Mamici de septembrie - octombrie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 12
Flavia_Hurducas spune:
Alinam, acum m-am uitat si eu la poza de la ecografie, iar punctul negru, care este sacul, nu este nici pe departe reotund, ci alungit, as putea spune oval. Dar nu mi-a spus nimic de iminenta de avort sau alte prostii. M-a intrebat doar daca am mai avut o sarcina si bineinteles varsta, sa vada daca exista ikminenta de pierdere a sarcinii. Am mai avut o sarcina, dar am intrerupt+o la cerere, am 25 de ani, deci nu prezint nici un risc si nu a trebuit sa iau pastile hormonale de sustinere a sarcinii.
Nu mai crede tot ce zis doctorii astia. Acum 3 luni mie imi zicea un doctor ca nu am nici o sansa sa am copii si uite ca n-am bagat-o in seama, n-am facut nici un tratament si sunt gravida si in sep. voi avea in brate un bb sanatos si voinic!
Flavia 6+
miflore spune:
Measajul dinainte s-a postat singur...hmmm...nici n-am apucat sa ma semnez...
Flavia, zici ca nu-i bun pateul de ficat? Eu am mancat zilele tecute!
. Voi aveti greturi? Maine dimineata ma duc sa-mi fac analizele pe care mi le-a dat nenea doctoru'. Voi stiti ceva, e obligatoriu sa le fac de dimineata sau nu conteaza daca sunt luate probele in timpul zilei? Si urina? Trebuie musai prima?
Mihaela
5+
locca spune:
Buna fetele
Miflore tu cum iei utrogestanul? Mie dr mi-a spus ca e mai bine pt greturi sa-l iau vaginal si am citit si pe prospect ca in sarcina se administreaza pe cale vaginala. Pe de alta parte o prietena mi-a zis ca ea a luat pe cale orala, asa ca nu mai stiu ... eu nu am simtit vreo inrautatire a starii dupa ce am inceput sa-l iau.
Va multumesc pentru sfaturi in problema herpesului. Vad ca este mai bine, nu s-a umflat rau de tot asa ca sper sa scap doar cu ceva usor. E tare enervant.
O zi cat mai buna!
ruxandra (9+)
Ioana75 spune:
Buna fetelor! Inca un lucru pe lista de interzise, il stiu de mult dar am uitat sa vi-l spun: sint interzise toate lactatele care nu sint pasteurizate, adica fierte la temperaturi inalte pentru a omori toate "vietatile" din ele. Sa va uitati cu atentie pe pachetele de unt, pe lapte, pe iaurt, ca daca sint pasteurizate scrie!
Moni, de asta nu e bine sa maninci brinza proaspata de la tara! Dar gasesti la magazine, pasteurizata!
lucia multumesc pentru explicatiile cu DOE. Speram sa fie vre-un sistem ceva, mai clar, nu doar ca depinde de experienta
. Si sa stai linistita, bb o sa fie bine! Pai ce faci, ma intreci pe mine la paranoia?
Sa te gindesti ca totul o sa fie bine, iar daca nu oricum iti spune doctorul, nu-ti mai fa singe rau.
alina imi pare rau, eu zic sa te mai duci si la alt doctor! Nici la mine nu era rotund, ci ca o para, dar nu mi-a dat de inteles ca ar fi ceva in neregula...
Ioana
norina spune:
Lucia, inteleg prin ce treci, trebuie sa fie groaznic sa te invinovatesti tot timpul. Nu iti mai face atatea procese de constiinta, gandeste-te ca aproape 1 luna de zile mai toate femeile nu stiu ca sunt insarcinate si iti dai seama ca e mica probabilitatea sa nu comiti erori in aceasta perioada. Gandeste pozitiv si ai sa vezi ca nu se va intampla nimic rau. Ai grija de tine! 
Flavia_Hurducas spune:
Mihaela, pateul de ficat nu este nici el recomandat. Citeste pe DC la Alimente de evitat in timpul sarcinii!
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=16
Analizele trebuie facute de dimineata, pe stomacul gol si prima urina. Daca ti-a dat sa faci si urocultura iti trebuie recipient steril.
Fetelor, voi de ce luati utrogestan? Mie mi-a dat numai Maltofer Fol, vitamine care conțin Fer și Acid folic.
Flavia 6+
Racaru spune:
Alinam si la mine sacul este tot alungit si dr mi-a zis ca este ok.
Astazi am fost la dr. sa vedem embrionul( am 7 saptamini).
Nu prea am distins multe insa dr mi-a aratat o pata pe ecran care pulsa- embrionul.
Sunt mai linistita acum ca l-am vazut.
Si eu stau prost cu greturile, astazi am vomat prima data... sucul gastric- foarte amar si galben.
Din cauza greturilor imi este foarte greu sa inghit medicamentele- acid folic si magne B6.
Va pup,
S
locca spune:
Flavia, mie mi-a dat sa iau utrogestan pt ca am pierdut o sarcina in iunie anul trecut. Este pentru sustinerea sarcinii.
Eu inca nu am facut nici o ecografie :( ... abia saptamana viitoare ma duc iar la medic. Abia astept sa-l vad si eu pe bebe.
ruxandra (9+)
alinam spune:
FLAVIA, IOANA, RACARU va multumesc pentru raspunsuri, m-am mai linistit, o fi tembel doktorashul asta....... o sa mai fak o eco la alt medic sa vad ce-mi zice. chiar m-am speriat pentru ca nu concep asha ceva, eu ma consider foarte sanatoasa
si robusta ..
sa speram ca totul va fi ok, dar daca spuneti ca si la voi e la fel, alungit inseamna ca nenea doktorul era baut ........
kid2003 spune:
Am vazut lista de analize pentru sarcina. Dr meu mi-a zis intai sa vin la control si apoi sa fac analizele si mi-a insirat la telefon vreo 20 de astfel de analize (hemoleucograma + grup Rh, electroliti, sumar urina, secretie vaginala, culturi col, papanicolau, listeria, CMV, rubeola, toxo, hep. B si C, VDRL, HIV)....my god, astea sunt analize de milioane de lei. Voi ce ati facut si unde le-ati facut? E o problema...