Mamici de martie-aprilie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 12
rrox3 spune:
Adriana iarta-ma, nu vreau sa te supar, dar nu mi se pare deloc normal ca sotul tau sa hotareasca singur numele copilului si tu sa nu ai nimic de facut decat sa fii de acord! In fond e copilul amandurora si tu duci greul. Normal este sa discutati si sa alegeti impreuna numele copilului. Cu siguranta puteti ajunge la un nume pe care sa-l acceptati amandoi. Inteleg ca puteti ajunge la un compromis de genul el alege un nume si tu pe al doilea, dar asta e cam de forma, fiindca oricum o sa-l strigati amandoi pe un singur nume in cele din urma. Eu zic sa mai combati pe tema asta si adu-i aminte ca nu are voie sa te supere in perioada asta
A, sa-ti zic si parerea mea, nu prea ma omor cu numele astea, desi nici nu imi displac.
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 29+
adrianafedorca spune:
fetelor multam de raspunsuri, nici mie nu-mi place ioan dar vreau sa-i pun si un nume de sfant , si cum asa-l cheama si pe tata si pe socru am zis sa pun ioan, de fapt aici am hotarat amandoi , cat despre cezar....nu stiu ce sa zic , probabil ma voi obisnui cu el, sincer eu eram sigura ca o sa fie fetita si de la inceputul sarcinii m-am gandit la nume de fetita si cand am aflat ca e baiat ....m-am bucurat pt ca stiam ca sotul meu vrea baiat si mama la fel , normal are 2 fete, e tare complicat cu numele, sper ca vom cadea de acord ....
ma duc la culcarica , va pup
Adriana si bebelinul 28 saptamani
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
mamanati spune:
Buna mamici cu burtici,
Vreau sa fiu si eu primita in "rindurile" voastre si inclusa in listutza. Cite ceva despre mine:Ma numesc Natalia(dar prefer sa-mi spuna Nati), am 27 ani. Sunt din Chisinau si in Septembrie 2004 m-am casatorit cu un cetatean Roman. Temporar stau tot in Chisinau dar mai tirziu o sa ne stabilim cu traiul in Constanta. Sunt insarcinata (saptamina 29-a); DPN 25 APRILIE. La ultima ecografie medicul ne-a bucurat cu noutatea ca va fi fetitza!!! Dar ne confruntam si noi cu problema numelui, de fapt avem citeva variante si nu putem decide.
In week-end-ul trecut am "inhatzat" o viroza nemiloasa si toata saptamina asta nici la munca n-am fost. Acum ma simt mai bine... dar bebicutza mea "zburda" cu atita fortza... Ma gindesc daca nu sufera micutza, ori asa e jucausha ea? Mai are cineva asa preocupari?
Va doresc la toate multa sanatate si sarcina usoara.
Nati
+ bebicutza (saptamina 29-a)
B.N.
teodora racz spune:
Mamacita,am avut din nou contractii dar nu foarte dureroase;ai mai vazut situatii de genul meu la spital?au avut un happy-end?toata ziua de ieri am fost linistita chiar m-am mirat ca nu am contractii in timpul zilei,asa macar una,doua de samanta;dar cand a venit noaptea pe la ora 22 au inceput;cand vad ca sunt mai dese eu intru in panica;dr.mi-a spus sa iau de 3/zi Utrogestan(daca am contractii) si daca nu 2/zi;eu ce sa fac?sunt zile linistite cand iau 2/zi si sunt zile cand iau si scobutil supozitor;sper ca bebelina sa stea inca linistita ca suntem abia in sap.29.Tu ce zici sa fac?
Teodora si bb.29
simonnete spune:
Bine v-am regasit fetelor !
A trecut ceva timp de cand nu v-am mai scris ,dar de citit am citit tot ,asa ca sunt la curent cu noutatile.
