Mamici de septembrie - octombrie 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Alinam, acum m-am uitat si eu la poza de la ecografie, iar punctul negru, care este sacul, nu este nici pe departe reotund, ci alungit, as putea spune oval. Dar nu mi-a spus nimic de iminenta de avort sau alte prostii. M-a intrebat doar daca am mai avut o sarcina si bineinteles varsta, sa vada daca exista ikminenta de pierdere a sarcinii. Am mai avut o sarcina, dar am intrerupt+o la cerere, am 25 de ani, deci nu prezint nici un risc si nu a trebuit sa iau pastile hormonale de sustinere a sarcinii.

Nu mai crede tot ce zis doctorii astia. Acum 3 luni mie imi zicea un doctor ca nu am nici o sansa sa am copii si uite ca n-am bagat-o in seama, n-am facut nici un tratament si sunt gravida si in sep. voi avea in brate un bb sanatos si voinic!

Flavia 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Measajul dinainte s-a postat singur...hmmm...nici n-am apucat sa ma semnez...
Flavia, zici ca nu-i bun pateul de ficat? Eu am mancat zilele tecute!. Voi aveti greturi? Maine dimineata ma duc sa-mi fac analizele pe care mi le-a dat nenea doctoru'. Voi stiti ceva, e obligatoriu sa le fac de dimineata sau nu conteaza daca sunt luate probele in timpul zilei? Si urina? Trebuie musai prima?
Mihaela 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Buna fetele

Miflore tu cum iei utrogestanul? Mie dr mi-a spus ca e mai bine pt greturi sa-l iau vaginal si am citit si pe prospect ca in sarcina se administreaza pe cale vaginala. Pe de alta parte o prietena mi-a zis ca ea a luat pe cale orala, asa ca nu mai stiu ... eu nu am simtit vreo inrautatire a starii dupa ce am inceput sa-l iau.

Va multumesc pentru sfaturi in problema herpesului. Vad ca este mai bine, nu s-a umflat rau de tot asa ca sper sa scap doar cu ceva usor. E tare enervant.

O zi cat mai buna!

ruxandra (9+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Buna fetelor! Inca un lucru pe lista de interzise, il stiu de mult dar am uitat sa vi-l spun: sint interzise toate lactatele care nu sint pasteurizate, adica fierte la temperaturi inalte pentru a omori toate "vietatile" din ele. Sa va uitati cu atentie pe pachetele de unt, pe lapte, pe iaurt, ca daca sint pasteurizate scrie!

Moni, de asta nu e bine sa maninci brinza proaspata de la tara! Dar gasesti la magazine, pasteurizata!

lucia multumesc pentru explicatiile cu DOE. Speram sa fie vre-un sistem ceva, mai clar, nu doar ca depinde de experienta. Si sa stai linistita, bb o sa fie bine! Pai ce faci, ma intreci pe mine la paranoia? Sa te gindesti ca totul o sa fie bine, iar daca nu oricum iti spune doctorul, nu-ti mai fa singe rau.

alina imi pare rau, eu zic sa te mai duci si la alt doctor! Nici la mine nu era rotund, ci ca o para, dar nu mi-a dat de inteles ca ar fi ceva in neregula...

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norina spune:

Lucia, inteleg prin ce treci, trebuie sa fie groaznic sa te invinovatesti tot timpul. Nu iti mai face atatea procese de constiinta, gandeste-te ca aproape 1 luna de zile mai toate femeile nu stiu ca sunt insarcinate si iti dai seama ca e mica probabilitatea sa nu comiti erori in aceasta perioada. Gandeste pozitiv si ai sa vezi ca nu se va intampla nimic rau. Ai grija de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Mihaela, pateul de ficat nu este nici el recomandat. Citeste pe DC la „Alimente de evitat in timpul sarcinii”!
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=16
Analizele trebuie facute de dimineata, pe stomacul gol si prima urina. Daca ti-a dat sa faci si urocultura iti trebuie recipient steril.

Fetelor, voi de ce luati utrogestan? Mie mi-a dat numai Maltofer Fol, vitamine care conțin Fer și Acid folic.

Flavia 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Racaru spune:

Alinam si la mine sacul este tot alungit si dr mi-a zis ca este ok.

Astazi am fost la dr. sa vedem embrionul( am 7 saptamini).
Nu prea am distins multe insa dr mi-a aratat o pata pe ecran care pulsa- embrionul.
Sunt mai linistita acum ca l-am vazut.
Si eu stau prost cu greturile, astazi am vomat prima data... sucul gastric- foarte amar si galben.

Din cauza greturilor imi este foarte greu sa inghit medicamentele- acid folic si magne B6.

Va pup,
S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Flavia, mie mi-a dat sa iau utrogestan pt ca am pierdut o sarcina in iunie anul trecut. Este pentru sustinerea sarcinii.
Eu inca nu am facut nici o ecografie :( ... abia saptamana viitoare ma duc iar la medic. Abia astept sa-l vad si eu pe bebe.

ruxandra (9+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

FLAVIA, IOANA, RACARU va multumesc pentru raspunsuri, m-am mai linistit, o fi tembel doktorashul asta....... o sa mai fak o eco la alt medic sa vad ce-mi zice. chiar m-am speriat pentru ca nu concep asha ceva, eu ma consider foarte sanatoasa si robusta ..
sa speram ca totul va fi ok, dar daca spuneti ca si la voi e la fel, alungit inseamna ca nenea doktorul era baut ........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Am vazut lista de analize pentru sarcina. Dr meu mi-a zis intai sa vin la control si apoi sa fac analizele si mi-a insirat la telefon vreo 20 de astfel de analize (hemoleucograma + grup Rh, electroliti, sumar urina, secretie vaginala, culturi col, papanicolau, listeria, CMV, rubeola, toxo, hep. B si C, VDRL, HIV)....my god, astea sunt analize de milioane de lei. Voi ce ati facut si unde le-ati facut? E o problema...

Mergi la inceput