Mamici de septembrie - octombrie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 10
Flavia_Hurducas spune:
Īn a cata saptamana se vede ceva la ecograf. La mine este a 36-a zi, deci saptamana 5+. In 3 februarie am rpogramare la doctor. E vreo sansa sa-mi vad bebelu?
Flavia
adriana_i_ spune:
Eu in saptamana a 7-a (deci 6+) l-am vazut prima oara. Nu avea inca o forma prea umana
, dar l-am vazut
.
Adriana
si bebitzu' in burtica, 8+ saptamani.
norina spune:
alinam si flavia Nu stiu daca va ajuta cu ceva dar sa stiti ca si eu sunt fumatoare si am reusit pana acum sa nu fumez nici o tigara. Nu vreau sa ma laud,stiu ca va este ff greu si va inteleg, dar depinde de fiecare si de VOINTA. Mai ales alinam te rog mult redu-le macar. Un pachet este enorm,incearca sa faci altceva cand iti vine sa fumezi,cauta sa fii tot timpul ocupata,ia-ti seminte,guma rontaie ceva etc.Eu cand mi-am facut testul mai aveam tigari in pachet si am promis lui Dzeu ca daca imi iese pozitiv le arunc si nu mai fumez toata sarcina. Si exact asa am facut, de cand am vazut 2 linii
le-am rupt si nu am mai pus gura.Poate si din cauza ca imi doresc enorm acest copil si ma cam "chinuiam" de 2 ani am fost atat de motivata, dar recunosc ca nici mie nu mi-a fost usor. TREBUIE sa-mi respect promisiunea facuta,stiam ca daca promit LUI oricat de greu imi va fi nu voi renunta.Am simtit ca trebuie sa dau la schimb un viciu pentru o asemenea binecuvantare.Asa sunt eu, departe de a fi un exemplu, nu vreau sa par plictisitoare dar poate va ajuta cu ceva randurile mele.Sanatate va doresc tuturor!Norina,4+
samila spune:
Ce trupa faina suntem!!!!
Bun venit noilor burtici!!!!
Sa avem sarcini usoare.
Azi m-am trezit tot cu greturi si imi simt capul asa greu...
Succes fetelor fumatoare sa scape de viciu pe perioda sarcinii. Va strang pumnii, stiu ca e foarte important pentru bebe.
Romana sa faci bine la examen. Bafta multa!!!
lucia_cs spune:
quote:
Originally posted by LiaMia
Ziceati ceva de prenatale? Mie nu mi-a recomandat medicul nimic deocamdata. [...]
Drept pentru care mi-am facut programare azi la 18:00 pentru interpretarea rezultatelor.
Eu am inceput sa iau vitamine prenatale cu vreo doua inainte de a ramane insarcinata, mi le-a prescris doctorita pentru a ma ajuta sa ramna, si inca banuiesc ca astea m-au ajutat.
Din cate stiu eu acidul folic este foarte important mai ales pentru coloana vertebrala, care este perintre primele organe care se formeaza. Eu zic sa mai consulti si alti medici.
quote:
Originally posted by adriana_i_
ma primiti si pe mine in club? UM 28.11.04, DPN 04.09.05
Cate ceva despre mine: am 31 de ani, e primul copil si sunt extrem de fericita.
[...] In rest, plutesc...
Pe bebe l-am vazut deja de doua ori si e un duuuuulceeeee.
Ce sa va mai spun... Traiesc din plin fiecare clipa, nu ma stresez, ma feresc de orice situatie care mi-ar putea aduce stress sau nervi. Ma protejez, si mai ales vorbesc zi de zi cu bebitzu'... Sunt pur si simplu fericita...
Adriana
Bine ai venit intre noi, ne bucuram mult sa vedem cum in fiecare dintre noi se petrece aceasta minune si cum ne inmultim.
Este foarte emotionant felul in care vorbesti despre bebel, ma bucur ca ai avut ocazia sa-l vezi pe ecran si ai avut parte de o doctorita atat de binevoitoare.
Succes mai departe si nu te indeparta de noi!
quote:
Originally posted by romana_74
am revenit! [...]
In rest ... am luat 3 examene si mai am unu si termin.
Va mai scriu cand pot!
Romana, bine ai revenit, te asteptam sa revi din nou, noi suntem aici si te asteptam.
Felicitari pentru examene!
quote:
Originally posted by Ioana75
Sa-mi tineti pumnii azi la 5 va rog!
Iti tinem pumnii, te rog sa ne scrii imediat ce ai posibilitatea. Si al meu o sa aiba 6+ saptamani cand o sa merg la primul control medical.
Suntem alaturi de tine in bucuria ta!
quote:
Originally posted by norina
Abia de acum incep sa constientizez ce se intampla cu mine, ca pana acum nu-mi venea sa cred ( eu incerc de 2 ani sa raman).
