Mamici de martie-aprilie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 11
teodora racz spune:
Ocrainic,cartea pe care o cauti se numeste"Cartea bebelusului"de la editura Crisan;este o carte tare draguta unde poti sa pui poze,sa-i faci amprenta bb.,sa-i pui intr-o fereastra primele fire de par;poti sa intri pe iternet ca editura are site si cred ca o poti comanda de acolo;
Nu-ti spun ce te invidiez cand aud ca la voi temperatura este ridicata si ca este vara;aici este un ger de crapa pietrele;
Nu-i prea incurajator faptul ca nu poti face epidurala;eu ma asteptam ca numai la noi sa fie lumea mai reticenta;ma bucur ca te avem printre noi!
Mamacita la Constanta s-a declansat furtuna de zapada?Am vazut ca multe drumuri sunt inchise si au ramas oameni troieniti;tu ai reusit sa ajungi cu bine acasa?
Teodora si bb 28+
rrox3 spune:
Daria ne bucuram ca ai venit printre noi! Iti tin pumnii sa nu fie nici o problema cu micutul tau
S-ar putea sa ai dreptate si sa fie mai indicata o cezariana. Desi am citit de multe nasteri naturale de bebelusi cu cordonul in jurul gatului. Odata ce medicul care te asista stie asta conduce intr-un anumit fel nasterea si ii ia copilului cordonul din jurul gatului in asa fel incat sa se nasca ok. Dar pe de alta parte un travaliu prelungit, cum se intampla de multe ori la prima nastere, il poate lipsi de ceva oxigen pe bebe si cel care are de suferit e chiar creierul. Te sfatuiesc sa discuti cu un medic neonatolog priceput si sa-i ceri parerea. Si sa discuti din nou si cu medicul tau. Daca tu nu vrei sa-ti asumi riscul de ce si l-ar asuma el? In fond e copilul tau. Numai bine! 
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 29+
adrianafedorca spune:
DARIA bine ai venit la mamici de martie aprilie, eu zic sa stai linistita ca-i face rau lui bebe , daca zici ca ai facut ecografii atunci nu inteleg de ce mai esti ingrijorata, e normal , dar mai bine gandeste pozitiv si totul va fi bine , apropo unde ai facut ecografiile? cat despre cezariana si eu stiam ca se face si la cerere , mai ales ca la tine bebe are cordonul in jurul gatului , eu zic sa mai discuti cu doctorul si daca nu-ti convine sa-l schimbi , e dreptul tau, cu toate ca daca se poate eu te-as sfatui sa nasti normal te refaci mult mai repede si poti sa ai grija de bebelin
eu azi am fost prin mall-ul din dr taberei, si sunt rupta de oboseala, am stat vreo 3 ore si am mers intruna , abia imi mai simt picioarele, eu incerc sa fac cat mai multa miscare , macar acum cat mai pot, cel mai nasol este cu mersul la toaleta , ca-mi vine din 5 in 5 minute , macar de ar fi asta singura problema, in rest suntem bine, pe mine nu ma doare spatele, ma mir, probabil ca mai am timp...
va pupicesc si va doresc un weekend placut
Adriana si bebelinul 28 saptamani
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
adrianafedorca spune:
ce faceti fetlor nu v-ati trezit inca? eu ca de obicei sunt prima in picioare, azi am reusit sa dorm si eu pana la 7 dimineata, nu m-am mai trezit noaptea, nici macar sa merg la toaleta, dar asa mult as fi vrut sa dorm macar pana pe la 9 ,
am o mare rugaminte la voi sa-mi spuneti ce parere aveti de numele Cezar Ioan, asa a hotarat sotul meu ca-l va chema pe bebelin, eu una nu ma pot obisnui cu numele asta, sincera sa fiu nu pot sa zic ca e urat dar nici frumos nu mi se pare, parca e prea serios pt un bebelin...a zis ca la al 2 lea bebe ma lasa pe mine sa aleg, si ca lui ii place cezar si gata, voi ce parere aveti de numele asta?
Adriana si bebelinul 28 +
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
mamacita spune:

ocrainic,ti-am citit cu mare interes mesajele.Aveam impresia ca NZ este o tara moderna dpdv medical.Adevarul este ca nu prea aveam informatii despre sistemul lor de sanatate.Am ramas total uimita si de modul de abordare al urmaririi sarcinii pana la final(inclusiv),ca sa nu mai vorbim de programul infernal.Noi nu avem nici pe departe un program atat de draconic,desi suntem foarte putini in specialitatea noastra,pe deasupra colegii au fost foarte intelegatori si mi-au redus orele de activitate tacit si tot ma simt obosita si terminata de articulatii cand ajung acasa.Si de-abia sunt in s.28,mai am ceva.Pe 1 martie intru in prenatal si termin si cu bruma de activitate pe care am desfasurat-o in ultimele 2 luni.Totusi,chiar daca neo-zeelandezii sunt atat de rezistenti precum spui,chiar nu exista alternative pentru unii mai putin rezistenti?Doar n-or face toti yoga!!!Multa bafta!La noi,cu toata urmarirea si cu tot numarul mare de cezariene la cerere,multe fara indicatie,doar de fason,si tot apar probleme la nastere.Daca s-ar aplica sistemul vostru cred ca s-ar ajunge la decimare in masa!
