Mamici de mai-iunie 2005 (18)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Nu stiu ce sa mai spun si ce sa mai cred in privinta instiintarii catre sefi. Cred ca totusi o sa duc adeverinta de la medicul de familie, ca prea ma speriati ! Eu ma gandesc asa: primul copil l-am facut tot aici fiind angajata; sunt angajata la ei de 8 ani si ar fi culmea sa-mi faca probleme. Nu m-au intrebat inca dupa cat timp ma intorc...acolo va fi mai nasol, pentru ca vreau sa stau acasa cu copilul 2 ani, nu de alta dar nu am cu cine sa-l las, si parca nu l-as lasa cu o bona de la o varsta mai mica. Iar dupa 2 ani sunt sigura ca nu o sa ma mai primeasca...si atunci sa vezi probleme sa-mi gasesc de lucru. In fine, voi vedea eu ce fac.

Ruxel
http://community.webshots.com/user/ruxel100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Androix - referitor la suma primita daca te intorci la lucru in perioada CIC-ului nu stii cumva exista ceva concret?... si pe mine ma bate gandul sa revin dupa cele 126 de zile dupa nastere pentru siguranta locului de munca
Stii cumva unde se gaseste acest proiect nu de alta dar lege sau hg nu exista deocamdata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns at andreea spune:

Ziceti ceva, ca mor de plictiseala!!!!
Si ma apuc de batut campii!!!
Gata, m-am apucat: bai, fetele, am gasit acum 30 minute spanac proaspat, de la o sera ungureasca de prin zona, cu 30.000 kg, am luat 1,5 kg si cred ca stau azi pana la 11 daca trebuie sa-l fac. Ce poate fi mai meserias sa ai salata si spanac cand ai chef. Acum a inceput cultura de ianuarie-februarie, ultima fiind in octombrie, viitoarea in mai.
Eu si spanacul avem o relatie speciala-nu-l pot ignora sub nici o forma. . As avea astfel de relatii si cu sparanghelul, dar e prea scump.
Stiti ce-mi doresc f.f. mult sa fac si sa mananc: un fel de supa cu ghimbir, plante aromatice, taitei chinezesti si fructe de mare. De vreo 3 luni ma tot gandesc la asta si cred ca-l vrajesc pe tati sa sarbatorim ceva, inventez eu, cu supa asta.

Andreea si Emma de 21 saptamani (23 de la UM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Spanac, yuckkkkk.....
Si supa aia o faci tu sau te duci pe la chinezi?

De vreo saptamina iau Materna cu seleniu, am impresia ca-mi face pofta de mincare (de parca mai era nevoie...), ce ma fac? O sa ajung cit casa!

Gabitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Mama , Andreea ce mancaruri gatesti...
N-am auzit niciodata de supa asta a ta.
Da-ne si noua reteta.

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

ruxel, nu trebuie sa te sperii, trebuie sa fim realiste, eu am o deviza: "nu am incredere nici in mine, doar in mama"; acum suntem leoaice cu pui si ne luptam pentru micuti; oricum n-ai ce pierde daca le dai si scris. cat despre cat voi sta acasa intr-adevar e o mare dilema, dar e cam devreme sa ne facem probleme, sau nu? eu cred ca o sa-i zic sefului ca facem o negociere si-i propun cel putin un an. daca nu ne mai primesc inapoi, poate fi sutul dinaintea pasului inainte

at andreea, tu erai si cu maioneza de iaurt? vreau si eu reteta, please!

Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Sperantza vezi ca ti-a scris reteta de maioneza.....cauta, azi a fost scrisa.
Voi ce faceti contra durerilor de cap......ma doare capul asta de nu mai pot.
Criss si 17 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

stiu ca nu este prea indicat dar mie imi trece daca beau cafea cu multa lamaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns at andreea spune:

Voi vorbiti serios! Pai imi face o mare placere si bucurie sa va povestesc despre supa aia meseriasa! Am vazut-o la TV mai de mult.

Pai se ia ghimbir de la Metro sau de unde puteti si se curata si se taie fidelute, subtiri de tot. Se pune la fiert in apa, dupa o vreme se adauga plante verzi: patrunjel, tarhon, salvie, de care aveti si care va plac, paleta e nesfarsita.
Langa se prepara fructele de mare: se impacheteaza in folie de aluminiu stridii, midii, surimi, caracatite, sepiute, ce se poate cumpara. Se pune suc de lamaie, ulei de masline si se pune la cuptor vreo maxim 10 minute.
Taiteii de orez se gasesc de cumparat, eu zic de Metro, ca asta e mai de treaba la Cluj, se fierb cum scrie pe punga.

Apoi se pune in bol (ca sa se pastreze conceptul) zeama de ghimbir si plante, se pun taitei, apoi niste fructute si deasupra o frunza verde de ceva.
Nu-i complicat si in ciuda aparentelor nu e nici scump.
Ghimbir-80.000 caserola, vreo 6 bucati. Trebuie puse vreo 3 zic eu, nu mai mult.
Taitei de orez-vreo 50.000 si nu-i pui pe toti, numai daca faci chef cu supa din asta.
Fructe de mare - 1kg=250.000, din care faci vreo 4 supe, pentru ca totul trebuie mancat proaspat. Sunt f. satioase, dintr-un kg pot manca patru persoane zdravan, daca se face mancare simpla, cu praz, usturoi, lamaie si patrunjel.
Plante proaspete: patrunjel si din astea romanesti -10.000
salvie si altele mai din alte parti -mai scumpe, dar e dupa nasul fiecaruia.

Dupa ce treci de socul pretului, poti face calculul caloriilor: estimez ca in jur de 200 calorii o portie zdravana. Din cauza taiteilor este asa, dar tot sunt mai buni decat cei din faina de grau.

Andreea si Emma de 21 saptamani (23 de la UM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Fetele,
voua vi se intampla sa vi se intareasca brusc burtica si sa va doara, asa, nu foarte tare?
Si in cateva minute trece, dar mie mi-e teama sa nu fie ceva pui de contractii....
Acum 2 zile cand am fost la gineco, mi-a zis ca e ok, colul e lung si inchis, dar eu asa am impresia. ca se intareste brusc si atunci simt o tensiune in ea.
Am innebunit eu???

andutzy

Mergi la inceput