Mamici de martie-aprilie 2005 (11)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giliutza spune:

In legatura cu bagajul pe care trebuie sa-l iei dupa tine la spital, am copiat de pe un site al unui doctor obstetrician lista propusa de el si v-o redau mai jos:

Ce sa iti iei cu tine la spital

Pentru tine:

acte:
- carte identitate
- adeverinta ca platesti asigurarile de sanatate
- certificat casatorie, daca este cazul
- articole imbracaminte:
- camasa de noapte
- halat
- papuci
- ciorapi
- chiloti
- perie par cu articole de prins parul
- sutien special pentru alaptat
- articole igiena personala:
- sapun
- periuta si pasta de dinti
- vata, doua pachete
- prosop
- creme sau uleiuri de masaj
- hartie igienica
- servetele
- aparat de ras (sau mai bine rade-ti singura parul pubian)
- absorbante intime 5 stele (pentru lohii)
- absorbante pentru sutien (pentru scurgerile de lapte)
- aparat fotografiat cu film nou / camera video cu caseta noua
- telefon mobil / cartela telefonica
- walkman / cd player portabil cu muzica favorita
- reviste, carti
- sticla cu apa sau suc natural
- bani, bancnote mici pentru diferite “probleme” J
- ceva de gustat, neperisabil
- poze cu sotul sau ceilalti copii
- cheile de la masina si de la casa
- nu-ti uita sotul, mama sau soacra J

Pentru bebe:

- cateva perechi de pampers
- sapun special pentru bebelusi
- creme sau uleiuri speciale pentru copii
- bonetica sau caciulita
- articole de imbracaminte de casa pentru bebelusi
- ciorapei sau botoseibiberon
- suzeta
- paturica
- hainute pentru cand il iei acasa

Ce sa nu iei cu tine

- bijuterii
- bani bancnote mari
- carti de credit
- televizorul
- laptopul
- problemele de la birou pe care nu le-ai rezolvat in timp util

Este o lista orientativa, insa mie mi s-a parul destul de OK si cred ca dupa ea o sa-mi fac bagajul.

Clisma nu e obligatorie, insa e de preferat ca sa nu apara situatii neplacute pe masa de nasteri, avand in vedere ca bebe o sa cam preseze in drum spre iesire (am cosmaruri din cauza asta, daca mi se intampla chiar mie?). Clisma se face pana se rupe apa, daca s-a rupt, adio clisma!!!
Mai multe informatii despre nastere (prin diverse moduri) gasiti pe infertilitate. Va plimbati si voi pe acolo si gasiti informatii destul de utile, dupa parerea mea!

Va pup!

Giliutza:) si Adinuta:)
Dr. Tutunaru - Elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Roxana,din cate am citit la subiectul cu anestezia, tu ai avut de suferit la prima nastere.E de admirat curajul tau!
Cred ca cel mai bine e sa vorbesc cu doctorul si cu anestezistul sa vad ce experienta are, in ce tip de anestezie e specializat si decid pe urma.Acum cred ca totusi imi doresc anestezie partiala, sa o vad pe bebita imediat, dar imi e frica rau.Eu lesin de fiecare data cand imi fac analize de sange si uneori lesin chiar la o simpla injectie.Nici nu vreau sa ma gandesc ce mi se va intampla daca voi fi constienta pe tot parcursul operatiei; cred ca nici nu voi avea nevoie de anestezie, voi fi mai mult lesinata....
, pe maine!
Oana si Letitia Medeea
(DNP 9 APRILIE 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Un salut mare si calduros tuturor mamicilor de martie-aprilie 2005, intre care ma inscriu si eu, cu dpn 29 aprilie 2005.
Va urmaresc de vreo 2 luni cu mare placere si dorinta de a ma alatura discutiilor voastre.Din pacate, pe langa meseria foarte solicitanta pe care o fac din pasiune (medic anestezist),au intervenit si evenimente profesionale(fericite)de care a trebuit sa ma ocup.Acestea la un pol si bucuria imensa a sosirii unui copil,la care,sa fiu sincera,nu ma mai asteptam (dar speranta nu moare niciodata)la celalat pol nu mi-au lasat timpul suficient sa ma inregistrez si sa intru pe forum.Stati linistite,nu am chiar 67 ani,dar am trecut de a doua decada a vietii.
Desi am cu totul alte cunostinte (sunt anestezista chiar la sectia de obstetrica),cunostinte pe care vi le pot impartasi cu mare placere de cate ori simtiti nevoia sa ma intrebati ceva,o mamica ramane mamica si are aceleasi bucurii si temeri ca oricare alta,de aceea m-am simtit tot timpul aproape de voi in cel mai amical si solidar mod cu putinta:la aducerea pe lume a unei noi vieti.
Cred ca ajunge ca introducere,nu vreau sa acaparez o pagina intreaga, desi de obicei sunt foarte harnica la scris.
Faptul ca toata lumea la serviciu m-a inteles si am mai putin de lucru,precum si nedumeririle voastre legate de anesteyie m-au decis sa intru pe forum.
Mult succes, curaj si pupici de la Alina si bb Alexandru 27 s.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41289" target="_blank">urmarea 12

Oana_B

Mergi la inceput