Mamici de martie-aprilie 2005 (14)
Raspunsuri - Pagina 10
danuta_t spune:
quote:
Originally posted by ninocikapquote:
Originally posted by danuta_t
Eu vreau sa imi pastrez cat mai mult din concediul prenatal dupa nastere (cred ca voi fi mai de folos lui bebelica atunci decat acum).
Asa ca, in loc de prenatal, am facut cerere pentru 6 ore.
Dana si bebelica saptamana 31+
de ce vrei sa opresti cat mai mult din prenatal dupa ce nasti? nu poti intra in CIC? cred ca totusi ar trebui sa te mai si odihnesti putin inainte de a naste si asta ii este folositor lui bb.
cel putin asta este parerea mea.
Nicoleta
Prefer sa-mi tin din concediu prenatal din cauza indemnizatiei CIC.
Totusi o sa intru in prenatal cu 2 saptamani inainte de DPN (asta daca dr. considera ca este OK; daca sfatul lui va fi sa stau acasa, a doua zi am si intrat in prenatal).
Felicitari pentru tonusul bun care il ai cand mai ai atat de putin si te vezi cu minunea in brate !
Dana S31+
rrox3 spune:
Teodora nu ai cum sa stii sigur dinainte daca o sa poti alapta sau nu, dar aproape toate femeile pot alapta. De obicei renunta la alaptat si spun ca nu au lapte destul din cauza proastei abordari a alaptatului si lipsei sfaturilor bune la momentul potrivit. In al doilea rand nu e o gaurica, sunt mai multe! Sunt mici si se deschid doar in momentului reflexului de "lasat laptele" nu stau tot timpul deschise ca se le poti vedea. Cele carora le curg sanii acum (picaturile alea transparente de colostru) pot vedea si gauricile daca surprind exact momentul cand iese picaturica. Eu zic sa stai foarte linistita in privinta alaptatului fiindca bebe stie cel mai bine sa formeze sfarcurile de care are nevoie la supt. Si nu te gandi ca bebe are nevoie la supt de sfarcul intarit si proeminent, atunci se inchid canalele si nu-i vine nici un laptic. Din fericire functioneaza reflexul de care ti-am spus si sfarcul ramane moale si cu canalele deschise. Deasemenea nu o sa ai rani daca o sa-l pozitionezi pe bebe corect la supt. Adica bebe apuca de aureola, nu se agata de sfarc. Eu n-am avut deloc probleme, desi a trebuit sa astept pana in ziua a 4-a sa-mi vina laptele, dar pana atunci i-am dat lapte praf cu lingurita, nu cu biberonul. Altfel risti sa se obisnuiasca cu suptul din biberon (care necesita alta tehnica si e cumva mai usor pentru bebe) si sa refuze sa suga la san. Si daca bebe nu suge, nu mai vine nici laptic, aici se respecta foarte clar regula cererii si ofertei. Hai ca m-am intins la povestit. Daca mai ai nelamuriri intreaba-ma si-ti mai povestesc.
Mamacita se intampla intotdeuna cand stau intinsa pe spate sau pe partea stanga. Am observat ca de obicei am si barbia bagata cam in piept. Ai idee ce poate fi?
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 31+
ellinia spune:
Rrox, starile astea pe care le descrii tu le am si eu de ceva vreme. Exact cand stau intinsa. La inceput ma mai panicam, credeam ca imi creste brusc tensiunea, dar de regula in cateva minute imi reveneam. Acum chiar m-am obisnuit cu ele. Tu esti deja mamica asa ca vreau sa te intreb ceva: cand pierzi dopul acela cum e? Azi dimineata am simtit ceva cum mi se prelinge pe picioare, dar nu era in cantitate mare
si chiar m-am speriat, ma gandeam ca raman fara apa... dar s-a oprit.
Cristina si bebe DPN 06.03.2005
claudia_2803 spune:
mamici si bebici. Sunteti harnicute nu gluma.
De lenea care vorbiti sufar si eu
. Ma gandesc ca mi-e greu acum ca nu ma pot misca, ca ma trezesc noaptea de multe ori ... dar cand ma gandesc ce ma asteapta dupa ce apare bebelusa ...
