Mamici de mai-iunie 2005 (22)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by mstroie

Fetelor la cate saptamani se intra in prenatal? Ca ma tot intreaba astia la servici si nu stiu ce sa le spun.
Babygirl concediu si odihna placuta!

Mari23+ saptamani

Eu stiam ca post natal nu-ti poti lua mai putin de 42 de zile. In rest 126-42=84. Acum am mai azuit faza cu 63 dar cica e o greseala pe care o mai fac medicii de familie si defapt este foarte corect sa-ti dea 84 inainte si 42 dupa. Singura ingradire a legii este asta cu 42 de zile dupa. In rest le imparti cum vrei tu.
Am mai auzit din surse sigure ca beneficiem de tot concediul de odihna pe 2005, cu mentiunea ca in anul in care ne vom intoarce nu vom mai beneficia de diferenta de concediu cuvenit pentru zilele ce urmeaza sa fie lucrate la intoarcere intre data la care am nascut si sfarsitul anului. Ati inteles ceva? Adik io plec in conced de ingrjire cupil pe 01.04.2005 sa zicem. Copilul se naste pe 21.05.2005 iar eu ma intorc pe 21.05.2007. E pai io nu mai beneficiez de CO pana la sfarsitul anului 2007 Mai bine ziceam asa de la inceput. Nu stiu cum devine treaba daca nu te mai intorci sau nu mai esti primita la ei. Cred ca-ti iau banii pe zilele respective... Oricum pentru mine nu mai conteaza cata vreme ACUM eu imi pot lua CO-ul. ATENTIE!!!! Nu se poate lua CO-ul daca intri in prenatal. Adik nu poti lua pre si post apoi sa-ti iei co si abia apoi sa intri in CIC. Nu! Mai intai se ia CO apoi restul in ordinea indicata. Deci ar fi timpul sa planificam, fetelor!

Multumim de pozici, a fost super la intalnire. Imi pare si acum rau ca m-am indopat cu shaorma si salata si la inghetata nu am mai ajuns

Andreea 22 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Si eu stiam ceva de genul asta, cu concediul de odihna, exact cum ai explicat tu.
Practic, pentru bucata de an dinainte de prenatal+bucata de an de dupa intoarcerea la lucru, cumulate, ai dreptul la un CO. Daca tu il iei pe to inainte, in anul cind revii la lucru nema concediu de odihna.
Eu imi iau anul acesta 15 zile de CO in aprilie, in ideea sa-mi mai ramana 10 zile in anul cind ma voi intoarce la lucru (fie 2006, fie 2007).

Gabitza si bebe Andrei - DPN 31.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

asa..... a propos de concedii de toate felurile, pentru CO intra in calcul si perioada de concediu prenatal? vreau sa zic ca daca vreau sa-mi iau zile de CO exact pentru perioada la care am dreptul din 2005 cum consider pana cand intru in CIC sau in prenatal?

Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Babygirl concediu placut iti doresc si sa-l faci mare pe bebe.
Andutzy ce ce iti pui probleme d-astea.......ai colul scurt? Poate doar a jucat si el putin fotbal mai jos, mai la subsol.
Ce de baietei au aparut pe lista .Se pare ca ei vor castiga concursul pana la urma.......conduc detasat cu 16 la 11. (declar anul 2005 anul putzelor, am vrut sa spun anul baieteilor )
Mickyy intentia mea nu a fost sa ma vait ca am burtica mica ci doar as fi vrut sa o am si eu mai mare.......asa e la prima sarcina, mai ales ca-ti faci tot felul de griji gen: oare de ce-i asa de mica.........oare nu mananc cat trebuie,oare bebe e prea mic etc.
Oricum esti draguta ca incerci sa ma pregatesti pentru ce ma asteapta desi nu ma sperii deloc sa stii............am frica-n san dar am si curaj. stiu ca nu e prea logic dar asa e.
Criss si 18 saptamani+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Andutzy si eu simt ceva f. jos, ca o falfaire nu ca o lovitura.
I-am spus doctorei ca simt ceva asa jos, iar ea mi-a spus sa nu-mi fac griji ca uterul e crescut sus frumos.

Nu mi-a dat nimic sa iau.

Daca mergi inaintea mea la dr. mai intreaba si tu o data.

Simona si bebe Anna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Andutzy si simonaeus, si eu simt la fel de vreo saptamana, ceva ca o falfaiala sau bolboroseala f. jos. In plus, la mine au fost si niste junghiuri tot jos pe mijloc care sunt contractii de fapt. Va rog intrebati doctorii vostri ce inseamna clipoceala asta, ca eu nu m-am lamurit.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns at andreea spune:

Ce falfairi?
O sa vedeti voi falfairi din-alea la splina de zici ca da cu ciocanele, nu cu niste picioruse de bebe de 700 grame!

Cateodata cred ca are nervi, ca mine, sau face kata , ca nu stiu ce-l/o apuca.

Andreea si Emma sau Thomas de 23 saptamani (25 de la UM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Merci, Simonica, din cate imi aduc eu aminte suntem cam in aceeasi perioada de sarcina.
Da, si mie mi-a zis iosup ca uterul e sus, cum trebuie....
Dar, na, asta e paranoia....
Oricum, azi am uitat sa iau no-spa si probabil e si de-asta. Eu sunt absolut stresata de ideea deschiderii colului. Si nu stiu daca acesta se deschide si daca e lung...De asemenea, nu stiu ce se simte cand se deschide, daca se intampla, doamne fereste!!!!!
Om vedea...
Pana acum se pare ca e totul bine, dar tot nu reusesc sa ma tin si eu mai detasata...
Dragos Alexandru 22 saptamani si

andutzy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Mai fetelor, poate vorbiti voi cu doctoreii vostri de contractiile pe care le aveti si despre clipocelile/junghiuletele astea. Mie sincer, imi e cam rusine sa o sun iar, tocmai ce am sunat-o sapatamana trecuta cu buzele umflate...si imi e jena sa o tot barai la cap..
Deci daca aflati ceva, dati si voi so strigare!!!!Sa stie tot poporul...

andutzy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

fetele, co ul se calculeaza pt perioada lucrata + pre si post natal... cu ce depasesti ti se scade din co ul cuvenit cind te intorci la munca...

acu sa va spun ca am pus pozici cu burticul meu... asa cum promisesem!!!

pupici grasuni si pe burticuti

http://community.webshots.com/user/tora97

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput