Mamici de septembrie - octombrie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 7
lucia_cs spune:
Pe 10 Februarie aveam programare cu un doctor de la OB pentru a discuta despre posibilitatea de a ramane insarcinata, azi am sunat sa zic ca sunt insarcinata si m-au programat pe 4 Februarie la prima "nursing visit".
Ce inseamna asta? Ce-mi vor face? Imi voi vedea puiul pe ecran?
Fetele din USA, ati trecut prin aceleasi proceduri?
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire. 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny 
mariana tache spune:
Fetelor, ma bucur tare sa vad ca este activitate intensa pe la noi. Ma bucur sa vad ca de la o postare la alta apar mamici noi. Bine ati venit si sarcina usoara!
Si iar ma bucur
sa stiu ca vi s-a parut utila socoteala pe care v-am spus-o.
Moni eu zic, ca socoteala pe saptamani e mai usoara. Mie imi place si mai mult; e mai sticta.
Lucia, m-am uitat si eu pe link-ul indicat cu evolutia sarcinii. Este frumos. Dar banui ca stiai si de "Odisea sarcinii in 40 de saptamani", articol care mi se pare deasemenea f bun.
La 4+ e prea repede eco. Nu se vede nimic. Mai bine la 8+. Asa e perfect.
Romana cred ca nu m-ar lasa sufletul sa fac un avort in caz de bebe3. Dar pt a evita o astfel de decizie delicata, am hotarat ca o sa-mi fac ligatura de trompe si am terminat cu capitolul bebe3,4,5 etc
. Ieri am fost la medic si am vorbit cu el pe tema asta si a zis ca d.p.d.v. medical nu e nici o problema, chestia mecanica de legare a trompelor nu produce nici un efect hormonal sau metabolic, asa ca nu ma mai retine nimic. El a zis sa ma mai gandesc (in ideea ca daca mai vreau bebe 3), dar sunt hotarata.
Tu cum mai esti? Cum te simti? Ma bucur ca sotul tau te sustine si ca el vrea bebe3. E super asa cum sunteti voi.

Iti doresc din suflet sa nasti o fetita cuminte si sanatoasa (frumoasa sigur va fi
) si sa traiesti pana la 85 ani, ca sa te bucuri si de stranepoti
.
norina ne bucuram sa te avem printre noi, atat ca membru DC, dar mai ales ca mamica 
pt toate fetele.
mariana,
Stefan (20.04.04) si
bebe din burtica (8 sapt.).
http://community.webshots.com/user/tachemas - pozici.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377 - O poveste de suflet.
Sanatate Maxima!!!
oana0204 spune:
Lucia, la mine a descurs cam asa...
Imi intrziase ciclul, dar nu era ceva anormal pentru mine pentru ca mereu am avut problema..ba inainte ba mai tarziu. Sotul ma tot batea la cap ca sunt insarcinata ca stie el
dar mie mi se parea imposibil (era prima luna in care lasasem contraceptia, am si un uter usor retrovers). Am hotarat ca in dimineata de Craciun sa-mi fac testul de sarcina si daca e pozitiv sa-l bag sub bradut
. Zis si facut dar... testul a iesit negativ.. l-am lasat pe chiuveta si am plecat la biserica.. La intoarcere, testul era pozitiv..
. Am mai citit odata prospectul si scria ca nu conteaza decat rezultatul care este in maxim 10 minute de la efectuarea testului ca ce depaseste poate fi eronat. Sotul o tinea una si buna ca sunt insarcinata
.
In data de 28 decembrie, dimineata am mai facut un test asa... la deruta ca tot erau doua in cutie. De data asta l-am facut ..ca la carte. Nu l-am miscat prea mult, l-am pus imediat in pozitie orizontala si am asteptat.. Nu a trebuit sa astept prea mult pentru cea de-a doua liniuta a aparut la mai putin de 30 de secunde. Am sunat imediat pe sot la serviciu si i-am dat vestea. A doua zi insa a inceput sa ma doara burtica si alarmata am pus sotul sa se intereseze de un ginecolog. A venit de la serviciu cu un numar de tel al unui ginecolog roman de aici si am dat telefon si m-a programat peste 2 zile. Am fost, mi-a mai facut un test de sarcina, m-a pus pe "capra", mi-a facut un control ginecologic, a confirmat sarcina, mi-a luat cateva sticlute de sange pentru analize, mi-a recoltat din vagin mai ales ca a observat o rana pe col, dar mi-a zis cu parere de rau ca va trebui sa ma duc la un alt medic deoarece el nu mai asista la nasteri deoarece este batran. Mi-a verificat tensiunea, greutatea, reflexele.. simpatic doctorul si glumet. Toate bune si frumoase, a trecut si Revelionul, pe data de 2 ianuarie am ajuns la Urgenta din cauza unei sangerari, teste, ecografe... nici un tratament... am luat eu de capul meu apa sfintita in ziua de Boboteaza si de atunci mi s-a oprit sangerarea
. Am facut teste de sange, am repetat B-HCG (masoara nivelul hormonilor din sange) si 3 acografe.. inclusiv cel de la Urgenta.
Sa te ajute Dumnezeu Lucia sa nu treci prin nici un fel de incercare, totul sa fie bine 
Oana D - 7 saptamani
Foto
samila spune:
Lucia la mine a fost asa:
mi-am facut testul de sarcina, iesit clar pozitiv. Sunat pt programare, m-au intrebat data ultimului ciclu si mi-au facut programarea pe 24 (exact la 8 sapt).
Am ajuns acolo, a venit o tipa draguta si ne-a luat intr-o incapare mare cu multe alte sali . Primul lucru test urina. Vai sa nu va povestesc ca de stres nu puteam face... asa ca mi-a dat un mare pahar de apa si am reusit.
Ei fac testul,tu astepti. M-a chemat sa imi ia tensiunea si greutatea , mi-a pus cateva intrebari de rutina si mi-a spus ca testul e pozitiv.
Dupa asta m-a dus in alta incapare unde ne-a spus sa asteptam doctorul. A venit doctorita, a inceput sa imi explice la ce sa ma astept ca, controlul ginecologic intern il face numai acuma si urmatoarele dati vor fi numai exterioare, palpari.
Te pune sa te dezbraci de la brau in jos,te pune pe capra de acopera asa ca numai ea vede.... A facut colectia de secretie. Pe urma a venit cu un aparat mi l-a pus pe burtica si l-am auzit pe bebe.Se auzea tare si a zis ca crede ca sunt in saptamana mai inaintata. Asa ca repede cu mine la ecograf. A venit si ea la ecograf si cei 2 medici ne-au explicat tot timpul ce se vede. S-a confirmat 8 saptamani si ca totul e ok.
Analizele de sange data viitoare. Mi-a prescris prenate elite, una pe zi.
Asta a fost tot. Uite ca am reusit sa detaliez primul meu control. Sper ca va e de folos pt cele care nu ati fost inca la control.
Oanaasa e cu greturile astea... Si eu am zile si zile,ma bucur ca nu vars.
Romana esti extraordinara. Felicitari pt bebe 3.
Sa avem o saptamana usoara cu toate.
lucia_cs spune:
Multumesc fetelor. Cand am sunat la cabinet, prima oara mi-au zic ca o sa am acest "nouse visit" si dupa ceea un control cu medicul.
O sa vad care este diferenta atunci. ![]()
Somn usor gravidutele!
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire. 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny 
oana0204 spune:
Cred ca la nursing visit ti se va face un test de sarcina, ti se masura tensiunea arteriala, greutatea, inaltimea, temperatura, poate un examen sumar de urina, cateva sticlute de sange recoltate... nu cred ca asistenta iti va face ecograf..acesta ti se va face dupa ce te va vedea un medic inainte.
Sarcina usoara la toata gravidutele nosatre.
Pupicei pe buricei 
Oana D - 7 saptamani
Foto
LiaMia spune:
'Neata, fetele!
Ziceati ceva de prenatale? Mie nu mi-a recomandat medicul nimic deocamdata. Am sunat ieri la clinica sa vad daca au rezultatele analizelor (sange si urina) si erau gata (cu 2 zile mai devreme - eficienti!). Drept pentru care mi-am facut programare azi la 18:00 pentru interpretarea rezultatelor.
Acum mi-e somn. In dimineata asta am scapat de greturi
. Sper ca si voi.
Pupici si aveti grija de burtici!
Lia
9 sapt
moni25 spune:
Liamia, nici mie nu mi-a prescris dr.nici o prenatala, nici un acid folic, nimic!Incerc sa mananc tot ce am pofta,nu beau cafea,nu fumez,si mai incerc sa mananc fructe.In schimb nu pot sa ma ating de dulciuri.Este total diferit de prima sarcina unde stateam numai cu WC-ul in brate.E normal?
Ioana75 spune:
Buna fetelor! Bun venit noilor
! Va doresc sanatate maxima!
Lia, zi-mi si mie la ce clinica ti-ai facut analizele. Eu azi ar trebui sa merg cu ditamai lista, dar nu stiu exact la care sa ma duc...
In ceea ce priveste prima ecografie: eu am facut-o la 5 saptamini, si s-a vazut ca era sacul in uter (deci paranoia cu extrauterina am eliminat-o imediat
). Azi ma duc la a 2-a eco, sint in 8+, ca sa vad io cum ii bate inima
. Va zic diseara ce-am facut!
Ioana
LiaMia spune:
Am revenit.
Moni25 - nici mie nu-mi plac dulciurile (nu ma omoram cu le nici inainte). In schimb consum miere in ceai si compot, in loc de zahar. Oricum combinatia de lapte-faina-zahar-cacao nu este recomandata la modul general pentru ca favorizeaza ingrasarea, fara prea multe efecte pozitive. Cu vizitele dese acolo 'unde si regele merge singur', din ce-am citit, sunt normale mai ales in prima si ultima parte a sarcinii, asa ca ...
Ioana75 - cu analizele, am fost la Medicover, cu trimitere de la un medic generalist tot de la ei. Dar se pot face gratuit cu trimitere de la medicul de familie (eu nu am fost la el pentru ca este greu de gasit, sunt cozi mari, frig in clinica si, mai ales, programul de la servici nu imi permite).
Pupici si aveti grija de burtici,
Lia
- am intrat in sapt 10