Mamici de martie-aprilie 2005 (14)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Salutare tuturor viitoarelor mamici!
Sunt nou venita pe forum(insa tot incercam sa ma inregistrez de vreo 2 -3 luni).
In mod normal ar fi trebuit sa ma inscriu pe lista mamicilor de mai-iunie(DPN 04.05)dar avand sarcina gemelara cu siguranta nasterea se va produce undeva spre sfarsitul lunii aprilie.
Nu stiu cum va fi primit un sfat dat inca de la primul mesaj dar imi asum riscul:
Mamacita: familia enterobacteriacee(deci si E coli) se distruge prin fierbere - instantaneu sau la 55-60 grade - in 30 minute. Asadar mi se pare simplu de rezolvat in cazul in care husele caruciorului sunt detasabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

buna fetelor,

fusei la control ma intorsei de la control....
ce sa zic, burtica nu s-a lasat deloc si doctora cand ma vede zice ca mai am ceva pana nasc. ma urc pe masa pentru control, zice surpriza totusi colul este un pic deschis. m-a intrebat daca am eliminat dopul, nu s-a intamplat. am ramas si la ecografie.
bineinteles aceeasi problema ca de fiecare data, la masuratori iese cu 2 saptamani mai mare decat dupa calcule. eu sunt in saptamana 38 el are capusorul de 40 de saptamani. s-a uitat apoi si la placenta si mi-a spus ca nu este inca una matura ca trebuia sa aiba mai multe pete albicioase decat are si ca mai dureaza intre o saptamana doua pana nasc. deci probabil ca o sa se intample la termen, dar nu se stie niciodata pana la urma.
bb este in pozitie craniana, si asta de mult, de acum 2 luni, asa ca in continuare da cu sutul la coastele lui mami, doar pe partea dreapta.
m-a chemat la control vinerea viitoare, pe 25, daca nu nasc pana atunci, bineninteles.....
altceva ce sa zic, inca nu m-a cuprins panica, desi zic eu ca ar trebui, pentru ca m-am hotarat sa nasc natural, si fara anestezie peridurala. dar mai am timp sa imi pierd curajul... mai vedem.

acum va pup si zile usoare in continuare.

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Clio am vazut ca ai intrat si pe subiectul cu Nayel si cred ca te-ai informat bine de acolo. Daca mai ai intrebari iti raspund cu placere. Eu am nascut si prima data cu Nayel, atunci era la Municipal, si acum o sa nasc tot cu el la CF2. Am vazut ca ti-a trimis Crinuta si numarul lui de telefon. Dar si eu cred ca n-ar trebui sa-ti abandonezi medicul acum, mai ales daca e bun. Poate e mai ocupat acum, dar pentru nastere sigur isi va gasi timp. Si acum, chiar daca e mai expeditiv, ia-l tu la intrebari, nu-l lasa. Si discuta sincer cu el, intreaba-l cum va fi la nastere fiindca ai observat ca e foarte ocupat.

Ninocikap ma bucur ca bebele tau e bine si mare! E foarte posibil ca bebe sa fi coborat cum ai simtit tu si la control sa nu-si dea seama fiindca atunci cand te intinzi pe spate bebe urca putin si nu pare sa fie angajat, dar cand te ridici in picioare capul ii coboara din nou si se propteste in oasele bazinului tau. Oricum asta nu inseamna ca o sa nasti imediat, bebeii se angajeaza si cu 2-3 saptamani inainte de nastere.

