Mamici de septembrie - octombrie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 13
moni25 spune:
Alinam,sa stii ca si eu am pase proaste dar nu astept consolare nici din partea sotului de fapt a nimanui.Eu sunt la a doua sarcina,stiu cat de greu am crescut-o pe Maria singura,caci sotul lucra foarte mult,fara bunica, fara pisica fara nimic.Dar iti spun ca fara Maria viata mea ar fi fost de 1000 de ori mai urata.Un copil ne da un rost in viata,ne face totul roz, renastem si traim mai departe prin copiii nostri.ai sa vezi.
Si mie imi e teama de nastere,am nascut normal,m-am recuperat greu(dar nu e o regula).Aveam in salon o mamica ce se plimba toata ziua si eu nici la toaleta nu puteam sa merg de slabita.A trecut si sunt gata s-o iau de la capat caci nu am cuvinte sa-ti spun cat e de frumos.Si voi naste tot normal.Nu te mai uita la poze cu nasteri si nu mai asculta la 'matusa 'care spune ca ea a stat 15 ore in travaliu ca vremurile s-au schimbat si medicina a evolat.Curaj!
LiaMia spune:
Buna, fetelor!
Azi am cam lenevit cu scrisul, dar ma bucur ca voi ati fost foarte active!!
Adevarul e ca dimineata aceasta a fost prima in care am intrat putin in panica, dar mi-a trecut. La pranz am mancat din toate cele dupa care am zacut la birou ca un carabus de radeau colegii de mine ... Acum am un pic de timp si va scriu.
Lucia - merci pentru sfat. Am luat incepand de azi dimineata acid folic asa cum mi-a prescris la vizita de ieri seara doctorul.
Ioana - bravo c-ai scapat de paranoia!
Pupici si aveti grija de burtici!
Lia
lucia_cs spune:
quote:
Originally posted by alinam
va multumesc pentru mesajele de incurajare !
Flavia as vrea sa pot, ma apuca o stare de nervi si de frustrare..... o sa incerc
Norina ca graviduta ma simt bine, doar greturi si atat..
.... sa va spun , sa nu va spun... oare a mai trecut vreuna dintre voi prin starea prin care trec eu acum??? sper doar ca e o pasa proasta, ma gandeam daca as putea intoarce timpul daca as mai ramane insarcinata??? raspunsul ma sperie , e nu, as mai amana........ stiti de ce? cred ca m-a apucat frica, am citit pe alte forumuri despre nastere si am vazut si poze si m-am speriat rau, imi e ciuda pe mine ca nu pot sa ma bucur asa ca voi, parca nu constientizez ca e un bebe in mine.... oi fi eu si mai alintata si mai egoista, imi e rushine de mine da asta simt acum.
orikum cand va citesc mesajele ma mai "inviorez" pentru ca simt ca nu sunt singura, mi se pare ca sotul nu ma intelege ca nu e in pielea mea, ca nu trebuie sa suporte el toata treaba asta, 9 luni, nasterea, chiar ma enervez cand imi spune ca "toate femeile nasc si nu mai moare nimeni "......
da cred ca firca e de vina.
poate maine o sa ma simt mai bine, sau mai bine zis poate dupa ce o sa-l vad la ecografie o sa ma "trezesc"
Alina, poate ca inca nu realizezi ce minune are loc in tine, dar sa stii ca multe femei in acesta perioada sunt cuprinse de frica.
Cand eram mica am zis ca eu nu am sa nasc niciodata, am sa infiez un copil, asta numai pentru ca-mi era frica de nastere.
Cand am crescut am aflat de cezariana care acum poate fi facuta fara nici un fel de problema si de atunci incepusem sa ma gandesc ca eventual am sa fac cezariana. Acum vreau sa nasc normal.
Am o prietena care a nascut prin cezariana tot de frica si totul este in regula, si ea si bebe sunt sanatosi si voiosi.
Alina, sa te gandesti ca acest bebel nu a venit din intamplare, acum ai o mica teama, dar mai tarziu ai sa te bucuri de aceasta responsabilitate.
Nu te mai uita la prostii care te inspaimanta, mai bine sa te uiti la poze cu bebei haiosi si frumosi asa cum va fi al tau.
Acum inteleg si care este motivul pentru care inca nu te poti lasa de fumat, eu te sfatuiesc sa mergi sa stai de vorba cu o prietena foarte buna care are copii sau chiar cu un psiholog si ai sa vezi ca ai sa te simti mai bine si ai sa faci ceva pentru acest bebel, ai sa-l doresti si ai sa faci tot posibilul sa fie sanantos.
Sa citesti povesti cu bebei care au schimbat viata parintilor, (pozitiv), sa vezi ce superb este sa-ti zica cineva "mama".
Roagate la Dumnezeu sa te ajute si sa elimine frica din tine.
Apropo de sotul tau, sa stii ca eu sunt foarte fericita sa-l duc eu 9 luni, sentimentul este superb, ai sa vezi cand misca..., este superb. Al meu inca nu a miscat, dar am fost langa multe gravidute si am vazut ce simteau cand misca, acum le inteleg si mai bine avand in vedere ca ajung si eu in acea perioada.
Sa te uiti pe site-uri sa vezi cum arata acum in prima luna, ai sa te minunezi vazand ce se petrece in interiorul tau. Eu nu as da aceasta bucurie si implinire nimanui, desi mi-ar place ca si sotul meu sa experimenteze aceste sentimente pure de viitoare mama.
Sa ai grija de bebel, sa aveti grija de voi. Cand mai ai sentimente de genul asta sa vi aici si sa le impartasesti cu noi si vom face tot posibilul sa te simti mai bine.
Noi te iubim si suntem alaturi de tine, stim ca ai sa treci peste aceasta perioada foarte repede, poate chiar dupa ecografie dupa cum ai banuit si tu. Poate cand ai sa vezi ca o inimioara micuta bate in tine, cand ai sa vezi ca o noua viata se creaza in tine, poate atunci ai sa ajungi la sentimentul de fericire de nedescris.

