Mamici de martie-aprilie 2005 (11)
Raspunsuri - Pagina 6
ligia13 spune:
cenia spune-mi te rog despre centura aia! Reglabila am inteles. Dar care e dimensiunea maxima? Sti ca eu sunt grasa si de-aia mi-e frica sa-mi iau comandata, ca nu stiu cat e de mare!
Mary-Jane spune:
Felicitari Lorelai! Bine-ati venit pe lume, Livia si Maya.
Eu sint bine. Am 32 saptamini astazi, am intrat in a 33-a. Deocamdata fara vergeturi (n-am nici dupa doua sarcini anterioare si n-am folosit nimic, cred ca e mai mult genetic decit sa tina de creme si lotiuni), buricul e putin iesit, linie neagra n-am. Ma simt cam obosita uneori, dar asta e normal, mai ales ca inca lucrez si am si-un baietel de 5 ani. Miine ma intilnesc cu sefa de la personal sa discutam cind sa intru in concediu. Cred ca pe 14 februarie ca atunci are si baiatul vacanta o saptamina si daca tot imi iau sa stau acasa cu el poate ca n-are rost sa ma mai intorc la serviciu dupa aceea.
Acum citeva seri mi-am facut o parte din bagajul de spital. M-a "ajutat" baiatul meu, asa ca trebuie sa-l refac pentru ca am mult prea multe lucruri. Dar n-am vrut sa-l dezamagesc si sa creada ca nu-i apreciez ajutorul. Pe de alta parte, cu el am stat o saptamina in spital, asa ca nu se stie niciodata chiar de cite lucrusoare ai nevoie. Cred ca-mi fac un bagaj de-o zi si altul separat de-o saptamina si daca e nevoie sa mi-l aduca sotul mai tirziu la spital. (Cu Dominic am stat asa mult in spital pt ca a avut nevoie de fototerapie iar eu de transfuzii de singe s.a.m.d.)
Singura problema la ora actuala este inca diabetul gestational care citeva zile merge bine cu regim alimentar, apoi fara nici un motiv am niste valori total aiurea pentru cite o zi, apoi iar e bine. E cam enervant pt ca imi controlez f bine ce maninc, n-am mai gustat ciocolata, biscuiti etc, asa ca as vrea si eu o recompensa, sa vad niste valori constant bune. In sfirsit, nu mai e mult. Martea viitoare vor hotari la spital daca am nevoie de insulina. De-acum ma duc saptaminal la spital. Urmatoarea eco o am peste 3 saptamini, sa vada daca fetita creste bine, adica sa nu creasca prea mare ca e greu sa iasa. Si am experienta si de la Dominic care a avut 4.1 kg la 38 saptamini si a iesit cu greu; imediat dupa nastere doctorii nu stiau daca au reusit sa-i rupa clavicula sau humerusul, dar o radiografie a aratat ca din fericire nu i-au rupt nimic, doar fetisoara i-a fost vinata citeva zile de la forceps. Dar hai sa nu va sperii pe cele incepatoare de-aici.
Va doresc numai bine si-mi place sa citesc in ce stadiu este fiecare si cum va pregatiti de nastere. Tocmai am cumparat de pe internet un/o "baby pouch" de carat bebelusul http://www.roobaby.co.uk/
Cristina ("Mary-Jane")
zuzunaki spune:
Felicitari Lorelei si sanatate multa !!!