Mamacita tu stii ceva despre starile astea care apar brusc (de obicei cand stau pur si simplu intinsa si nu ma streseaza nimic) si constau in accelerarea pulsului (asa cred, incep sa-l simt puternic in zona gatului si capului) si senzatie de incalzire? Imi trec cam dupa 1-2 minute, dar mi se par cam ciudate. Seamana cu ce stiam despre bufeuri, dar nu le inteleg cauza exact. Poate ma luminezi

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Acum jumatate de ora am ajuns si eu de la cabinet.Ca tot vorbim de lene si lenevit,acum imi vine sa ma intind cat sunt de lunga/lata si sa nu misc un deget,dar maine dimineata o iau de la capat.Azi de-abia am respirat,pe modelul greu la deal cu boii mici.
rrox3,ti se intampla cand stai intinsa pe spate ori nu conteaza pozitia?
ninocikap,nu stiu cum ti se pare tie,dar vestile pe care ni le-ai dat suna excelent.Eu personal iti tin pumnii sa-ti iasa cum doresti;nu uita ca daca vrei sa optezi pentru peridurala,gandeste-te pana in dilatatia de 4 cm si,eventual,asigura-ti un back-up,o acoperire cu un anestezist cu care sa vorbesti cu cateva zile inainte de a naste,sa-i explici intentiile tale,dar sa ai promisiunea ca daca te razgandesti,are cine sa te ajute.Am mai vazut cazuri.Daca esti asa decisa cum te-am simtit din mesaj pentru naturala,sigur iti va iesi bine,vointa conteaza foarte mult,sa nu uiti.Te pupam.
cristinatwo,multumesc pentru sfat si il apreciez la adevarata valoare,intrebarea mea e:rezista husele carutului la tratamentul prin fierbere(nemaipunand la socoteala ca,v-am spus,habar n-am cum arata carutul cu pricina si nici nu vreau sa-i descos prea mult pe prietenii nostri pentru ca gestul lor e foarte frumos si nu vreau sa le ranesc sentimentele).Multumesc si gabrielaveres pentru sfat;intr-adevar husele ma interesau,caci plasticul se dezinfecteaza f.usor.
adrianafedorca,n-am reusit sa deschid link-urile si eram tare curioasa de patut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Roxana si eu am aceleasi stari ca si tine si nici eu nu le inteleg;mai ales ca nici eu nu ma agit;si mie tot timpul imi este cald;beau foarte multa apa minerala;
Poate poti sa ma lamuresti in alta problema:se poate sti inainte de nastere daca poti sa alaptezi sau nu?Cineva imi spunea ca daca nu ai sfarcurile proeminente este mai greu;eu tot m-am uitat la ale mele dar nu imi dau seama;poate ca este o prostie ce intreb acum dar trebuie sa vad o gaurica in ele sau nu?Te rog sa nu razi de mine dar eu as vrea foarte mult sa alaptez si a inceput sa ma obsedeze lucrul acesta;si inca ceva:mi s-a spus sa ma masez cu un prosop aspru in fiecare zi;tu ai practicat asa ceva?

Teodora si bb30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

mamacita multumesc mult de sfat dar aici la noi la Targoviste nu prea cred ca se practica acest fel de anestezie, daca ar fi asa mi l-ar fi propus doctora de cand m-a intrebat cum vreau sa nasc, natural sau cezariana si atat, fara alte adaugiri. eu sper sa fac fata si sa ma descurc la fata locului ca sa zic asa.
vroiam sa te intreb daca faptul ca tensiunea mea a fost toata sarcina 11 cu 6, chiar 10,5 cu 6 este un lucru care ma avantajeaza.
toata lumea imi spune ca e de bine, astazi asistenta chiar m-a intrebat cat era de obicei, zic 11 cu 6 de ce a crescut?, ea zice nu e 10 cu 6.

pupici multi pe burtici.

