Mamici de mai-iunie 2005 (27)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Post, nepost, o sa incerc sa "transcriu" reteta de ciocolata a mamei mele. Ei ii iese f. buna, dar eu nu am incercat-o niciodata. Es face f. usor, in 10 minute e gata!

Se fierbe zaharul (500 g) cu 100 ml. apa. Cred ca tot secretul sta in cat il fierbi, adica nici prea putin ca nu se leaga, nici prea mult ca iese faramicioasa.

Se toarna siropul peste laptele praf (200 g) amestecat cu 4 linguri cacao, 100 g unt (mama pune untul bucatele, se topeste apoi in contact cu siropul) si esenta de rom. Se amesteca pana se omogenizeaza, se adauga, in functie d epreferinte, nuca, alune, migdale sau stafide. Mie imi place cu stafide. Se toarna in tava (eu am o tava medie pe care o folosesc la prajituri sau friptura, dar nu ma pricep sa apreciez dimensiunile) si se baga la frigider, nu la congelator. Dupa vreo doua ore e gata. A, tava am uns-o cu f. putin ulei ca sa se desprinda mai bine, dar cred ca merge si fara.

Sunt antitalent la bucatarie si asta s-ar putea sa reiasa si din felul in care am scris reteta, dar sper sa intelegeti.

Va pup
Cornelia (26 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Speranta, grozava lista, mi-am copiat-o si eu.
Dar ce ne facem cu tati ca nu vrea sa cumparam nimic inainte ?!
O sa-i pun lista in brate sa se descurce!

Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luluku spune:

Nu stiu ce sa mai zic de kg.......am auzit destule povesti- ba ca nu o sa mai revii niciodata la greutatea anterioara sarcinii, ba ca o sa revii.... ba ca o sa ai soldurile mai late...ba ca nu...ba ca o sa fi un pic " galeata" , ba ca o sa fi " virgina" iar...pana la urma fiecare nastere este experienta proprie si de nereprodus a fiecarei femei
nu trebuie exagerat cu mancatul ciocolatei, si a tuturor bunaciunilor pe care de altfel in mod normal le-am evita sau ne-am abate foarte rar asupra lor.... Eu stiu ce inseamna sa ti-o ia hormonii razna ( resp tiroida) si sa te ingrasi vazand cu ochii mancand chiar mai putin decat de obicei...iar sarcina este un moment propice ptr declansarea unei afectiuni hormonale..de-aia sunt asa disperata cu kg.....si pe bune, nu ma prea omoram eu cu ciocolata si dulciurile, dar acuma am luat-o razna...as manca mereu ceva dulce........
Sunt foarte determinata sa vorbesc cu doctorita si sa incep un regim care sa imi asigure greutatea optima si un oarecare necesar de vitamine si proteine, ca doar iau vitamine...ce naiba
Toate acestea fiind spuse, va urez: O zi cat mai buna!
Luluku 20 + & BB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Gabitza, lasa scumpa ca putem sa papam nu?:) Nu e vreo super ciocolata, stau cu Lindt in frigider acasa si eu cumpar Novatini :)))))
Eram curioasa, nu am mai cumparat pana acum si mi-am luat una cu crema de piersici, nu e rea!
Ia sa ma uit si eu la lsita aia mai pe indelete.
Carolina bravo! Eu "stau" in doua salopete dar ma simt bine deocamdata, bine ca e iarna.
Aseara am fost intr-un club, a cantat Laura Stoica, a fost super atmosfera, am si topai si noi putin cat ne-a permis burtica:0 Cred ca i-a placut muzica bebelinei ca a fost cumintica draga de ea.
Si m-am culcat in jur de trei dimineata, cred ca pe la doua o sa ma ia somnul tare de tot.

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

As mai adauga la listuta daca nu va suparati niste scutece daca doriti sa le luati inainte pe zi la inceput numai stiu pana la cate luni dar oricum in prima luna sigur ne vor trebui cam 7-8 scutece.
Avand in vedere ca pentru un bebe exista scutece pe dimensiuni si ca un bebe se naste aprox cu 3-4 kg se pot lua scutece(de la 3-la 6 kg )
Pentru mamicile care au bebe mic acum si care mai folosesc scutece doresc sa le intreb care dintre marcile de scutece sunt mai bune acum?
Bebele meu are acum peste 5 ani si nu mai stiu care e mersul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Cred ca pt. bbi micuti tot Pampers-ul e cel mai bun. La Maria de mai mult d ejumat. de an folosim Libero, dar asta pt. ca Pampers-ul o taia pe piciorus, plus ca ma enervau ca erau prea lungi. Dar cat a fost bb mic am incercat si alte scutece si nu mi-au placut. Asa c ao sa ne intoarcem la Pampers.