Veve sau coral,pliz,adaugati ma si pe mine cu un baietzel cu DPN 24 martie 2005,pe nume Alexandros(si Xeneofon,dar numele asta sa nu l treceti
).Am mai zis io,da cred ca ati uitat
thanks.
fetele,mie nu mi au aparut vergeturi(maine intru in sapt.32)sai ma rog la Dumnezeu sa nici nu apara deloc!!!insa mi a apraut o dunga maro de toata frumusetzea.asa ca nu o sa mai scap de ea dupa ce nasc????
bebelicu meu nu s a intors inca.ii tot simt capsorul sub sani,in partea de sus a burticii.in rest,dureri de mijloc-mari,da cica normale-si de spate.sa dea Dumnezeu sa fie bine pana la termen!
Zuzunaki
si bebelin 31+
p.s.cenia,acum e prea tarziu de schimbat doctoru...ata ete:(sa speram ca totul o sa fie bine!
zuzunaki spune:
rectific la numele al doilea:Xenofon.am mai adus io vorba ca nu mi place dar e mostenire de la bunic si tre sa se puna conform traditiei.
adela20,fiind "grecoaica",ai scapat de pusul numelui dupa numele bunicilor?parca pomeneai tu ceva intr un mesaj,dar am uitat
...
pupici
adrianafedorca spune:
Lorelai felicitari pentru fetite, sa va dea Dumnezeu multa sanatate la toate trei si sa vii repede acasa sa ne povestesti si noua cum a fost, te pupam si ne gandim la voi
eu azi am fost la controlul lunar, sunt tare fericita ca bebelinul e bine, si e tare jucaus, mi-a tras niste suturi la doctor de m-am speriat, are aproximativ 800-850 grame, e mai mare cu o saptamana, i-am auzit inimioara , e cu capul in jos, dar a zis dr ca nu e pozitia finala ca se mai invarte pana la final, eu sunt abia in 25 spre 26 de saptamani, de analize mi-a zsi ca deocamdata nu mai am analize de facut in afara de sumarul de urina pe care trebuie sa-l fac lunar, am intrebat-o de analiza pt depistarea diabetului si mi-a spus ca nu e nevoie ca isi da seama din sumarul de urina daca e ceva in neregula, a zis ca m-am ingrasat si sa incerc sa fac mai multa miscare 9 kg pana acum, in rest totul e perfect, mai merg si luna viitoare si din luna a 8 a a zis ca ne vedem mai des
cam astea sunt noutatile
Va pup si aveti grija mare de burtici
Adriana si bebelinul 25+
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
adela20 spune:
FELICITARI LORELEI!! Mult noroc in viata fetitelor tale iar parintilor fericiti sanatate si spor in toate, viata lunga si sa aiba numai bucurii din partea fetitelor.
ZUZUNAKI, faza cu numele stii ca e destul de delicata la greci. Baietelul se numeste Thomas, dupa numele bunicului. Oricum, acest nume mi-a placut si nu am avut nici o retinere. Acum inca nu am discutat cu sotul meu numele fetitei, ieri am luat rezultatul amniocentezei si fara nici un dubiu e fetita si teoretic ar fi sa se numeasca Athanasia, dupa numele bunicii, dar acest nume nu-mi place de loc si am sa bat cu pumnul in masa daca va fi cazul si am sa pun un nume care o sa fie pe gustul meu. Cel putin, pot aduce argumentul ca am pus unui copil nume din partea bunicilor de pe linie paterna, acum ar fi randul celor de pe linie materna....Ramane de vazut. Acum suntem agitati ca vrem sa ne mutam in casa noua, dar in cutrand am sa discut si aceasta problema. M-am saturat sa ma tot gandesc la fetita mea si sa nu aiba un nume!! Cand eram insarcinata cu baietelul mereu il mangaiam si ii spuneam pe nume. Vreau si acum sa mangai burtica si sa vorbesc cu fetita mea!!!!
Va pup
Adela
si Thomas 
clio spune:
Felicitari, Lorelai

sa-ti traiasca minunile, sa creasca mari si frumoase, si destepte, si sa va aduca numai bucurii

Nicoleta si bebelusa
Adela P spune:
Mai ce harnicute sunteti! N-am intrat o zi si s-au facut 4 pagini.
In primul rand felicitari Lorelai si sotul, multa sanatate fetitelor si voua si o viata de familie asa cum vi-o doriti.
Coral, ma intrebai despre ultima ecografie. La prima sarcina de exemplu, am facut-o prin saptamana 38 parca, sa vedem exact pozitia lui bebe si pozitia placentei. La sarcina asta insa doctorita mi-a spus ca daca totul e in ordine pana la final, nu ma va mai trimite sa fac alta. Si mai stiu fete care au facut doar o singura ecografie toata sarcina. Asa ca e in functie de cum considera medicul tau si bineinteles cum simti tu.
PS Multumesc pt update-ul la listuta.
Adela http://community.webshots.com/user/adela23_1999
rrox3 spune:
Felicitari Lorelai!!! Sa-ti traiasca fetitele, sa fie sanatoase, frumoase si destepte si sa va bucurati de ele!

zuzunaki nu-ti face griji. Dunga va disparea dupa nastere. Am avut si eu la prima sarcina si a disparut fara urma. Acum inca nu am.
Coral multumesc pentru update-ul listei 
Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica s. 27+
Mary-Jane spune:
Adela, numele Anastasia (in loc de Athanasia) nu-ti place? Cum am mai povestit, sora mea e casatorita cu un cipriot (grec) si n-a vrut sub nici un chip sa-si numeasca fetitele dupa soacra (Mirianthis), le-a numit Marina si Irina. A avut ceva discutii cu sotul dar pina la urma a reusit sa-si impuna dorinta. Daca erau baieti poate ca alegea sotul, dar pentru fete a fost alegerea ei. Succes cu alesul numelui.
Cristina