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaveres spune:

Roxana nu cred ca te consoleaza dar si eu am aceleasi simptome ca si tine de ceva vreme,unfel de palpitatii,calduri,care apar cand ma intind dar mai ales cand stau pe partea stanga.Sper sincer sa nu fie ceva grav, si sa fie doar o stare normala a sarcinii.(chiar dc nu am auzit de ea)
Teodora Racz nu cred ca ar trebui sa te ingrijorezi,nu iti spun din experienta dar am o prietena care nu a avut sfarcul format si de aia a alaptat foarte usor,micuta ei a supt bine inca din prima zi si inca o mai alapteaza chiar dc are 8 luni.Gaurica nu cred ca apare sau cel putin nu cred sa se vada ca mie a inceput sa imi curga pieptul si sincer nu vad nici o gaurica.Pieptul meu e lafel ca si inainte doar ca e mai mare cu cativa cm.Despre frecatul cu un prosop mai aspru am auzit si eu,si practic din cand in cand. Serveste pt a face sfarcul mai putin sensibil,pt a usura alaptarea care la inceput am auzit ca e destul de dureros.

Gabriela cu 14 aprilie2005
Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

mamacita patutul este pe bebelusultau.ro , in stanga paginii ai patuturi pliante , apesi si la pagina a 2 a este cel care-mi place mie , al 2 lea patut adica GRACO - PATUT PLIANT CONTOUR ELECTRA, asta e cam scump, dar sigur gasesc ceva asemanator prin oras, am vazut unele cu masuta pt infasat si 2 nivele cam la 5 milioanesi am inteles ca poate dormi in el pana pe la 3 ani.

teodora racz , mey nici eu nu am gaurica, asa ca stai linistita

ma duc si eu la culcarica , am uitat sa va spunca mi-au trecut insominiile, dar merg la toaleta din 2 in 2 minute , trebuie sa stau numai in casa , asta e, las ca nu mai e mult si scapam

pupici la burtici
Adriana si bebelinul 29+

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk spune:

Buna dimineata fetelor si va urez o zi buna tuturor!
A mea a inceput cu o intepatura...mi-am luat sange pt analiza de rh.O sa vedem daca si acum iese la fel.........si cel mai important sa aiba si sotul negativ........
Mamacita ,multumesc din inima pentru raspuns.......doctorita mea de familie zicea tare sa o auda toata lumea ca din parinti rh+ nu poate rezulta un copil rh-,asadar.............trage concluziile.......
In orice caz sistemul sanitar romanesc lasa foarte mult de dorit si vor trece zeci de ani pentru ca la nivel de provincie sa fie ceva mai bine........spre exemplu cum se poate ca eu femeie ce va aduce pe lume un suflet curat sa defilez prin sala de operatie in pielea goala cu sonda legata de picior.........de ce nu ni se da o camasuta din aceea deschisa la spate pe care ei sa o ridice...........sterila bineinteles(cu toate ca ma indoiesc de sterilitatea salii de operatie).Cand vor ajunge salariile medicilor romani destul de mari incat sa nu mai existe termenul de "sa dam bani sa fie totul bine''?
In fine azi sunt tare dezaagita de toate....astept sa merg la control sa vad ce zice doctorita in ce stadiu ne aflam si noi..........
Gabrielaveres, in cazul in care ai rh- si sotul rh+ mamei i se fac dozari de anticorpi in timpul sarcinii ca nu cumva sa se produca prea multi si sa afecteze pe bebe........vaccinul de care vorbeam e cu imunoglobulina si se face ,tot in cazul de mai sus de incompatibilitate rh la 72 de ore dupa nastere preventiv pentru a doua sarcina daca ai sa mai doresti un bebe.
Gata ca am vorbit cam mult.........
Ar mai fi multe de spus.......eu am luat patut pentru bb cu doua nivele cu masa de infasat si cu baldachin(o imitatie de carut de firma dar foarte bun si pe deasupra si f ieftin).Ramane de vazut cu carutul dar asta dupa ce ajung cu bebe asaca sanatosi...

raluca si bebe nicola 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Gabrielaveres si adriana multumesc pt.incurajari!Sper sa pot alapta mult timp si sa fie bine pt.bb.meu!Cred ca in aceasta perioada sunt mai paranoica si cand aud tot felul de chestii ma gandesc:oare fetele au auzit de asa ceva?asa ca ajutate de voi trec bine peste multe dileme!

Teodora si bb.30+

Mergi la inceput