Mamici de ianuarie-februarie 2005 (87)
Raspunsuri - Pagina 8
gabi.i spune:
Oana i-mi pare tare rau pentru voi , si eu pun mare pret pe alaptat ,incearca sapui gliceina boraxata pe san este dulce si pote il pacalesti sau incearca ceaiul de fenicul eu am observat ca daca mananc ceva interzis si beau ceaiul nu refuza de loc sanul dar daca nu beause cam stramba si scoate sanul din gurita ,dar daca insist totui mananca.
Gabica mamica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/stroengr/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
ana maria spune:
Amaya celestone este un hormon care se face pentru maturizarea plamanilor lui bebe. Eu am facut dar am nascut prematur la 33s. rau n-au ce sa faca doar ca stiu ca sunt scumpe si se fac doar unde e cazu. Docotru tau probabil face exces de zel. Stiu si copii la 36 de saptamani care au respirat singurei.
Shobo poti sa pierzi lichidul fara sa pierzi dopu'. relaxeaza-te si asteapta fericita momentu'
Bebe al meu a facut azi 2 luni, are 3,7 kg (pt cine nu stie a avut 1,84kg la nastere) iar maine facem vaccin. E foarte activ, vesel si deja mi-a facut bucuria si a inceput sa se intoarca pe burta si de pe burta pe spate cu mare usurinta. E subtirel si agil, recunosc ca nu ma asteptam sa se intoarca sa repede si era sa cada din pat (rusine rusine rusine... la mamica). E si tare alintat, ii place in brate si in pat arde....
Bafta fetelor care inca sunt in asteptare!!! Odihniti-va ca vin vremuri grele, noptile albe ale alaptarii.
Pentru mamici, m bucur pentru cele active pe forum ca aveti bei cumintzei care va lasa si ceva timp privat. Al meu deja se scartie ne pregatim de baie. Pupici
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
Witchie spune:
shinutza, suntem in aceeasi tabara se pare... ai incercat sa o ciupesti usor de obraz sau sa o gadili la talpitze?
Anda, mama Irinei
http://community.webshots.com/user/andavutescu
Shobo spune:
Bestutza, deci sa inteleg ca travaliul tau a durat cam de la 6 dim. pina la 15:30? adica vreo 9,5 ore??? cam multisor, nu?!... ai avut dureri mari la final? ca n-am inteles din povestirile tale daca pina la urma ai facut sau nu epidurala!? eu nici nu ma gindesc FARA! vreau clar CU!
nu mi-ai zis daca te-a cusut Tutunaru? am mare incredere in cusaturile lui!
Felicitari pt. comportare, daca dr-ul a zis admirabila inseamna ca chiar asa ai fost! SUPER! as vrea si eu sa fiu ca tine!... sper sa am puterea! sa fiu si eu laudata de dr. pt. a fi si sotul meu mindru de mine
... ca el saracu' e obijnuit ca sint cam rea de durere mare... ma rog, om vedea noi!...
ma bucur ca te simti asa de bine acum, asta ma face inca o data sa cred ca avem un dr. ff bun!
banuiesc ca dr-ul a venit de acasa, nu era de garada pe 9? cind l-ai sunat si cam cind a ajuns el la spital? hai ca te bombardez cu intrebarile dar... vreau si eu sa stiu
.
Ixxi, esti super tare cu metoda ta! "cum a intrat asa sa si iasa!" ![]()
daca glumesti insemna ca ti-a mai trecut :)
pupici
Eu si bibisor sapt. 40
Dr. Tutunaru - ELIAS
Leta spune:
Gabi, Elidel este o crema minunata pe care eu am folosit-o pentru o stafilococita pe care a luat-o din spital. Adica i se umpluse fata de bubite rosii si de pete rosiatice. Arata de parca era arsa de soare si parca te asteptai sa i se cojeasca pielea din clipa in clipa. Pozele cu bb sint facute chiar cind incepea sa ii apara (in poze are doar in obrajori, dar a doua zi se umpluse pe toata fata cu acele bubite). Am incercat o saptamina cu Bepanthen, galbenele etc., dar n-a mers; insa cu Elidel am rezolvat in 24 de ore. Dar cica e scump -1 milion...
Oana, priveste partea buna: daca ii dai lapte muls ai control asupra cantitatii. Macar stii exact cit maninca. Si anticorpii tot ajung la el, chiar daca nu papa direct din sin.