Desi am facut 2 teste, care au iesit pozitiv, mie si sotului meu ne era frica sa ne bucuram, nu care cumva sa fie o alarma falsa.
Ce-i drept ar mai fi un simptom: am cam multi nervisori nejustificatisi vroiam sa va intreb daca e in regula sau am eu o problema?
Norina, si eu trec uneori prin aceasta perioada de constientizare. Ceea ce simt eu este o mare liniste si o preocupare 100% pentru un bebe sanatos. Am inceput sa mananc sanatos, etc.
Si eu am facut doua teste care au iesit pozitive, deocamdata pe asta imi bazez si eu afirmatile. Sa stii ca foarte rar se intampla ca un test sa greseasca in partea de "esti insarcinata" cand nu esti. Rar, rar de tot!
Cu nervii..., cred ca e normal, eu nu am chef de multe chestii si am avut o stare de nervi (sotul meu tot vorbea si eu nu puteam sa dorm), cand simteam ca nu mai am aer daca nu termina.
quote:
Originally posted by Flavia_Hurducas
Mai primiti o mamica de sept-oct.?
Pana acum nu am indraznit sa vin la voi, pentru ca facusem doar cele doua teste acasa, care erau pozitive. Acum insa am si rezultatul de la analiza de sange si totul este adevarat. O minune!
Buna Flavia, bine ai venit printre noi!
De cate saptamani se petrece aceasta minune in tine?
quote:
Originally posted by Flavia_Hurducas
Este vreuna dintre voi fumatoare. [...]
Deocamdata am fumat doar 2 tigari si este tare greu.
Flavia, eu nu fumez, am fumat cu mult timp in urma si m-am lasat pt ca am constientizat cat de rau imi facea.
Eu zic sa dai o cautare pe Google si sa vezi malformatile cauzate de faptul ca mamele au fumat in timpul sarcinii si ai sa te sperii de ceea ce se poate intampla bebelului tau.
Sigur ca ai sa gasesti exemple de persoane care iti vor zice "Eu am fumat toata sarcina si uite ce copil sanatos am!", ceea ce am eu de adaugat este faptul ca aceste complicatii pot aparea si la o varsta mai inaintata, si chiar daca nu apar complicatii nu ai garantia ca tu vei fi o exceptie.
Trebuie sa pui in balanta sanatatea copilului tau si placearea de a fuma.
Am un singur exemplu. O cunostinta a fumat pe toata durata sarcinii, copilul era aparent sanatos. La varsta de 10-11 ani copilului i s-a descoperit leucemie la coloana vertebrala, si la 13 ani a murit.
Nu exista nici o garantie asupra faptului ca aceste probleme au aparut din cauza faptului ca mama a fumat, dar intotdeauna va ramane un semn de intrebare pentru mama.
quote:
Originally posted by alinam
aoleu,acum mi-am dat seama ce foame imi e! voi cum stati cu mancatul? mancati mai mult? mai sanatos??
Problema mea este ca mananc prea putin, cu toate eforturile mele ajung la 1.600-1.700 calorii, cand eu nefiind insarcinata am vevoie in jur de 2.100 calorii.
Acum am inceput sa imi calculez tot ce mananc.
De mancat mai sanatos mananc pentru ca am grija ca in decursul intregii zi sa beau destul apa si sa includ in dieta cele 4 categorii de macaruri.
Imi caluclez totul pe cantar, asa poate, poate voi ajunge macar la numarul de calorii de care am nevoie in mod normal.
Succes fetelor in continuare!
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire.

www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny
Ioana75 spune:
Fetelor, am fost la eco, am omorit o bucata de paranoia
. A fost bine, am vazut si eu "capul", inima pulsind, un inceput de miini si de picioare ... a fost foarte emotionant
. Cred ca o sa ma duc destul de des, sa vad cum ii bate inima odorului
.
Ioana
samila spune:
Ioana asa-i ce super e senzatia.
Nu cred ca se poate compara cu ceva.
Ma bucur ca te-ai mai linistit.
lucia_cs spune:
Felicitari Ioana, incerc sa-mi inchipui ce ai simtit, sunt sigura ca este ceva cu totul special.
Sa te ajute Dumenzeu sa creasca bebe si mai mare si sa treaca timpul cat mai repede.
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire. 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny 
LiaMia spune:
Neata, gravidutelor!
Lucia - merci pentru sfat. Aseara mi-a prescris si mie acid folic!
Ioana - felicitari pentru eliberarea de 'paranoia'! Ma bucur pentru tine!
O zi buna tuturor,
Lia

si vroiam sa va intreb daca e in regula sau am eu o problema?