Mamici de martie-aprilie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 14
rrox3 spune:
Buna fetelor!
Daca ati vedea si inregistrari cu cezariene v-ar trece pofta si mai tare de cezariana. Hai, ca nu-i dracul chiar atat de negru! Cand nasti nu mai vezi toate grozaviile iar cei care le vad sunt deja obisnuiti cu asa imagini. In fond, tot asa se naste de cand lumea si acum avem la dispozitie si epidurala si alte metode ajutatoare. Fiti curajoase! Nu dureaza mai mult de o zi si ne vedem micile minuni! 
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 29+
tuchi spune:
ca la citit am mare spor.
Am prima data rugamintea sa ma treceti si pe mine pe listuta cu DPN 9 apr. cu o fetita. Eu zic ca va fi mai repede (nici prima data nu m-am inselat DPN 15 apr iar Dragos a venit pe 3)
.
Cit despre nastere, ce sa zic, prima data am avut contractii 24 ore si am nascut normal un elefantel de 4.07 kg iar acum voi naste la fel. Depinde mult de nivelul de rezistenta la durere al mamei si mai mult de moralul si abordarea acesteia.
N-a fost usor ce-i drept si nici anestezia de la final (pt cusut) nu a prins in cazul meu dar nu ma mai interesa, eu abia asteptam sa ma dau jos sa-l vad pe bb.
Apropos de vergeturi si mincarimi conteaza f mult mostenirea cred, eu una nu ma creia o pauzasc periodic, nu ma maninca si nu am facut vergeturi (nici mama la 4 sarcini). In rest aceasta a doua sarcina a fost f f diferita de prima. Am trecut si printr-o viroza cu recidiva destul de urita dar a trecut. Sintem bine si abia astept sa vina sa ne vedem (desi mie mi se pare mai grea perioada de dupa nastere decit asta de acum, cu toate inconvenientele de moment).
Va
Tuchi mamica de Dragos (1.10 ani) si probabil Medeea (31 sapt).
Ana71 spune:
Buna mamicilor,
As vrea sa va dau un sfat: nu va mai uitati pe site-uri de-astea cu poze explicite pentru ca nu faceti decat sa va agitati fara rost. Oricum va trebui sa nasteti intr-un fel si daca ati vedea poze si cu operatia de cezariana sau ati auzi diverse mamici care s-au simtit rau dupa operatie, ce veti face? Eu am trecut printr-o nastere naturala, fara epidurala acum 5 ani si o luna. Desi travaliul meu a durat mult (aproximatix 30 ore) pentru ca aveam contractii dar nu dilatie (pana la urma s-a produs si dilatia cu perfuzia cu oxitocina)totusi sa stiti ca nu am ramas cu frica dupa nastere. Nu zic ca nu sunt dureri, dar sunt suportabile (si credeti-ma de felul meu sunt fricoasa si cam ipohondra), totul este sa incerci sa gandesti pozitiv si sa faci exact ce-ti spun moasele si medicul (cand sa impingi, cand sa respiri, cand sa te odihnesti). Tin minte ca sotul meu, care a stat tot timpul travaliului cu mine (dar chiar la expulzie nu l-au lasat pentru ca nu avea talpici si nici masca si nimeni nu-i spusese ca trebuie sa aiba)imediat dupa nastere m-a intrebat daca mai facem si o fetita (convins fiind ca voi raspunde gen:"nu-mi mai trebuie, etc, etc") dar i-am raspuns foarte convinsa ca binenteles ca vom mai face. Eram perfect constienta si ma intrebam de ce tipa o tipa din sala vecina atat de tare pentru ca era un consum inutil de energie. Acum am stat cu ceva emotii pentru ca fetita era inca in prezentatie pelviana in saptamana 32 si ma gandeam ca va trebui sa fac cezariana. DAr in saptamana 35 era in prezentatie craniana. Poimaine voi merge iarasi la control si sper ca tot asa este (nu s-a intors iarasi).
Adriana, mie imi plac foarte mult ambele nume: Cezar si Ioan (mai ales daca are o semnificatie pentru voi). Mi se par niste nume foarte puternice. Dar daca tu ai vreun dubiu, mai bine te mai gandesti. Pe baietelul meu il cheama Victor Andrei. Victor pentru ca este un prenume international si nu se stie cand va fi mare unde se va stabili (eu am avut ceva probleme cu pronuntia numelui si inainte de casatorie si dupa) si Andrei pentru a avea un nume de sfant (dupa nastere am observat ca trei sferturi din baietei din parc purtau numele de Andrei). Cu vreo 2 ani in urma fusese moda cu Alexandru si apoi venise randul lui Andrei.
