Mamici de septembrie - octombrie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 11
kid2003 spune:
Buna Ludmmyla. Bine ai venit. Cand ai avut UM si care e data probabila a nasterii, sa te treaca Ioana pe listutza de la inceput. Ce probleme au aparut? Iti tinem pumnii sa fie totul bine. Inseamna ca si tu vei fi o mamica de octombrie, ne inmultim! 
ludmmyla spune:
Buna kid2003, UM a fost in 6 decembrie 2004, iar DPN este in jur de 10 sept 2005, conform indicatiilor medicului. Am avut dureri destul de mari si am fost luata in evidenta cu aminenta de avort, dat fiind problemele mele cu tiroida (care nici acum nu functioneaza cum trebuie). Merci de raspuns si de suport.
Ioana75 spune:
ludmmyla, bine ai venit la noi! Esti pe listuta noastra, gata, asa ca sper din toata inima sa nu fie vreo problema. Iti doresc multa multa sanatate!
Sa ne povestesti cum a fost la doctor.
Ioana
lucia_cs spune:
Oana
Branza feta este contraindicata si din cauza faptului ca favorizeaza aparitia ciupercilor, si presupui ca ai dori sa le eviti.
Moni25
Sa te ajute Dumnezeu sa ajunci cat mai repede in martie sa-ti simti puiul miscand.
kid2003
quote:
Oare durerea de cap care ma tot incearca e de la sarcina? Imi vine sa mor, stau cu Nurofenul in geanta si ma uit lung la el. Nu, nu il iau, normal.
si pe voi va ia cu somn asa pe la 9 seara?
Iti recomand sa nici nu porti acele medicamente in geanta ca sa nu care cumva sa te tenteze.
Daca e normal? Da, am inteles din citirile mele ca este normal, hormonii o cam iau razna si atunci se intampla multe lucruri neobisnuite.
In legatura cu somnul, si eu simt nevoia sa ma culc mai devreme, dar perioada cea mai nasola este pe la 2-4 dupa amiaza cand ma cuprinde un somn de-mi vine sa dorm cu capul de birou. Am incpeut sa-mi ascult corpul si sa mai dorm cateva ore cand e cazul.
Norina
Succes maine la primul control, imi inchipui cat esti de nerabdatoare, eu trebuie sa astept pana vineri si e greu de tot, parca nu mai trece timpul.
Flavia
Desi repet ceea ce au zis fetele, vreau si eu sa-ti spun ca esti tare cu schiatul.
Ma rog sa ai grija de tine si sa nu patiti nimic, ca eu sunt cam fricoasa.
Esti din Brasov, inainte de a pleca din tara am stat 3 ani in Brasov pe Lamaitei, imi este atat de dor de el, imi face placere cand citesc dedesuptul numelui tau "Braov".
Multumim ca ne-ai impartasit sfaturile date de medic.
Locca
Sa stii ca si mie mi-a aparut un herpes, de faptu sunt 3 micuti. Nu stiu care este motivul, banuiesc ca e de la vreo mancare. De obicei eu nu am asa ceva, cred ca am avut vreo 2-3 in toata viata mea, dar am auzit ca e normal sa-ti apara pe fata o gramada de prostii.
Eu nu m-am ingrijorat, dar am sa intreb vineri despre el.
ludmmyla
Bine ai venit printre noi, felicitari pentru cele 6 saptamani de sarcina. Suntem alaturi de tine si ne rugam ca totul sa fie bine la doctor. Sa ne ti informate ca suntem gravide si avem stres mare cand una dintre noi are sau banuieste ca are probleme.
Suntem alaturi de tine!
Raluca de la aspirante
Ne-a dat Ioana veste extraordinara ca ai ramas insarcinata. Te asteptam cu mare dragoste aici la mamici de Sept-Oct 2005.
Ioana75
quote:
Am o intrebare pentru mamicile din USA, stiu ca e off-topic dar va rog sa imi raspundeti. Ce inseamna DOE, cind se specifica la salary intr-o oferta de job? Va multumesc anticipat pentru raspuns, si s-ar putea sa mai am intrebari pentru voi.
NU stiu exact la ce se poate referi, sunt mai multe prescurtari notate cu "DOE" care pot insemna:
Date of Entry (to US)
Department Of Education
Department Of Energy
Depending On Experience -- cred ca asta este ceea ce te intereseaza pe tine.
Fetele
Epilatul cu aparatul sau ceara eu nu il recomand din mai multe motive.
1. Este foarte dureros (chiar daca ne-am obisnuit cu durerea), si stresul se transmite la copil.
2. Epilatul axial este mereu contraindicat din cauza ganglionilor.
Lista poate continua...
Si eu inebunesc la ideea ca este interzis, dar cred ca am sa ma consolez cu crema de epilat pentru ca lama nu o suport si ma irit rau de tot.
Interzicerea baii are un sens - avort spontan - imi aduc aminte ca o persoana cand banuia ca ar putea fi insarcinata a baut un pahar de vin, a facut o baie fierbinte si a doua zi i-au venit rusii desi au intarziat 2-3 zile (parca).
Si pe mine ma ingrozeste ideea de dusuri caldute pentru ca-mi este frig, dar cred ca dau caldura la maxim, dar nu am sa-mi permit sa risc.
Va pupic pe toate si ma bucur enorm ca ne inmultim.

_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire.

www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny
lucia_cs spune:
Fetelor, voi nu incepeti sa va faceti tot felul de probleme?
Eu citesc in fiecare zi ceva despre sarcina si cand citesc partea de malformatii, boli, etc, am impresia ca toate le prind eu.
Ioana, ai zis si tu ca esti paranoica, simti exact ce simt eu? Eu simt ca tot ce exista rau mi se va intampla mine si bebelului.
Simt ca bebe va fi orb, surd, handicapat locomotoriu, etc. ![]()
Incerc sa ma gadesc pozitiv, dar nu prea merge.
Nu intru in stari de disperare, dar mereu ma gadesc si ma framant cu gandul la aceste probleme.
Problema mea cred ca vine de la trei fapte:(daca nu erau astea, inventam eu altele)
1. nestiind ca sunt insarcinata am luat vreo 10 zile niste antibiotice care nu sunt testate indeajuns pe femei insarcinate, si mai nou am auzit ca s-au semnalat niste malformatii la copii a caror mama au luat acest medicament(nu la toti).
2. tot nestiind ca sunt insarcinata am facut un tomograf la sinusuri. Asistenta m-a intrebat daca exista vreo sansa sa fiu insarcinata, iar eu i-am zis "Nu cred.". Cred ca pentru a ma proteja, mi-a pus o vesta cu praf de plumb pe mine. Sper din tot sufletul sa fie indeajuns.
3. tot in nestiinta am avut grija de pisicile vecinei si i-am curatat cutia cu "murdarie" zilnic. Zilele trecute am aflat ca sunt in pericol de toxoplasma.
Stiu ca am sa aflu raspunsul de la doctor, dar pana atunci mor de framantare.
Am impresia ca am facut tot posibilul ca bebe meu sa fie in pericol. 
Am zis ca nu intru in stari de disperare? Cred ca tocmai am intrat. 
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire. 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny 
alinam spune:
Lucia nu it face griji, eu am trecut de paranoia
.
am fost ieri la ecografie
si un doktorash tanar si frumos mi-a dat una in moalele capului
mi-a zis ca am sacul sau cum se mai cheama in forma alungita, ca o picatura in loc sa fie rotund , deci imimnenta de avort
..... mi-a si aratat, am plekat nauca de acolo. voi la eco v-ati vazut sacul???? era rotund???

moni25 spune:
Neata!Aseara m-m epilat cu aparatul numai pe picioare si m-a durut de am innebunit caci trecuse cam mult de la ultima epilare(cu ceara).In felul asta maine sau poimaine ma voi duce la un nou control ginecologic si poate voi solicita si un ecograf.Eu mai am uneori dureri de burta si vagi intepaturi inauntru,dar le pun pe seama modificarilor ce au loc in organism.Am mare incredere in dr mea ginecolog si o sa-mi spuna ea ce am de facut.
Nu m-am lamurit de ce nu pot sa mananc branza proaspata(de tara)?
Iar cu baia....o sa-mi tin o palma de apa in cada diseara ca eu sunt friguroasa rau.
Fetelor,lasati paranoia acasa noi o sa avem toate copii sanatosi,frumosi si destepti.
kid2003 spune:
Neatza...azi nu mi-e asa somn dar de dimineata m-a apucat plansul...nu stiu de ce, de ingrijorare, de paranoia, cred. Ce ma fac eu, daca trebuia sa mai astept, daca nu e bine etc... O sa treaca, dereglari hormonale. Lucia, capul sus, probabil erai foarte la inceput, daca dr l-a vazut pe bebe si batea inimioara si era totul ok, de ce sa te torturezi asa? Si eu am fost la un party cand nu stiam, am baut alcool...etc. Dar ma gandesc ca era in faza de celule care se divizau inca, nu era "fixat", asa ca nici nu avea cum sa sufere, nu? Stai tu linistita si calma, ca altfel abia atunci "il superi" pe bebe cu ingrijorarea ta.
Alinam, eu cred ca nu trebuie sa te impacientezi. Poate mergi si la un alt ecograf sau stai linistita si calma...pana la urmatorul consult. Doctorii astia "vad" tot felul de chestii...pe mine era sa ma opereze unul de un chist ovarian de 5 cm (cica). Am fugit de spital, luna viitoare la ecografie nu mai era deloc, era de fapt un chist functional care s-ar fi retras oricum...
Flavia_Hurducas spune:
Buna dimineata fete!
Lucia, si eu sunt un pic paranoica, dar ieri am citit despre cauyele malformaiilor si am exlus toate posibilitatile, de ci voi avea, mai bine zis vom avea cu toate copii sanatosi, destepti si frumosi. Si eu am luat prin sapt. a 3-a 3 aspirine si 3 paracetamoale (eram racita), dar in faza aia si nu era nimic implantat, plus ca am citit ca paracetamolul este inofensiv, iar aspirina face rau doar in ultimul trimestru. De fumat m-am lasat, nu mai beau nimic, manac sanatos, iau Acid folic, ma plimb si mai fac si ceva sporturi usoare…ce motiv ar avea bb sa nu fie sanatos tun?!!! Asa sa ganti toate!
Moni25, branza moale (feta, ruquefort), ouale si carnea cruda, pateul de ficat pot transmite anumiti protozori (cum este toxoplasma), care fac rau si ammei si mai ales lui bb. De aceea si mezelurile este bine sa fie evitate pe cat posibil. Nu sunt interzise, dar nici recomandate cu toate inina. Totul trebuie fiert sau foarte bine prajit.
Flavia 6+
miflore spune:
Buna dimineata fetelor si multumesc pentru raspunsuri!
Ioana, intr-adevar sunt in 5 saptamani iar de maine vor fi 6! Eu de luni dimineata am greturi in fiecare zi, mai ales dimineata...
ce sa zic, nu stiu daca sa dau vina pe utrogestan, am inceput sa-l iau de smabata seara... am o senzatie destul de clara, daca nu mananc des, m-apuca vomitatul... intarzii 5 min cu mancarica si e suficient...
Fetelor, nu va mai ganditi la tot felul de grozavii, nici nu se pune problema! Eu zic ca suntem destul de atente! Mamicile noastre si bunicile stiau mult mai putine si iata-ne pe noi, ditamai mamicile in devenire! Asa ca lasati grijile deoparte!(eu ma dau tare, dar cred ca in sufletul fiecareia e un sambure de ingrijorare)!