Mamici de mai-iunie 2005 (27)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Ia uite la ele...in loc sa se bucure ca se pot imbuiba cu toate cele si n-o sa aiba tupeul nimeni sa se lege de ele, in loc sa se bucure ca pot manca si au scapat de ele stau si se vaita. Ia ganditi-va voi cand va mai intalniti cu asemenea ocazie...sa puteti sa va satisfaceti toate poftele culinare, sa haliti o ciocolata intreaga odata cand aveti chef si sa nu mai fiti stresate ca o sa se vada un start de sunculita pe burtica si n-o sa mai puteti purta bluza aia multa care tocmai v-ati luat-o!
Profitati acum, ca dupa nastere n-o sa va mai scuze nimeni kg. in plus! Si va spun eu ca se duc...si eu am fost o slabanoaga la vremea mea (aveam chiar si sub 60kg la aproape 1,80) insa la primul bebe am mancat ca sparta orice mi-a trecut prin cap....am pus o gramada de kg (ajunsesem la 83-84) si in nici 6 luni le dadusem aproape pe toate jos, pentru ca ma incapeau cam toate hainele dinainte de a ramane gravida.Ce-i drept...acum am luat-o de la capat...nu chiar cu acelasi elan ca la Malina, dar oricum, nu-mi fac griji pt. kg. in plus, cu cat le puneti mai usor, cu atat mai usor le veti da jos!

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna dimineata!

vad ca tot la kg ati ramas. Dati-le incolo si asculati-o pe Mickyyy, mamica cu experienta!

Ruxel, ai facut ciocolata? Eu am chemat-o pe mama (ca eu eram rupta de oboseala, mai ales dupa drumul prin viscol spre casa - am mers cu masina, pe locul din dreapta, dar am pus la frane si am tras de volan ). Asa c aam papat ciocolata d ecasa! Ruxel, daca vrei reteta, poate imi amintesc ceva, dar trebuie sa ma adun intai. Mari as-a trezit la ora 3, f. mirata c aeu nu am chef de vorba si nu a adormit pana am plecat la serv. . Am facut iar 1 ora jum. pe drum si am ajuns la concluzia ca mai bine stateam acasa, dar singurul avantaj e ca pot vorbi cu voi .

Bb a fost si el agitat azi noapte si in timp ce Maria ma striga si imi cerea toate jucariile, ma tragea de maneca s ao iau din patut, el imi dadea picioare in burtica, de ma doare cam rau zona buricului. Nu stiu ce ma fac daca bb o sa aiba program de noapte si nici maria nu o sa-si revina intre timp. Poate doar silueta mea sa iasa in castig .

Va pup
Cornelia (26 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Buna dimineata,

am facut pe naiba...am ajuns acasa, fica-mea si-a chemat prietena la ea (4 zile din 5 - exceptand wekeend-ul o cheama la noi) si a inceput o harmalaie de m-au lasat nervii. Cainele alerga dupa ele, covoarele mele (care nu mai au aderenta la parchet !!!) erau adunate...ele urlau, alergau.........si n-am mai avut chef de nimic.
Apoi la 9.30 am adormit bustean...
O sa fac eu cu siguranta.....dar da-mi totusi daca-ti aduci aminte reteta, sau intreab-o pe mama ta si mi-o scrii maine. Aaaaaa, dar cum ai si mancat-o ca eu stiu ca trebuie sa stea la congelator cateva ore bune?!

21 saptamani

Ruxel
http://community.webshots.com/user/ruxel100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Cornelia, am vazut dimineata la televizor ce viscol si zapada este in jud.Constanta. Am sunat-o si eu pe sora-mea, care sta in Constanta, cum a ajuns la servici, ca lucreaza la Midia la combinat. Zicea ca a facut mai bine de o ora iar cind a coborit din autobuz a luat-o vintul pe sus. Brrrrr!
Si prognoza e de visol si la Bucuresti. Incepuse sa fulguie usor mai inainte. Nu-mi place delooooc iarna!

Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Sa mai zic si eu ceva de kg ( de parca nu s-a vorbit destul ) - data trecuta am luat 20 kg si cu tot alaptatul , plansul bb-ului, stres , nemacat - le-am dat jos abia dupa 2 ani - cand m-am apucat de fumat !!!!!!!!

Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

'Neata!
Apropo de kg in plus, dr. mea mi-a spus pe la 7saptamani ca ma voi ingrasa mult, dar sa nu-mi fac probleme caci am sa scap usor de kg in plus. Atunci avem 44 (la 1,57), iar acum am 56. Deci cu prima parte a avut dreptate, eu sper sa aiba si cu a doua . Stiu insa o graviduta careia aceiasi doctorita i-a spus sa aiba grija sa nu ia totusi prea multe kg. Probabil ca totusi tine de conformatia fiecaruia, iar cu chestia asta nu prea cred ca poti lupta, cel putin nu cat
Mama mea a luat toata sarcina 10kg- ultimele luni cu regim (hotarat de doctor, ca "sa fie in forma la nastere"). De trei a scapat la nastere, restul le are si acum. Dar ea era o persoana mai plinuta si inainte de a ramane insarcinata, si nici nu s-a omorat cu firea sa tina regim dupa ce a nascut.
Eu am insa alta problema. Voi aveti carcei? Cu calciul stau destul de bine (iau si materna zilnic in ultimul timp). Totusi, cam la 2-3 zile am carcei foarte puternici le gambe. Ma intreb daca nu au legatura si cu cresterea mea destul de mare in greutate ? Faza amuzanta e ca a doua zi dupa carcel fac febra musculara la gamba respectiva. In ritmul asta cand o sa termin sarcina voi avea niste muschi la gambe...

Fran si BB Patricia (?)
DPN 13 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Buna dimineata!
Am vazut si eu ca e urat la Constanta brrrr si ca anuntau si la Bucuresti vreme urata.
Frig nu mi-e, ma imbrac gors, fulguia usor, sa vedem cum o sa fi ein we.
Iar de kg astea, doamne tot aici suntem? Luluk lasa draga ca nu numai tu oi fi avut silueta:)))) Serios nu iti face probleme, daca ai fost slaba inainte fara sa faci eforturi inseamna ca ai un metabolism bun si vei scapa repede de kg in plus.
Mikky are dreptate papam de toate fara sa ne stresam.
Slaba am fost si eu inainte cu 57 de kg am plecat la inceputul sarcinii dar eu mai mult de 55 nu am avut nicodata la 1,69. Diferenta am luat-o din martie anul trecut, cand m-am lasat de fumat, pana in septembrie - octombrie.
Eu nu imi fac nici un fel de probleme, seful meu rade de mine, cu drag e adevarat, ca sunt o grasa:))) Da' mie imi placeaaaaaaaa si ma gandesc la bebe sa ii fie bine si sa ia tot ce ii trebuie.

Ia sa vedem ce subiect mai avem de dezbatut azi? Ciocolata?:))))
Eu tocami am papat putina ce daca o sa fiu ?

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

quote:
Originally posted by Cloreta
Ia sa vedem ce subiect mai avem de dezbatut azi? Ciocolata?:))))
Eu tocami am papat putina ce daca o sa fiu ?

Bravo, Cloreta! Sabotezi un forum intreg de burtici grase, frumoase si pofticioase!
Ia treci cu ciocolata mai la vedere, ca vrem si noi!

Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Ha, vad ca am provocat valuri cu kilogramele in plus. Gata, nu mai discut nimic de asta, dar nici de ciocolata ca azi e vineri si e zi de post, asa ca...
Ieri am luat pranzul undeva in Dorobanti si ce m-am gandit eu, hai sa intru la Mothercare, ca tot auzisem (tot de la voi, de altfel) ca au haine frumusele, dar cam scumpute. Si atat mi-a trebuit ca am plecat cu ceva milioane mai saraca, dar mai dotata cu o pereche de pantaloni, o bluza si doua sutiene de Joiana fruntasa. E drept ca si bluza si pantalonii sunt cam cu un nr mai mare decat imi trebuie mie, dar mai mici nu aveau, asa ca asta este. Dar oricum, sunt f frumusica si feminina in ele (au culori superbe) si ma simt tare bine. Ca atare azi ma programez si la epilat (pe care il aman cam de multisor), ca sa fiu chiar minunata. La manichiura nu am chef sa ma duc, ca prea am mult de asteptat, dar cred ca o voi face seara asta acasa. Asa ca se pare ca am intrat in reparatii capitale.

lina, cu Alina (12.11.02) si BB (DPN 14.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

Buna dimineata tuturor, mamici cu burtici

Vad ca intr-adevar kg-le sunt o problema… eu pe de o parte ma bucur ca ma indop cu tot ce-mi trece prin cap, pe de alta incerc sa ma ponderez, respectiv ma abtin de la paine – ca o balanta ce sunt. Seara ma umflu, motiv pentru care nu mai mananc asa de mult, ca altfel simt ca explodez.

