Mamici de martie-aprilie 2005 (11)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela77 spune:

Asa si este, pe langa ca este hidratant, este si demachiant,
iar eu am descoperit de curand ca este un mare dusman al vergeturilor, acest Lapte Doina.

Din pacate eu l-am descoperit cam tarziu, deja imi aparusera vergeturile.

Daniela DPN 10 MARTIE 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Eu caut tot felul de lucruri pt bebe, am luat la inceput hainute ca erau cel mai usor de gasit si aveam de unde alege. Apoi am luat patut, scaunel de masina, lenjerie pt patut, paturici, biberoane (pt orice eventualitate), termometru. Acum mai am de luat carucior, cadita si alte maruntisuri si cosmetice.
M-am uitat si eu de sterilizator, dar pana la urma am zis ca o sa-l las pt dupa ce nasc, la fel si portbebe-ul si pompita de san.
Acum trebuie sa cumpar ceea ce am nevoie la spital si cand ajung acasa cu bebe.
Eu nu am inca vergeturi si sper sa scap fara, folosesc un lapte de corp cu glicerina si mierede la amway.
Pe mine in prezent ma dor tare rau coastele si spatele si am insomnii. Inca mai merg la servici si stau mult pe scaun si poate si din cauza asta ma dor toate.
Va pup si multa sanatate!

Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Fetelor, cred ca bebita mea s-a intors ca de vreo 2-3 zile ii simt piciorutele mai mult sus si pe lateral.Dar nu am simtit ceva schimbari majore.Abia peste o saptamana merg la control;exista vreo modalitate prin care sa aflu daca s-a intors?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

buna fetelor, iata ca intre doua drumuri la spital revin cu noutati. fetele sint bine, inca in incubator. au inceput sa ia in greutate si au scapat de perfuzii de citeva zile. le hraneste inca prin tubulet direct in stomac. eu pompez lapte la 3-4 ore dar nu le ajunge la amindoua si le suplimenteaza cu formula. Livia a inceput sa suga si din biberon, cite putin dar nu face mofturi. Maya e mai mofturoasa, nu vrea biberonul de nici o culoare. le-am pus pe amindoua la sin si incearca ele sa suga dar nu prea au putere. incet incet se vor obisnui si cu asta.

mi-au spus ca le pot lua acasa in momentul in care se hranesc exclusiv pe gura (sin sau biberon) si cind incep sa ia constant in greutate. sper sa fie cit mai curind. oricum, se pare ca nu le vor mai tine mult in incubator, se comporta foarte bine afara. vor mai sta in spital dar in patut nu in incubator.

eu merg sa le vad in feicare zi, le spal, le schimb, le dau mincare si incerc sa le obisnuiesc la sin. asistentele au o grija deosebita de ele, as putea sa nu misc un deget dar imi face placere sa ma ocup eu de ele, cind sint acolo.

va tin la curent cu noutatile si sper sa am poze pt voi cit de curind.
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Lorelai ma bucur tare mult ca fetitele tale evolueaza asa de bine! Abia astept sa le vad in poze. Multumim ca ne tii la curent.

oanamc poti sa-ti dai seama cum sta bebe relativ usor. In primul rand vezi unde iti trage suturi, daca e in zona buricului-coastelor atunci e cu capul in jos, daca e cu capul in sus vei primi suturi jos in abdomen. Fetita mea la 26 de saptamani se intorsese cu capul in jos, am vazut si la ecograf, dar de atunci a tot facut tumbe. De doua ori chiar am simtit cum s-a intors (stateam linistita in pat si i-am simtit toate manevrele). Se tot rasuceste, inca nu s-a hotarat cum ar fi mai bine. Oricum, pe mine nu ma intereseaza atat de tare pozitia fiindca o sa fie cezariana. La prima nastere stiu ca eram tare fericita ca bebele meu statuse numai in cap toata sarcina si a fost tot degeaba, a fost nevoie de cezariana in cele din urma, asa ca si acum va fi la fel.

In rest, si eu am cumparat hainute. Inca nu pe toate, dar tot adun. Nu cred ca trebuie abuzat fiindca raman foarte repede mici. Cele mai multe le-am luat ca de 3 luni. In special daca o sa aveti bebelusi maricei s-ar putea sa nu incapa in hainele de nounascuti Am vazut cazuri. Si luati in considerare si pampersul, care trebuie si el sa incapa in hainute. Daca alaptati nu aveti nevoie decat de 1 biberon si pentru el nu prea se justifica si instalatia de sterilizat. Poate ar fi mai bine sa asteptam sa vedem cum merge alaptatul si abia dupa aceea sa luam duzina de biberoane si toate acareturile de sterilizat, foarte utile dealtfel daca bebe v-a papa din biberon. Si e foarte important si modelul de tetina achizitionat. Cele pentru ceai au gauri mai mici decat cele pentru lapte (altfel se ineaca bebe) si gaurile sunt de diferite dimensiuni in functie de varsta clientului. Sunt si unele speciale anticolici (chicco are) si se pare ca sunt eficiente, in sensul ca nu permit bebelusului sa inghita aer. Si tot asa. Daca mai aveti intrebari va raspund cu placere, am deja experienta cu Mariuca.

