Mamici de mai-iunie 2005 (24)
Raspunsuri - Pagina 5
carolinah spune:
Cloreta, cat de scurt e colul tau de ti-a zis ca e putin scurt, dar fara probleme? Ca am si eu o pasarica cu colul asta. Tocmai am vorbit cu o colega care a nascut in martie 2004 si care a venit la birou pana cu 5 zile inainte sa nasca (la 39 sapt). Si zicea ca ea avea colul sub 30 mm si n-a avut probleme. Colul tau cat e? Banuiesc ca scrie pe raportul de la ecografie.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB la purtator (DPN 14.05.05)
simonaeus spune:
Andutzy, ma bucur ca te-ai linistit si totul e bine.
Ai intrebat si de falfairile alea de sub burtica?
Elly, bine ai venit. Ai nimerit pe maini bune.
Mygirl, super patut, super pret.
Crissi, felicitari pentru baietel. Cred ca tati e tare mandru de "dotarea" bebelului.
Mikka, si noi am botezat mai demult un baietel si imi dau seama ce-ai simtit, mai ales ca acum avem si noi bebei in burtica.
Sper ca te-ai mai odihnit in sapt. asta.
Sa stiti ca si eu am avut o zi proasta ieri.
Tati e in delegatie, socrii sunt la noi pt. cateva zile, dar ma scot din sarite (desi sunt in general f. de treaba), m-am grabit ieri sa ajung la o firma pt. ca acolo sa aflu ca programul cu publicul il terminasera cu o ora inainte, dar n-au stiut sa spuna la tel, s-a spart o conducta la bloc si n-am avut apa calda...
Dar azi sunt optimista, bebita se misca si sughite cred, tati vine diseara...
Pupici fetelor si bebeilor
Simona si bebe Anna (DPN 15-20 mai)
andutzy spune:
[b]Falfaielile, Simona, se pare ca sunt o perceptie eronata a noastra pentru miscarile lui bebe. Adica bebe misca si loveste in interior, peretele dinspre corp a uterului, nu cel dinspre exterior, cum da de obicei. Si atunci cand sunt jos, loveste jos, probabil in vezica urinara.
Atata timp cat e colul inchis, bebe misca, nu trebuie sa ne facem probleme. Eu am intrebat-o pe a mea ce sa fac daca deodata ma apuca un rau, ceva, mai ales in week-end. NU a vrut sa-mi zica, a zis ca nu e cazul sa ne facem probleme ca la drobul de sare. Daca mi-e rau brusc sau ceva stau intinsa in pat, iau antispastice si o sun pe ea, indiferent de moment. Saraca ma stie paranoica si nu cred ca vrea sa stau pe la portile siptalelor daca imi explica unde ar trebui sa merg. Si a zis ca abia dupa ce vorbesc cu ea, luam impreuna o decizie.
Dar m-a impresionat cum a stat cu mana azi pe burtica, m-a palpat cu caldura si i-a urmarit miscarile lui bebe.
E o doctorita tare de treaba.
Va pupa,
Dragos Alexandru si[/b]
Andutzy- UM 18.08.2004
simonaeus spune:
Andutzy, multumesc mult pt. raspuns.
Acum sper ca te-ai linistit si tu, fiindca dupa cum vezi, totul e bine cu bebele tau.
Simona si bebe Anna
Androix spune:
Mie doctorul meu mi-a zis sa nu-mi fac griji de lungimea colului. ca si eu la ultima eco l-am avut scurt. A zis ca conteaza consistenta si daca e inchis.
Si eu sunt nasa de botez sambata ce vine. Abia astept si eu sa ii fac baita nazdravanului. M-am distrat tare cumparandu-i lucrusoare si plapumioara.
In legatura cu grupele de sange si eu trebuie sa-l intreb pe doctorul meu cum sta treaba avand in vedere ca eu am 01 rh pozitiv dar tati nu stiu ce grupa are. Face parte din categoria aia de barbati care numai cand se vorbeste despre injectii si ace de seringa in prezenta lor nu rezista mai mult de 5 minute fara sa cada din picioare. E chestie verificata.
Cand vreau sa-l necajesc deschid un astfel de subiect. Cred ca numai hipnotizat il pot duce la doctor.
Andreea
23 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
elly_b spune:
va multumesc mult! ![]()
eu am doua vesti bune .... 1. de dimineata ( adica ora 10:00 cand ma trezesc eu :) ) stateam in patutz linistita cu mana pe burtica si ....
. bb m-a troznit!!! si nu o data! s-a miscat de cateva ori pe acolo! hihi! va dati seama ca sunt in culmea fericirii acum ....
si a doua veste este ca in sfarsit m-au sunat de la diagnosis ca vineri, pe 4.02 am programare la dr. Pop.
puff .. si acum alte emotii. mai bine ma sunau cu o zi inainte. sper ca bb sa fie bine si sa fie 
credeti ca mai am rabdare? 