O sa ma uit mai atenta pe listuta si o sa vad daca mai pot completa.

Cornelia (26 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns at andreea spune:

Fetelor, lasati ciocolata in pace.
Mancati supa de salata ca mine-nu va umfla, nu vine inapoi, nu face arsuri si combate constipatia.

Pentru ca sa nu lungim discutia cu kg la nesfarsit-ascultati -Luluku, atentie maxima-la baba Andreea.
Acum vreo 4 ani, exact la granita aia perversa dintre tinerete meseriasa si maturitate feminina, am fost si eu la neste controale si o endocrinoloaga a "rezolvat" problema mea cu o gramada de medoxiprogesteron-adica cea mai scarboasa forma de progesteron, inventata in anii 50. Si asa, frumusel, m-am ingrasat usurel, in vreun an-vreo 25 kg. Mai fetelor, am o poza cu mine la 103, pe o canapea stau si ma confund cu mobilierul. Acum gravida fiind sunt gazela pe langa cum aratam.
Apoi, am renuntat la medoxiprogesteron si am ajuns la alta doctorita -aia tot medoxiprogesteron-am luat 2 luni si mi-am bagat picioarele.
Timp de un an an incercat prostii de genul regim disociat, cura cu varza, grepfruit si alte idiotenii. Vreo cateva chile date jos.

Eu am facut sport de performanta in adolescenta si de aici mi-a venit inspiratia: m-am reapucat de sport. Dar serios, cu 30 minute pe zi exercitii aerobice sau cardio. Intai numai dupa-amiaza ca nu rezistam, faceam cate un antrenament de 1 ora ori weight lifting, ori streching, ori taekwondo. Toate acestea la nivel de apartament, pentru ca pretenu' meu (adika tati de acum) era proaspat operat si nu putea merge la sala cu mine.
Apoi faceam 30 minute taekwondo fara incalzire dimineata pe stomacul gol (se poate inlocui cu bicicleta medicinala, alergare, orice cardio). Si de aici vine slabirea, fetelor. Plus seara o ora de streching sau greutati.

Ajungem in zilele noastre: cand m-am apucat de tratament cu duphaston si stimulator de ovulatie am stiut in ce ma bag. Am stiut ca o sa ma fac ca o vaca, dar am stiut ca se poate si drumul inapoi. Nu e usor, dar faptul ca am un copil in burta, dupa ce mi se spusese ca s-ar putea sa nu prea raman insarcinata curand (a se citi de loc)-nu se compara si merita orice jertfa.

In incheiere:
Luluku-esti foarte tanara. Chiar daca te vei supara pe mine, sa stii ca ex. mari diferente intre 22 si 27 (aproape) de ani. La 22 nici nu ai simtit inca ce perversa este trecerea anului de la 24 la 25 de ani, cand poti sa fii printesa din poveste, ca tot trebuie sa-ti revizuiesti cremele de fata si atitudinea vis-a-vis de miscare-asta daca te intereseaza subiectele de acest gen.
Varsta ta f. tanara te va ajuta mai mult decat pe mine sa-ti revii si mult mai mult decat pe dragele doamne peste 30.

Acuma, cred ca am scris prea mult, dar subiectul trebuie stopat ca deja e caraghios.

Andreea si Emma de 27 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Speranta, multumesc mult pentru lista.

Mercedes, sa inteleg ca trebuie 7-8 pampersi pe zi?

Simona si bebe Anna (DPN 15-20 mai)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

simonaeus- da cel putin in prima luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Bine Andreeaaaaaaaaaaa
Eu stiu persoane care nu vor sa faca bb din cauza siluetei. Doamne, dcaca iti doresti intra-devar copii nici un sacrificiu nu este prea mare si cu atat mai putin niste kg in plus. Mie imi place cand ma vad balonas:)
Si eu as putea sa fiu poate inraita in privinta kg pentru ca la 35 de ani faptul ca eram slaba ma facea sa par de 28.
But I dont'care:)) bebe sa fie sanatos, noi vom fi niste mamici frumoase oricum.
Andreea cum e cu ciorba aia? Eu sunt moarta dupa legume, zarzavaturi

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos

Mergi la inceput