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica s. 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Micaela spune:

Lorelai, ma bucur pentru vestile bune! Multa sanatate fetitelor si sa fiti fericiti cu totii!
Eu abia am revenit de la doctor, de la control; e totul bine, fetita e mai dezvoltata decat varsta (la cap'sor e de 33s+6zile, iar dupa femur de 31s+3zile). Normal, ar avea 31s... Dl. doctor m-a asigurat ca nu exista riscuri sa apara mai repede de inceputul lui martie. Oricum, voi merge la controale o data la 2 sapt.
Noi am terminat cumparaturile, mai trebuie sa facem bagajul si sa il punem la indemana.
Va pup pe toate si multa sanatate!
Anca Micaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gia22 spune:

Buna fetelor,si eu sant multumita de laptele Doina mi-am cump.si o crema de la avon dar nu am fost multumita de ea si folosesc laptele Doina,sterilizatorul cred ca pt inceput nu o sa fie necesar.
smmiha eu nu mai merg la serviciu si tot am dureri si insomnii dr mi-a spus ca este normal in ultm. lunii pt ca bebe a crescut, eu zic sa nu-ti faci probleme.
oanamc si eu am simtit lovituri in partea de sus si o durere in partea de jos si senzatie de pipi am fost luni la dr si mi-a spus ca bebe s-a intors dar nu e nici o problema.Am intrebt-o pe dr de anestezia epidurala si mi-a spus ca este buna si sa-mi cumpar peste o luna .

Gia si DPN 18 martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Fetelor va propun sa ne imaginam ca mergem sa aducem pe lume
Ce se intampla cu noi de la poarta maternitatii?Am auzit destule povesti de groaza si macar sa fiu cat de cat pregatita;cine ne ia in primire?ce acte iti trebuie ca sa te inregistreze?trebuie sa te controleze si cei de jos sau numai in sala de nasteri?la cine iti lasi hainele?am auzit ca nu te lasa numai cu camasa lor,aia prin care se vad toate cele;as vrea sa-mi fac vizita cat mai placuta si nu sa am cosmaruri;am inteles ca in bagaj trebuie sa-mi pun si foarte multa vata;atat sange o sa-mi curga?apoi este obligatoriu sa-ti faca clisma si cat de groaznic este?
Mai am o groaza de intrebari dar sper ca ajutata de voi sa ajung la liman;este cineva care a parcurs tot acest traseu?

Teodora DNP26 Aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Salutare fetelor cochetelor! Ati observat ca cele din martie aprilie sunt cele mai active si sunt cele mai multe pagini? Eu va multumesc la toate, caci va citesc mesajele si ma regasesc in ele si ma linistesc cind aud ca de exemplu am aceleasi amorteli ca si Clio (ma apuca si circeii si tot incep sa masez picioarele, dimineata nu ma mai intind asa de tare, caci atunci ma apucau! nu dorm decit cu o patura usoara, si sa aiba loc circulatia, dar tot am momente mai dificile cind masez miinile ca nu le mai pot misca de amortite sau circei la picioare)
sau: nu pot dormi la fel ca si adriana fedorca, stau dimineata si astept sa sune ceasul ca sa pot pleca la servici! uneori ma trtezesc de la 3 si nu stiu ce sa fac!
Sa va mai spun ce mai face alta viitoare mamica: m-am decis sa imi schimb doctorul ginecolog(dupa indelungi deliberari)fiindca cel pe care il aveam nu imi garanta ca vine la nastere daca ma apuca durerile la ore necuvenite, cum s-a exprimat dumnealui. Am fost la o alta dr. care mi-a spus la fel, daca e in timpul programului de lucru vine cu cea mai mare bucurie! asa ca am intrebat si astazi voi merge la altcineva!
Va las, ca am cam multa treaba la servici, vreau sa fiti toate sanatoase si sa scrieti aici tot ceea ce simtiti si ce fac bebelusii vostrii! Asa citim si stim unele de altele, afla lucruri noi si vedem ca nu trebuie sa intram in panica!
Cenia si David 26-27 saptamini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Multumesc, fetelor!Dupa cum ziceti voi, bebita s-a intors;nu are prea mare importanta pentru ca eu nasc cu cezariana, dar e frumos sa stiu ca se pregateste si e cumintica.Nu stiu ce sa zic, oare mai poate face tumbe la 30 de saptamani?nu e cam maricica?parca o mai simt si in partea de jos a burticii.In fine, sanatoasa sa fie!

Oana si bb Letitia Medeea
(DNP 9 APRILE 2005)

Mergi la inceput