Carut nu am mai cumparat, il am pe cel de la Laura. Am fost patita la ea, am luat unul mare care era greu de urcat pe scari si de strans in cazul in care mergeam cu autobuzul, apoi am luat altul mai usor si care se strange ca o umbrela. Asa ca pe acesta il vom folosi sper.
Maine mergem la control, sunt curioasa ce zice medicul. Mie mi se pare ca mi-a coborat burtica si uneori am niste intepaturi in partea de jos plus ca merg la baie foarte des.
Nu sunt inca hotarata cu alaptatul. Pe Laura am alaptat-o pana la 10 luni. Imediat dupa ce am intarcat-o a facut salmonella, infectie la rinichi, cat am stat in spital pentru infectia la rinichi a mai colectat de acolo un microb cu voma si diaree de ne-a dat drumul dupa o luna. A fost bolnava rau. Nu primea nici un fel de lapte praf, a slabit mult, nu mai avea putere nici sa stea in fundulet. Au hranit-o cu sonda bagata pe nasuc ... nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte
. Si pana la urma au hotarat sa o hranim cu lapte de soia. Asa ca am fost foarte dezamagita. Se zice ca, copiii alaptati la san sunt mai rezistenti dar uite ca eu am si chinuit foarte mult pana am reusit sa o alaptez si nici rezistenta nu a fost. Doctorita mi-a zis ca daca nu era alaptata putea sa fie si mai rau
. Sincer nu stiu ce sa cred.
Inafara de asta eu am hepatita B, boala care cere multa odihna, calm ... Aici sunt singura, nu am pe nimeni sa ma ajute si ma gandesc ca mi-ar fi mai usor sa-i dau lapte praf. Pe de alta parte ma doare sufletul si simt ca fac ceva rau ...
Hai ca mi-am zis si oful si m-am intiiiinssss ... Trebuie sa ma duc dupa Laura la gradinita.
la toate mamicutele
Gabriela
(DPN 9 martie) & Laura Andreea (9 aprilie '01) 

sibip spune:
Salutare fetelor!
Acum intru pe net mai din 2 in 2, am mai multe de recuperat la citit! Ma bucur ca in general toate sinteti bine.
Clio, nu te mai stresa atit cu privire la nastere! Te inteleg foarte bine si cochetez si eu cu aceeasi stare, influentata fiind nu numai de ceea ce citesc, ci si de familie care ar vrea sa ma stie mai in siguranta si ma bombardeaza cu scrisori, telefoane si mesaje... Totusi, am certitudinea mea ca nu se va intimpla nimic rau si pur si simplu NU VREAU sa panichez, desi simt totusi ca am inceput si eu s-o iau la vale...
O alta mare dilema: cine ma invata si pe mine cum/ cu ce sa-l imbrac pe bebe? Am fost la mai multe magazine cu imbracaminte si nu ma dumiresc, care body-uri or fi mai potrivite - cu capse, cu panglicuta laterala... Body cu mineci sau body tip maieu si cu ciorapi inclusi? Sau body cu totul? Asta il punem direct peste pampersi sau ne trebuie unul si pe dedesupt? Body tip maieu peste care punem bluzita si pantalonasi, sau cum??? Sincer nu-mi dau seama care din ele sint mai utile, si care sint inutile.
Ca sa nu mai vorbim de marimi! La unele - sint pe luni, la unele pe cm (incepind de la 50), la unele sint cu 18, 20, 22 etc. Pe care le alegem pentru nou nascuti?
Citeam undeva ca mai bine luam, chiar de la inceput, pt. un bebe mai mare de 3 kg, hainute marimea 62. Mi s-au parut prea mari, dar 50 parca ar fi prea mici... Iar intre 50 si 62 mai sint o multime de numere!!!!
Iar apoi ar fi lenjeria de pat... dar asta-i deja alta poveste.
Uf... v-am plictisit de tot!
