Mamici de ianuarie - februarie (79)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Viktoria, nu eu am probleme cu arsurile ci Cornelia. Eu am scapat dupa nastere, insa niciodata nu am avut atat de puternice ca ale Corneliei.

Amaryyyyyyyyyy, NU MUSETEL LA OCHI!!!!!!!!!!!!! Tot Genticol am folosit si noi si a ajutat din prima. Eu l-am dus la spital, i-au luat cultura din ochi si a iesit stafilococ.
Ochiul stang( care lacrima si devenise purulent) a raspuns din prima la tratament, iar cel drept care nu avea nimic a inceput dupa.Nici acum nu sunt convinsa ca am scapat.
Serul nu ajuta la asa ceva. Doar sa il speli cu ser de la coltul exterior la cel interior, apoi sa pui o pic de Genticol si apoi Genticol unguent, insa de la coltul interior la cel exterior, ok?
Picaturi pui de 4 ori in 24 de ore, iar unguent de 3 ori.
Eu nu prea am pus unguent de frica sa nu isi duca mana ;la ochi si apoi l;a gura.Nici nu stiu daca am facut bine sau nu, insa am preferat mai bine picaturile.
Eu ti-am spus si de ungunet deoarece asa mi-a dat neonatoloaga tratamentul.

E bine ca alaptezi de la san, numai eu am probleme. Incep sa am complexe. Oana, si eu am probleme ca Rayan fara mameloane artificiale nu apuca sanul, si nu stiu de ce ca nu sunt ombilicate, insa nici asa cum ar trebui nu sunt. Ce sa fac???????????? Si colac peste pupaza mai am si foarte putin lapte. O fi si starea nervoasa?

Fetelor, eu am o idee. Haideti sa intocmim o lista cu reguli de ingrijire a copilului. Fiecare sa contribuie cu ce stie.
De ex, pot aparea probleme la ochi si atunci sa se specifice ce se poate face si ce nu, deoarece multe mame gresesc din necunostiinta de cauza/
Sau, reguli la baita, sau la alaptat. Idei sunty multe, subiectele sunt infinite, de la simpla ingrijire pana la probleme de sanatate.
Bineinteles ca o vom completa in timp, din experienta noastra sau din ce ctimi, insa, va spun eu ca ne va fi de un real folos.

pupici

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Salutare!
M-am tot uitat dupa noi vesti despre bebei!
Ce mai fac oare Alina-Maria, Monique, Ubi?

Kita(Alina) si Samburasul vioi de 36 de saptamani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Crinuta scuze in marea mea graba v-am confundat. Gasesc ideea ta foarte buna. te-ai gindit sa scrie fiecare aiceea sau sa se deschida un nou subiect pe aceasta tema?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Ubi, o prietena de-a mea a nascut prin cezariana si mi-a spus asa:

4 ore dupa operatie nu se manaca si bea nimic;
cand cobori din pat nu privesti in jos, ci in zare;
comprese peste sani se pun numai cu apa calda

Masa cat e de stat in spital:
branza de vaci fara grasime
iaurt natural cu 0% grasime
ou fiert moale
supa strecurata facuta din telina, morcov, patrunjel, fara sare, fara delikat, fara ulei
i s-a recomandat sa evite painea pentru ca o constipa
pui la gratar
de baut ceai facut din chimen si anason

In cazul in care nu sunteti de acord cu unele informatii scrise aici va rog sa le spuneti!
Crinuta, super ideea ta!
Uite, mai contribui si eu cu o informatie pe care nu am gasit-o pe nicaieri:
patutul la copil se inclina intre 10 si 15 grade, in partea unde sta cu capul - insa nu am o explicatie stiintifica

Kita(Alina) si Samburasul vioi de 36 de saptamani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Crinutza, imi pare rau ca ai trecut prin asta. ti-a zis ce stafilococ este si cum l-a luat? in spital la nastere sau dupa??
Cum ai facut cu pediatrul? ai gasit? ai mai fost la policlinica de cartier sa-l declari si sa vina in vizita dr? intre timp am aflat ca nu ar mai fi obligatoriu, dar nu sint sigura. Daca stie cineva mai bine, sa ne zica si noua, mi se pare o idee mai buna, sa ne luam ce pediatru vrem.
Ideea ta este foarte buna, mai ales ca vine de la voi deja cu experienta, pentru noi care urmam (ce avem voie sa mincam si ce nu, cind l-ati scos prima data afara, etc.

Patricia

si o foarte jucausa!
saptamina 37

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Patricia, am gasit medic de familie care e pediatru, de fapt e pediatra si e super draguta, o pot suna oricand. Deja a venit sa il vada pe Rayan.

Stafilococul banuiesc ca l-a luat din spital, insa nu pot fi sigura. A inceput la cateva zile dupa ce am ajuns acasa, deci nu stiu.

Cele care nasteti cu cezariana, intrebati-ne pe noi care am trecut deja prin asta.

Referitor la lista, eu spun asa : lista sa fie in subiectul nostru. Cineva sau chiar mai multe dintre noi sa se ocupe de aranjarea informatiilor, de clasificarea lor, si pe masura ce apar noi informatii sa adauge. Astfel vom economisi si noi timp.
Eu propun cateva categorii :
ALAPTARE
IMBAIERE
SANATATE : - COLICI
- PROBLEME LA OCHI
- RACELI
-CONSTIPATIE
-CANDIDA
- IRITATII
- SUGHIT
etc, mai aduagati si voi.

Vin eu cu o idee, o am de la Simona si eu deja o aplic. Inainte de baita ii dam cu ulei de corp, si nu dupa.
Dupa baita eu nu il dau cu nimic daca nu are iritatii, iar daca are ceva il dau cu Sanosan. Va spun, crema Sanosan e super buna, am verificat.

Pt colici : SAB SIMPLX
BONNISAN
GRIPE WATER.

Eu an incercat numai Sab Simplex si Bonnisan. Se pun picaturi in gurita inainte de masa, sau se pot pune si in lapte direct. Eu puneam atat in gurita cat si in lapte, iar acum pun preventiv cateva picaturi in laptic, asta cam la 3 mese pe zi.

Am citit ca ar fio recomandat sa se puna bb-ul cu burtica goala pe burtica mamei, piele pe piele. Nu stiu daca ajuta insa merita incercat.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Kita, Ubi sta si asteapta, asta face!!!!!!
Offffff, asteptarea asta ma darama....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galaxy spune:

Viktoria, noi ne-am dus de la inceput la fiecare control doar la spital. Ai grija de tine, sa nu faci prea mult efort.

Crinuta, e buna idea. Aia cu ulei de inainte de baie am auzit si eu. Chiar ar fi bine si masaj cu ulei, si abia dupaia o baita. Ajuta mult la colici. Pentru colici iar ceai de fenic ajuta.

Pentru ochii: cateva picaturi lapte matern.

Pentru iritatii la fundulet de la pampers: sa lasati cate 30 minute minim pe zi fara scutece.

io si un (intr-un burtic de 39+ saptamani)

In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Dear All, My dear wife and me have a dother here name is Mandy. we are vary hapy but before that it's a verry hard and unnice story. I'm lost in docters but I can tell with our power we have a healty wife and beatifull dother!!!!!. Alina will be back thursday in the evening!!! It's great but you will hear the story from here

Alina ,Wichard si bb. 39 saptamani

http://home.wanadoo.nl/w.deroo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galaxy spune:

Alina Maria, felicitari!!! Refacere rapida! Deci pana la urma ai nascut inaintea mea

io si un (intr-un burtic de 39+ saptamani)

In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.

Mergi la inceput