Daria,atunci cand ai intrerupt amitriptilina ce varsta gestationala(saptamani de sarcina)aveai?Pentru ca in primele trei saptamani de sarcina(deci primele trei saptamani de la data ultimei menstruatii,ca sa stii cum calculezi) se merge pe legea"tot sau nimic":adica orice medicament care afecteaza potential fatul determina fie moartea lui si avort spontan,fie nu-l afecteaza deloc,asta spun ultimele studii.Garantii 100% oricum nu-ti ofera nimeni,nici macar viata(poti sa ai o sarcina absolut minunata si fara nici un factor de risc si sa se intample ceva la cativa ani dupa aceea;Doamne fereste,dar in viata asa se intampla,chiar daca faci totul ca la carte nu ai garantii asupra imprevizibilului,asa ca gandeste pozitiv!).In ce priveste cezariana,nici ea nu este o garantie.Daca totusi medicul tau este foarte bun obstetrician(deci stie cum sa conduca o nastere cand exista factori de risc,cum este circulara de cordon la tine,si stie cand sa treaca la cezariana daca este cazul,atunci nu trebuie sa te sperii:sora mea s-a nascut natural si cu dubla circulara de cordon si este bine mersi si fizic si profesional(intelectual).Daca ai dubii asupra competentei medicului si nu ai cum sa culegi referinte valide,sunt sigura ca vei gasi o cale de a face cezariana la cerere,fie discutand aprofundat cu medicul tau pentru a-ti demonta temerile sau a-ti prezenta in amanunt ce strategie adopta in cazul in care travaliul nu va progresa asa cum se asteapta el,fie schimbandu-l.Oricum,incearca sa te calmezi,caci numai asa gasesti solutiile cele mai bune;panica este cel mai mare dusman al nostru.Sper sa te ajute si sfaturile noastre.
Teodora,multumesc pentru grija!
Intr-adevar,parca era sfarsitul lumii alaltaieri seara,iar primaria noastra n-a catadicsit sa scoata nici un utilaj de dezapezit,astfel incat,paradoxal,in afara Constantei drumurile nationale erau curate,iar in Constanta parca erai intr-un catun de munte.Eu n-am mai scos masina din garaj de o saptamana aproape.M-a dus sotul la serviciu si inapoi,el avand si experienta si talent mai mari ca ale mele,desi nici eu nu sunt incepatoare si sunt o soferita foarte buna dupa aprecierea tuturor celor ce ma cunosc,dar am preferat sa evit orice stress in aceasta perioada delicata.Pe deasupra,locuiesc in plin centru Constantei,la doi pasi de spitalul judetean unde lucrez,asa ca pentru mine nu s-au ivit probleme;in schimb,jumatate din personalul spitalului ori a ajuns cu mare intarziere,ori n-a ajuns deloc ieri la spital,nemaivorbind de ambulante,la care a fost tragedie si pentru ei si pentru cei care-i asteptau,mai ales ca in Romania stam foarte prost la capitolul prim ajutor si resuscitare civila.Sper sa nu dureze foarte mult starea asta de adevarat asediu.
Adriana,de ce te duci atat de des la toaleta,eu fac drumuri cam la 3 ore?Te si ustura cand urinezi sau e numai senzatia imperioasa ca trebuie sa te duci des?Lichide bei mai multe de 1,5-2l?Poate de aceea...In rest,spatele incepuse sa ma doara cam de la 18 saptamani,dar mi-am luat o centura prenatala pe care o port la serviciu sau cand merg la cabinet(lucrez si la un cabinet privat ginecologic),deci atunci cand am mult de alergat sau de stat in picioare,si nu am mai avut probleme notabile,poate doar o usoara jena.In schimb,articulatiile coxo-femurale(durerile din solduri)uneori nu ma lasa nici culcata,alteori,ti-am mai povestit eu(dupa bicicleta)ma lasa total.Important este ca bb e bine,am fost si joi la echo si scotea limba la noi,sa nu-l mai spionam atat.
Va pup pe toate si cu ajutorul lui Dumnezeu totul va fi bine,mai avem putin!

mamacita spune:
Adriana,acum ti-am vazut mesajul cu numele.Mie imi place foarte mult Cezar,iar Ioan de nici o culoare.Deci ai un vot pentru Cezar.Daca tot doriti sa-i puneti doua nume,de ce nu pui tu unul,sotul unul si ambele sa se armonizeze cu numele de familie?Nu te gandi ca e prea serios pentru un bebelus,doar n-o sa ramana bebelus toata viata!De fiecare data ma pufneste rasul cand vad adulti prezentandu-se cu numele din buletin Ionel,Ionut samd.