Dar ar putea oare vreo mamica cu experienta sa ma lumineze si pe mine? care lucruri sint cu adevarat necesare?
lorin7774 spune:
Se pare ca tot mai multe dintre noi intram in panica. Deschid televizorul, nasteri in direct. Pe celalalt program, gravide care se vaita. Ma asez in pat, vin bufeurile (si eu si mama avem aceleasi senzatii de caldura infinita!). Ma intorc pe cealalta parte, ma doare burta.
Si cand ma linistesc fizic, incepe cealalta parte : parca nu am sfarcurile cum trebuie si daca nu o sa pot alapta?; oare cum o sa fie la nastere? am tensiunea f. mica (aproape 8 cu 5)si daca o sa lesin la nastere?
Off, parca as fi o baba de 90 de ani!!!
Cred ca intram in faza de vaicareli si incurajari reciproce.
Chiar acum in timp ce va scriu am niste... crampe cred ca as putea sa le spun. Daca e altceva ?
Pupici la toate si tot inainte!(ca pionierii)
Loredana si bb 30 sapt.
danuta_t spune:
sibip, si eu am inceput sa colind magazinele dedicate bebelusilor, sa-mi fac o idee despre ce trebuie sa cumpar.
Sunt la primul copil, dar uite ce am mai aflat si eu de la alte mamici sau chiar de la vanzatoare (le evit pe cele tinere pentru ca nu stiu daca vorbesc din experienta sau nu).
Bluzitele cu panglici nu sunt bune pentru ca va fi bb mai mult dezvelit decat invelit (ieri am vazut bluzite cu panglica si la gat - oare nu e riscant pentru bebe ?).
Bluzitele (body-uri) care au capse pe umar sunt OK, dar unii bebelusi sunt deranjati atunci cand li se trece bluza peste cap (mie mi se pare destul de greu sa si tin de cap si sa ma si lupt sa-i trag bluzita pe el).
Cred ca cele mai bune sunt body-urile care se incheie cu capse (de la gat pana la scutec), si care cuprind si scutecul. Am vazut acum 2 zile la pretul de 150.000 si din astea o sa cumpar sigur.
Cu body maieu nu stiu ce sa zic, parca n-as vrea sa chinui copilul cu prea multe randuri de haine. M-am gandit sa folosesc maieul doar la vara.
In legatura cu marimile, eu cer marimea cea mai mica (pentru nou nascuti). Dupa ce se naste o sa-i completez garderoba dupa necesitatile de atunci (lungime, greutate, etc).
Dana sapt.31+
ellinia spune:
Lorin7774 ar trebui sa te linistesti pentru ca toat agitatia ta ii face rau lui bebe. Tensiune mica am si eu, dar stii ce am observat? In momentele mari de emotie imi creste tensiunea cu o unitate si ajunge la normal. De expl. la doctorita de familie am intotdeauna 10 cu 5, iar la dr mea (la care am mereu emotii puternice) am 12 cu 6, data trecuta chiar aveam 12,5 cu 6. Asa ca la nastere sigur o sa creasca mai mult si cred ca si tie. Iar crampe cam avem toate, asa ca odihna cat mai multa si liniste! 
Sibip, hai sa-ti spun cum am procedat eu cu imbracamintea pentru bebe. Adevarat e ca am fost la cumparaturi cu o prietena care are doi copilasi maruntei si ea m-a sfatuit. Am luat trei costumse albe pentru nou-nascuti care contin fiecare caciulita, bluzita care se incheie la gat cu un snurulet (nu se baga pe cap, ci este ca o "jacheta" care se suprapune parte peste parte ca sa nu ramana bebe descoperit), si pantalonasi pe elastic cu botosei inclusi. Plus doua pelincute si o chestie din aia in colt pentru capusor. Astea toate sunt pentru spital, dar iti dai seama ca am sa le folosesc si acasa. Eventual am sa mai cumpar vreo doua seturi, dar asta dupa nastere. Am de gand in prima luna sa-l invelesc peste cu cate o pelinuta (fara sa-l leg), pentru ca toata lumea mi-a zis ca asa e mai linistit, ca, daca isi ridica vreo manuta se poate speria, sau se poate chiar lovi peste fata. In rest am mai cumparat cateva salopete mai colorate (ptr ca nu m-am putut abtine) si am deja multe pe care le-am primit cadou, asa ca hainute nu mai cumpar. Am mai luat si obiecte de toaleta si cam atat. N-am luat in schimb pampers. Banuiesc ca sunt si astea pe marimi.