_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire.

www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny
LiaMia spune:
Am revenit, ca ne-am inmultit si nu am apucat sa scriu tot ce voiam.
Norina - Felicitari pentru burtica. Sa ai o sarcina usoara!
Moni - iti admir optimismul si cred ca aceasta-i atitudinea pentru aceasta perioada. Apropos de asta, mergand spre casa in una din seri m-am surprins gandind cu relaxare la ziua in care bb-ul meu va veni pe lume: mi-am dat seama ca am lasat orice stres deoparte, ca si cum venirea lui ar anula daca nu toate, macar mare parte din toate relele lumii. Si a fost si este un sentiment nemaipomenit!
Flavia -
si tie de la mine si bb!
Alina - curaj si tenacitate! Lasa afumatoarele: cunosc persoane care s-au lasat si sunt foarte incantate de cum se simt. Tu nu numai ca te vei simti mai bine, dar si bb-ul tau va fi mai fericit, acum si mai tarziu. POTI, iar noi suntem alaturi de tine!
tuturor si pe maine,
Lia
Ioana75 spune:
Lia

Si eu tot ca un gindac am stat azi, si de mine au ris colegii, desi nu stiau de ce stau asa![]()
Pa fetelor, pe miine!
Ioana
mariana tache spune:
O! Fetelor, ma bucur enorm sa vad ca avem asa intensa activitate!
Bine ati venit burtici noi!!! Sarcina usoara si bebei sanatosi si cuminti.
Azi am mai intrat pe aici, dar nu am avut timp de scris, numai de citit. Si citind in reprize nu mai stiu tot ce am vrut sa va spun ca sunt
si cu neuronul in vacanta
.
Iata ce imi amintesc:
Romana felicitari pt examene si succes in continuare; cred si eu ca o sa faci bebe academician
.
Flavia nu te nelinisti in privinta lipsei semnelor. Si aceasta situatie face parte din normal. Am inteles ca te dor sanii. Pai asta nu e semn? Pe mine nici
nu ma dor si nici nu imi cresc. Si nu am greturi, nu vomit, nu ametesc; ma simt perfect; si as face 
, non stop
. Si am fost la eco si bebe e acolo si e bine. Asa ca eu zic sa te bucuri ca faci parte din categoria
norocoasa (adica fara
etc.)
Si eu sunt fumatoare inraita! Fumez de 10 ani. Cand am fost insarcinata cu Stefan nu am fumat deloc (bine, sarcina avea o luna cand am reusit sa ma las de tot; m-am lasat fiindca imi depaseam portia de 5 tighi/zi si asta m-a enervat tare). Acum, in sarcina asta, nu am fumat 2 saptamani, dar un eveniment mai neplacut m-a facut sa-mi reaprind o tigara si de atunci tot mai aprind cate una. Sunt zile cand nu fumez deloc. Am intrebat medici, am citit (si aici pe DC scrie) si se spune asa: "mamele inveterate ca fumatoare pot fuma max. 5 tigari/zi". Sigur, ideal este sa nu fumezi deloc, dar nici nu este o problema daca te incadrezi in norma de 5. Eu sunt convinsa ca in curand nu voi mai fuma, dar nu ma stresez. Nici asa nu e bine, ca mama toata ziua sa se gandeasca la tighi si sa fie prost dispusa din cauza asta.
