Mamici de mai-iunie 2005 (18)
Raspunsuri - Pagina 12
babygirl spune:
Cornelia, ai dreptate si de data aceasta.;) Cu sigurnata ca fiecare sarcina este altfel, si cel mai impotant lucru este as fim noi destinse, relaxate, linistite. Asta imi tot spune si doctorul meu, sa ma linistesc, sa nu ma mai incarc cu tot soiul de povesti triste pt ca fiecare organism este altfel. Iti doresc sanatate maxima si iubire. Multa iubire!
Cred ca trebuie sa ne bucuram de perioada aceata, chiar daca mai apar si neplaceri. Multe trec daca suntem increzatoare, optimiste si mai ales iubite. Am avut si eu parte de cateva momente mai grele in aceste 4 luni, dar gata, nu mai vreau sa pun raul inainte. Pruncul meu creste si se dezvolta normal, sotul meu ne iubeste si ne ocroteste, iar eu traiesc probabil cea mai frumoasa perioada din viata mea. Trebuie sa imi dau seama, sa simt, sa traiesc acest miracol. Mama ma tot cocoloseste in ultima vreme. Ieri i-am spus ca ii multumesc pt ca imi poarta si ea de grija, dar ca m-ar face si mai fericita daca nu s-ar mai gandi la listeria sau placenta mea. Sunt momente unice, sunt momente deosebite, miraculoase. Fiind si prima mea sarcina, si eu si Mihai ne minunam la fiecare schimbare, fie ea cat de mica. Rade de mine cand sanii mei au o forma ciudata, cand mananc carne rosie, eu care de 8 ani nu am mai mancat decat pui si peste. Zambim si suntem fericiti cand pruncul misca. Sunt atat de multe de spus, dar uneori cuvintele nu sunt destul de frumoase, suficient de incarcate de sens, parca. Stiti toate prea bine ce spun. Voirbeam ieri cu o colega, si discutand, am realizat cum prioritatile mele se schimba incet-incet, cum devin tot mai luminoasa si mai senzitiva, mai calda si mai blanda. Si cand ma gandesc la toate acestea, imi pun mainile pe burtica, ii spun pruncului ca il iubesc, ca de fapt este un copil foarte iubit si asteptat de toata familia, deci un bebe norocos. Si uneori imi raspunde cand il mangai, dand din manute sau din picioruse. Si atunci..fericire! Am vazut cateva poze ale voastre. Sunteti mai maricei decat noi. Burtica mea nu este vizibila inca sub o bluza larga. Am in schimb o rochita sport, elastica, din bunbac. Arat ca o scolarita in ea, dar sunt mandra cand o port pt ca atunci mi se vede burtica. Am sa-l rog pe Mihai sa ma pozeze azi si am sa va arat si voua o poza. Sa-l vedeti si voi pe pepenasul meu delicat. Ii spun pepenas pt ca e cat un pepene acum, ii spun delicat pt ca se misca astfel. A fost samburel, apoi capsunica, apoi piersicuta...Creste. Dragul meu..! Creste, iar eu cresc de asemenea. In albun veti gasi o poza cu mine, inainte sa raman insarcinata, si mai este acolo si o poza de la ultima echografie. Maine o sa adaug si o poza cu burtica mea si cele 6 kg in plus.;)
Toate cele bune si ale harului, dragi mamici!
Adina / 18+ / Dr. Vladareanu - Elias
Mickyyy spune:
Neata burticutze!
tora, eu n-am ci fac asemenea plangeri
pentru ca "sotiorul" meu multibit da concerte in fiecare noapte. Nu foarte sonore, si nu intotdeauna, dar cum fata mea imi da desteptarea de 3-4 ori pe noate, de multe ori e un chin sa adorm la loc
, il trezesc si-l rasucesc pe toate partile, poate poate se linisteste.....da' nici gand. Nici sa-l exilez in alta camera nu-mi vine....mai ales ca nu sforaie mereu.
La noi, burticoasele, se pare ca e normal sforaitul in perioada asta pentru ca nasul poate fi infundat in majoritatea timpului si cum burta creste respiratia devine din ce in ce mai greoaie. Nu-i obligatoriu ca toate
sa sforaie insa daca se intampla e ok.
mikka, listeria poate fi aproape in orice aliment "nepreparat", si aici ma refer la oua crude (si normal ca si maioneza e pe lista), la carne cruda sau in sange, la laptele nepasteorizat, la branza feta, etc., etc. Numai ca eu am ales sa ignor noile descoperiri ale stiintei si sa ma infrupt cu ce mi-e pofta atunci cand mi-e pofta
, indiferent ca-i o salata de beof sau o friptura in sange!
Anca, bunicele noastre mancau orice si nasteau copii sanatosi pentru ca si oul si carnea si fructele si legumele erau din gospodaria proprie, nu ca cele pe care le gasim noi acum pe piata (cu tot soiul de chimicale sau ingrasaminte prin ele). Si se stie ca mancarea de la tara e cea mai "curata".
babygirl, daca vrei sa nasti prin cezariana e alegerea ta, insa eu "militez" pentru nasterea naturala.
Am nascut de curand si am vazut care's avantajele si dezavantajele la ambele nasteri, sincer, nu se compara refacerea dupa o nastere naturala cu cea dupa o cezariana. Ca sa nu mai zic ca epidurala face minuni si nu simti aproape deloc durerea. Asa ca daca nu exista probleme medicale, chiar nu vad nici un motiv sa nu nasc natural, mai ales ca in Bucuresti (la municipal unde o sa nasc eu sau la elias unde am vazut ca nasti tu) exista conditii super pentru o nastere naturala.
Mickyyy
si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
sperantza nu moare spune:
Buna dimineata tuturor,
adina - ce frumos povestesti, iar eu ma regasesc in ceea ce priveste schimbarea prioritatilor si schimbarea mea, chiar mi se pare ca sunt si mai frumoasa, tocmai ca sunt iubita, rasfatata si protejata. de rasfatat ma rasfat si singura, ca de! daca nu eu atunci cine.
o intrebare care mi-a rasarit in cap si m-a amuzat - sper ca nu te va supara: dupa pepenas, ce alint ii veti gasi?
tora - multa sanatate si tie + bb si theei, trebuie sa ai incredere ca totul va fi bine.
o zi buna tuturor
Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005
at andreea spune:
Acum m-am intors de la luat sange pt. analize, sper ca marti cand ma duc sa le iau de la dr. de familie sa fie in regula.
Am murit de foame pana am scapat de acolo, de fapt, de la trezire pana cand am inghiti prima imbucatura au fost doar 40 minute, dar asa fomista n-am fost niciodata. Probabil din cauza ca suntem 2 fomisti!
Ieri o colega, din acestea cu preocupari mai mistice (tot e mult spus dar nu gasesc acum cuvantul), zice ca de cand sunt
am fata mai luminoasa si sunt mai relaxata. Eu i-am zis ca din doua motive: am o super crema de fata
, care mi se si termina curand ![]()
![]()
si ca ma bucur ca scap de ei (colegi) ca intru in c. de maternitate.
. Normal ca nu s-a suparat, ca stie ca asa raspund eu. ![]()
![]()
![]()
Apoi ce sa fac, ca ieri, un coleg atata m-a laudat ca m-am lasat de fumat si de cafea ca m-am emotionat, crestea sufletul de mama in mine. 
Andreea si Emma sau Thomas de 21 saptamani (23 de la UM)
babygirl spune:
miky, va invidiez pt curaj, pe voi cele care sunteti atat de hotarate sa nasteti natural. recunosc, eu sunt o fricoasa. :) sanatate si numai bine!
speranta, dupa "pepenas" ne gandeam sa-i zicem pe nume. in 26 aflam sexul, asa ca ii vom spune pe nume. daca vom cadea de acord pt ca pana acum avem o lista de baby names, lipita pe frigider, si nu-i mod sa ne hotaram asupra unui nume de fata si unul de baiat. ne-am gandit la: erin, sofia, ema, letitia, ilinca, maia si matei, andrei, filip. apropos de nume, gasiti semnificatiile si interpretari pe site-ul: http://www.kabalarians.com
babygirl spune:
mai exat, aici:
http://www.kabalarians.com/cfm/your.cfm
anky spune:
Babygirl,avind in vedere prima experienta de la prima nastere nici mie nu imi vine sa mai incerc natural,dar asta este,unele nasc usor si altele mai greu.Oricum si data trecuta am ajuns la cezariana dupa 9 ore de chin.Asa ca de data asta nu vreau sa ma chinui deloc.Deh..ma voi chinui dupa operatie dar macar stiu ca bebelusul este ok.
Mickyy
Anca, bunicele noastre mancau orice si nasteau copii sanatosi pentru ca si oul si carnea si fructele si legumele erau din gospodaria proprie, nu ca cele pe care le gasim noi acum pe piata (cu tot soiul de chimicale sau ingrasaminte prin ele). Si se stie ca mancarea de la tara e cea mai "curata".
Da si asta e adevarat.
Anca DPN 08.05.05
si Bianca Mellisa 02.02.2003
http://community.webshots.com/user/anky2100
toate numele sunt foarte frumoase, mai mare e dilema la care sa te opresti, nu-i asa? am si eu aceeasi dilema, numele de fete imi plac mai tare, la baietei nu ma fascineaza nimic prea tare, iar ce cred ca e cat de cat mi se pare ca nu se potrivesc cu numele de familie. sper ca aflarea sexului sa ma ajute
la fetite mi-ar placea: irina, olivia, alexia, alexandra, iulia, daria, Stefania, georgia, lucia, luiza, eva, patricia, malina
baieti: calin, david, felix, stefan, tudor/ teodor, alec, dan/ daniel, adrian, stefan
ma duc pe site-ul de la tine poate ma inspira ceva mai tare
Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005
Mickyyy spune:
andreea, eu n-am facaut nici un fel de analize dimineata, da' tot fomista am ramas
. N-am mai apucat sa mananc nimic inainte sa plec la serviciu asa ca mi-am facut un sendwich in ideea de a-l devora in masina. Numai ca acasa aveam doar o paine taraneasca, de-aia mare si rotunda, asa ca am facut o enormitate de sandwich (ce-i drept, mi-era si foame).
Imediat ce-am urcat in masina, am desfacut sandwich-ul si da-i si-ndoapa-te. La primul semafor n-am de lucru si ma uit si eu in stanga-dreapta....langa mine era un tip simpaticut foc care radea cu gura pana la urechi la mine....abia atunci mi-am dat seama cat sunt de caraghioasa....eram la volan, cu gura plina, si cu chestia aia enorma in mana la care ma uitam cu jind. Normal ca m-a bufnit si pe mine rasul, da' asta n-a fost un motiv sa las de-o parte mancarea, ci din contra, am mai luat o imbucatura chiar sub privirile amuzate ale aluia!! Asta e....sunt
!!!
Mickyyy
si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
am uitat ce era important pe ziua de azi
LA MULTI ANI! IOANELOR SI IONILOR, Mikyyy sa-ti traiasca MALINA IOANA sa fie sanatoasa, sa creasca mare, frumoasa si desteapta
Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005