Spunea cineva de momentul in care iese bebe din maternitate. Eu am zis ca peste imbracamintea obisnuita il invelesc cu o paturica normala, mai subtire, si apoi cu una mai groasa si pufoasa (dupa care sunt innebunita...), iar pe cap, peste caciulia obisnuita i-am lut o caciulita mai groasa. La urma urmei o sa stea foarte putin afara si o sa fie inceputul lui martie, nu o sa fie chiar ger. Daca voi ati mai luat si altele spuneti-mi si mie ca eu mai am un pic...
Cristina si bebe DPN 06.03.2005
smmiha spune:
Dragele mele, asa ma bucur ca sunteti aici si ca ma regasesc in ce traiti si voi in aceste ultime saptamani de sarcina! De fiecare data cand merg la control la medic imi fac in gand o lista cu intrebari, dar de fiecare data uit cate ceva si daca nu ati fi voi, m-as perpeli pana la urmatorul control cand as putea intreba. Ea este foarte de treaba (adica doctorita mea), numai ca mie nu-mi vine sa sun asa pt orice.
Eu nu m-am lenevit, numai ca obosesc foarte repede si din cauza asta nu sunt in stare sa fac mai nimic. Spal vasele in doua trei transe, curatenie fac cate 10 minute apoi un sfert de ora pauza si tot asa. Ma oboseste si faptul ca inca merg la servici, stau mult pe scaun la birou, ma trezesc dimineata, iar noaptea am insomnii. Abia astept ca de la 1 martie sa stau acasa.
Legat de alaptat, si eu am citit ca laptele nu iese doar printr-o gaurica, ci prin mai multe, iar atunci cand suge, bebe trebuie sa cuprinda nu doar sfarcul in gurita ci si aureola. Bine asta mi-au spus alte mamici sau am citit, in practica, vom vedea cum o sa ne descurcam.
Si eu ma stresez cu diverse, cum o sa pape, daca o sa am lapte, cum o sa-i fac baita, cum o sa-i curat nasucul si urechiusele, dar cred ca toate ne gandim la asta, mai ales cele care suntem la prima nastere.
Legat de hainute, eu am luat tot felul de body-uri si cu si fara maneca si cu tot cu picioruse si fara, am luat si separat pantalonasi si camasute, dar putine, ca am inteles ca-s mult mai utile bodyurile. Costumase am luat doar vreo 2, dar am primit deja de la prieteni si probabil c-o sa mai primim. Marimi am luat si mai mici si mai mari, ca-n final nu stiu cat va fi de mare bebe. Pt lenjeria de patut eu am cumparat finet si o sa fac singura ca ma pricep la croitorie.
Eu am amanat sa cumpar caruciorul si portbebeul pana dupa nastere, plus ca ma gandesc ca va fi si Baby expo in aprilie si poate gasesc ceva oferte.
Si eu am bufeuri si mi-a crecut tensiunea de la 10/6 cat o aveam la inceputul sarcinii la 11,5/6 acum doua saptamani, iar acum a juns la 13,5/6,5. Doctorita a zis insa sa nu ma stresez. Si eu am bufeuri si nu mai suport deloc caldura. In masina mi-e rau, daca merg undeva unde e aglomerat mi se face rau si la fel daca stau mai mult de o jumatate de ora in picioare.
Va pup si aveti mare grija de voi si de puiuti.
Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)
sibip spune:
Mihaela, si pe mine ma tenteaza sa iau finet. Ai putea sa-mi spui ce "cantitate" ti-a trebuit? De unde-ti iei pilota, perna etc., care sa nu aiba si cearceafuri incluse? Ca sint intr-o mare dilema...
Merci.