crissi: si eu am fost destul racita dar mi-a trecut cam in 2 sapt. vitamina C si multe ceaiuri. leacul verificat a fost ceaiul de lamaie. adica tai o lamaie felii si o fierbi cu tot cu coaja. tati ne mai punea si cate 1/2 portocala ... "tot vitamina C, nu?" :)
iar cu sinusurile ... ce sa-ti spun eu am fost mult timp dependenta de bixtonim. apoi a aparut olinth si vibrocil. si iarma si vara mergeam cu sticlutele in geanta. nu stiu cum, dar am reusit sa ma dezobisnuiesc la un moment dat si le foloseam doar cand eram f racita. acum cand am racit a fost un chin sa suport nasul infundat. un medic mi-a recomandat bioparox. este singurul care poate fi folosit de gravidutze si mamici care alapteaza. asa ca mi-a fost de mare ajutor, dar oricum nu am facut exces. cel mult o data pe zi si asta seara inainte de culcare.
multa sanatate!
elly & bb 19 +
at andreea spune:
Androix, al meu om sta la injectii cuminte, dar azi l-am luat la o discutie serioasa, in timp ce infulecam (eu, mai ales) masa de pranz. Ca sa vedeti, in caz ca nu stiti deja, cum stiu barbatii astia tot felul de lucruri... ![]()
L-am intrebat: "Esti sigur ca ai grupa A2 si Rh negativ?"
El: "Parca"
Eu:"Te intreb pentru ca trebe sa stim ca se fac anticorpi...(timp de 30 de secunde am incercat eu sa explic treaba cu RH)"
El:"Hai sa mergem sa ne facem acum RH".
Normal ca am mers pana acolo si era una care zice: nu mai avem azi program (si se mai plang astia ca nu au singe pentru amaratii care au nevoie). Ii zic la aia: "Eu am donat sange, trebuie sa ma aveti in catastife". Ea zice :"Oricum, trebuie sa va luam sange din nou". Eu:"Se schimba RH?"
.
Pana una alta, maine ne facem RH si grupele, eu pe gratis, el pe bani (vreo 80000 lei).
Andreea si Emma sau Thomas de 24 saptamani (26 de la UM)
NewMami spune:
Neata' buna tuturor.
Mai dar am lipsit numai o zi de pe forum si de abia reusesc sa va prind din urma.

felicitari noilor mamicute aparute pe forum, stati linistite ca o sa recuperati indata timpul din urma. Multa sanatate si o sarcina cat mai usoara.

Bravo Crissi, sa-ti traiasca baietelul, sa fie sanatos si ma bucur mult de tot ca totul este in regula.
Mai fetelor dar de ce sunteti voi asa de nervoase??? Bag seama ca joaca hormonii prin voi, pai mai linistitii cumva - ascultati muzica, cititi, sau orice, dar nu-i mai descarcati pe saracii taticuti sau descarcatii dar prin alte metode ... Vorbesc si eu ca din pacate acum n-am pe cine ma descarca.
Cred ca e adevarat ca ai contractii si dureri de burta si din cauza vremii (frig, schimbarea vremii). Ca de exemplu si la mine ieri a fost foarte frig afara si chiar daca nu merg pe jos deloc iar la serviciu si acasa e cald, am avut dureri mari de burtica, si era tare ca un pietroi.
Spreantza nu moare, ai mama grija cu calciul ca nu e de joaca. Tu obisnuiesti sa iei ceva supliment de calciu? Eu iau calciu cu vitamina D, cica ajuta mai tare daca e impreuna cu vitamina D.
Mygirl, e super patutul si mare, pai acolo intru si tu cu el, daca ti-e somnic. Lasa ca e bine ca-i mare, ca mai incolo o sa aiba loc sa se intoarca pe toate partile.
Voi aveti de gand sa folositi pentru primele luni ceva mai micut, sau ii puneti pe bebici direct in patutul mare? La noi sunt niste cosulete pe rotite foarte haioase, ptr. primele 3 luni, mai micute si ma gandesc sa-i iau unul din acela si patut ptr.dupa cele 3 luni. Si fiind pe rotite il pot cara cu mine oriunde in casa.
Andutzy, ma bucur mult ca doctorul te-a mai linistit si contractiile pe care le ai nu sunt periculoase. Mai las-o si tu mai incet sa apuci sa nasti la termen.
Vorbeati de zapada, sa vedeti aici ce furtuna de zapada a fost sambata. dar duminica a iesit soarele, era frig dar era superb, niste peisaje de vis.
Fetelor va las acum, ca la mine ziua de abia incepe si ma duc la o sedinta de dimineata (training) la o ora de unde locuiesc.
O sa recuperez deseara mai departe. Numai bine va doresc, aveti grija de voi.
Anca
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1586.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1583.jpg
corail spune:
buna fetelor,
ca tot veni discutia despre colul uterin am si eu o intrebre: cum se masoara colul uterin? Eu am intrebat la ecografia facuta in sapt a 23-a cum stau cu colul uterin si tipa de la ecograf mi-a zis ca ginecologul trebuie sa imi masoare colul uterin!Dar de cate ori am fost la ginocolog( o data pe luna), tipul nu mi-a zis nimic de colul uterin!
Poate ma lamuriti voi cum se masoara colul si o sa il bat la cap pe ginecolog sa imi spuna si mie care este lungimea colulul la mine!
Va multumesc!
carolinah spune:
Corail, colul se masoara la ecograf. Alta metoda eu una nu stiu. Banuiesc ca ginecologul tau are un ecograf cu care iti face ecografii de rutina la fiecare consultatie si de aceea la cea morfo-fetala nu au mai masurat colul.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB la purtator (DPN 14.05.05)