Despre noi : am intrat in sapt 31,topaim de dimineata pana seara cateodata si noaptea cand mergem la toaleta, contractii avem cam 3-4 /zi , gambele amortesc doar in unele nopti si cam atat.Kg am luat 9
AHHH , O PROBLEMA MARE AM: MA MANANCA PIELEA PE SANI SI BURTA INGROZITOR si sunt fff rosie.A mai trecut cineva prin asa ceva sau asta este vreun simptom de vreo boala? mentionez ca imi dau cu fff multa crema
Adriana , mie imi place tot CEZAR asa ca va trebui sa gasesti un inlocuitor pt IOAN
va pup fetelor si sa auzim numai de bine
PS: mai naste cineva la Cantacuzino cu Dr. CEAUSU?
ClaudiaH spune:
Buna din nou, fetelor!
Va scriu mai scurt ca maine am examen si trebuie sa mai repet un pic ce am invatat pana acum.
Simonnete, si pe mine ma mananca pielea in special pe sani dar am citit ca e normal din cauza cresterii in volum dar sub nici o forma NU e bine sa te scarpini ci doar sa te masezi cu ceva mai aspru. Eu ma dau cu crema Nivea cu coenzima Q10 dar nu in fiecare zi ci cam la 2 zile ca uit in schimb am un burete mai aspru cu care imi masez pielea atunci cand ma mananca si pentru cateva ore imi trece. Ah, si incearca sa porti sutien de bumbac si eventual maieu tot din bumbac o sa te manance mai putin ( eu cand imi pun sutien de dantela in 5 minute imi vine sa ma dezbrac si sa trec la scarpinat ca o maimuta de copac).
Nati, bine ai venit!
Simte-te bine pe forum si povesteste-ne cum e la Chisinau, cum e sistemul medical, cum sunt doctorii, spitalele si cum o sa nasti.
Eu iti urez o sarcina usoara si o fetita sanatoasa frumoasa si cuminte!
Gata, ma intorc la invatat dar nu inainte de a va ura o zi superba tuturor!
mamacita spune:
Teodora,sunt frecvente aceste situatii.Sincera sa fiu,nu stiu de ce,la aceasta varsta a sarcinii,cand este posibil sa se declanseze o nastere prematura,nu te-au internat macar 24-48 h pentru monitorizarea(urmarirea)contractiilor,deoarece,daca intr-adevar sunt semnale de nastere prematura,utrogestanul nu este suficient,ci mai trebuie administrate si alte medicamente(Nifedipin,Salbutamol,Propranolol ori altele,functie de cauza si situatia ta particulara),bineinteles repausul complet la pat nelipsind.Daca tot nu s-ar putea evita nici asa nasterea prematura(care nu este chiar un capat de lume,nu trebuie sa te ingrozesti si sa traiesti cu aceasta spaima),atunci se administreaza alte medicamente care sa pregateasca mai bine copilul pentru viata de afara(de exemplu dexametazona pentru maturarea plamanilor).Ceea ce ai facut pana acum este bine,dar faptul ca ai zilnic contractii insotite de un grad de durere variabil trebuie sa-l faca atent pe medicul tau.Ai mai comunicat cu el?Nu te sfii sa-l deranjezi,asta este meseria noastra,sa fim deranjati cu probleme de sanatate si,sincera sa fiu,prefer sa fiu"deranajta"cu o alarma falsa pe care s-o demontez,decat sa aflu prea tarziu ca s-a produs ceva ce putea fi evitat.
Nati,bine ai venit.Daca pielea se roseste de la scarpinat,urmeaza sfaturile ClaudieiH,dar daca nu,vezi sa nu faci vreo reactie alergica la crema sau la cantitatile de crema cu care te dai
ocrainic spune:
Salutare de la vara! Multumesc rrox3 si teodora racz ca mi-ati zis si mie numele cartii, am si intrat pe site-ul lor si am si comandat-o, credeam de fapt ca se face plata cu credit card si o s-o platesc eu, surpriza a fost, ca ei au zis la final multam de comanda si o sa platiti prin ramburs, asa ca, va ajunge la mama, nu-i nici un bai, dar ultima data cind am vorbit am si uitat sa-i spun, asa ca o sa se trezeasca cu o ...surpriza!
Mamacita - sa sti ca nu sunt in urma cu medicina in general, e o minune in spital sa poti sa pui in practica tot despre ce ai invatat, sa poti sa-ti investighezi pacientii corespunzator, sa le explici despre boala lor si sa vezi ca ii intereseaza si te inteleg, si te intreaba (uneori prea multe!!!). Stii, singurul meu regret este ca nu pot sa o fac pt ai mei in limba romana! Cit despre nastere intre timp am auzit ca era fals zvonul meu despre epidurala, asa ca o sa vorbesc miine mai precis cu doctorita mea de familie! Va povestesc mai multe dupa! Sa sti ca oarecum te invidiez oarecum pt programul mai lejer din perioada asta, cred ca si mie mi-ar fi trebuit, dar asta e, tara capitalista, tara capitalista ramine, muncesti mult. Dar stii, pe de o parte nu am avut vreme sa ma gindesc la vrute si nevrute despre sarcina, sa ma ingrijorez, am fost tot timpul prinsa cu ceva, iar acasa cind ajung nu vreau decit sa ma odihnesc pt a doua zi, caci sunt terminata. O sa ma opresc din servici pe 24 martie, adica sapt 36, dar intre timp mai am 12 zile libere din concediul anual. Asa ca o sa fie bine!
teodora racz - despre patut. Stii cred ca pe mine m-a costat destul de mult, caci nu l-am gasit pe aici, ci este comandat pe internet din State, iar o prietena de-a mea l-a pus la posta, caci produsele de copii, nu stiu din ce motive nu le trimit in afara Statelor Unite. Drept urmare cu tot cu transport pina aici am iesit la vreo 350 USD. Dar m-am gindit ca ulterior poate fi folosit ca si tarc, si avantajul pt mine este ca pot sa-l transport. Noi o sa venim acasa cu tot cu bebe, cind o sa aiba el vreo 2 luni, si voi sta prin RO vreo 3-4 luni, asa ca aveam nevoie de ceva sa pot folosi si aici pt 2 luni si sa pot cara si cu mine acasa pe unde oi umbla. Si, de ce nu, treuie sa recunosc ca m-am gindit ca o sa mai vina, sper cit de curind si un al doilea bebe!!!
Sa stii ClaudiaH, caci nu mi-e teama defel de o nastere normala, vorba ta daca ai vazut multe, sti ca este un proces fiziologic prin care au trecut multe alte femei si deci, ceva suportabil. Pe mine ma irita doar faptul ca, daca in alte parti se poate sa nasti "civilizat" ci nu in faimoasele "dureri ale facerii", de ce aici sa nu se poata, dar se pare ca m-am inselat, o sa va spun mai incolo mai multe despre asta, cind o sa aflu! Si apropos, bafta la examene!!!
Va pup acum, o iau spre somn (noi suntem cu 11 ore inaintea RO), caci miine incepe o noua sapt. Oana
clio spune:
Simonnete,si eu m-am trezit de dimineata cu niste mancarimi de burtica ingrozitoare. Nu stiu ce naiba am, mai ales ca am avut grija mare de ea-burtica.M-am dat cu tot felul de creme, am scapat deocamdata de vergeturi, deci nu inteleg ce se intampla.
Nicoleta si bebelusa
adrianafedorca spune:
si pe mine ma mananca burtica, dar daca dau cu crema ma simt mai bine, eu dau cu crema in fiecare seara, am observat ca daca uit sa dau intr-o seara a 2 a zi ma mananca burtica, cred ca se intinde pielea....si asa apra si vergiturile, asa ca mare atentie....
in alta ordine de idei eu am cam facut celulita pe picioare , pe pulpite sus, si asta pt ca nu am ami facut miscare, oare cum mai scap eu de ea/ o sa am de munca dupa nastere....
mey fetelor pana cand mai avem voie sa facem
, mie una nu prea imi mai arde de asa ceva , dar in caz ca...
pupici la burtici
Adriana si bebelinul 28 +
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza