Mamici de martie-aprilie 2005 (11)
Raspunsuri - Pagina 14
oanamc spune:
Teodora, ai o idee geniala!
Ar fi foarte educativ ca o mamica care a trecut deja printr-o nastere sa ne impartaseasca experienta ei.Pe mine ma intereseaza o nastere cezariana.
Am auzit ca nu e deosebit de neplacuta clisma,dar e absolut necesara, in schimb, partea cu cataterul uretral(sonda) e foarte nasoala.
rrox3 spune:
Teodora, Oana, eu pot sa va zic cum decurg ostilitatile numai sa tineti cont ca experienta mea are ceva vechime si anume vreo 5 ani si jumatate. Poate s-a mai schimbat ceva de atunci.
Deci: suni medicul, mergi la maternitate. Te opresti la internari, ginecologie. Dai detalii despre contractii (cat dureaza si la ce interval) si te cocoata pe masa sa te verifice. Iti scriu fisa si te interneaza. Ti se da o camasa de la ei (la Municipal nu era transparenta, era curata si e foarte bine ca e de la ei, se cam murdareste...) si urci sus unde te ia in primire moasa de servicu. Capeti un pat in sala de travaliu si din cand in cand te verifica moasa care comunica si cu medicul tau la telefon, daca nu e deja acolo. Eu asa m-am distrat vreo 7 ore pana cand medicul meu a tras concluzia ca e nevoie de cezariana si m-au luat in primire asistentele sa ma pregateasca. Era cam 2-3 dimineata si erau cam suparate. Nu mi-au facut nimeni nici o clisma. Trebuie sa fii rasa la cezariana, dar doar in partea de sus. M-au cocotat pe masa de operatii in sala de operatii, mi-au luat tensiunea, mi-au pus o linie iv si sonda urinara (neplacut moment!) si a aparut anestezistul. Am avut anestezie rahi, asa ca a trebuit sa ma fac covrig pe masa si sa stau cat mai nemiscata (cam greu la contractiile care le aveam). Pana la urma a reusit sa-mi faca anestezia, a avut efect foarte repede si s-au apucat de operat. Mariuca a aparut in vreo 15-20 minute, am vazut-o putin, am auzit-o si au fugit cu ea. Dupa a durat mai mult sa termine operatia, dar nu-mi dau seama exact cat, am avut niste probleme cu anestezia si nu eram constienta tot timpul. Cand au terminat m-au transportat la terapie intensiva unde am stat pana pe la pranz a doua zi. Dimineata mi-au adus-o si pe Mariuca, au lasat-o putin cu mine. La pranz m-au mutat in rezerva si mi-au adus si bebele. De atunci a stat doar cu mine tot timpul. Am avut perfuzii inca o zi, doua.
A, am uitat, cand primesti hainele de la ei trebuie sa lasi si tu ceva in loc pana te externezi. Eu parca le-am lasat incaltarile.
La internare trebuie sa ai buletinul obligatoriu si o adeverinta de platitor CAS (daca tu nu lucrezi, o adeverinta a sotului). Ar fi de dorit sa ai si analizele din timpul sarcinii.
Sper ca nu mi-a scapat nimic important. Daca mai vreti detalii spune-ti. Cam asta ar fi.
Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica s. 28+
Theodora spune:

Mamicilor,am venit si eu putin in vizita la voi si am retrait momente minunate care acum mi se par atat de indepartate.
Si eu sint o mamica de aprilie,dar 2002!!!
Lorelai,ma bucura vestile tale si va doresc in curand sa fi-ti acasa si sa va incepeti marea aventura!
Daca vrei sa ma intrebi ceva,stii unde ma gasesti!
Zuzunaki,am si eu un Alexandros! Cit despre XENOFON,nu te intrista,e doar un nume pe care am inteleas ca oricum nu il va folosi copilul!!!
Si eu am dat numele dupa aceeasi metoda si in plus am profitat de "obicei" si am numit unul din copii dupa tatal meu:Yannis e socrul si Alexandru e tata.
Adela,de ce daca ai dat numele lui Thomas dupa cineva din familia lui se pune din nou problema cu numele Bunicii?
E firesc si se obisnuieste,asa cum am mai vorbit si la telefon,ca al doilea copil sa ia numele bunicii sau bunicului DIN PARTEA MAMEI,Teoretic al mamei tale sau orice alt nume daca nu vreti numele mamei tale!
Nu te lasa,spune-le asta si pune ce nume vrei tu,nu mai esti obligata acum sa urmezi traditia!
Va pup pe toate si sarcini usoare pina in ultima zi!
PITICII
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33733" target="_blank">GEMENII 

POZE NOI
www.desprecopii.com/info.asp?id=34" target="_blank">Articol DC despre gemeni
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">CIND VISUL DEVINE REALITATE!
oanamc spune:
Numai ce v-am zis ca s-a intors bebelina si de azi dimineata ii simt piciorutele
in partea de jos a burticii.Cred ca am laudat-o prea devreme. Oricum, mai sunt 5 zile si merg la control.Vom vedea atunci.
Sa stiti ca si eu am insomnii si incerc sa le combat cu dusuri caldute si un pahar cu lapte cald seara,inainte de culcare.De cele mai multe ori functioneaza.In plus, nu beau cafea deloc(de cand am ramas insarcinata), foarte rar cate o ciocolata calda si incerc pe cat posibil sa nu mananc dupa ora 20.00;(dar in restul zilei mananc ca o disperata
....
).Cred ca insomniile de care ne plangem acum sunt o mica gluma pe langa noptile nedormite dupa ce se nasc bebelusii
.
sibip spune:
Salutare fetelor!
Lorelai, ma bucur ca sinteti bine toate trei si din cite spui chiar nu mai e mult si vei putea sa le iei pe micute acasa 
Cenia, e bine ca medicii au fos sinceri macar... desi nu e placut sa trebuiasca sa-ti schimbi doctorul. Tu spuneai parca despre cursuri de Lamaze? Daca da, ne povestesti si noua putin?
Fetelor, am o oarecare problema - de ieri, burtica mi-e mai tensionata si parca e mai inghesuita pe o laterala si in jos. Desi am dormit pe partea cealalta, "galma" nu s-a miscat inca. Miscari simt, finute ca intotdeauna, doar ca burta mi se mentine tare... Aveti idee ce poate fi?
Merci
Ioana
oanamc spune:
Roxana,esti o draguta!Multumesc pentru mesajul tau!Din pacate la maternitatile din Timisoara nu te lasa sa stai cu bebelusul decat cand il alaptezi,in schimb te lasa cu pijamaluta ta si poti duce hainute pentru bebe.
Eu doresc anestezie generala, deci nu voi constientiza nimic.Intr-un fel imi doresc sa-mi vad bebelina imediat, dar nu sunt chiar atat de curajoasa!
smmiha spune:
salutari!
La noi e o vreme super, azinoapte a nins, iar acum e soare si arata asa frumos totul alb si insorit
De dimineata am mers ca melcul la servici de frica sa nu alunec.
Si eu cred ca bebitul meu s-a intors pt ca simt o presiune mai mare pe vezica si-n plus cateodata asa ma impinge in coaste...Abia astept sa merg marti la doctor, poate imi mai face ecografie si-l mai vad
Voi ce stiti, in port bebe poate sta bebitul de la inceput? Intreb pt ca am vazut niste modele pe care scria ca de la 2 luni.
Chiar ma gandeam ca e bine ca noi nastem primavara si bebitii nostri vor putea iesi la plimbare cat mai devreme se poate si in octombrie cand se face mai frig vor fi deja maricei.
Roxana, multumim pt detalii si eu eram curioasa cam cum decurg lucrurile.
Lorelai, ma bucur ca bebitele si tu sunteti bine si sper sa le luati cat mai repede acasa.

Multa sanatate tuturor
Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)
rrox3 spune:
Oana eu zic sa te mai gandesti in privinta anesteziei. Nu e deloc recomandata anestezia generala. Uite un link foarte interesant despre asta, o sa vezi ca ne-a explicat in detaliu Mirunda, care e medic anestezist ce si cum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37066
Poate te razgandesti. Nu trebuie sa fii curajoasa ca sa faci anestezie partiala. Nu simti nimic si nici nu vezi ce fac medicii, este un paravan intre tine si ei. In schimb te simti cumva in control fiindca auzi tot ce zic si esti prezenta la nasterea copilului tau.
smmiha exista si hamuri care se pot folosi din prima zi. Totul e sa fie bine reglat pe dimensiunea lui bebe. Sunt foarte utile cand mergi intr-un loc mai aglomerat cu bebe sau pe teren accidentat. Eu l-am folosit cu succes la cumparaturi si cand am iesit la tara sau la munte. In general merg pana pe la un an, dar deja te cocoseaza.
oanamc spune:
Roxana, am citit mesajul Mirundei si am intrat in ceata!
Pana acum eram hotarata cu generala, acum parca nu prea mai stiu ce sa fac.Cred ca cel mai bine e sa vorbesc cu medicul meu, care nu o sa prea fie de acord cu cezariana....Sper sa mai am timp sa ma gandesc.
Trei dintre prietenele mele au nascut prin cezariana cu anestezie generala si a fost totul OK, o alta prietena a nascut tot prin cezariana cu epidurala si a fost OK.CE SA MAI CREZI?
Oana
rrox3 spune:
Oana sper sa te hotaresti pentru partiala. E mai bine si pentru tine si pentru bebe. Vorbeste oricum si cu medicul tau, cine stie ce obiceiuri au pe acolo. Acum 5 ani era regula si la Municipal sa-ti faca anestezie generala, eu m-am ales cu rahi de nevoie, mancasem niste fructe si le-a fost frica sa-mi mai faca generala. Si imi pare tare bine ca s-a intamplat asa. Mi-e groaza numai cand ma gandesc la intubat...brrr... Succes!
Cauta cineva carucioare Hauck in Bucuresti, dar nu mai stiu cine. Am descoperit eu unde se gasesc. http://www.loriscompany.ro Pe site nu scrie decat de magazinul de la Prisma 2, dar eu stiu ca au un magazin si in Cora.