Mamici de martie-aprilie 2005 (12)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Adriana, eu m-am dat pe picioare si pe coapse cu o crema impotriva celulitei, dar si cu crema anti-vergeturi...Am mai salvat cate ceva, dar miscarea ramane de baza!!!

In privinta burticii, sper din suflet sa scap de vergeturi...de la cateva saptamani mi-am tot dat cu ce vrei si ce nu vrei...Numai ca eu cred ca exista si o oarecare predispozitie genetica pentru asta!!!
Dar oricum nu mai conteaza, important este ca vom avea o minune mica!!!

In privinta nu stiu ce sa zic...Cert este ca mie imi este din ce in ce mai teama...sa nu se intample ceva rau daca, desi imi cam arde Pai dupa o ce sa urmeze?

Nicoleta si bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna mamici cu burtici,
Va multzumesc pentru primire calduroasa.
Dar sa trec si eu la subiect. De cind am aflat ca sunt insarcina ma dau nu cu crema ci cu ulei cu vitamina A si E si inca unul cu germeni de griu. Dar ce folos?! Daca am reusit sa-mi protejez burtica de vergeturi(pina acum) atunci pe pielea de la sini am "scapat" citeva. Cei drept cu uleiurile astea imi trece mincarimea de burtica.
Adriana, din cite stiu eu, daca nu ai probleme cu sarcina, poti liber sa faci pina in ultima luna, caci asta nu afecteza copilul.
ClaudiaH, multa bafta miine la examen. Eu una le detestam la facultate ca imi dadeau emotii groaznice. Ce bine ca am scapat de ele.
Noi cu sotul avem o dilema mare... El vrea sa nasc in Constanta. Iar eu zic ca e mai bine sa ramin sa nasc aici(cred ca asa si va fi, dar mai ramine sa negociem cu tati al nostru). Nu ma judecati, fetelor. Nu ca as avea ceva impotriva sa nasc acolo, dar nici sotul nu va fi la nastere. El va veni cind bebica va avea aproape 2 luni. Ce medic ma ia in evidenta in alta tara la 8 luni de sarcina?! Dar aici in Chisinau sunt parintii, prietenii, m-am inteles deja si cu un medic de la maternitatea unde voi naste. Dar in Constanta sa stau singura? Pe linga toate apartamentul nostru e in Eforie.
Eu una aleg optiunea de a naste natural si sper sa nu am nevoie de cezariana. De epidurala, ce-i drept, inca nu m-am hatarit daca vreau sau nu. Sa nu ma credeti o curajoasa! Dar parca mii frica mai mult de epidurala (nu-mi inchipui sa ma impunga in sira spinarii si sa stau asa nemiscata vre-o 10 min.(parca asa e, mamacita, nu???) ) decit de durerile de nastere.
Ei cam atit... Poate mai revin deseara.
Sanate multa, multa la toate, ca asta e acum mai important.
Va pup pe toate,
Nati si bebelina(saptamina 29-a)

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Fetelor pt.ca azi de dimineata m-am plictisit am inceput sa caut pe internet niste maternitati particulare din lume;eram eu curioasa sa vad conditiile de acolo si m-am gandit ca voi citi poate si povesti de nastere;ei bine!am dat de un site care prezinta nastera in direct iar ceea ce am vazut acolo nu mi-a venit sa cred!sincera sa fiu mi-a cam trecut pofta de nastere normala(oricum eu sunt o fricoasa!);dupa ce am vazut o nastere n-am mai avut curajul sa mai vad si altele;site-ul este in engleza si se specifica ca exista poze fara nuditate,mai"blande"si mai "detaliate",adica nasterea de la inceputul travaliului pana la aparitia copilului;eu fiind foarte "curajoasa"m-am uitat la cele"detaliate".Fiecare sacventa este insotita de explicatii si apare foarte des prezenta tatalui care chiar isi ia rolul in serios!Va las sa urmariti si voi si pe urma mai vorbim!
Adresa site-ului este:www.birthdiaries.com/diary/vaginalbirths

Teodora si bb.29 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Buna ziua, dragelor.
Chiar daca nu am scris de mult, v-am urmarit si tare ma bucur sa va stiu pe toate sanatoase, voioase si cu bebeii bine sanatosi.

Eu sunt bine, am intrat in saptamana 35, deja ma gandesc ca anul trecut pe vremea asta, asteptam sa il nasc pe Amos, care acum deja e mare, are aproape un an

Teodora, mesajul tau m-a "impins" sa scriu. M-am uitat si eu pe linkul pe care l-ai dat. Intr-adevar nu e prea "placuta" imaginea unei nasteri naturale, dar totusi sa stii ca nu e chiar atat de groaznic pe cat ti se "arata"
Cum am zis, eu am nascut acum un an, natural (cu epidurala) si asistata de sotul meu si medic. Chiar l-am intrebat pe al meu barbat de mai sta cu mine si de aceasta data si a zis foarte senin " Sigur, cum altfel?!"
Referitor la durere, daca de asta te temi, sa stii ca sunt suportabile, iar daca ai sa alegi epidurala, apoi nu ai sa mai simti nimic.
Numai ca eu cred ca e cel mai bine, ca atunci cand incepe efectiv procesul nasterii, sa nu fii chiar amortita, ca sa poti simti cat de cat contractiile si sa poti impinge cu spor

Nati, epidurala, intr-adevar se face in coloana, trebuie sa stai pe o parte, stransa cumva si trebuie sa stai in aceasta pozitie atata vreme cat iti este montat acel cacater. Dupa care simti ceva rece pe sira spinarii, nenea doctorul iti da in mana o "telecomanda", cu care te "joci" de cate ori simti nevoia sa mai "pompezi" ceva anestezie Nu doare nici cand iti monteaza epidurala si nici cand ti-o scoate...in schimb face minuni atunci cand durerile sunt maxime.
Una din fete spune undeva ca de dragul puiului o sa suporte 15 minute cat dureaza expulzia. Da, foarte frumos, dar pana la expulzie mai exista travaliul, care poate dura de la cateva ore pana la 12-24 ore. Si atunci ce faci daca nu ai ales de la inceput epidurala?! Pentru ca daca nu este montata pana la dilatatie 5, apoi "pa", nu se mai poate...asa ca mai ganditi-va.

Eu nu vreau sa va sperii, ci numai sa va spun cateva lucruri pe care mamicile la prima nastere nu au de unde sa le stie.

Va pupam si sper sa ne "reauzim" curand.

Saphir si Amos Daniel
http://community.webshots.com/user/climamos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna fetelor,
Chiar acum am intrat pe site-ul care l-a gasit Teodora. Ce sa va spun, mia una incepe sa-mi piara orice dorinta de a naste pe cale vaginala. Dar pina atunci poate mai uit de pozele alea... si incep sa ma pregatesc psihologic...
Pe curind,
Nati si bebelina(saptamina 29-a)

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

Multumesc mult pentru primire,nici nu cred ca va imaginati ce bine-mi prinde!Am intarziat putin cu raspunsurile,in schimb am citit tot,tot,tot. De mai multe ori.
Adriana,Cezar imi pare un nume puternic.Si are o rezonanta placuta. Am intrat pe un site specializat in etimologia numelor si am gasit urmatoarele : Cezar vine din latina si inseamna pletosiar intr-o carte cu specific religios,intitulata Numele meu,Cezar pare a fi divin.In privinta lui Ioan,se pare ca sunt de acord si site-ul si cartea religioasa,si anume Dumnezeu cel milos.Sper sa te ajute.
Si noi ne luptam inca cu gasirea unui nume,pana la urma se pare ca va trebui sa hotaram intre Noel si Brien.Si crede-ma ca intampinam fff multe carcoteli.Pentru ca ,Noel inseamna Craciun in franceza.Si nici Brien(citit "Brian") nu este tocmai uzual.Dar nu ne pasa.Noua ne plac la maxim.
Mamacita,exact asta mi-a spus si prima doamna doctor careia i-am cerut sfatul.Ulterior,doctorii la care am fost,mi-au confirmat cele citite : "se apreciaza cac el mai vulnerabil interval pentru creier este intre 15 si 25 zile,pentru inima intre 20 si 40 zile,pentru ochi intre 20 si 40 iar pentru picioare intre 24 si 36 zile ".Eu am luat amitriptilina intre zilele 10 si 25.Nu e neaparat necesar sa se elimine,doza fiind mica.
In rest,eu cred ca am contractii destul de dese,cel putin noaptea.Asta daca durerile asemanatoare celor menstruale,insotite de intarirea abdomenului,dar care dispar dupa cateva minute,sunt contractii. Uneori ma trezesc dimineata epuizata de o durere surda,localizata la nivelul spatelui(cred ca oaselor perineului) si ovarelor(sper sa nu spun prostii),de mai multi carcei durerosi la muschii picioarelor ,amortirea mainilor si picioarelor,dar cel mai cel e cand incerc sa ma intorc de pe o parte pe alta,mai nou chiar si in timpul zilei ,cand merg si anume,imi simt coapsele ca dupa o febra musculara zdravana. E normal?
In ceea ce priveste cezariana....am decis sa merg din nou la un control eco mai amanuntit,sa vad daca cordonul este inca acolo si abia apoi sa iau o decizie definitiva.
Va multumesc pentru sprijin,pupici

Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

fetlor va multumesc mult pt sfaturi in privinta numelui, pana la urma cred ca ramane Cezar si mai ma gandesc la al 2 lea, macar pe al doilea sa-l aleg eu, iar al 2 lea trebuie sa fie nume de sfant , eu nu am nume de sfant si am suferit cand eram mica, pt ca majoritatea copiilor aveau asac ce al meu o sa aiba nume de sfant , ce ar merge mai bine cu Cezar?

teodora am vazut si eu pozele cu nasteri , si asta la inceputul sarcinii, dar nu am spus de ele la nimeni ca sa nu se sperie, pt ca eu una m-am ingrozit , asa ca fetelor daca sunteti fricoase sa nu va uitati, sau sa va uitati dupa nastere,
cat despre epidurala eu una zic ca merita daca nu simti durerea, si nu cred ca doare intepatura, eu am facut rahianstezie, care se face tot in spate,la operatia de apendicita, eu eram convinsa ca dr imi va face anestezie totala si cand mi-a zis ca-mi face in spate , pe bune ca am vrut sa fug asa cu chilotii-n vine cum eram si cu toata durerea de apendicita, dar mi-a zis sa stau linistita ca nu doare deloc, am avut noroc si de o asistenta draguta care a sta cu mine si mi-a zis ca daca mi-e frica sa o strang pe ea de mana si am strans-o ...cred ca si azi ma tine minte, dar va rog sa ma credeti ca e floare la ureche intepatura, nu doare deloc, e ca o intepatura normala, deci nici epidurala nu ar trebui sa fie dureroasa, asa ca eu una zic ca mai bine sa lasati actele de vitejie si faceti epidurala

gata ma bag in pat ca e tarziu
pupici
Adriana si bebelinul 28+

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Adriana pe mine stii ce ma mira cel mai mult?Ca aproape nici una dintre mamici nu era epilata!Pai cum vine asta?La noi te rade daca tu nu vii de acasa frezata!Si inca un lucru care m-a mirat foarte mult a fost cum intr-una din poze sotul ii face masaj acolo jos;cica ii maseaza perineul sa nu se rupa;pai prin cate treci atunci sa te mai preocupe si ce face tati?mie una nu mi-ar place;
Sincer eu am vorbit cu dr.mea despre cezariana si mi-a dat de inteles ca vom mai discuta;
Ai vazut si pozele in care o mamica naste acasa in piscina de cauciuc?Mie una nu mi-a venit sa cred?Trebuie sa ai un asemenea curaj!Piscina era umflata in living,avea apa si era intins un cearceaf mare in ea;si respectiva mamica a nascut numai cu sotul si cu o moasa acolo in piscina;a avut putere nu gluma!Eu una nu sunt asa de curajoasa si sunt mai pudica!
Sa speram ca toate vom naste cu bine!

