Mamici de mai-iunie 2005 (24)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Corail, se masoara la ecograf unde se vede si daca este inchis si cum e pozitionat..
Mie mi l-a masurat de fiecare data .
Dr. gineco doar ma masoara si ma palpeaza sa vada cum a crescut uterul, dar de col nu-mi spune nimic la consultatii.

Simona si bebe Anna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

Buna fetele, nu mi-a mers netul de saptamana de trecuta si de cateva ore stau sa citesc din urma.
Bun venit noilor burtici si felicitari celor care au aflat ce vor avea.
Ca tot se vorbeste de col, mie mi-a iesit la ecograf ca are 27 mm, dar dr mi-a zis sa stau linistita ca e bine inchis.
In rest sunt bine, nu ma doare nimic, burta creste, bebe misca in fiecare zi.
Mai am o problema, nu gasesc nume pentru bebe, parca nu-mi place nici unul.
NewMami sunt super cosuletele de care zici, o sa am si eu unul de la o prietena, asa ca primele 3-4 luni nu o sa am nevoie de patut.
Mygirl mare afacere cu patutul, dar erau reduceri? De ce e asa ieftin?

Mari24+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Carolina, mie doctorita mi-a zis de col scurt dar nu mi-a spus nimic de marime. La eco nu mi-a pomenit de asa ceva, s-a ocupat numai de bebe.
Si doctorita la palpare mi-a spus asta pentru ca atunci cand m-am dus cu rezultatul de la eco nu mi-a facut control intern.

Daca am Rh pozitiv nu mi-a zis si de tati sa faca analize.

http://img.photobucket.com/albums/v148/cloreta/0033.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v148/cloreta/baiatmarepg2.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Mai fetelor, mie la eco ginecoloaga nu imi vede ca lumea colul. Nu stiu de ce, dar la penultima ecografie vedea la eco ca e cam scurt, dar pe masa a zis ca nu e scurt, e lung si inchis. In rest, la eco il cauta doar pe bebe, pe masa se ocupa de col. Prima data se uita cu chestiile alea metalice si cu lumina, dupa care ma palpeaza interior si vede care e treaba. De fiecare data pana acum cand ma dadeam jos de pe masa imi zice: col lung, inchis. Asa ca....

Andutzy- UM 18.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Rinichii dor in sarcina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

ola fetelor! sper ca nu ne-ati uitat! noi suntem mari deja. oficial am intrat in sapt 21 si avem 340 g. am fost la echo si am vazut fetitza care a fost tare cuminte si a putut dr sa o masoare. bb e ok. i-am vazut si nasucul (narile) si inimioara cum bate, guritza si mai ales mainile pe care le tot punea pe fatza ca sa nu o vedem. oricum bb e bine. am fost si la ginecolog care ne-a certat ca nu suntem cuminti ca dupa ce ca avem colul scurt si sarcina joasa mai avem si peretii uterului / partea de jos / subtiati, asa ca ne-a amenintat ca daca nu putem sta cuminti acasa poate ne place mai mult la spital! nici macar pe scaun nu am voie sa stau! din punctul lui de vedere contractiile atat de devreme si faptul ca il simt pe bb jos cand da cu picioarele nu sunt semne bune. asa ca.. la pat cu noi - total. asta e!
am vazut ca ati discutat despre grupe sanguine. eu 01 tati A2 dar dr nu ne-a trimis la analize. oricum ma duc sapt viitoare la fundeni pentru verificare si o sa verific acolo.
si ca sa ma laud ce sotior bun am , de trei zile s-a oferit si imi face singurel injectiile. - eu fac zilnic injectii cu clexane! asa ca aurasa cat m-am vaitat eu ca nu vrea sa imi faca injectiile, pana la urma s-a dat pe brazda sotioru meu.
fetelor, va pup si fug la orizontala.
aveti grija de voi
monu si bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

buna dimineata tuturor, mamici cu burtici,

se vede ca a venit frigul, v-au inghetat degetele si nu mai sunteti asa vorbarete

