Mamici de mai-iunie 2005 (26)
Raspunsuri - Pagina 13
carolinah spune:
Red Rose, e un mit asta cu "vei fi o fata foaaaaaaaate mare"! Eu nu am auzit pe nimeni (vorbesc in zilele noastre, nu pe vremea bunicii) care sa ramana mai larga dupa o nastere naturala. Eu l-am intrebat de cateva ori pe sotul meu daca simte vreo diferenta si se pare ca nu e nici una. Si epiziotomia mea s-a vindecat mai greu, dar stiu persoane care dupa 2-3 saptamani faceau sex exact ca inainte.
Si eu voi naste natural si ma rog la Dumnezeu sa nu fie vreo problema ca sa ajung la cezariana. Dar eu vreau epidurala, ca am trait pe pielea mea efectele nasterii naturale (ma rog, induse cu oxitocina) pre si post epidurala si categoric vreau epidurala.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB
(DPN 14.05.05)
crissu spune:
'Neata burtici,
Va rog ajutati-ma cu un sfat ca sunt disperata. Ieri am mancat ceva aiurea cred (niste salata de vinete mai exact) de la care m-am simtit rau toata ziua si toata noaptea.Nu am putu voma si azi persista aceeasi stare groaznica ba mai mult nu pot inghiti nimic ca am amigdalele inflamate la maxim.
Nu mai zic ca acum 2 minute mi-a curs sange din nas........

Oare bebe e afectat in vreun fel? Ce trebuie sa fac? Sunt tare speriata.
Criss si 
babylino spune:
Buna dimineata burticoaselor!
Eu una nu am mai scris cam de multicel pe aici, dar va citesc in fiecare zi.Eu in dimineata aceasta am fost sa repet dozarile de anticorpi pt.Rh negativ. BB din burtica creste si se zbenguie toata ziua si toata noaptea nu stiu cand o mai dormi, ca daca si cand o iesi din burtica are acelasi program cred ca voi avea numai nopti albe.
26 sapt.
ANDREI
Mickyyy spune:
Neata burticute!
Tocmai am terminat de lecturat cele 5 pagini scrise in lipsa mea.....tare harnicute ati mai fost.
Am vazut ca ati dezbatut problema spagilor...am o veste buna pentru fetele care nasc la Municipal...daca nu vreti sau nu aveti sa dati nimic veti fi tratate aproape la fel de bine ca si cele care dau. Si spun asta din experienta mea de anul trecut de la nastere...eu am cheltuit cu totul vreo 10 milioane in spital (nastere naturala) insa chiar in salon cu mine am avut 2 tipe...una era tigancusa iar alta de la tara, si nici una nu avea posibilitati prea mari. Tigancusa era florareasa si singurele spagi care le-a dat au fost 3 vaze de pe vremea bunicii (cred ca daca ar fi sa le cumperi ar valora maxim 100.000 una) asistentelor si moasei. Si s-au purtat super ok cu ea. Cea de la tara a dat totusi 500.000 la doctorul cu care a nascut si mai dadea ocazional cate 10-20.000 la asistente. Vreau sa zic ca eu dadeam 100.000 ea dadea 10.000 (daca-i dadea si pe aia) iar asistentele nu faceau nici o diferenta! Tot la fel se comportau si cu bebelusii si cu noi. In schimb tot in salon cu mine era o tipa care nascuse cu cezariana si cu foarte mari ifose (si cu ceva depresie post-natala) care facea un scandal urias si culmea cu toate ca dadea o gramada de bani asistentelor (de fapt voia sa dea insa multe din ele nu voiau sa-i ia) era tratat foarte prost (desi....la cat de urat le vorbea si se purta cu ele le acord circumstante atenunate). Asa ca generalizand, asistentele mie mi s-au parut tare dragutele si exact asa cum te comportai tu cu ele, asa se comportau si ele cu tine, nu contau banii ci respectul pe care li-l acordai. Cat despre doctori, am avut in alt salon (ca am schimbat vreo 3 cat am stat in spital
) 2 fete care nascusera cu Badiu, una nascuse natural si daduse 3 milioane iar alta cu cezariana si daduse 5. Iar Badi s-a comportat super cu amandoua, venea la ele in vizita, statea de vorba, mai facea o glumita....deci impresia mea a fost ca nu-i genul de doctor interesat de partea materiala. Nu zic nu, daca-i dai nu refuza (cam asa procedeaza toti doctorii de acolo) insa si daca nu-i dai tot la fel se comporta.
Nu mai stiu cine zicea de fumat.....si eu fumez....nu mult...dar tot fumat se cheama. Sunt zile in care nu ma ating de tigare si zile in care fumez chiar si 3-4 tigari. Ma lasasem vreo 2 luni (in perioada greturilor) dar cum barbata-meu fumeaza si la serviciu se fumeaza, tentatia exista si mi-e greu sa ma abtin. Nu vreau sa incurajez fumatul, d-ne fereste, daca v-ati lasat (sau n-ati fumat niciodata) felicitari
, insa daca chiar nu rezistati ispitei, pana la maxim 5 tigari pe zi riscurile care vi le asumati nu's foarte mari. Stiu cazuri care au fumat si un pachet pe zi toata sarcina si bebelusul n-a avut nimic, insa chiar si jumate de pachet pe zi mi se pare totusi un risc mult prea mare.
Mickyyy
si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
Mickyyy spune:
Am uitat sa va zic ceva....moata mea mica a incepu sa strige dimineata prin camera "DANA", asta in conditiile in care nu avem nici o prietena apropiata cu numele asta, sa zici ca se referea la cineva anume. Sa fie oare un semn?! Oricum am zis ca atunci cand voi naste, Malina va fi destul de maricica si o vom putea intreba si pe ea ce nume i-ar place pentru surioara ei!
Mickyyy
si
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
alina_a spune:
Si eu m-am lasat de tigari inainte cu vreo 2 saptamani de conceptie dar cand eram nervoasa sau plictisita am mai fumat. De vreo luna nu am mai fumat deloc sper sa ma tina mai mult.
Mi-e imi e usor ca in jurul meu s-a cam lasat toata lumea sotul, prietenii, colegii de servici chiar ma mir cum au reusit ca eu m-am chinuit rau de tot.
. In schimb se vede la cantar inainte de conceptie 5 kg si pana in saptamana 20, 10 kg mai ales ca mai aveam ceva plusuri inainte.
Chiar sunt foarte ingrijorata, doctora mea mi-e spus sa nu mai pun nimic ca altfel devine sarcina cu risc. Ma controlez zilnic si de o luna nu am mai pus nimic dar mi-e frica de ultimile luni cand am auzit ca se pune mai mult. Voi cand ati pus “grosul”?
Mickyyy spune:
Hai ca scriu in etape...asa se-ntampla cand citesc prea multe de-odata.....uit ce voiam sa mai zic.
Tot despre nasterea la Municipal...cine vrea anestezie epidurala trebuie sa-si cumpere trusa, nu se da gratis decat in cazul in care e nevoie de cezariana din motive medicale. In rest, daca vreti doar sa scapati de durerile nasterii trebuie sa o cumparati. La farmacia de acolo costa acum un an 700.000 trusa. De fapt tot ce trebuie sa cumparati e cateterul, anestezicul (care costa si ala cateva sute de mii) vi-l ofera ei de la spital. La farmacia de acolo exista un singur tip de trusa, chestia cu culorile pentru catetere se refera la cu totul si cu totul altceva (la bebelusi cand le face perfuzii de exemplu marimea acelor folosite difera functie de varsta bebelusului si pentru fiecare "marime" exista o culoare). Atentie...truse de epidurala se gasesc la mai multe farmacii in Bucuresti (sau in tara) si mai sunt si medici care se ofera sa vi le vanda ei. Anut trecut, la Municipal trusa costa 700.000, la farmaciile obisnuite era intre 2-2,5 milioane si mai exista si varianta medicilor amabili care o vand cu preturi intre 1,5 si 2 milioane! Stiu preturile de la cumnata mea, care a nascut la alt spital si initial a vrut sa-si ia trusa de acolo si doctorita ei i-a spus ca o costa 1,5 milioane. Stiind ca eu am dat jumatate de pret pe ea a refuzat si a inceput sa caute pe la farmaciile din zona...iar preturile pe care le cereau aia pe acolo erau si mai mari...asa ca in final si-a cumparat-o si ea tot de la Municipal.
Legat de nastere...eu's adepta nasterii naturale. Nu stiu cine se plange ca o sa ramana laaaargaaa.....din contra...pe mine cred ca m-a cusut chiar prea tare pe-acolo.....ca's mai stramta ca la inceput
. De fapt o sa vedeti voi (cele care veti naste natural) cum vor fi dupa nastere primele 
....mai rau ca atunci cand erati virgine
. Asa ca daca aveti parte de un medic bun, o sa fiti ca noi dupa nastere!!
Mickyyy
si
Cloreta spune:
Gabitza, asa draga de tine mai da si tu cu ciocanelul in cap daca tot te doare:))
Mikky!!! ce draguta faza cu Malina
Cu "tarifele" cred ca eu am inceput ieri:), am vorbit pe ym cu un prieten vechi si el mi-a spus ca Badiu e asa si pe dincolo si mi-a spus cat a dat verisoara lui duminica trecuta.
Eu nu ma sperii de nastere in orice mod ar fi ea, mai mult ma sperii cand citesc :)
Probabil ca va fi cezariana in cazul meu desi daca as sti ca nu dureaza mult si nu ar fi probleme as naste normal. Am mai spus de cateva ori asta, amam a nascut la 35 si respectiv 37 de ani si nu a fost considerata mamica batrana.
Mai conteaza si organismul fiecarei femei cred eu. Mama a fost o femeie activa si puternica si a imbatranit foarte greu. La randul meu ma simt ca o adolescenta 

Acum serios, eu am inca oragnismul unei femei de 25 de ani, asa ma simt, sunt sanatoasa, nu am avut probleme de sanatate majore..........doamne ajuta! Sanatate sa avem si noi si bebeii!
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos
alina_a spune:
Dupa ce am citit atatea despre cezariana si normala m-am hotarat si eu tot la normala si o sa-mi cumpar si trusa epidurala sa o am in caz ca nu mai suport durerile sunt foarte fricoasa de fel si am citit si despre epidurala facut prost sau complicatii asa ca o voi folosi sper doar daca e nevoie.
Sper sa nu fie nevoie nici de cezariana desi sunt mica de inaltime si am bazinul mai micut.
at andreea spune:
PENTRU MARI STROE
FLAMINGO - CLASSIC PRIMO
Sistemul CLASSIC PRIMO, o noua provocare! Bazat pe puternicul procesor AMD la 2.2 GHz, sistemul CLASSIC PRIMO este special construit pentru nevoile tale, optimizat pentru aplicatii de birou, procesare text sau calcul tabelar. Pretul fara concurenta in Romania il clasifica pe prima pozitie in alegera ta.
PRET: 7. 997.000
RATE**200.905 /luna
Garantie: 24 luni
Specificatii
Procesor: AMD SEMPRON 2200+
Plac#259; de baz#259;: MSI KM3M-V
Memorie: 128MB DDR333 PQI
Unitate de disc fix: 40GB WD 7200 rpm
Unitate optic#259;: CD-ROM SONY 52x
Interfa#355;#259; grafic#259;: Integrata
Interfa#355;#259; audio: Da, integrata
Interfa#355;#259; de re#355;ea: Da, integrata
Carcas#259;: ATX MIDDLE TOWER SHL702, 350W
Tastatur#259;: Coral KB-01 PS/2
Maus: Coral Scroll 3D
* Pretul in lei include TVA.
** pentru un credit in EURO de 48 luni cu avans 0% (TVA inclus)
Compaq MONITOARE 17" DIGITALE, 1999-2000, 1024x768 1.500.000
Compaq MONITOARE 17" DIGITALE, 1999-2000, 1024x768 1.500.000
HP MONITOARE 17" DIGITALE, 1999-2000, 1024x768 1.500.000
HP MONITOARE 17" DIGITALE, 1999-2000, 1024x768 1.500.000
DELL MONITOARE 17" DIGITALE, 1999-2000, 1280x1024 1.500.000
DELL MONITOARE 17" DIGITALE, 1999-2000, 1280x1024 1.500.000
Aceste rezultate sunt la o simpla cautare-si sa nu uitam ca Flamingo este din cele scumpe.
Daca ai un prieten, prietena care se pricepe la calculatoare-poate sa te ajute sa gasesti ceva si mai ieftin.
Nu am intentionat sa fac pe desteapta, desi sunt. Era o sugestie prieteneasca si foarte reala. 
Andreea si Emma de 27 saptamani