Mamici de septembrie - octombrie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 13
Flavia_Hurducas spune:
Kid 2003, vezi ca majoritatea sunt compensate/gratuite pentru gravide, bineinteles cu trimitere de la doctorul de familie.
Flavia 6+
miflore spune:
Locca, eu iau utrogestan oral, cate 2 pastile in fiecare seara inainte de culcare.
mi-a zis sa iau 2 saptamani si dupa aceea mai vedem; nu stiu ce sa zic daca e doar coincidenta intre starea de voma si utrogestan?!
Multumesc Flavia pentru lista de alimente, am scos pateul de pe lista! Eu iau utrogestan din 2 motive - cred - am avut o sangerare minora cam la 4 saptamani si asta e bun pt fixarea sarcinii si am 35 de ani, cred ca si varsta e un motiv! In rest eu mai iau acid folic si Magne B6.
Mihaela
5+
Flavia_Hurducas spune:
Refereitor la alimentele ce trebuie evitate si motivele, am mai gasit un articol:
Ce trebuie sa eviti?
Probabil stii deja ca sunt alimente care pot contine agenti patogeni nocivi, periculosi pentru anumite categorii de oameni cum sunt femeile gravide, bebelusii sau batranii. Sansele de infectare pe perioada sarcinii sunt mici, dar este bine sa fii atenta ce mananci.
Listeria - bacterie rar intalnita in produse ce contin lapte nepasteurizat, ficat si carne cruda sau insuficient procesata. Evita aceste alimente deoarece infectarea pe perioada sarcinii poate duce la avort sau moartea copilului la nastere.
Toxoplasmoza - cauzata de un parazit ce traieste in excrementele de pisica si caine, sau in carnea cruda. Poate cauza fatului defecte la nastere. Intotdeauna spala-te pe maini dupa ce ai atins un animal si evita sa-i cureti cutia. Foloseste manusi la gradinarit.
Salmonela - infectie bacteriana gasita in oua sau pasari, care provoaca febra, dureri abdominale si diaree acuta. Se distruge la fierbere.
Flavia 6+
norina spune:
Fetelor, stiu ca pica ca nuca-n perete, dar am si eu o pata pe creier
Voi ati luat ceva in greutate pana acum? Ma obsedeaza ideea asta, desi sunt constienta ca nu trebuie sa-mi fac griji, doar bb sa fie bine chiar daca eu ma fac
Am stat linistita pana acum dar am intrat pe forum si la alte mamici si m-am speriat - majoritatea nu au luat in greutate pana la 2-3 luni, iar eu in 6+ deja am luat 1 kg, desi mananc normal si nu fac excese. Voi cum stati pana aum cu kg?
miflore spune:
Intrebare de baraj!!! Fetelor, ce facem in septembrie-octombrie? Fetite sau baietei? Stie cineva vreun site unde sa aflam sexul BB-ului? Vreo formula empirica, babeasca, cum vreti sa-i spuneti? Eu stiu una: cica aduni varsta pe care o ai in momentul in care ai ramas cu numarul lunii in care ai ramas. Daca e par e fetita, daca e impar e baietel. CUm ar fi la mine: am ramas la 35 de ani in luna ianuarie (luna 1) 35+1=36 adica fetita!
Mihaela
5+
miflore spune:
Norina, nu te speria, fiecare ia in functie de organism; in general cica s-ar lua cam 1 kg pe luna in primele 6 luni dupa care 2 pe luna, in total cam 12kg, dar asta e pura teorie; poti lua mai mult la inceput dupa care sa te mentii o perioada sau din contra, poti lua puternic la sfarsit. Iar treaba cu 12 kg e pe hartie pt. ca practic vorbind sunt o gramada de gravidute cu 15-20kg! Eu nici nu m-am mai cantarit in ultima saptamana, dar m-ai facut curioasa!
Mihaela
5+
Flavia_Hurducas spune:
Norina si eu pus 1-2 kg, pt. Ca mananc aproape in fiecare ora cate ceva. Nu pentru ca mi-ar fi foame, ci pentru ca ma arde stomacul.
Mihaela, bine ar fi sa se potriveasca formula ta. Si la mine ar fi tot fetita si tare mi-as dori. Nu ma supara absolut deloc nici un baietel, sana tos sa fie!
Flavia 6+
lucia_cs spune:
Alinam
Sa nu-ti faci nici o problema, eu ma bucur ca au reusit fetele sa te linisteasca. Stai linistita ca va fi bine. Si eu m-am uitat pe net la ecografii si am vazut ca mereu este oval.
Tu sa ai grija de tine, ca daca nu ai grija de tine chiar si daca esti sanatoasa poti sa intampini probleme.
Apropos, cu fumatul cum stai?![]()
Fetelor va multumesc mult pentru incurajari.
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire. 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny 
miflore spune:
Si eu am tot preferinta de fetita daca e sa ma intrebe cineva si sa ma lase sa aleg! Cum nu ma intreaba nimeni, sanatatea pe primul loc! Exista un programel pe net Calmens parca se numeste care-ti socoteste sexul BB-ului dar ala se plateste, asa ca nu prea stiu cum e treaba cu el... ce ti-e si cu romanasii, scot bani din orisice!
Maine ma duc la analize si la consultatie cardiologica (la mine inimioara e cam saltareata) si mi-e cam frica, sper sa nu fie probleme!
Mihaela
5+