Bestutza, o sa iti treaca, crede-ma; nu e depresie. In depresie te gindesti la lucri foarte rele, iti doresti sa mori si singurul lucru care te impiedica s-o faci singurica e frica de Dumnezeu. E horror. Crede-ma, nu ai depresie, o sa iti treaca in citeva saptamini si o sa fii o mamica fericita. 
Cornelia, ce complicatie a fost?...
Leta si un bebe
Want my life back...
http://community.webshots.com/user/letadeea
Amaya spune:
Ana Maria, Celestone-ul nu este hormon, este un antiinflamator pe baza de betametazona, care este un glucocorticoid si pe prospect scrie ca se foloseste (de obicei) in afectiuni dermatologice, oftalmologice, O.R.L. si reumatologice...si nu mi s-a parut deloc scump (70.000 lei/fiola)...
Oana si comoara 39+ sapt
ana maria spune:
Amaya Am gresit, corect e cortizon. Te ajuta sa eliberezi un hormon (surfactant) care se elibereaza de obicei pana la sfarsitul lunii a 8 a si care maturizeaza plamanii lui bebe. Asa mi-a explicat mie si chiar a avut efect la mine. Bebe a respirat singurel fara probleme. dar s-ar putea sa aiba si alte efecte sio de aia ti l-a recomandat. Eu n-am stiut cat costa la spital mi-au zis ca e scump, probabil ca sa inteleg ce grija au de mine.
Alina Gabriela super Revikenul. Si noi am facut eritem fesier si a trecut repede cu asta siu cu bicarbonat pus in apa cu care l-am spalat la fundulet.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
corneliaa spune:
Crinuta si Leta asa cum am scris si in povestea nasterii nimeni nu spunea nimic desi ceva plutea in aer si se vedea clar din comportamentul lor. Si dan sotul meu a mirosit ceva cand a vazut cat de mult m-au tinut in sala de operatii.
Cert este ca doctorul meu a spus asa: "pentru o clipa am fost la un pas de ati scoate uterul cu totul si asta pentru ca niciodata nu pui in joc viata mamei. Uterul tau dupa ce am scos fetita se cojea (adica straturile din interior) ca scoarta de pe trunchiul unui copac"...si aveam si hemoragie foarte mare.Asta e tot ce am putut scoate de la el. Mi-a zis ca acum e totul ok si ca nici nu spera sa-mi revin asa repede si bine...ca ma pot gandi la al doilea copil cu conditia sa-i aduc aminte de acesta problema de la operatie. De-asta mi-a si spus...altfel cred ca nu aflam nimic niciodata.
Cornelia, Dan si Ioana-Alexandra (01.02.2005
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
http://www.alex.dan-cornelia.com/
Viktoria spune:
Chiar asa Cornelia am citit si eu prin cite ai trecut , insa nu am inteles de ce sa intimplat aceasta complicatie si ce a fost de fapt. Ma bucur ca Dumnezeu te-a ajutat sa scapi cu bine.
Ana-maria am dormi noi insa daca nu mai pot sa dorm noaptea decit citeva ore nu am ce face. Fac si baie calda seara, beau si lapte insa tot nu pot sa dorm asa bine.
Gabi nu am reusit sa vad pozele.
Shobo ce coincidenta si pe mine ma sunat ieri seful sa ma intrebe daca am nascut , are si el doi copii si stie cit este de greu. A spus ca ma asteapta la serviciu insa important e sa nasc . Oricum eu nu vreau sa merg asa repede la munca.
Oana ma gindesc la voi tot timpul sa stii, poate pentru ca esti si tu singura ca mine fara mama si tata si stiu ca iti este greu. Stiu ca ai si tu prieteni si o nasica de nota 10 insa parintii sint parinti. Stiu ca daca ii dai lapte din sticla ei sug mai usor si devin lenesi la sin, insa atita timp cit poti sa iti pompezi lapticul din sin e bine. macar primele trei luni.
gabi.i spune:
Leta multumesc noi deocamdata nu avem probleme dr am retinut elidelul .
Corneliaa i-mi pare rau ca a trebuit sa treci printr-o nastere cu peripetii dar bine ca sa sfarsit cu bine.
Cu pozele acum cred ca in sfarsitam reusit.
Gabica mamica
http://photos.yahoo.com/stroengr