Mamici de mai-iunie 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 4
gabitzam spune:
Andutzy, si pina la urma cum a fost cu buzele? Ce ti-a zis? Ca vineri chiar n-am observat nimic la tine. Ti-a trecut?
Gabitza si bebe Andrei
- DPN 31.05.05
simonaeus spune:
Andutzy, eu am vrut sa-mi fac programare , dar mi-au spus ca nu le merge sistemul informatic si pana in feb. nu fac programari.
Asta se intampla la Medicover. Incredibil.
Am intrebat daca asta inseamna ca nu lucreaza si mi s-a spus ca lucreaza doar pe programarile vechi, iar daca merg fara progr. nu ma poate consulta.
Oricum eu am mai avut stari din astea, care au trecut singure.
Cine afla prima ceva spune si celorlalte, OK?
Simona si bebe Anna
andutzy spune:
La mine autosugestia e cea mai beton!
Am vorbit cu doctorita ginecolog la telefon, care mi-a zis ca femeia sufera tot felul de transformati ciudate si atipice pe timpul sarcinii. Amortesc diferite parti ale corpului si chestii de-astea. Mai, o data ce mi-a zis ca nu e motiv de alarmare, a doua zi nu mai aveam nimic.
Asa cum am facut cu contractiile. Cand mi-a zis iosup ca ce simt eu sunt contractii, in seara aia(atunci, vineri), cred ca am avut 10. O data ce mi-a zis MIckyy ca si ea a avut si sunt normale, a doua zi nu am mai avut 3....
Acum simt eu burtica putin tare, dar incerc sa nu ma mai alarmez si sa nu o mai sun iar pe doctorita, ca mi-e jena. Mai bine ma mai informez pe net....
Dragos Alexandru
-23saptamani si
andutzy
andutzy spune:

Sa se inteleaga ca prin raspunsul anterior i-am raspuns gabitzei la intrbarea cu buzele mele-problema cu care v-am asasinat saptamana tercuta.
Azi nu am sunat-o pe doctorita si nici nu as suna-o de rusine, mi-e teama sa nu ma injure, nici mie nu mi-ar placea sa ma bazaie cineva la cap cu obsesii si nebunii. Sapatamana viitoare merg la consult si atunci vorbesc mai multe. Doar daca se acutizeaza, doamne fereste, pun mana pe telefon...
Oricum, ma mai informez pe net. vreu sa intru acum pe google pe contractii braxton hicks.
andutzy
nefertari spune:
La faza cu "clipoceala" n-am cuvinte . Nu am auzit pana acum de asa ceva .
andutzy - de unde pana unde ti-a intrat in cap ideea ca se deschide asa de usor colul ? Mai bine te uiti la "Stapanul inelelor" daca vrei sa nu dormi noptile. Eu l-am vazut aseara si n-am lipit geana de geana, de frica sa nu apara vreun monstru prin casa
Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
Mickyyy spune:
Hop si eu...am intrat intr-un mini concediu neprogramat. Bona mea a cazut de dimineata destul de rau (a alunecat in bucatarie la mine) si se pare ca si-a luxat (sau scrantit) piciorul drept, i s-a umflat si abia abia il mai putea pune in pamant. Asa ca am plecat de urgenta de la firma, am fost cu ea la urgente (unde urma sa se intalneasca cu sotul) iar acum astept telefon sa vad ce-a avut, daca si cand se va reintoarce la fata.
Asa ca pana una alta, in lipsa de bona nu mai am cum sa merg la munca....deci m-asteapta 2-3 zile de concediu (sau poate nici una daca-si revine repede).
Numai ca acasa desi am net, nu ma lasa terorista mica pe forum, pana acum a devastat totul prin preajma, abia abia am reusit sa o adorm (leganata in leganus, ea care de cateva luni bune adoarme singura).