Teodora si bb.29sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Buna mamici cu burtici! Bun venit noilor mamici de oriunde ar fi ele! Sa fiti sanatoase si voioase si sa aveti bebei asa cum va doriti voi!
Imi pare bine sa vad ca sunteti sanatoase si optimiste! Mie una mi-a cam disparut curajul dupa controlul de astazi! Sunt in sapt 36 si am fost la dr convinsa ca mai ceva de asteptat, dar dupa ce m-a controlat mi-a spus ca s-a scurtat colul si a inceput sa se inmoaie! Asa ca nu mai e mult! In nici un caz nu cred ca mai am 5 sapt cat mai sunt pana la final! Daca nu se intampla nimic merg peste 2 sapt la control si atunci stabilim ziua cezarienei. Asa ca mai am cel mult 3 sapt si a inceput sa ma ia frica! Speram sa mai fie ceva timp sa ma obisnuiesc! De parca 36 de sapt nu au fost suficiente pt obisnuire!
Bebelusa este bine desi este f activa si nu prea ma mai lasa sa respir uneori. Am insa alte 2 probleme de sanatate. De 3 sapt de cand a murit bunicul am facut o alergie nasoala pe maini care nu-mi da pace si am pielea tare uscata si uneori se crapa si sangereaza! Astazi a trebuit sa-i arat dr ca nu mai suportam. Iar a doua e si mai veche. Am un deget la picior care e infectat de o luna jumate si nu trece, dar dr a zis ca nu are cum sa afecteze bebe, doar ca eu nu pot suporta durerile ca sa merg la un chirurg sa termin. Asa ca solutia pe care am gasit-o e sa mai suport 2-3 sapt pana apuc sa nasc si apoi oi vedea eu ce fac!
In rest suntem bine. Ieri am constatat ca am facut primele vergeturi, dar sper sa dispara cat de cat dupa nastere. Am facut f multa miscare si am mers f mult, inclusiv urcat si coborat de scari, dar vad ca tot nu am scapat de vergeturi. E adevarat ca pana in sapt 36 am luat aproape 10 kg, dar vergeturile nu m-au iertat. Eu mai merg la servici si sapt viitoare dupa care intru in concediu. Mai am multe de facut pe acasa si dupa vizita de azi la dr am cam intrat in panica, mi-e frica sa nu nasc inainte sa termin de renovat baia si bucataria. Spre rusinea mea nu am cumparat nimic pt Mariuca, nu mi-am pregatit nici bagajul de spital, dar sper sa nu nasc asa repede.
Cat despre site-ul cu nasteri am auzit multe mamici care spuneau ca mai mult te sperie ce vezi acolo, asa ca poate ar fi mai bine sa nu vezi toate amanuntele de acolo. La momentul respectiv mama nu simte decat durerile, ca in rest nu vede toate detaliile.
Teodora, dr mea are o pacienta cu care m-am imprietenit la una din internarile mele si avea probleme mari cu contractiile. Avea contractii in fiecare zi, dureroase si regulate, dar a facut mereu internari, uneori saptamanale si repaus la pat si acum se pregateste sa nasca, e in sapt 37. Asa ca nu trebuie sa iei totul in tragic, ca pana la urma se poate sa ajungi cu bine la capat. Doar ca asa cum ziceau si alte fete trebuie o supraveghere f atenta din partea dr. si cat mai mult repaus si odihna.
Adriana, la faza cu numele e greu de decis, dar daca nu iti place mai bine ii spui sotului sincer ca vrei sa il schimbi, ca in fond pui numele o data pt toata viata si nu-l mai poti schimba. La noi a fost o conventie, eu un nume si sotul unul. Eu eram hotarata daca e fata Maria, iar daca e baiat Alexandru. Asa ca e Maria, dar acum am descoperit ca sotului ii place f mult Maria-Mariuca si mi-a comunicat ca nu prea ar mai vrea si alt nume.

Acum va pup si incerc sa mai revin, desi am mult de munca, dar poate daca raman acasa sapt viitoare voi avea mai mult timp sa scriu, ca de citit citesc tot! Sper ca nu am ocupat prea mult spatiu pe aici!

PS Fetelor credeti ca mai apucam sa mai facem si noi o intalnire pana la marele eveniment?

Betilina 36 sapt si Mariuca
Spit CF 2 Dr Corina Echim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Teodora, mi-a cam trecut pofta de nastere naturala cand am vazut pozele de pe linkul acela...Dar nici cu cezariana nu stau prea bine!!!Pentru mine , cum o fi este nasol, asa ca dintre doua rele n-am decat sa o aleg pe cea mai putin rea...O sa fac si epidurala si trebuie sa o scot cumva la capat...Eu ma mai uit si pe "Reality tv" la emisiuni cu nasteri, insa parca pozele astea m-au inspaimantat mai tare...Si sa stii ca si eu m-am minunat cand am vazut ca nu se practica epilarea...

Adriana, Cezar este un nume extrem de frumos!!!Ramane sa te decizi la cel de-al doilea.Mie imi place mult Vlad sau Alexandru, chiar si Gabriel...Eu nu ma-m hotarat la un nume pentru bebelusa mea...

Nicoleta si bebelusa

Mergi la inceput