reusit s aluam alocatia pt. Maria (ne-am schimbat domiciliul, au aparut incurcaturi, sper s ao luam retroactiv luna viitoare. De la primarie se primeste si un ajutor d enastere (nici pe asta nu am reusit sa il luam ). Nu sunt sigura, dar parca ajutorul se da de primaria de la domiciliu. Cic-ul se cere dupa expirarea concediului postnatal (pe care ti-l da medicul de familie).

Noi am fost ieri la dr. L-a masurat pe bb pe toate partile, a durat f. mult ecografia, m-am si speriat ca ceva nu e in regula, dar m-a asigurat ca totul este f. bine. S-a facut baiat mare! Are 1,150 kg. Inimioara ii bate cu 146 batai/minut (stiti care sunt valorile pe sapt.?).

Va pup
Cornelia (27 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna fetele !
Crissi, eu eram cea care intreba de dr. Nayel, am maine programare la el la cabinet, prima oara. Cum se procedeaza, platesc doar consultatia sau trebuie sa-i mai dau si lui personal ceva, ca eu la Medicover asa obisnuiam. La mine e cezariana din cauza de miopie si intr-un fel ma bucur ca nu trebuie sa fie hotararea mea cum nasc...nici eu nu stiu ce as fi ales. Dureri stiu ca sunt si la cezariana, mie mi se pare totusi ca ai un avantaj in sensul ca macar ai dureri dupa ce vezi copilul, te linistesti ca e bine... Mie mi se pare ca si nesiguranta din timpul travaliului e f. stresanta... Merge totul bine...? Sunt astia siguri ca nu are circulara...?
Zic si eu...
Luluku eu pana saptamana trecuta ziceam ca nasc la Polizu.
Dupa ce am mai vorbit cu dr. mea nu mai sunt asa sigura...
I-am spus ca eu nu vreau anestezie generala- tot pe forum am citit ca in strainatate cam 2-3% din cezariene se mai fac cu generala, daca e o complicatie si copilul trebuie scos f. repede- si mi-a zis ca asa e, e mult mai bine cu locala dar nu-mi poate promite nimic. Am intrebat-o in principiu cam cu cat timp inainte de termen (13 mai la mine- deocamdata) se fixeaza cezariana... Mi-a zis cel mai bine cand se declanseaza nasterea... (esta cred ca implica oricum anestezie generala). Si daca e de Paste...? "Ne mobilizam cumva..."- zice ea cu jumatate de gura, oricum sunt colegii ei la spital...

Cat despre emisiunea cu nasteri mi mi s-a parut un fel de antireclama pt. doctorita aia ...
Adica pe prima mamica o avea internata in spital stiau ca-i fac cezariana, ii iau astia interviu etc, si cand o baga in operatie ii face generala...? Si apropo, cand au scos copilul impresia mea e ca nu tipa si l-au intubat, adica presupun ca era ametit de la anestezie...
La a doua mamica, cea cu nasterea normala, epidurala ioc. Si "surpriza- e baietel, nu fetita cu se asteptau" - adica era mestera si la ecografii... Nu zic, se mai intampla...
Si apropo de anestezie- am si eu un pitic- si saptamana trecuta, tot la Polizu, o mamica deja internata in spital,cezariana programata, interviu, etc era operata tot cu generala...si cu taietura verticala...
Hai ca m-am suparat rau...

Fran si BB Patricia (?)
DPN 13 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Legat de declararea nasterii, in cazul in care parinti's casatoriti e simplu, se da de la spital o fisa cu care se merge la primaria de sector (cel de care apartine maternitatea, atentie, nu cel de care apartineti voi) si acolo se elibereaza pe loc certificatul de nastere. In mod normal nu-ti dau drumul din spital fara acel certificat, asa ca tatal va trebui sa alerge un pic.
Mai naspa e in cazul parintilor necasatoriti. Atunci mama va trebui sa mearga cam peste tot, certificatul de nastere nu se elibereaza fara ca ea sa fie prezenta, indiferent daca tatal recunoaste sau nu copilul. Asa ca daca nu-i faceti o procura ceva inca de pe-acum, cat mai puteti sa va plimbati pe la notari, va trebui sa umblati lauze dupa acte (io am fost nefericitul caz care la nici o saptamana de la nastere strabatea-n lung si-n lat bucurestiul sa-i scoata fetei certificatul de nastere).
Cat despre alocatii si indemnizatia de nastere, habar n-am ca eu n-am luat de nici unele pana acum (de lene sa depun dosarul, ca trebuia sa merg la Pitesti, ca eu n-am buletin de bucuresti). Oricum astea se rezolva dupa nastere, la cateva saptamani, asa ca-i timp berechet.

Legat de nastere....tine de fiecare in parte. Eu se stie deja, militez pentru nasterea naturala si cu epidurala, a fost usor si-as mai naste de 3-4 ori fara nici o problema. Dar poate ca eu am fost un caz fericit, n-amj de unde sa stiu. Insa raman la parerea ca daca motivele medicale n-o impun, atunci n-are sens sa facem cezariana, mama natura ne-a pregatit pentru o nastere naturala si nicidecum pentru operatii.

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Plizzzzzzz nu incepeti cearta despre modul nasterii. Nu de alta dar asa cum spunea si Cornelia mai mult decat experienta fiecareia nu poate fi impartasit. Logic fiecare cum a avut norocul. Eu m-am razboit mult pe tema asta la nasterea pe glob si deja am obosit. Concluzia este ca fiecare naste cum vrea si odata chitite pe un fel de a naste nimic pe lumea asta nu ne va convinge sa facem altfel. ATat cat depinde de noi. Cand se impune cezariana din motive de sanatate da, ok, dar cat depinde de noi nu ne vom razgandi indiferent cate argumente am auzi.
Am vazut si eu emisiunea, ma cam luase cu fiori reci pe sira spinarii la nasterea naturala...
Cat despre alocatii, ajutoare alea alea eu am de gand sa fac si cerere pentru ajutorul dat de primarie, undeva pe la 1.500.000 lei, si cerere la serviciu pentru un salariu de baza conform contractului colectiv de munca. Chiar daca n-or vrea sa-mi dea, eu il cer, cine stie poate mi-l dau.

Andreea 26 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

ola fetelor!!!!!!!!!!!! ce mai faceri? imi pare bine sa vad ca sunteti vorbarete. noi am disparut si din cauza ca nu a mers internetul dar acum s-a reparat. bb este bine, misca si deja cred ca atenteaza la zona buricului ca o simt mai sus. am si eu o ? de cand sunteti gravide ati fost vreodata deocheate? stiu ca nu toate pers cred in chestia asta dar duminica am crezut ca ajung direct la spital dar dupa ce am spus o rugaciune si a venit sora-mea de i s-a facut ei rau, mi-am revenit complet. ce sa fac sa nu mai fiu deocheata? deja sunt cu funda rosie la mana ca un catel.

Mergi la inceput