Ieri dimineata am fost la dr, la eco, la o cunostinta de familie, l-am vazut pe bebe, facea nani, apoi s-a trezit si si-a dus manuta la obrajor. Statea cu capul in jos, si am capatat o poza cu scafurlitza lui. N-a putut sa-mi confirme sexul, insa e sanatos, dezvoltat si activ. i-am vazut inimioara pulsand, of!

Simona, tu parca cereai o lista pentru ce trebuie cumparat, uite ce referinte mi-a dat sora mea, mama de Victor de 8 luni (asteptam si alte sugestii):

Lista ta de cumparaturi pentru bebe ar trebui sa cuprinda:
- 2-3 cearceafuri de patut,
- aparatori pentru barele de la patut,
- scutece de unica folosinta sau
- o crema pentru poponeata gen oxid de zinc,
- o perie pentru par (piaptanul nu e bun pentru parul lor fin),
- o forfecuta /unghiera pentru unghii (unghiera e mai buna ca nu prea au stare sa le tai unghiile si in plus unghiutele lor sunt foarte moi la inceput),
- o pompita de nas si una de urechi sau doar una pt. ambele scopuri,
- 2 prosopele de baie,
- sampon de baie (eu folosesc Johnsons, head to toe baby wash, milder than any baby soap),
- cadita pentru baie,
- cateva prosopele mici (cat o laveta)sau un burete pentru baita,
- o crema de corp (uleiul pt. bebei e prea lichid pentru inceput, si in primele 2-3 luni eu nici nu l-am uns cu nimic),
- pregateste un Tylenol pentru copii sa ai in casa,
- pentru colici nu stiu cat ajuta ceaiurile, dar aici am gasit in farmacie Ovol, care e foarte bun si eficient,
- servetele umede pentru sters fundul si fata,
- manusi ca bebe tinde sa se zgarie pe fata (poti sa le inlocuiesti cu sosete),
- ciorapei,
- caciulite (in casa eu n-am folosit caciulite),
- 2-3 costumase intregi care se inchid in capse sau in fermoar (sunt mult mai practice decat seturile din 2 piese, oricum nu cumpara prea multe ca toata lumea care vine sa-l vada pe bebe iti va aduce si copilul creste foarte repede si vei ramane cu ele nepurtate, si mai degraba cumpara costume pentru 0-3 luni decat pentru nou-nascuti ca
cine stie cat de mare e bebele tau cand se naste),
- masa de shimbat,
- un cos de rufe, de plastic pt. lenjeria curata a copilului (eventual care se inchide ermetic),
- 2-3 scutece mari de panza ca sa poti sa-l infesi (cand e mic se simt in siguranta cand sunt infasati, se simt ca in burta, in spatiu mic).
- o pompa de muls pt. tine (dar asteapta pana nasti ca sa n-o cumperi degeaba),
- 2 suzete (eu nu incurajez folosirea lor, dar am folosit si fac minuni),
- 2 biberoane pentru ceiut si mai tarziu pentru apa etc,
- 1-2 paturici,
- 3-4 barbetele (nu vei avea nevoie de ele imediat daca alaptezi)
- un plastic pentru carut pentru ploaie,
- un tul pt carut care apara bebele de insecte si gunoi.
- detergent special pentru copii, eu n-am folosit, am spalat hainutele lui Victor separat dar cu acelasi detergent
- 1-2 jucarii, usoare care zornaie
- si neaprat o carte pentru tine care sa te invete cum sa-l ingrijesti si cum evolueaza bebe.
- termometru (poate ca deja ai unul in casa desi ar fi bine ca bebe sa-l aiba pe-al lui),
- tampoane de vata (pt. urechiuse si nu numai),
- spirt sa dezinfectezi termometru sau alte cele,
- iar crema pt. sani de care-ti povesteam se cheama lanolin (lansinoh brand)

Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005

Mergi la inceput