aseara cred ca l-am simtit si eu pe bebe, n-a fost decat un ghiont ferm, dar acum pot fii sigura ca el a fost. si toata noaptea s-a foit prin burta de sus in jos, din dreapta in stanga, imi simteam burta in tot felul

si eu am dormit foarte prost luni spre marti, cred ca de-asta m-am simtit rau ieri dimineata. Anca, eu tocmai am terminat o cura de Ca+Mg+D3 si am trecut la fier. cred ca o sa mai iau magneziu care am inteles e mai important decat Ca si mai greu de asimilat din alimentatie

o zi buna

Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Buna dimineata burtici,
Imi cer scuze ca va scriu asa de tarziu dar ieri nu am mai ajuns cu vestile proaspete la birou.......nu am mai fost in stare, dar vad ca Andutzy va dat deja vestea (draga cuscra nu as putea sa ma supar pe tine)..........am o fetita mica dar vioaie si sanatoasa. Iosup i-a masurat toate oasele, am vazut rinichii, stomacelul, plamanii tot. Cel mai tare m-a impresionat inimioara aceea mica care batea acolo de zor cu 147 batai pe minut. Mi-au dat lacrimile.
Deci fetita e bine dar eu am colul foarte scurt si pana si Iosup m-a atentionat sa nu fac nici un fel de efort. Voi despre colul asta ce stiti ca el mi-a spus ca normalitatea s-ar situa undeva la 40 mm iar al meu nu are decat 33 mm.si m-a intrebat si de contractii dar i-am zis ca nu prea stiu ce-s alea contractii deci daca cumva am avut vreuna am suportat-o......a zambit.
Iar pliul nucal este de 47 mm...............Gabitzam nu ma impusca daca iti mai cer si eu linkul ala cu masuratorile pe care i-l aveai tu.............sa incerc sa interpretez si eu valorile astea.
Si iti multumesc ca deja mi-ai modificat culoarea caruciorului.
Aaaaaa si inca o intrebare: cervix ce inseamna?
Scuzati-ma daca v-am inebunit cu euforia si intrebarile mele. As vrea sa nu-mi fac griji dar.....................
Si o ultima intrebare promit: e normal ca dupa mult timp sa-mi fie greata si rau...........nu stiu ce am in dimineata asta.
Criss si care a inceput sa dea serios din picioruse.
DPN 26 iunie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns at andreea spune:

Neata,
Am fost sa ma intepe la deget pentru grupa si RH. La fel si tati a fost intepat.
Pai eu am 01 -Rh pozitiv si tati A2, Rh-pozitiv. Am trait toata viata cu impresia ca am Rh negativ, maica-mea zice ca am Rh negativ, si cand colo.....
Deci, o posibila sursa de griji a disparut, o data ce avem amandoi acelasi Rh, ceea ce va doresc si voua.

Si eu simt, ca si monu, ca beeb da cu picioarele la "hernie" sau la "oua" -cred ca intelegeti- jos de tot si mi se pare deranjant. Nu stiam ca e o problema.

Andreea si Emma sau Thomas de 24 saptamani (26 de la UM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna dimineata!

Despre col: mie tot Iosup (la Maria) mi-a zis ca e ok, daca e inchis la-la-la. Acum d-rul meu imi zice ca un col de 3 cm (la ultima consultatie 3,2) este ok. Important e sa fie inchis si conteaza consistenta lui. El spune ca sub 2,5 cm e periculos. Acum fiecare medic cu ideile lui. Eu stiam ca sub 3,5 e periculos. Oricum, mie nu imi spune niciodata medicul meu ca ceva ar fi in neregula, asa ca nu stiu ce sa cred.

Crissu, eu zic sa te bucuri ca fetita e bine. Nu are rost sa te stresezi cu lungimea colului. Din cate am citit pe aici sunt multe fete care il au in jur de 3 cm si li s-a spus ca e in regula. Doar sa ai grija si sa nu faci eforturi inutile. Daca nu ai nici contractii e si mai bine.

Monu, stai cuminte in pat, daca asa trebuie!

Va pup
Cornelia (25 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput