mamici de ianuarie - februarie (76)
Raspunsuri - Pagina 8
Amaya spune:
Ohoho Kita, eu am trecut la bustiere de aproape 2 ani, sunt extraordinar de confortabile...eu in general urasc sutienul, acasa nu folosesc deloc, nici sutien si nici bustiera, in casa stau cu o camasa inchisa doar la 2 nasturi si asa stau mereu cu burta libera...
In ceea ce priveste hainutele pt. bebe, am tinut "traditia" si nu am cumparat mai nimic, dar mi-a luat mama absolut tot ce era necesar si mi le-a trimis si de cum au venit lucrusoarele, le-am spalat cu detergentul pe care il folosesc in mod normal (Dero Surf 2 in 1...imi place la nebunie si cum spala si cum miroase) dar am folosit un sfert din cantitatea pe care o folosesc pentru hainele noastre si le-am pus si putin Lenor (mai ales la scutecele de finet), le-am clatit in doua cicluri la masina, pe langa programul normal, si apoi le-am calcat pe toate cu abur si le-am sigilat in pungi...
Oana si comoara 34+ sapt
kita spune:
Ha ha! Imi place chestia cu sigilatul in pungi. O sa o aplic si eu, caci de cand am cumparat hainutele, ba a venit mama, ba o prietena "cu experienta" si le-am aratat lucrusoarele.
Asa probabil ca o sa mut pungile de colo colo, si nu o sa mai am curajul sa le desfac. Probabil ca asta era si motivul pentru care amanam spalarea lor.
Dar, nu iti este greu sa le stii in pungi, Amaya?
Kita(Alina)
Amaya spune:
Kita, de ce sa-mi fie greu!?! am niste pungi cu banda adeziva si le-am pus in ele...asa stiu ca nu ajunge praful la ele si raman curate pana la venirea lui bebe, care va primi unda verde sa le murdareasca...daca sunt in pungi sigilate atunci nici nu le mai tot scot sa ma uit la ele sau sa le arat fiecarei persoane care vine si vrea sa le vada...dupa ce le-am primit, 2 zile am stat cu ele intinse pe pat minunandu-ma si admirandu-le cat sunt de micute si de frumoase si imaginandu-mi ce frumos va fi bebe in ele...
Oana si comoara 34+ sapt
corneliaa spune:
Viktoria....ai un inger de fetita!!!! Sa-ti traiasca si sa fie pe cat de frumoasa pe atat de sanatoasa si norocoasa in viata!!!
Of, saraca Oana, cat s-a mai chinuit!!! Sa speram ca azi scapa cel tarziu. Ca e fost mama eroina.
Tot azi merge la spital pentru provocare Cocolino (Coca). Sa speram ca si ea scapa repede. Oricum va tin la curent.
(38 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
mia_tincu@yahoo.com spune:
Buna dimineata, fetelor!
Inca mai dormiti sau mi se pare mie?Hai nu ma lasati singura, ca nu v-am mai scris de vreo 2 zile(dar v-am citit)si mi-e tare dor de voi!
Eu in dimineata asta si acum 2 zile am avut dureri de burtica undeva...jos-jos de tot, si vreau sa spun ca mi-am pregatit bagajul-le aveam eu cumparate, dar mai aveam de calcat lui bb pelincutele,etc..Dar eu cred ca e prea devreme nu?Ca pina pe 20-21 mai este un pic, desi...niciodata nu se stie...Ma pot trezi oricind cu ingerasul!!!
.I-mi amintesc cum ziceati voi de niste dureri asa...ca de ciclu:senzatia mea e de jena aproape continuasi extraordinar de jos, dar nu vreau sa le dau prea mare importanta pt. ca deocamdata e asa ,ca o balonare mai serioasa
.Oricum, nu ma mai rup cu treaba si drumurile(dealtfel am primit interdictie si de la sot si de la parinti)si am cautat hirtie igienica alba, ca sa observ imediat orice semn...demn de anuntat
.
Oana,esti mamica sau inca mai dureaza?
sintem alaturi de tine, si de mamicile care urmeaza pe lista!
Hai Cocolino!
Leta ce faci?
Va pup pe toate si sper ca nu v-am plictisit,m-am gindit sa recuperez pauza, daca tot nu am avut somn si nu e sotul meu pe scaunul asta asa de rivnit
de la
Mia si
Cosminel-mititel(39 sapt.)
simonadinca spune:
Neata!
Vin cu o veste frumoasa:
Irina (Tomasa) are un baietel Tudor de 3200 grame si 51 cm, nascut ieri. Din pacate nu am putut intra aseara sa va dau vestea... Ea se simtea ok (ca dupa cezariana - in jurul orei 3 s-a nascut dar cum sunt eu cam ametita...).
Tigabita, era aseara la monitorizare...Probabil ca azi o sa aflam mai multe despre ea...
Leta, ai ajuns mama acasa? Dupa ce te-am vazut pe tine m-am ambitionat si eu sa ma pun mai repede pe picioare... Ce-ti face galusca?
Amaya, Crinuta, Laly, Dragos si Rayan pupicuri!
Noi am iesit din spital cu 2240... Ieri ne-a cazut buricul (in spital) si am facut prima baita (cu un ajutor gasit tot in spital). San nu putem papa (e prea mare ptr gurita noastra)...Dar tragem intre 40-60 ml la 3-4 ore din biberon...Suntem o mica fomila...Tipam ca din gura de sarpe cum ne trezim...
Felicitari mamicilor care au mai nascut....Sper ca in curand sa ma pun si eu la punct cu noutatile...
Sper ca nu am uitat nimic...
pupici
simona, 37 + sapt.
CEZARIANA
Viktoria spune:
Buna dimineata fetelor!
Vad ca v-ati trezit si voi azi foarte repede. Eu nu mai dorm de la ora 4 dimineata. Cornelia multumesc pt. urarile pt. Doris. Azi a inceput din nou scoala , merg o luna si pe urma au din nou inca o saptamina vacanta. Sa-i spui la Coca ca ii facem galerie, si speram sa scape usor. Poate primeste si ea computerul mult visat. De Ingerasu ce mai stiti? Oare Oana a scapat sau mai are azi o zi grea in fata ei.
Va mai spusesem de o vecina de-a mea care astepta al treilea copil. la prima sarcina a avut contractii 24 de ore si la ultimele doua a nascut intr-o ora. Ca sa vezi cum este corpul nostru.
Noi ieri am sarbatorit
cei 12 ani de casatorie si am primit printre altele si acel sal pentru purtat bebelusi de care va spuneam. Sint asa de fericita caci acuma port in casa o papusa de-a lui Doris. sint mai multe feluri cum porti bebelusu si vreau sa le exersez de pe acuma. La noi este din nou soare, asa ca voi iesi dupa-masa la plimbare.
Viktoria spune:
Irina sa va traiasca baietelul si sa va bucurati de el.
Simona chiar ca am inceput ziua cu o veste frumoasa. Fetelor aiceea le face la bebei baita din prima zi si pe buric se pune doar pudra Baneocin. Nu se dezinfecteaza cu spirt sanitar sau sa se bangajeze cumva.
Dar de Mihacele si Norah stiti ceva?
ana maria spune:
va dau linkul catre pagina mea de poze. http://community.webshots.com/user/preoteasa1972
Chiar nu m-am priceput sa le fac publice pe unele si pe altele nu. (Shobo o sa-mi intreb sotu).. Va uitati si voi pe cele cu bebe ca restul sunt neinteresante.
Shobo, nu stiu cat de tare sunt de admirat. Cred insa ca toate experientele astea m-au intarit si ma fac sa apreciez tare mult ce am. Stiu ca spuneam odata ca nu inteleg cum poate cineva sa-si doreasca sa nasca mai devreme. Eu mi-am dorit sa nu nasc nici cu o zi inainte de termen sau macar de 37 de saptamani dar nu a fost sa fie asa. Si chiar nu doresc nimanui sa nasca prematur. Cat suntem gravide nu intelegem si nu ne explica nimeni ce inseamna asta. Marele meu noroc a fost ca doctorita mea a fost super devotata si a facut tot ce trebuie ca bebe sa fie autonom la nastere, a respirat singurel si nu a stat nici un moment la reanimare. A fost exact ca un bebe nascut la termen doar ca era dificil sa-l alimentez pentru ca nu avea forta nici pentru san si nici pentru biberon. Asa ca a fost alimentat pentru 10 zile printr-un tubulet care ii ducea lapticul meu direct in stomac (sde vede si in poze). Acum sunt fericita ca am venit acasa si lui bebe ii place tare mult aici. Acum incercam sa trecem de la biberon la san si ne luptam pentru asta.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
amo2004 spune:
Eu azi am implinit 40 de saptamani si inca nici un semn ca bebe ar vrea sa iasa...
Monique, tu ai vreun semn?
Irina, felicitari! Sa va traiasca bebele, sa fie sanatos si mancacios si sa va aduca numai bucurii!
Mona, 40 sapt, DPN 10 ian. 2005
Dr. Cruciat, Gine I, Cluj
http://community.webshots.com/user/monicabologa