Fetele, nu va mai stresati atata cu sarcina ca oricum nu rezolvati nimic. Ia incercati sa va ganditi la altceva (stiu ca-i greu, dar merita) si-o sa vedeti ca si durerile si contractiile o sa dispara. Eu m-am stresat destul de mult la prima sarcina si parca ma durea ceva tot timpul, mereu mi-era teama sa nu pateasca ceva bebe. Stiu ca se zice ca la al doilea bebe e mai usor, dar sincer e mult prea usor si inclin sa cred ca si faptul ca nu ma mai agit si nici nu ma mai stresez cu tot felul de probleme reale sau imaginare are importanta. Cu cat o sa va ganditi mai mult la o cotractie sau o durere care vi se pare mai anormala cu atat mai puternic o sa vi se para ca va doare si o sa va panicati si mai tare. Ia ignorati-o si o sa vedeti ce repede va trece.
Si lasati saracii doctori in pace, deranjati-i cand chiar aveti probleme (bubitele de pe buza Andreei erau o problema, clipocelile alea de care va plangeti sunt normale-n sarcina, iar daca nu sunt dureroase n-are sens sa le mai dati importanta) pentru ca altfel riscati sa nu va mai trateze cu seriozitate atunci cand chiar veti avea o problema (stiti povestea cu lupul la oi).
Mickyyy
si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
anky spune:
Nefertari,nu te mai uita la astfel de filme caci si asa visam tot felul de prostii in perioada asta,cel putin eu sigur..
Numai bine
Anca DPN 08.05.05
si Bianca Melissa 02.02.2003
http://community.webshots.com/user/anky2100
babygirl spune:
Am nevoie de parerea voastra, mai ales a celor care pricep legea. Am trimis un mail colegei mele care se ocupa de personal spunandu-i ca imi iau 10 zile de concediu de odhna, si mi-a raspuns:
draga Adina,
nr. de zile de concediu de odihna se calculeaza aferent timpului lucrat
efectiv.daca tu intri in concediu medical, nu beneficiezi de 10 zile
concediu odihna.iar in ceea ce priveste concediul medical acesta se aduce
pana in momentul in care intri in concediu ingrijire copil.adica si dupa ce
nasti pe minim 63 zile( o sa stie doctorul).in momentul in care se termina
concediul postnatal intri in ingrijire.atunci o sa-ti cerem noi actele care
ne vor trebui la momentul respectiv.
noi iti uram multa sanatate si tot ce e mai bine pentru voi: "doi" sau
"trei"....
ma anuntati voi cum faceti cu concediul tau de odihna.
Adina / 19+ / Dr. Vladareanu - Elias
Cornelia spune:
Buna dimineata!
Alina, din cate stiu eu, lucrurile stau cam asa:
- c.o se ia in functie de numarul d ezile lucrate. Daca tu il soliciti acum, probabil ca nu beneficiezi decat, de 1 zi de concediu, sa zicem, pt. ca atat ai lucrat in 2005. Asta si pt. ca situatia ta se cunoaste, se stie ca anul asta o sa fii in medical, in maternitate si in ingrijire copil. La noi este o prevedere in c.c.m. conform careia concediul medical se ia in considerare la calculul c.o, deci sunt avantajata, pt. ca o sa beneficiez de c.o. si pt. zilele in care sunt in concediu de maternitate.
- concediu de maternitate are 126 de zile pe care trebuie sa le iei 63 inainte de naster si 63 dupa. Dar pt. ca nu se poate sti exact mom. nasterii, se pot compensa, cu conditia sa iti ramana 42 de zile de postnatal. Atentie! Fara aceste 42 zile, se pare ca nu poti beneficia de indemnizatie pt. ingrijire copil pana la 2 ani. Daca vrei sa iti iei mai multe zile inainte de nastere, medicul de fam. va calcula in asa fel momentul in care iti va da prenatalul, ca sa lase o marja pt. cele 42 de zile de postnatal.
- inainte de concediu de maternitate (pre si post natal) medicul iti poate da concediu medical obisnuit, in functie de problemele tale. Avand in vedere ca probabil din martie vei intra in prenatal, nu e nici o problema si poate sa iti dea concediu medical de acum. Singurul dezavantaj este cel financiar, pt. ca c.m. se plateste cu 75%.
Pupici
Cornelia
(23 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)