Noi ne-am hotarat la Alexandru,care ne place ambilor si merge si cu numele de familie,dar nu suntem decisi daca sa-i punem si un al doilea nume.Intr-adevar este mai elegant cu doua nume,dar si eu si sotul avem cate doua nume,si foarte frumoase,dar toata viata ne-am folosit de unul singur,cel mai scurt dintre ele,si atunci care-i rostul?Ne mai gandim.
Te pup!
teodora racz spune:
Ocrainic,am intrat pe site-ul cu patuturi si am ramas super incantata de modele;si ce frumoase culori au!Pacat ca noi nu ne putem cumpara;mie mi-a placut foarte mult modele mai mici;cat te costa pe tine un astfel de patut?
Pupici de la Teodora si bebelina 28+
gia22 spune:
Buna fetelor,saptamana aceasta am vazut ca am fost mai lenese decat mamicile din celelalte luni, dar cred ca din cauza starilor prin care trecem.
Adriana si mie imi place numele de Cezar dar Ioan mi se pare ca nu se potriveste eu cred ca ar trebuii sa vorbesti cu sotul tau ca sa alegi tu al doilea nume, eu asa am facut cu sotul meu el la ales pe primul Nicolas si eu pe al doilea David m-a interesat foarte mult si semnificatia numelor incearca si tu, cauta pe net poate te ajuta.
Mamacita ma bucur ca esti bine pt ca ce am vazut la tv cu ce se intamla in Constanta ma speria-se si chiar ma gandeam la tine bine ca este totul ok.
Daria bine ai venit printre noi,in legatura cu problema ta daca sarcina a decurs bine pana acum eu cred ca nu ar mai trebuii sa iti faci griji daca ar fi fost vreo problema nu puteai sa tii sarcina,legat de nastere eu cred ca trebuie sa ai incredere in medicul tau pt ca a mai asistat si la alte nasteri cu probleme si o sa hotarasca atunci ce este mai indicat cezariana sau nastere normala.
Gia si
34 saptamani
hiroral spune:
Buna burtici!!Adriana ai si de la mine un vot pt numele de Cezar ,cat despre Ioan nu stiu ce sa-ti spun..La capitolul nume si eu sunt intr-o situatie asemanatoare tie nume japonez avem dar nu stiu ce nume romanesc sa-i pun .As fi vrut un nume de sfant,insa nu stiu ce nume
Eu am fost astazila cumparaturi si am cumparat cosmeticele pt bb cateva hainute,ca de obicei,mai avem de luat scaunul de masina si carutul si mai multe....Va
si sa aveti un weekend placut in continuare!!
Raluca&bebelusa 31 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral
ClaudiaH spune:
Bine v-am regasit fetelor!
Eu v-am scris mai rar (doar de vreo 3 ori de la inceputul sarcinii) in schimb va citesc mereu si va admir ca reusiti sa aveti mereu ceva interesant de spus. Eu am o sarcina fara probleme mari asa ca nu prea stiu ce sa scriu despre noi. Voi avea un baietel (DPN: 10 aprilie) care deocamdata pare sanatos. De vreo luna au aparut mici probleme: am luat mult in greutate (5kg intr-o luna) si am inceput sa fac edeme peste tot asa ca de o luna medicul ne-a trecut la regim fara sare si cat mai putine fainoase, dulciuri si grasimi. De trei saptamani am mai luat doar aprox. 500g.
Eu sunt studenta inca si deci in plina sesiune asa ca ma cam apasa faptul ca nu pot sa mananc rapid ci trebuie sa gatesc mancare speciala (de ex sa fac paine graham fara sare ca pe piata nu se gaseste).
Initial cochetam si eu cu ideea de epidurala dar intre timp m-am linistit spunanadu-mi ca 15 min aprox cat dureaza expulzia o sa suport de dragul lui Stefan (asa o sa-l cheme pe bebe). Inainte de facultate am lucrat ca asistenta medicala intr-o maternitate vreo 2 ani si nu ma mai sperie asa tare nasterea naturala. Deci mult curaj Ocrainic!
Daria, daca te ajuta cu ceva sa stii ca si eu am facut ceva interzis in primele 4 saptamani de sarcina cand inca nu stiam ca sunt insarcinata: am luat metoclopramid ca aveam greturi si nu stiam de ce si am folosit o centura din aia de slabit cu stimulare electromusculara. Medicul meu ginecolog mi-a zis sa stau linistita ca daca era sa-l afecteze s-ar fi autoeliminat asa cum spunea si Mamacita. Acum dupa toate echografiile pare perfect normal iar eu ma incapatanez sa raman optimista pana la sfarsit.
De-acum mai am doar 2 saptamani de sesiune asa ca o sa va scriu sper mai des.
Cu bine dragele mele!