Mamici de septembrie - octombrie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 10
moni25 spune:
Locca,rupe o frunza de aloe si unge-te de mai multe ori pe zi in locul respectiv.Iti va trece repede.
azi m-ati intristat putin si cu baia si cu epilatul iar de bere,ce sa zic,eu beam cam un pahar pe saptamana dar se pare ca va trebui sa renunt si la asta...acum ce sa fac am un par numai bun de epilat.Voi ce ma sfatuiti?Ca nu stiu ce sa mai zic!
Flavia_Hurducas spune:
Fetele, acum am venit de la coafor si sa va spun ce am aflat de la stilista mea: si ea stia ca in timpul sarcinii nu sunt recomandate nici vopsitul, nici permanentul . Ea insa e de parere ca problema nu este bb, pentru ca el nu are ce sa pateasca (cel putin in principiu), ci vopsitul in sine si permanentul, care are toate sansele sa nu prinda din cauza dereglarilor hormonale. Oricum am renuntat la ambele si am ales doar tunsul. Ceva trabuia sa schimb.
In legatura cu schiul, practic acest sport de la 4 ani si pe partiile noastr nu mi s-a mai prea intamplat sa cad. In fond asta ar fi singura problema.
In legatura cu baia, nu am intrebat cat timp va trebui sa sufar, dar banuiesc ca toata sarcina. Mi tare mi-e frig si mie cu dusurile astea caldute!
Flavia 6+
miflore spune:
Buna fetelor! De-abia acum am reusit sa deschid si eu paginuta, pana acum m-au stresat astia de la servici
si ce-am vazut: o gramada de mesaje scrise aici de ieri pana azi!
pe masura ce le citeam ma gandeam sa raspund fiecareia dar acum am o imbulzeala in cap si nu mai stiu ce si cui;
Multumesc tuturor pentru felicitari si voua la fel, numai BB sanatosi si destepti!

Legat de celelalte probleme, unele le stiam, altele nu iar la unele nici nu te gandesti poate decat in cazul in care apare discutia pe forum. Treaba cu baia in cada m-a cam dat peste cap si pe mine, eu am si facut duminica... da' nu mai fac, stiam eu ceva dar uitasem. Noroc cu voi! De mancarurile acelea enumerate stiam ca nu sunt bune, iar treaba cu vopsitul -ce-am citit dar nu mai stiu pe unde- nu e bine in primele 3 luni in special si daca trebuie neaparat se recomanda suvitele in asa fel incat sa fie contact cat mai redus intre vopsea si pielea capului; de epilat n-am citit nicaieri; vroiam sa va intreb si eu ceva: stie cineva, e voie sa se faca EKG in timpul sarcinii? (eu am ceva predispozitie la tensiune) Va pup pe toate la rand!

miflore spune:
Locca, si eu am herpes dar am citit ca nu influenteaza BB-ul! (si eu ma speriasem); eu mi-am dat cu bicarbonat de sodiu dar nu stiu daca mi-a facut bine sau nu, oricum nu mi-a "inflorit", a ramas in niste limite acceptabile si acum parca s-a mai micsorat putin... incearca si cu aloe, s-ar putea sa mearga! Flavia, esti tare cu schiatul, bravo tie! Kid, tu ziceai c-ai cazut in fund! Ieri am fost la cumparaturi la Carrefour si ma gandeam continuu sa nu cad pe gheata, mergeam si ma gandeam: sa nu cad, sa nu cad si vreau sa spun ca era sa ma duc de vreo 2 ori de n-aveam aer... stii cum e, cand te pazesti mai mult, atunci o patesti! Inca o intrebare: voi cand scrieti acolo numele si cate saptamani la sfarsitul mesajului la ce va ganditi cand scrieti numarul saptamanilor: de ex. sa zicem ca eu sunt in saptamana 6, in mijlocul ei (deci am cinci saptamani intregi plus 3 zile) voi ce scrieti 6 sau 5 -adica saptamani implinite sau in curs? 
Ioana75 spune:
miflore, se scrie cite saptamini ai deja incheiate, in cazul tau e 5+. La cit mai multe (dar maxim 42)!![]()
Eu sint 9+
.
Ioana
Flavia_Hurducas spune:
acasica, ca am muncit prea mult astazi si oboseste bb.
O seara placuta, iar pentru americance o zi frumoasa.
Flavia 6+
kid2003 spune:
Miflore, eu nu cred ca te influenteaza negativ un EKG. E doar o monitorizare a batailor cardiace, nu are nimic invaziv. Nu cred ca il supara pe bebe, e ca si cum te-ar asculta dr cu stetoscopul, numai ca sunt mai multe si legate intre ele.
Oricum la nastere se monitorizeaza oricum si pulsul si contractiile, esti legata cu tot felul de centuri. Dar poti sa il intrebi si pe cardiolog, sigur stie si iti zice daca nu e bine. Oricum mi se pare inofensiva ca o ecografie.
La cate saptamani ati vazut inima lui bebe batand? eu merg in saptamana 5 (si 4 zile) la control. Oare vad?
Si altceva, aveti doctor, ati gasit spitalul perfect? Unde? Eu o sa fiu la Elias la dr Tutunaru. Deocamdata o sa merg la spital si apoi la cabinetul lui (ca nu are inca).
Va pup si pt cele care sunt acasa deja, somn usor...si pe voi va ia cu somn asa pe la 9 seara? Eu dormeam inainte dupa 12, acum nu pot ajunge nici la 10, offf.
Flavia_Hurducas spune:
kid2003, in saptamana a 5-a nu vei vedea decat sacul. Eu eu am facut prima ecografie la 5 sapt. si 4 zile si nu s-a vayut nimic mai mult. Si asta numai la eco vaginala, ca la cea normala nu s-a vazut nimic.
Si pe mine mai ia tot pe la ora aia somnul si inainte eram si eu pasare de noapte. Problema este ca de la 6 dimineata nu mai pot sa dorm, eu care pana acum adoram somnul pana la 12.
Gata, ma trimite bb acasa!
Flavia 6+
samila spune:
Fetele,
in legatura cu epilatul... Epilatul inghinal cu ceara este neindicat in primul trimestru de sarcina citez din cartea mea: no bikini waxing (just for the first trimester because of the risk of an infected ingrown hair).
De branzele moi am citit si la rubrica alimentele in timpul sarcinii si in cartulia mea.
Va pup si mai revin acum fug ca am treaba.
ludmmyla spune:
Astept si eu un bb. Sunt in sapt 6 si sper sa iasa totul ok. Ne dorim tare mult acest copil. Sunt curioasa ce imi va zice medicul vineri...pt ca au aprut ceva probleme. Va rog sa imi tineti pumni. Merci