Dar, alina, un jumatate de pachet/zi este deja mult prea mult! Uite, o fumatoare, care inca mai trage cate un fum, te roaga
sa le reduci macar pana la 5. Citind povestea ta, imi dau seama ca iti este greu, deoarece iti cam lipseste motivatia. Dar gandeste-te ca ai ales sa tii copilul, ai ales sa-l aduci pe lume. Poate ca inca nu te bucuri, dar crede-ma, ca o sa ajungi sa regreti din adancul sufletului aceste zile in care nu te-ai bucurat ca esti insarcinata. O sa vrei sa poti da timpul inapoi; si bucuria nasterii copilului tau nu se compara cu nimic din lumea asta. Si cand se va naste nu o sa fie bucuria de "n" ori mai mare cand o sa vezi ca e sanatos??? Daca fumezi asa de mult risti sa nu aduci pe lume un bebe sanatos. Iti asumi un asa mare risc???
Eu sunt alaturi de tine, te
dulce si te rog sa fii tare. Si bucura-te de sarcina, ca aceasta perioada este unica in viata ta si fi mandra de tine, ca nu oricine poate! Daca as putea alege, as vrea ca sarcina sa tina macar 2 ani
.
V-am facut capul mare. 
mariana,
Stefan (20.04.04) si
bebe din burtica (9 sapt.).
http://community.webshots.com/user/tachemas - pozici.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377 - O poveste de suflet.
Sanatate Maxima!!!
mariana tache spune:
Moni, am vrut sa-ti spun si tie ceva dar nu mai stiu
. Dar iti zic ceva totusi: daca o sa am fetita, o s-o cheme Maria
. De ce nu pui poze cu ea, ca sa va vedem?
Lucia, tu esti sora mea
! Stii de ce? Fiind ca si tu te intinzi la discutii ca si mine
. Sa nu te superi pe mine, dar asa mi se pare. Eu, cel putin, atatea v-as spune, dar nu vreau sa va plictisesc; asa ca fac rezumat, fff succint
.
mariana,
Stefan (20.04.04) si
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377 - O poveste de suflet.
Sanatate Maxima!!!
lucia_cs spune:
quote:
Originally posted by mariana tache
[b]Lucia, tu esti sora mea! Stii de ce? Fiind ca si tu te intinzi la discutii ca si mine
![]()
. Sa nu te superi pe mine, dar asa mi se pare. Eu, cel putin, atatea v-as spune, dar nu vreau sa va plictisesc; asa ca fac rezumat, fff succint
![]()
.
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire.

www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny
mariana tache spune:
Lucia, te-ai suparat??? Imi cer mii de scuze
! Nu am vrut sa te simti prost
, ci eu ma distram ca nu sunt singura care scrie si nu se mai opreste
. Asa mi s-a parut mie, ca ne asemanam, ca si tie iti place sa scrii, sa povestesti. Dar, inca o data, imi cer scuze si te rog
sa nu fi suparata pe mine!!!
mariana,
Stefan (20.04.04) si
Sanatate Maxima!!!

vostri!