Teodora, vorbeste cu medicul daca au aparut iar contractii dureroase. Si eu am destul de multe, dar sarcina mea este mai avanasta (sunt in saptamana 36).
Va pup si aveti grija de voi,
Ana (saptamana 36, DPN 8 martie 2005)
adrianafedorca spune:
mey fetelor cucuietelor eu v-am spus sa nu va uitati ca va ingroziti, in fine acum daca tot ati vazut incercati sa nu va mai ganditi si gata, eu le-am vazut la inecputul sarcinii pana in 10 saptamani si va dati seama ce bine mi-a fost, am obs si eu ca alea erau cu freza pana la glezne ,nesimtite, una era cu o fetita mica langa ea, asta chiar nu pot sa o inteleg, hai ca vrea sotul sa stea , mai merge , cu toate ca eu pe al meu nu l-as lasa, dar oricum nu vrea ca e mai fricos decat o gaina, dar sa lasi un copil mic sa asiste ...., in fine fiecare face ce vrea,
in rest toate bune si frumoase , ma simt excelent, doar ca ma misc cam greu, ieri am fost la plimbarica prin herastrau, s-a deschis un patinoar in are liber, asa mult as fi patinat si eu....dar mi-a fost frica sa nu cad si sa pateasca bebelinul ceva, dar o sa recuperez iarna viitoare, noi mergem abia pe 23 februarie la control , abia astept sa mai fac si eu o eco sa-l vad pe bebelin,
eu am intrat in luna a 7 a , spuneti-mi si mie din luna a 8 a o sa ma cheme mai des la control ca eu asa am auzit, de 2 ori pe luna in a 8 a si in a 9 in fiecare saptamana, asa e?
eu vad ca pana acum am scapat de vergituri, Doamne ajuta, sa nu fac nici de acum incolo, daca ar fi sa o mostenesc pe mama atunci sigur nu scap, eu sunt constiincioasa si ma dau cu crema in fiecare zi si sper din tot sufletul sa ajute
hai ca iar m-am intins ...pupici si aveti mare grija de burtici
Adriana si bebelinul 28+
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
hiroral spune:
Buna fetelor si bun venit noilor membre!!Am vazut si eu acele poze si drept sa va spun mi se par prea exagerate..si prea infricosatoare
Eu am vazut o caseta video cu o nastere aici la spital pe cand mergeam la cursurile de mamici,si nu am vazut nici o secventa din cele care sunt in poze atat de...Intradevar depinde si de fiecare si de cum suporta durerea dar eu cred ca de murit nu voi muri si incerc sa gandesc pozitiv iar in caz de ceva am sa vb din timp cu doctorul deswpre epidurala...CURAJ MAMICI!!In legatura cu vergeturile nici mie nu mi-au iesit pe burtica inca dar pe sani am frumusete de vergeturi de..cu toate ca am folosit si folosesc crema antivergeturi de inceputul sarcinii...Sa aveti o saptamana buna!!
Raluca&bebelusa 32 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral
Clara03 spune:
Dragele mele,
In legatura cu vergeturile, folosesc de cateva luni crema de la Elancyl si nu am patit inca nici o liniuta. Costa cam 675.000 lei daca o comandati de la bebelusultau.ro si 750.000 in farmacii. Cei de la bebelusultau.ro ti-o aduc acasa, fara sa te coste transortul - daca esti din Bucuresti - impreuna cu 2 reviste Mami. Este cea mai buna si poate ca ar trebuie sa fie folosita macar din luna a 8 a, cand se intinde pielea cel mai tare. Si eu am niste mancarimi ingrozitoare, mai ales sub sani, unde m-am ales si cu o rana mica.
Site-ul cu nasteri vaginale este cumplit, usor horror si cu o violenta pihologica destul de periculoasa. Nu stiu daca ati vazut nasterea fetitei de 20 de saptamani. La sfarsit veti avea parte si de finalul povestii: un sicriu ca o cutiuta si imagini cu fetita din cutia chibrituri. Este cam de culoare maro toata faza. Daca am invata ceva din toate imaginile astea oribile a fost sa nu-l las pe sotul meu pe-aproape cand mi-a veni ceasul.
an-k spune:
buna buna
am vazut si eu pozele si mi se par exagerate, aici sunt programe unde e filmata nasterea, si arata tot, am vazut deci si pana acum pasarici nerase, dar la acele emisiuni chiar daca arata totul in amanunt, accentul e pus pe "a da viata", pe minunea care se produce, pozele acestea sunt, scuzati expresia dar, parca facute de un macelar, accentu este pus pe durere, si mie una nu-mi inspira nici un sentiment matern, ci imi arata a detalii pt studentii de la medicina, si nu pt cei ce se pregatesc sa devina parinti
noi suntem bine si maine mergem s-o vedem pe bblina, deabia astept:), sa vedem cat mai avem de asteptat, cum e colul, si bineanteles cum e bb
despre vergeturi nici eu nu am pe burtica, (nici mama nu a avut), dar am facut pe sani, si pe fund unde deja aveam ceva, s-a mai imbogatit colectia, dar eu am inceput sa ma dau cu crema pe tot corpul
va pupik dulcik
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA
sibip spune:
Fetelor, a folosit cineva crema antivergeturi si/ sau cea emolienta sini de la Chicco? Ca eu am intrat in bani si as vrea sa-mi cumpar. Pina acum am folosit Sanosan si pt. burta si pt. sini... f multumita dar pe sini tot am facut vergeturi. Ce mai, suparare mare - dar am dat vina pe faptul ca in prospect nu scrie "a se folosi si pentru sini".
In rest, nimic nou - creste burtica si o data cu ea cresc si grijile cu privire la cum se va desfasura nasterea. Dr. meu vad ca e din ce in ce mai celebru, mai ocupat, mai prins, si in ultimul timp - chiar mai strins cu usa. Incit am inceput sa ma intreb daca la momentul respectiv va mai avea timp si de mine...
Ioana
smmiha spune:
Salutari la inceput de saptamana!
Noi suntem bine, de dimineata am facut analize si sper sa iasa bine toate. Bebe e foarte activ, dar parca a inceput noaptea sa-mi mai respecte somnul si se trezeste doar cand merg eu la baie, se agita putin, eu il mangai si apoi se linisteste.
In continuare ma doare spatele, coastele si cateodata am inceput sa am senzatii de greata ca la inceputul sarcinii, dar fara sa
. O fi normal? Saptamana viitoare merg la medic si ii spun. Eu in luna a 8-a merg de doua ori pe luna la control, apoi in luna a 9-a in fiecare saptamana.
Eu am luat pana acum doar 9 kg si mai am doar vreo 6-7 sapt pana la nastere. Nu stiu daca sa ma bucur ca am luat doar asa putin, sper ca bebe sa fie in regula.
In legatura cu situl acela cu nasteri, eu am privit pozele, nu toate recunosc ca erau prea multe, si mi s-au parut aiurea, dar eu ma cam asteptam la o asa priveliste. La ce nu ma asteptam insa, a fost, asa cum ati zis si voi, neglijenta (ca s-o numesc bland asa) gravidelor respective. Poate in momentele alea nu mai conteaza cum arati acolo, dar parca totusi...Si-n plus, stiu ca la noi nici nu te lasa asa latoasa, ori ai tu grija de asta ori cei de la spital.
Tot acolo pe site, sunt si imagini de la operatii cezariene, la care eu m-am uitat pt ca am mari sanse sa nasc cu cezariana. Recunosc ca sunt si mai putin placute decat cele de la nasterile normale.
Va pup si va urez o saptamana linistita!
Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)
dariaevelin spune:
Fetelor
,pana acum eu am folosi crema Sanosan.Sunt in sapt 35/36 si inca nu am facut vergeturi.Acum mi s-a terminat si trebuie sa-mi cumpar altceva.Nasul meu este doctor
. Am incredere deplina in el.Si el mi-a recomandat crema cu glicerina. Nu trebuie sa fie de la o anumita firma,nu trebuie sa fie pe baza de ulei de masline(cum umbla zvonul ca ar trebui),ci sa aiba multa glicerina. Garantia ca o sa functioneze n-o am, pana acum folosind-o pe cea primita cadou(Sanosan).Cu toate astea,mi s-a laudat eficacitatea cremei pe baza de glicerina. Sper sa va ajute.
Daria